Jump to content

Recommended Posts

Off Topic

Не съм сигурна, че става въпрос толкова за дълбокомислие. Агресия, първичини инстинкти и механизми... Спор няма. Но има и други първосигнални чувства в човешката природа, които си идват по подразбиране при деца, с които се разговаря. Синът ми още не беше тръгнал на училище, когато за пръв път срещнахме просяк на улицата - разплака се. Преди две седмици при един месарски магазин в квартала, видял малко коте със счупено задно краче и висяща на косъм опашка /после разбрахме, че се било свряло под кола да се топли... сещате се... и цяла седмица се е въртяло там, без никой да му помогне; заведохме го на ветеринар, третираха го с антибиотик, след два дни операция и за щастие се намериха добри хора, които си го прибраха/. Веднъж като се прибирал от тренировка видял таралежче до стената на блока, в който живеем. Даже го снимал. Веднага излязохме и го търсихме сигурно половин час, но за жалост не го намерихме в тъмното /може би някоя добра душа го е прибрала/. Примери безброй. Голямо излияние стана... И в крайна сметка реакцията му към сериала е: "Много гадости има, но да знаеш, че много ще плачеш". На касапницата ли е плакал? Едва ли. Нещо друго е видял и почувствал по своему.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз още не съм го изгледал, но един от най-важните и стари аналози е Бягащият Човек The Running Man  на Стивън Кинг, има и книга и филм съответно :)

А сравнението че игра на тронове е най-ужасния, ще припомня (или не сте ги знаели) - европейската стара фантастика Lexx , класиката The Outer Limits базирана на истории и адаптации на някои от най-известните американски фантасти, включително на Стивън Кинг и отново на Дж. Мартин, както и новите прелетяли набързо Падащи Небеса

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има много такива сериали, но това не означава, че трябва да им се радваме. А три години преди Бягащият човек /1982/, Стивън Кинг написва Дългата разходка /1979/. Общото мото на всички истории е "Спечели или умри" и печалбата винаги е материална, най-вече пари. За мен човешкият живот е много по-ценен и няма начин да свикна и приема подобен род самоубийство. По съм склонен на простя на тези, които скачат от високи сгради или се тровят или нещо друго правят, за да сложат край на живота си. Но тези хора обикновено са болни и имат психични проблеми, докато в сериалите показват алчни и ненаситни същества.

Справка в Интернет:

Колизеят продължава да се използва четири и половина века.  Последната гладиаторска битка, според наличните сведения, е проведена през 404 г., а последни ловни сцени – през 523 г

 

Така че нищо ново под слънчето. Хората винаги са обичали кървави зрелища и очевидно за няколко хиляди години изобщо не сме се променили.

Редактирано от bond
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Крайно обобщение за мен е просто "кой, какви жанрове харесва да гледа, чете и т.н." . Защо да не им се радваме на сериалите? :D Да забраним изкуството, защото подтиква човек към нещо си....    @bond Ти започна да подръжаваш на Партията майка ли? :D 

 

След колизеят и ловните сцени има няколко войни! Там не е ли касапница? За справка аз харесвам и военната тематика, защото това си е част от историята на човечеството, колкото и да не ни харесва, я е имало.  Там даже е по-ужасно, защото повечето загинали, даже не са знаели за какво са се борили.... 

 

Тук в сериала "касапските" сцени даже не са зрелищни, а по-скоро са ми статични. Заради колоритната атмосфера, в която се развива действието, самите сцени даже имат усещането, че гледаш анимация, в която знаем, че всичко не е реално. ...

На преден план ми изпъква основно актьорската игра. Много са добри всички и идеално са ги подбрали за ролите си. Персонажите им са много цветни, а образът на дядото (номер 001) е "корейското", което виждам аз в сериала - усещането за смирение, мъдрост, опит. Може би неслучайно, авторът е избрал този образ за №001, като всички след него, започват да деградират. 

След финала на 5 епизод, най-много започна да ме човърка една мисъл:

Off Topic

Дали брата на полицайчето (служител 29), не е някой от организаторите в играта. А може би това е "предната маска" ? 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

36 minutes ago, felicyti said:

След колизеят и ловните сцени има няколко войни! Там не е ли касапница? За справка аз харесвам и военната тематика, защото това си е част от историята на човечеството, колкото и да не ни харесва, я е имало.  Там даже е по-ужасно, защото повечето загинали, даже не са знаели за какво са се борили.... 

 

За справка и аз харесвам военни филми и сериали, при това много ги харесвам. И не искам с нищо да обидя гледащите и харесващите този сериал. Всеки има различни схващания по много въпроси. Не пиша постове, за да споря със съфорумците, а само си казвам честно мнението. Да, войната е насилие, да възможно и да е по-кърваво, във всички случаи по-масово и да, войните са част от историята на човечеството. Канибализмът също. Но никога не съм казвал, че одобрявам войните. Във филми и сериали на тази тематика се възхищавам на геройството на персонажите, на идеалите, които имат и на саможертвата им.

Изкуството е призвано да носи красота и да възпитава. В този сериал участва един от любимите ми корейски актьори и съм сигурен, че целият актьорски състав е вложил много талант и усилие, за да се получи толкова въздействаща драма. А че е въздействаща е ясно от всички коментарии и статии за нея. Въпросът не е в качеството на сериала, а в това на какво учи младото поколение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, felicyti написа:

 

  Скрий съдържанието

Дали брата на полицайчето (служител 29), не е някой от организаторите в играта. А може би това е "предната маска" ? 

 

 

Off Topic

Aз пък скачам смело и казвам, че участник 1 е главният организатор, който се мерна за малко в началото на епизод 7, когато се очакваха виповете. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, bond написа:

Въпросът не е в качеството на сериала, а в това на какво учи младото поколение.

След като не си го изгледал, как си рабрал какви са поуките от сериала? Не е ли по-добре сам да изградиш за себе си поука, вместо от статиите за сериала? ;) 

И тук има геройство и саможертва. :) 

И пак казвам, че според мен проблемът с въпросната младеж, не е в сериала, а в съвремието, в което живеем. 

 

 

преди 33 минути, Oldboy написа:

 

  Скрий съдържанието

Aз пък скачам смело и казвам, че участник 1 е главният организатор, който се мерна за малко в началото на епизод 7, когато се очакваха виповете. 

 

 Аз пиша, че съм стигнала до края на 5 епизод. Ти ме спойлна със 7-ми :D Мерси.  Но може и да си прав в това, което казваш. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже и аз изгледах до 7-ми включително, пускам спойлер с мойте си теории.

Когато изгледате и вие 7-ми, хвърлете едно око, ще ми е интересно да видя и вашето мнение за теориите ми:).

Spoiler

За мен на дядото, демек играч 1 не му е чиста работата. Много странно ги събраха първия и последния номер винаги да са тандем.

Пък и реално досега на всички главни герой видяхме смъртта, но не и на дядото. Чухме изтрел, но дали наистина го убиха:dunno:.

Да не се окаже и той накрая жив и да ги затапи с игрите. Всичко досега дето го играеха все дядото го е играл като малък, за мен си е странно отвсякъде.

Полицая също ми е много подозрителен. Ей така лесно откри че брат му е победител в играта. Тогава значи, че брат му е жив и е последния оцелял. Къде е той? Според мен там също нещо ще изкочи, но още не мога да разгадая какво. Да не е той човека с визитките?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да коментирам относно котето, което е разчувствало детето..

Аз познавах един, който когато бяхме деца, дереше и измъчваше бедните котета, и интересно, че всички му се възхищаваха...

Смятаха го " за голяма работа". Години висеше  трупа на изсъхналото коте на  дървото, за миризмата да не говорим...

Още го помня и ще го помня....

Тези неща са много впечатлителни за младите, както предполагам и нещата във филма.

Аз съм против такива филми и сериали да се излъчват масово пред всякаква публика, може да е супер направен, супер изкуство,

но щом подбужда младите, неукрепнали още организми към тази кървава игра,не одобрявам.

Ако ваш близък пострада, едва ли ще ви се струва голямо изкуство.

” ТОВА, КОЕТО Е ПРАВИЛНО, НЕ ВИНАГИ Е ПОПУЛЯРНО, А ТОВА, КОЕТО Е ПОПУЛЯРНО, НЕ ВИНАГИ Е ПРАВИЛНО.”

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо ме разбиха с този осми епиозд! Главната маска си е изненада отвсякаде!

Иначе тоя пич дето е гордостта на квартала пропада все повече и повече. Дано децата не взимат пpимер от него. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бре, какъв епизод само. Вярно половин час, но пък какъв.

Пускам в спойлер, не четете, ако не сте гледали и 8-ми епизод.

Spoiler

Готино го направиха това с двамата братя. Почти уцелих, вярно не е човека с визитките, но пък е фронт мен-а. И Бьонг Хон направи гранде появата. Оттодавна не съм го гледала в нещо ново, затова се израдвах най-накрая да му видя лицето в този сериал, стига е показвал само тЕлото:D.

Забелязахте ли стената и рисунките на нея? Това са игрите, които играха даже ако бяха малко по-наблюдателни можеше и да се усетят за тях.

"Приятеля" за такива екземпляри си има една хубава поговорка - да те пази Господ от такива.

За мен няма съмнение, накрая кой ще е победителя, но още не мога да наместя дядото в схемата. Не се и съмнявам, че той е намесен някакси.

Даже размишлявах и чак до Прометей си докарах размишленията. Там също имахме болен старец, уж умиращ, но оказващ се жив и злия гений зад всичко това.

Дядото също "умира" /да видим дали е истина/, знае всички игри, радва им се и няма какво да губи. Ако има и пари ясна работата, той ще да е злия.

За забавленията на богати хора с пари ми се пригади, но пък и далеч не съм наивна да си мисля, че такива неща са само в сериалите.

Преводачите, още веднъж голямо благодаря за целия труд и бързите преводи на епизодите:bow:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво ми е минало през акъла, че Предната маска е

Off Topic

брата на полицайчето.  И ми е много любопитно дали ще дадат добро обяснение, какво се случва след като спечелиш играта и милярдите. Според мен това ще си е направо наказание, а не печалба. Предполагам, че победителя в играта ще се задължава да е обвързан с нея до живот, което си е по-голям ад и от тези 6 дни прекарани там. 

 

@Oldboy Оказа се прав, че

Off Topic

 номер 001 - Дядото, е Лидерът на тазгодишната игра. И аз мисля, че фигурата, която се появява към 10 минута на 7 епизод е неговата. ;) И има голяма логика да е така, имайки впредвид държанието му. Той ще излезе по-гнусен от всички Випове, а колко милярди зрители реваха заради него. :D Чак и аз се чувствам прецакана. :D 

 

Преди 16 часа, Ko_Erin написа:

Забелязахте ли стената и рисунките на нея? Това са игрите, които играха даже ако бяха малко по-наблюдателни можеше и да се усетят за тях.

Да. Това си е като да ти се изсмеят подигравателно в лицето. Метафора на това, че колкото повече участници умират - ти се разкрива по-голям шанс за победа. :D 

Като цяло съм очарована от декорите и визуалните ефекти в сериала. Ще се повторя, че има много колоритен облик. :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

 

Той ще излезе по-гнусен от всички Випове, а колко милярди зрители реваха заради него. :D

 

 

 

 

Само аз ли не плаках като "убиха" него. И аз предчувствах, че има нещо гнило, понеже не показаха как го застрелват хаха.

Off Topic

Поплаках си на Али Абдул (как ми харесваше и не само че го играеше мюсюлманин, беше много много мил), Се Бьок, онова сладко момиче и готиния полицай Hajun, как не можах да му науча името в сериала ех :lol2:  Надявам се да не е умрял, понеже брат му го застреля в рамото, иска ми се някой рибар да го е намерил и спасил...но дали ще ни изненадат с 2-ри сезон, ще видим. (И вече изгледах 2 филма с него и все го играе злодей, отиват му такива роли. :inlove:)

Вип-овете ми бяха най-гнусни от всички игри, просто противни изчадия. И в реалния живот има такива, просто ужас.

Редактирано от felicyti
част от текста трябва да е в спойлер
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И тук искам да ви благодаря. Независимо от всички мрънкащи, недоволни пубери, които могат да ви откажат - не спирайте! Има все още хора на този свят, които ценят труда Ви/ни. Успех и продължавайте все така!!!

Редактирано от didodido3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм разочарован от последния епизод.

Off Topic

Всичките тия сълзи, сополи и тоя измислен катарзис при главния герой ми дойдоха малко в повече. 

Накрая вместо да иде при дъщеря си в Америка, се върна и не се качи на самолета. 

Сигурно във втори сезон ще гледаме нещо като Рамбо. Гадост.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мммм да, последния епизод си беше чиста прелюдия към сезон 2.

Тук Нетфликс, много добре явно са попили и ос***ха финала, типично по корейски.

Off Topic

 

Тъй наречената финална игра си беше хашлашко млатене в калта с ножове за разкош, аз поне игра не видях.

Погнусата ми от дядото не може да се опише. Главния спечели парите, но плати непосилно висока цена, загуби част от душата си /душевното му лутане и

катарзис изразени или в бездомен вид или в цвят коса тип малката русалка си беше абсолютно сценаристко безсилие/.

 

В общи линии създателите направиха всичко, за да си осигурят публика и гледане за сезон 2. Останаха куп въпросителни.

Off Topic

 

Полицая жив ли е? /за мен без всякакво съмнение/. Какво се е случило с фронт мен-а, че да се съгласи да стане част от играта, на която той също е жертва.

Кой е човека с картичките и каква е връзката му с всичко това? Имам си две теории за следващия сезон.

Първата е, че главния и дядото са свързани по роднинска връзка. Имаше си определени подсказки, че това може да е баща му.

Втората ми теория е, че човека с картичките е син на дядото и всъщност той е организатора сега, а фронт мен-а уж ще му помага.

Според мен ще предложи на главния да се обединят и да срутят играта отвътре, като унищожат и платците на това гнусно забавление.

Някакси ми се струва, че брата полицай също ще се намеси и той ще е един от следващите участници/победител заедно с главния,

който отново ще се върне да играе. Дет се вика след около две години ще разберем.

 

 

Финални думи за страхотния преводачески екип. Бързи, точни, коректни, благодаря ви за вложените труд и усилия,

за да може да се насладим на този сериал с бг буквички:thanks:.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, Ko_Erin написа:

Мммм да, последния епизод си беше чиста прелюдия към сезон 2.

Тук Нетфликс, много добре явно са попили и ос***ха финала, типично по корейски.

Off Topic

 

Тъй наречената финална игра си беше хашлашко млатене в калта с ножове за разкош, аз поне игра не видях.

Погнусата ми от дядото не може да се опише. Главния спечели парите, но плати непосилно висока цена, загуби част от душата си /душевното му лутане и

катарзис изразени или в бездомен вид или в цвят коса тип малката русалка си беше абсолютно сценаристко безсилие/.

 

В общи линии създателите направиха всичко, за да си осигурят публика и гледане за сезон 2. Останаха куп въпросителни.

Off Topic

 

Полицая жив ли е? /за мен без всякакво съмнение/. Какво се е случило с фронт мен-а, че да се съгласи да стане част от играта, на която той също е жертва.

Кой е човека с картичките и каква е връзката му с всичко това? Имам си две теории за следващия сезон.

Първата е, че главния и дядото са свързани по роднинска връзка. Имаше си определени подсказки, че това може да е баща му.

Втората ми теория е, че човека с картичките е син на дядото и всъщност той е организатора сега, а фронт мен-а уж ще му помага.

Според мен ще предложи на главния да се обединят и да срутят играта отвътре, като унищожат и платците на това гнусно забавление.

Някакси ми се струва, че брата полицай също ще се намеси и той ще е един от следващите участници/победител заедно с главния,

който отново ще се върне да играе. Дет се вика след около две години ще разберем.

 

 

Финални думи за страхотния преводачески екип. Бързи, точни, коректни, благодаря ви за вложените труд и усилия,

за да може да се насладим на този сериал с бг буквички:thanks:.

 

За мен няма две мнения -

Off Topic

001 е баща на 456. Полицаят е жив, иначе нямаше да е корейски сериал. :D Четох в интервю със сценариста, че втори сезон се пише и ще засегне темата с полицаите. Ще свали тотално маската на черния и ще се фокусира да ни разкаже за него. Определено ще вкара братчето в играта.

Дано наистина да стане до 2 години да разберем. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Получих основателни възражения за това, че изказвам мнение без да съм запознат с материала. По тази причина изгледах сериала. Загубено време, но човек трябва да отговаря за думите и действията си. Очаквах много повече като качество, но се оказа, че драмата е средно добра. Аз не харесвам романите на Стивън Кинг, но не мога да не призная таланта му. Тук за някакво признание и дума не може да става - далеч, мнооого далеч от автора на "Дългата разходка". Чак се чудя какво точно прави И Бьонг Хон в този сериал, ама сигурно печели пари, какво друго. 

Явно съм се престарал с писане на коментари по една единствена причина - тези, които харесват "Игра на калмари", не могат да бъдат убедени в нейното негативно въздействие, а тези, които разбират това, което съм написал, нямат нужда от него.

И за протокола: Потребителите на този сайт не са "мрънкащи, недоволни пубери". Всички имат еднакво право на мнение и уважение от останалите. Не се опитвам да дразня никого, не ме дразнете и вие.

И накрая: Благодаря на момичетата за субтитрите. Трудът трябва да се цени и уважава. Още веднъж благодаря за вашия труд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, bond написа:

И за протокола: Потребителите на този сайт не са "мрънкащи, недоволни пубери".

 

Репликата, ако не се лъжа, е отправена към тези, които под субтитрите непрекъснато питаха кога ще е готов следващият епизод, въпреки че нееднократно им беше даде отговор на този въпрос. Не е към потребителите тук, нито към мненията им, изказани за сериала :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...