Jump to content

Recommended Posts

E-aU2p0VIAEfBxh?format=jpg&name=medium

 

Off Topic

E9CDQYZVoAYtVuF?format=jpg&name=mediumE-aU3EUVIAcxET0?format=jpg&name=large

E6N4PelVgAAy_QX?format=jpg&name=mediumE6N4PelVIAE8hcg?format=jpg&name=medium

 

Lost  (인간실격)
Страна: Южна Корея
Също така известен като: Human Disqualification
Период на излъчване: 27 август 2021 – 16 октомври 2021 г.
Време на излъчване: Петък - Събота
Жанр: Мелодрама
Канал: JTBC
Епизоди: 16
Режисьор: Hur Jin Ho (Forbidden Dream, The Last Princess, April Snow, One Fine Spring Day)
Сценарист: Kim Ji Hye (Hope, Architecture 101, Why Did You Come to My House?, My Love, My Bride)
Субтитри: Английски
           
Участват: 
Jeon Do Yeon като Bu Jung
Ryu Jun Yeol като Kang ae
Kim Hyo Jin като Kyung Eun
Park Ji Young като Ah Ran
Jo Eun Ji като Soon Kyu
Shin Shin Ae като Bong Min Ja
Na Hyun Woo като Jung Woo
Kang Hyung Seok като Jun Hyuk

Oh Kwang Rok като Seo Jin Seob

Son Na Eun (A Pink)

 

Резюме: Една история за обикновените хора, които осъзнават, че не са постигнали нищо през целия си живот и се опитват по най-добрия начин да попаднат под светлината на прожекторите. Пу Джонг (Jeon Do Yeon) е 40-годишна писателка, която се чувства изгубена и сякаш не е в състояние да направи нищо. Докато Канг Дже (Ryu Jun Yeol), е млад мъж на 27 години, който се страхува, че може да се окаже никой през целия си живот...

 

 

Свали с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено ще го гледам, харесвам филми показващи отношенията и проблемите на "обикновени" хора. Другата причина да го гледам е Рю Джун Йол ... не е красавец, но е голям чаровник.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първи епизод го проспах. За втория още се чудя дали да си губя времето. И докато се чудя, схванах къде са се прецакали сценаристката и режисьорите (да, двама!!!!). Те досега са правили само филми. И не са се сетили да попитат как се прави сериал. Защото чалъмите при филмите и сериалите са много различни. И затова единственото, за което са се сетили е да разпънат сюжета на двучасов филм на 12-16 серии.  Като резултат в първа серия има 95% пълнеж на време без никакъв смисъл. Останалите 5% не оказват никакво впечатление върху зрителя-всичко това вече сме го гледали.

А, като казах чалъми при сериалите, поне един вече са усвоили-взели са певачка за една от ролите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста трудничко се гледа. Поне за мен. Отказах се на средата на първа серия. Нищо не се случва. Може да пробвам пак ... ама наистина голяма скука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми харесва, въпреки бавното темпо, така почна и аджусито. Чакам с нетърпение 5-та серия, първа серия и на мен беше тегава, и продължава все така бавно, на моменти не схващам някои неща, надявам се да се доизяснят по-нататък. Ама пробвайте поне до втора серия, не го отписвайте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, excape написа:

първа серия и на мен беше тегава, и продължава все така бавно, на моменти не схващам някои неща

Ако с това целиш да ни насърчиш-не стана.

Редактирано от dido100
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 16.09.2021 г. at 22:26, dido100 написа:

Ако с това целиш да ни насърчиш-не стана.

Мързеше ме да обяснявам,обикновено ме мързи да пиша във форума, има неясноти по самия сюжет, коитоевентуално ще се изяснят, но това не значи, че сериалът не е интересен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично много ми допада. Отлична актьорска игра, на моменти само с погледи разказват цяла история, цяла палитра от чувства. Започна с дълбоката депресия на очуждението характеризиращо днешният свят, постепенното опознаване и сближаване, като две пеперуди пърхащи една около друга. Страхотна градация на образите и невероятно емоционално развитие на образите. Последните две серии са като взрив на вулкан от емоции след първите две депресивни серии. Страхотен синхрон и химия между актьорите. Тя сдържана и улегнала а той нетърпелив и несдържан, за първи път изкаран от калният коловоз на обърканият си живот. Погледи, жестове, усмивка и езика на тялото изравяват всички емоции - думите са излишни. В първите две серии - тъмнина, в последните две сякаш изгрява слънце, когато се гледат. Виждаме двама души, които са напълно сломени и смачкани от живота, които живеят в тъмнина и после какво развитие само като излюпването на пеперудата грозната и какавида. Пласт след пласт се разкъсват, докато накрая сякаш си раждат отново. Филма отразява много точно съвременното общество във всичките му аспекти, без никаква украса. Засегнати са теми, като очуждението на хората, бедността, депресия и обърканост у младите хора, търпимостта в уредените бракове, мамините синове, насилието над жените, браковете по сметка, самотата на възрастните хора, самоубийствата, липсата на близост и властта на тяхно величество"парите" над човешкият живот и общуване. Иначе, неточностите в сюжета не ги коментирам. Чакам с нетърпение последните две серии.

 

 

Редактирано от tainax
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отвяващ 15 епизод. Пъзелът се нареди, неточности в сюжета няма. Всеки един от героите в този филм е изгубен в собственият си свят. Толкова много изгубени хора. Сега разбирам защо филма носи такова заглавие. За мен посланието е, че всеки един от нас е изгубен в собствения си свят и просто трябва някой, който даго намери и събуди от съня, в който живее. Много силна серия, малко диалог, но много силни реплики. Чакам развръзката с нетърпение. Имам усещането, че няма да е типично по корейски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Описанието ми звучи като сериал който може да ти помогне ако си решил да се самоубиваш.  Имам предвид да наклони везните в полза на самоубийството.  Пак се депресирах. Тази даже не е и 40 годишна девственица. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Догледах го само заради Ryu Jun Yeol.

Много е тегаво.

Да, има много смисъл в сериала, много теми от съвременния живот са засегнати - както за младото поколение, така и за средното, и за най-възрастното...

Актьорската игра е на ниво от всички актьори, обаче сторито е много бавно у скучно.

Ще напиша само това, което много ме издразни и ми отвори очите за героинята: има една сцена към края на сериала, в която Bu Jung и Ah Ran си говорят в колата на Ah Ran: нашата Bu Jung искала да нарани своята противничка (знаейки че няма да я победи), защото много я мрази, обвинява нея за всичко, за това, че не е станала "нещо", че не е постигнала мечтата си (къща на село, две деца, издадена нейна книга), за това че сега е осъзнала в какво блато живее, за това че сега няма смелостта да направи поне усилие да излезе от блатото...

Spoiler

5 седмици бебето е било мъртво в корема й, гонила е кариера и не е разбрала че има проблем

та в тази сцена разбрах (щото героинята почти няма реплики, a само очите й не могат да кажат всичко) истинското й Аз: гневна, вреди да всички, защото ако не може да промени това че тя не се чувства добре, то поне на Вуте да му е зле...

Тук си помислих, че тя заслужава това, което й се е случило и й се случва в живота.

Въобще всички хора сме така: мислим си че сме специални, а в един момент действителността те зашеметява и разбираш, че не си по-различен от другите.

В момента, когато Bu Jung и съпругът й решиха да продължат със статуквото си (брака им, въпреки че са наясно, че не са щастливи), защото няма да могат да се справят с последиците, ако го нарушат, съвсем ги отписах като Хора!!! (нали това е заглавието на филма!) Всеки герой във филма действа като Не-човек. А може би това са нормалните Хора на новото време!

Spoiler

Сигурно затова накрая пак се срещат двамата главни, защото се заслужават един друг.

За мен извода от драмата е, че всеки има своята история пълна със страдания и радости (защото драмата ни разказва и за другите герои). Та трябва да се радваме когато имаме повод и да се борим когато сме в поредното си блато!

 

Редактирано от otivam_jg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...