Jump to content

Коя книга чета/четох последно?


Recommended Posts

Докато чаках сблъсъка между Карлсен и Каруана другата седмица, разбрах, че е излязла последната книга на Хокинг и от любопитство реших да я погледна. Няма кой знае какво ново и надали ще ви открие нови хоризонти, но според мен си струва да й се отдели време. Освен това е доста кратичка - 250 страници. Книгата е под формата на интересни въпроси, които ученият коментира - за Бог, за наличието на други форми на интелигентен живот във Вселената, за изк. интелект и шансовете на човечеството да просъществува в бъдеще. Ето един линк, където можете да си я свалите на Английски във формати .epub и .mobi (Нали карам още със старичкия си и вече доста поопърпан Kindle 3. :blush:) - Google Drive Има сума ти online-конвертори, ако искате да си я направите на .doc или нещо др.

 

tx0sTow.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рекох да драсна и аз, че ме досрамя от @ukio, която сама си пише в тази тема. Бях почнал разказите на Кен Лиу (от нейния пост по-горе), но покрай летните месеци някакси все не намерих време да изчета всички. Определено си личи, че авторът е талантлив и има широта на душата, без която да пишеш фантастика не е възможно. Беше ми направило впечатление, че доста се вмъква мотивът за напусната родина (Китай). :)

Последните месеци пък съм го подкарал по-скоро на някакви класики, които през годините така и не успях да вместя в списъка си за четене - "Отнесени от вихъра" и "Ана Каренина" на Толстой, която я свърших преди броени дни... Откровено казано женски четива и не успяха да ми преобърнат/подобрят вижданията много-много, но си имаха и силните моменти. Особено пък втората с героя на Левин, който ми беше станал симпатичен още от игралния филм с Кийра Найтли.

Иначе в момента паралелно карам няколко по-скоро публицистични/научнопопулярни... Наскоро излязлата книга на Едуард Сноудън и една, която просто ме разтоварва като четиво,  а има и интересни идеи като цяло:

PadITHa.jpgBMlXcvf.jpg

:click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой е решил да си купи мокетени килими, да знае, че няма да сбърка. Не само са красиви, ами и много топлят. Дори имат и шумоизолиращи функции.

 

Ако ви трябва добър екип за почистване на септични ями, който да работи бързо, ефективно и чисто, аз вече ползвам услугите на една такава и мога да я препоръчам с двете си ръце.

Редактирано от galinmm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко не точно по темата, но все пак има общо с книгите. След наградите за "Паразит" интересът към Корея, очаквано расте. Както пише и в статията - като ще е Корея, нека е на 100% :)

 

Пет книги и един филм с вкус на чудото Корея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Colibri правят 35% намаление на всичките си книги - например има не малко на Харуки Мураками, ако някой се интересува. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...