Jump to content

Коя книга чета/четох последно?


Recommended Posts

Последно препрочетох миналия месец,"Размяната", "Лудия жезъл" и "Изменящата се земя" на Р.Зелазни.

 

Чета Шогун в момента в оригинал :lol: много забавна книга. Има потенциал да ми стане най-любимата на всички времена :D Препоръчвам я на всеки!!!

 

о фенка на Чогун :) Препоръчвам ти книгите на Ерик Ван Лустбадер, ако не си ги чела, сериите за Нинджа

(гарантиран женски o***** )

 

The Nicholas Linnear/Ninja Cycle

 

1. The Ninja - (1980)

2. The Miko - (1984)

3. White Ninja - (1990)

4. The Kaisho - (1993)

5. Floating City - (1994)

6. Second Skin - (1995)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гарантиран женски к'во?

 

Аз също много обичам "Шогун" - тея има ли ги нейде по бг пазара или?

 

оргазъм , как какво :) (има много млади хора тука а и на всякъде, а много отдавна не съм тийн и трябва да говоря с цензура отвреме на време). Тези книги съм ги препоръчвал на 2 жени още през края на 90те(1999г) и такъв беше отзвука, който още тогава получих :) По-късно една от жените стана фенка на корейските исторически сериали още 2005та..

 

ами книгите на Лустбадер сa издавани в България още от 1992 и насам :) изданията са стари няма на идея дали са преиздавани, аз имам 20 негови книги на български и тъй като повече са различни серии и са свързани и може да се каже, че страдам от липси сигуpно са 30тина и нагоре общо ,(като всяка 1 всъщност в оригинал (имам Нинджа в оригинал на Лустбадер) е издаване разделена на 2 части в България).

 

по повод споменаването връзката на Шогун и кнгиите на Лустбадер в тази тема, те се споменават от мен и един познат още през 2007 на форума на БГА(Българската Го Асоциация) ето и цитати:

 

Няма значение колко силно играеш, а как играеш! Това сигурно не е много вярно. Затова ето да ви запозная с друг цитат за за Го и бойни изкуства от книгата “Владетелят” (Jian) на Ерик ван Лустбадер (изд. “Гарант-21”, София, 1995). Тук българският читател прочита нещичко за Го или уей-ки. Главният герой Джейк Мейрък е специалист по бойни изкуства и Го, и е сред най-добрите служители на Агенцията – тайна институция, подчинена пряко на американския президент.

 

“Владетелят” е единствената книга след “Шогун”, която хвърля обилна светлина върху мислите и действията на хората от Изтока. Брилянтен роман!” – такава е оценката на The Miami Herald, която може би е малко пресилена.

 

"Владетелят" има продължение - "Наследникът" от същото издателство.

 

имам ги и двете, много добри

препоръчвам и серията за Николас Линеър, още по добра серия на Лустбадър

 

и последно не знам по Ерик ван Лустбадер да има филмирани книги, вмомента разбира се той продължава сагата за BOURNE която има два филма, вмомента даже излезе трети мисля, но реално историята си е на Робърт Ландъм.

 

Иначе Владетелят и Наследникът , както и сагата за Линеар ако се филмира ще бъде супер. Ще видим и Го сцени там освен бойни изкуства.

 

а иначе други книги с подобен дух са също Гайджин на Дж.Клавел, Чунг Куо(Средното Царство) на Дейвид Уингроув (издадени само 4 на български и никаква възможност да се доиздадат на български до колкото съм говорил с издатели началото на миналото десетилетие), поради разни войни с правата. Но си заслужава да се прочетат, дори само 1вите 4 на български, останалите 4 може и на английски в оригинал. А забравих на Джеимс Клавел и книгите Тай Пан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента чета: Питъкъс Лор - Аз съм номер четири. Още не съм я завършила, но ми харесва. Очаквам с нетърпение и филма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

" Fight club" на Chuck Palahniuk. Страшна книга! Описваща истината за живота, който живеем, чрез брутален хумор( тук бих използвала по- нецензурирана дума вместо хумор).

Не е за всеки тая книга, но на малцината дето ще я разберат, може да промени живота им.

"Ти не си твоята работа. Не си парите, които имаш. Не си колата, която караш.

Едва когато загубиш всичко, си свободен да правиш каквото искаш..."

И още много цитати като тоя.

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горещо препоръчвам книгата "Пет тибетски ритуала за подмладяване и здраве" на Питър Келдър. Точно 119 страници е, които аз прочетох тази сутрин на един дъх. Изключително увлекателен разказ за един пътешественик, който се сдобива с безценно знание, за това как човек може да запази жизнеността си, без значение на каква възраст е. Ключът се крие в 5 прости упражнения, които в книгата нарича ритуали. Който има възможност да прочете, личното ми мнение е, че е много интересна и полезна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гарантиран женски к'во?

 

Аз също много обичам "Шогун" - тея има ли ги нейде по бг пазара или?

 

Т`ва с оргазма и аз не го разбрах :lol: по-скоро книгата ми действа като инжекция с адреналин, а за оргазъм се придържам към японските порноромани с определена тематика (к,ъв съм леймър само :i love this: ).

Книгата си я взех преди време на английски беше компактно издание от 1000-1100 стр, а не в два тома какъвто е бг превода и бях срещнала Тай-Пан по-късно, но нямах кинти! Опитах се да се договоря с продавачката за труд срещу книгата, но тя ме отряза незнайно защо.

ПС: Давайте по-нецензурирано големи хора сме (въпреки, че аз спадам все още към графата вчерашна пикла). За нинджа серийката ако си я намеря на книжно има шанс иначе на компа много мразя. Ще ги изровя в библиотеката, което ми нопомня, специално Шогун и Тай-Пан - преведени са още от време оно попадала съм на тях в библиотека "Иван Вазов" едни доста оръфани издания обаче с качествен превод, а не сега какъвто боклук е преводната литература напоследък. В половината страница говори за той после минава на тя някви буквални преводи на изрази, които те хвърлят в тъча и изобщо...Тоя ПС стана по дълъг от комента и малко стана излишен, но поне ще ви е забавно като ме четете :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега чета „Незабравима разходка“ на Никълъс Спаркс. Интересна е и я препоръчвам за тези, които не са я чели, а харасват любовните истории. В началото е малко скучна и има твърде много описания. Но след 2 глава наистина ме грабна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

large_kniga.jpg

 

Много увлекателно е написана. Дори има пакетче чай на първа страница.

Препоръчвам да се прочете от любителите на чая.

 

И на онези, които не се впечатляват от изпуснати букви и пунктуационните грешки из книгите.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За последно прочетох ,,Проклятието" на Стивън Кинг , и сега се каня да прочета ,,Зеленият път" пак на Стивън Кинг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хммм...Много интересна тема :) Последната книга която прочетох беше "Паднали ангели,книга 2: Терзания" . В момента чета "Не пипай тази книга!" на Ян ван Хелсинг. Доста е интересна :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента чета Castle in the Air на Diana Wynne Jones ^^

Много бързо се чете и е приятна - е вярно малко детска ама какво пък ^o^

 

Сигурно после ще почна и третата част на английски - House of Many Ways ама... нека да свърша с тази първо

 

PS Вече я има и на български и може да се намери почти навсякъде както и Howl's Moving Castle

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четох последно "Г-н Ибрахим и цветята на Корана" от Ерик Еманюел Шмит. Много кратка и много смислена, каквито са повечето му книги. Препоръчвам и "Синът на ной", както и "Миларепа". Последната най-малко можах да я осмисля. Все още не го разбирам това със себеотдаването.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@komito, мерси за инфото. Не знаех, че са издали и "Замък в небето". Чудесно, ще се чете! :)

 

Иначе в момента съм подхванала "Госпожа Г." на Емилия Дворянова, но нещо не ми върви. Нямам и време да я чета много, де. <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакайте и аз да се запиша в тази тема. Забелязала съм, че в този форум хората успяват и да попрочетат нещо. Аз да си призная отдавна не го бях правила. Виновен е интернет разбира се /Марш в ъгъла веднага, мистър Интернет <_< /. Ама като се наложи да пътувам с един автобус повечко часове, а после и се озовах на място, където липсваше компютър... си припомних това прекрасно изживяване - насаме с хубава книга. Първо беше:

124688z.jpg

Хареса ми определено, чете се леко, научаваш доста за традициите, навици, отношения.

И после дойде хубавата изненада. Любим автор, с когото осъмнах и вместо да умирам за сън, усещах невероятна лекота и бодрост.

normal_IMG_0583.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

orizovata-majka-rani-manika.jpg

Много трогателна и интересна книга. Много ми допадна как е написана и съответно как е изложена историята.

 

0641377z.jpg

Докато я четях се запитах: и Гришам ли се опитва да пише "розови" романи.

Разбира се, не е любовен роман, но е безкрайно комерсиален и наивен. Въпреки че краят, понеже бе отворен, ми хареса много.

 

А сега смятам да подхвана поредицата на Ана Годбърсън. И после ще споделя дали ми е допаднала.

 

mackova, благодарение на теб( че сподели какво си чела), ще прочета и книгата на Кон Джи Йон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последно минах "The Hunger Games" на Сюзан Колинс - на български било туй: http://www.helikon.bg/books/76/643052_igrite-na-glada.html.

 

Книгата беше интересна, трябва да призная - някаква свежа комбинация от "Бягащия човек", Хари Потър и "1984" (колкото и странно да звучи). Очаквам да има интересно продължение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препрочитам си набързо Замъкът на Хоул по повод на това, че вчера най-накрая си я взех на български от панаира на книгата. И си умирам от мъка, че в днешно време издателствата нямат пари за коректор, в резултат на което вместо да се радвам на историята и хубавия превод, се дразня от грешки в пунктуацията и прочее дреболии. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...