Jump to content

Коя книга чета/четох последно?


Recommended Posts

Нийл Геймън и Майкъл Рийвс, "Междусвят". За жалост, посредствено отвсякъде, даже по-слабо от посредствено. Започнато е като сценарий за ТВ-сериал "тип приказка" през 90-те и точно така се чете - твърде много описания на твърде много и твърде шарени образи (фрийк-изложба някаква, насоки за екипа по костюмите) и почти никаква логика или смисъл. Дори главният герой не се разви почти никак за над 200 страници, а неговият образ беше единственият обещаващ в началото. Историята започва отникъде и свършва в нищото.

 

166649z.jpg

 

Общо взето - на вече популярния Геймън са му казали издатели, че това става за книга и е продаваемо (сам си го е признал накрая, де да беше в началото, на първа страница). После с Рийвс се били "постарали" да превърнат сценария в четиво. Не бих казала, че са се старали особено, може би два уикенда са посветили на тази цел :28558:

 

Това, че някой би я купил тази книга заради "Американски богове", е доказано вече и от моята малоумна и наивна персона :) Но не препоръчвам четивото на никого на над 12 години. А дори и на 12 (и на под 12) има много по-интересни, зарибяващи и градивни творби за четене ;) Ориентировъчно - първата книга за Хари Потър е на светлинни години напред от това чисто пазарно недоразумение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Донесоха ми това

19bb54049c6229d5.jpg

и си довършвам серийката... Много е вълшебен този чичко, поне на мен криминалните му истории и усещането за града страшно ми допадат...

Жалко, че са само трички....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

mid-BOIKA-ASIOVA_web.jpg

Отново избрана на случаен принцип и отново се оказа страхотна находка. Живописен език, интересен маниер на разказване, образни описания. Ще прегледам и другото ѝ творчество. Определено препоръчвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой да ми препоръча някаква азиатска мистерия от типа на "Съдията Ди", тези за Сано Ичиро и "Свитъкър на дракона"? Всичките от поредиците съм ги изчела, затова си търся нещо ново.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз продължавам упорито с опитите си да се върна в детството с отдавна забравено фентъзи :28558: След като установих, че на зрял акъл "Шанара" е лишен от каквото и да било очарование, се хванах да препрочитам "Колелото на времето" и вече съм на трета книга. Спомням си смътно, че го дропих някога на осма или девета книга, така че сега най-сетне ще имам шанса да разбера как свършва цикълът;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЪЪЪ, За мен "Самурайските истории" е ужасна... всички мрат поголовно или са ужасно нещастни в "простичките" "истории от живота". Как не. И освен това е скучно, мегаскучно написано (или преведено)... Подариха ми я по едно време, та я занесох в библиотеката - опъваха се и не я искаха даже и там, ама ги преборих... Язък за заглавието и корицата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

637453227.jpg?361

Каква е първата ви асоциация, когато чуете думата "ботчан"? Сещате ли се за "Куршицуджи" или "Провалът на човека" на Дадзай? При всички положения, това е обръщение, което звучи толкова мило и уважително. Днес вече не се използват такива.
Ето ви още един японски автор, с чиито произведения може да свържете въпросната дума - Нацуме Сосеки. За първи път у нас е преведен един от най-значимите му романи, своеобразна автобиография на писателя, изваждаща на бял свят много от човешките добродетели и пороци. "Момчето" на Сосеки достига до българския читател, благодарение на издателство "Изток-Запад". Произведението е повече от прекрасно! Достойно е да бъде прочетено от хора на всякаква възраст. Важните теми, които то засяга, безспорно остават актуални и днес, така както са били на дневен ред преди повоче от 100г.
В допълнение, киноманите могат да се запознаят и с тазгодишната японска адаптация по същата новела, която вече има английски превод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3af01635e1ee2e44.jpg

Към тази книга ме привлече едно изречение - " За всички,които се влюбиха в "Сянката на вятъра" " . Ами със сигурност не може да се каже ,че достига нивото на онзи книжен шедьовър,но определено не разочарова. Интересна история ,в която има преплетено така винаги интересното и мистично изкуство на картите Таро. А и обичам книги,в които се говори за книги. Наред с това си имаше доста интересни ,мистериозни неща,които трябваше да бъдат разкрити.

В крайна сметка,интересна история,но може би липсва нещичко,онази подправка,която да те кара да четеш книгата със стръв и прочитайки я ,да не може да излезе от главата ти. Но все пак е първата книга на авторката ,предполагам в бъдеще,ще се развива и ще напише още по вълнуващи и хубави романи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...