Jump to content

Recommended Posts

Трета стана интересна с миналото на Мафую. Само се моля да не задълбава в шоунен аи темата. Нямат време и ще е глупаво, при положение, че в момента няма излишни герои и безсмислени  сцени. 

Харесва ми начинът на заснемане с много близки кадри и фокус върху лица и изражения. Точно затова не мога да отпъдя мисълта, че един Рьо Йошизава щеше да стои по-добре в образа на Мафую.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, ukio написа:

но така и не разбрах причината за това негово фатално решение. 

 

Няма и да разбереш. :D Мангаката изглежда го е запланувала за доста напред в историята - още нищо не се знае и в онгоинг мангата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах си сериалчето паралелно с анимето и определено везните наклониха към анимето. Но ако се абстрахирам от това, бих казала, че доста спретнато им се е получила екранизацията. На моменти сякаш историята беше като пришита и недоизказана, но и в така кратките 6 епизода е представена разбираемо. Много ми допада това, че четирите момчета бяха супер различни, но като група се допълваха и всеки допринасяше с нещо за да има баланс в отношенията и нещото, което обичат да правят - музика. Песента във финалния епизод определено ме докосна, и по-точно текста към песента. Получи им се емоционалния момент, който са търсели, а думите на Уенояма,

Off Topic

докато сменяше струните на "Гибсъна", бяха много метафорично красиви, казани точно за сърцето на Мафую:

"Мисля, че сърцето донякъде напомня на струни. Когато болката стане непоносима, в гърдите ти сякаш има струна, която ей сега ще се скъса. Понякога тя наистина се къса. И дори на моменти ти се струва, че никога няма да я поправиш. Но този, който точно сега помага със смяната на струните, може би ще замени и скъсаната струна в сърцето."

И после в края на песента: 

"Сърцето е като струните. Те няма да звучат, ако са твърде хлабави. Само когато ги опънеш почти до скъсване, се получава онзи невероятен звук."

Много точно казано. След като една врата се затвори, друга се отваря. 

Както Мафую успява най-сетне да достигне момента, в който да заплаче и да изкрещи болката си по загубата на Юки, така и Уенояма получи отново своето вдъхновение и заряд за свирене на китарата. 

Историята на Акихико и Харуки е само подхвърлена стръв, но може и нарочно така да са решили, и да наблегнат на главната история. 

Приятен е сериала. От тези милите, които ти дават надежда, че винаги след дълъг период на тъга, идва светлината. :)

Благодаря за превода. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 21.10.2021 г. at 13:51, felicyti написа:

Историята на Акихико и Харуки е само подхвърлена стръв, но може и нарочно така да са решили, и да наблегнат на главната история. 

Вероятно знаеш вече (извинявам се в такъв случай, че досаждам), че след анимето има и продължение - Given Movie - там се развива историята на Харуки и Каджи. :) 

Беше ми много интересно да прочета сравнение между анимето и сериала от човек, който ги е гледал паралелно, защото аз няма как да си направя такова, предвид че съм гледала първо анимето много преди драмичката.

(На момента със струните чак сега обръщам подобаващо внимание. :blink: Наистина доста символично беше!)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Atila Да,, изгледах си анимето и веднага след това и филмът за Акихико и Харуки. Чакам си удобния момент, в който ще седна да дам своя коментар и в тяхната тема, че определно има какво да се анализира в отношението между двамата. Особено вътрешната борба на Акихико да осъзнае разликата между истинската любов и първичното привличане. Те, всички музиканти са хора на изкуството, които намират своята муза в "нещо", но това не винаги е истинска любов. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През много неща преминаха в рамките на много кратко време. :) Човек може да види нещата през призмата и двамата, да разбере кое ги кара да реагират по определен начин и въобще да изживее на емоционално ниво всичко това. Лично за мен Угецу ми беше най-труден за разбиране в цялата ситуация (да не го пропускам все пак, доста сериозна намеса имаше и той), но това пък направи целия конфликт още по-интересен за мен. Вече бягам от темата за сериала обаче. :lol2:Наистина има много неща за анализиране. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...