Jump to content

Какво изгледах последно


Atila

Recommended Posts

Идеята ми за темата е да могат да се пускат коментари за изгледаните наскоро анимета, без да е ангажирано и обвързано с теми за всяко едно, особено когато не е сигурно дали някой друг е гледал същото нещо и ще се заформи дискусия. Пък ако се заформи, да се направи една хубава темичка. :)

 

Аз по принцип гледам сезонно, докато още излизат епизоди и по някое старо аниме паралелно. За този пост обаче реших да обърна внимание само на едно наскоро изгледано - това е Revisions (2019). За повече информация ще дам линкче към MAL (ЦЪК).

И едно плакатче да краси...

 

93426l.webp

 

Revisions надмина очакванията ми, които бяха свързани най-вече с някаква плоска история, а всъщност тя се оказа много интересно заплетена. Въпреки че в първи епизод гледаме как странни роботи нападат училище и главния герой (тийнейджър) изведнъж се оказва напълно способен да подкара друг робот за битка с "лошия", това не продължава зле, както звучи. Това е сай-фай история за цял квартал, който изведнъж бива преместен в бъдещето - 2100+ година, хората изпадат в паника, настава хаос, няма електричество и храната намалява. Оказва се, че човечеството е преминало през световна пандемия (познато?) и вирус е създал мутации в половината население.

Това, което ми направи най-голямо впечатление, е че героите реагираха доста реалистично на създалата се ситуация, а главният герой, който смята, че е роден, за да спаси всички хора, не е представен като герой, а по-скоро като обсебено от идеята дете, което никой не величае (слава богу). Изобщо, много добро съчетание на история, герои и развитие. Единственото, което не ми харесва, е че за главни герои са избрани именно тийнейджъри, което малко отнема от сериозността, която иначе историята би могла да предложи, но дори и при тези условия се получи доста добре.

Анимацията излезе много приятна CG (аз не съм фен, но тази някак ми се доближаваше до традиционната за аниметата и не ми бъркаше в очите). А като за последно - искам да споделя оупънинга на анимето, който ми легна на сърце: цък (а ето тук е пълната версия с клипа на групата - цък).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за ревюто:) Помня, че ми беше харесало като резюме, но тогава още си почивах от аниметата и някак не успях да се накарам да го започна, може би сега ще поправя пропуска. Аз също не съм фен на CG  анимацията и това беше другия препъникамък, но щом казваш, че става...:D Само не разбрах що се чудиш на избора на тинейджър - немаше да е японско ако не беше, за да сме точни винаги е "обикновен тинейджър", който винаги е на точното място в точния момент и карането на разви мехи за въпросните "избрани" си е направо вродено:lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, че му се чудя - още като видях плаката ми стана ясно, че ще е точно така с роботите, както казваш ти - винаги на точното място в точното време и му идва отръки :D Но такива геройчета са ми досадни, а анимето добре подкара, щеше да е толкова хубаво да мине без стандартната формула.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Atila, браво за хубавата тема! Имахме нужда от такава в аниме раздела, определено :)

 

Може би трябва да му спретна тема, че повече хора да го видят, ама в момента съм адски разсеяна и в същото време безсилна, след последния епизод. Говоря за Link Click. Така ме отвея краят на това аниме, че не мога да се намеря вече половин час, хаха. Не очаквах такъв завършек. Няма как да няма втори сезон сега - всъщност, мисля, че това ни казаха накрая на епизода, но от Фънимейшън преводът беше ужасен.. всъщност, повече от ужасен, защото нямаше такъв. За да се апришиейтне анимето (донгхуата), трябва действително да се гледа отначало пак. Хората го сравняват с първите 20 епизода на Death Note, и сигурно не е без причина, ама ще ми трябва време да усмисля какво точно гледах. :D С едно изречение - който не го е гледал -- да налазва!

Редактирано от JoJolina
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, супер, и аз искам да се включа! Само че от години рядко гледам неща извън конкретния сезон, който върви в дадения момент. Някак ми е по-трудно да не чакам епизод за епизод всяка седмица xD

Най-скоро приключих с три заглавия от предишния сезон, пролет 2021.

Odd Taxi беше първото. Шантаво заглавие, което бих сложила в криминалния жанр... може би. Има съвсем малко повече минуси, отколкото плюсове, според мен. Говорят супер много и супер досадно/монотонно (дори и да е с цел, мен си ме дразнеше). Героите също са супер много и почти до края историите им не са съвсем завързани с тези на другите. По едно време дори изпуснах нишката на това кой какво цели и прочие. Последния епизод е нещо като светъл лъч за историята xD

Shadows House, на което възложих доста надежди, тъй като има потенциала на заглавия като The Promised Neverland. Оказа се наистина добре направено. Минуси... може би някъде в средата и към края твърде много разточиха лукума, сигурно с надеждата да направят поне още един сезон. Историята обаче е като цяло оригинална и главната героиня учудващо не е лигаво цвъркало.

Hige wo Soru. Soshite Joshikousei wo Hirou. Имаше леко притеснителния потенциал да се превърне в мазно, гнусно ечи :lol2: Клатеха се на ръба да се гмурнат в този жанр от време на време. Иначе е от заглавията в стил "голяма възрастова разлика". Главният герой сигурно работи в една фирма с Рьо от Koi to Yobu...

 

Иначе и от новия сезон има някои приятни изненади, да видим ще излезе ли още нещо до края на месеца :happy:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

115988l.webp?_gl=1*1f0vc1z*_ga*MTExMjUwM

 

Kakushigoto (Movie)

 

Филмът на Kakushigoto общо взето преповтаря историята от анимето със същото заглавие, но тук са включени някои нови сцени и елементи, които поясняват сюжета и малко го доразвиват.

За какво се разказва? Главният герой, Гото, отглежда сам дъщеря си Химе, която е още в началното училище. По професия е мангака, но крие това от дъщеря си, защото мангата му е пълна с мръсни шеги, а той за нищо на света не иска дъщеря му да стане свидетел на нещо толкова мръснишко, каквото е неговото творчество... затова минава през най-различни перипетии, докато крие от нея истинската си професия.

Анимето има както комедийна част - всеки от асистентите на Гото е леко чалнат по свой начин, каквито са и феновете на мангата му (най-голямата заплаха за тайната му), така и драматична, но най-вече е посветена на семейните взаимоотношения, тези на родител-дете. Много топла история. И пълноценна също така, макар и да ми е трудно да опиша по какъв начин, защото е все едно да се опитваш да анализираш житейски случки от реалния живот и да вадиш изводи от тях. За мен историята е по-скоро основана на емоционални моменти, които се усещат със сърцето и не се нуждаят от обяснения.

Не очаквах филмът да излезе толкова бързо, а също и смятах, че няма да преповтаря анимето, но се оказа, че не ми пречи да го изгледам пак и да си го припомня по този начин. Оказа се, че някои сцени са премахнати за сметка на добавените, така че според мен и анимето, и филмът си заслужава да се гледат едно след друго.

Малко излишна фенщина е да кажа, че Камия Хироши се справя чудесно с тази роля (че как не), много ярко си го спомням в култови моменти (главно когато Гото яко го загазва).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

113496l.webp?_gl=1*1hbl1sn*_ga*MzYzODI2M

 

Daomu Biji Zhi Qinling Shen Shu

 

Много хубаво ме изненада - няма да обяснявам надълго как все се чувствам като загубен заек, когато гледам нещо китайско, та щом за мен е било подредена история, сигурно и друг човек би навлязъл лесно в сюжета. Аз мисля за анимето като за викториански роман - идва някакъв тип от нищото и започва да ти говори как е отишъл до някакво древно, тайно място и там - леле, какво се било случило... и накрая все пак нищо не разбираш от разказа му какво толкова се е било случило, но било нещо невероятно, нали. Първият епизод ми вървеше бавно, но реших да му дам шанс, оказа се за добро. Героите тръгват за "древното тайно място" и историята се превръща по-скоро в приключенски роман. Мен такива истории ме разтоварват, така че ми дойде доста добре. Неангажиращо е, с красива анимация и с някои доста добре направени (или по-скоро да кажа въздействащи?) сцени, като се замисля. Имам малко задръжки за края, но ако има втори сезон, всичко ще се нареди. Оценката ми е 7/10 - заради финалния епизод, иначе можеше да стигне до 8, може би...

Ето и песничките към него, като бонус (аз лично много ги харесах). Клиповете са с кадри от анимето и мисля, че няма спойлери, но може да хвърлите по-скоро ухо, отколкото око, за всеки случай.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, Daomu Biji/The Lost Tomb имало анимация? Не, не че се съмнявам. Поредицата от новели е ГОЛЯМА в Китай. Интересно, че си харесала анимацията, но - за най-добър вкус, трябва да се запознаеш и с другите адаптации - някои по-добри от други. Аз съм гледала филмите и драмите, последната от което се оказа голям провал в Китай, и въпреки това ще й правят римейк. Не я оставиха намира. Има добри бекстори за героите, ако не ти е станало съвсем ясно. Ще трябва да я гледам донгхуата и аз, да видя колко са я осакатили/променили. :) Но се радвам, че ти е била въздействаща. Умеят го това братята. :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знаех въобще, че има филми и драми - благодаря, че ме светна! Още по-добре за бексторито, това ми беше едно от най-интересните неща, за което ми се щеше да разбера повече. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро гледани:

 - Subarashiki Kono Sekai the Animation - 12 серийки, Сюжет : Петнадесет годишния Неку Сакураба, който се увлича по графити и музика се събужда в странно място, много приличащо на търговския район Сибуя в Токио. Докато все още не може да си обясни как се оказал там, той разбира че притежава необичайна черна значка и има способността да чете мислите на околните. Изведнъж на мобилния си получава странно съобщение «Достигни 104. Имаш 60 минути. Сгрешиш ли умираш. Жътварите». Неку не може да изтрие съобщението , а таймерът на  дясната му длан вече отборява 60те минути .... той е тук за да играе в играта на Жътварите, която продължава на седем дни и всеки участник има черна значка с нарисуван череп, като неговата.

При интерес ще пусна линк

 

- The Defective - има описание във форума

 

- Shiguang Daili Ren - Агент на времето. Първи сезон / за сега друг няма/ Сюжет: В едно закътано местенце в порцъвтяващата столица, все още работи малко фото ателие «Време». Макар, че няма много клиенти то се управлява от двама младежи - Чэн Сяоши и Лу Гуан, които притежават  необичайни способности. Изпълнявайки поръчка на клиент, благодарение на способностите си те попадат върте в снимките, връщайаки се в миналото, но дали това няма да доведе до неочакван обрат?

При интерес ще пусна линк

Редактирано от 331088
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...