Jump to content

Takane & Hana (2014)


Recommended Posts

152773l.webp

 

Заглавие: Takane & Hana, Takane to Hana, Takane and Hana, 高嶺と花

Тип: Манга

Автор: Юки Шивасу

Статус: онгоинг

Жанр: Романс, шоуджо, комедия

Допълнителна информация: MALAnime Planet

 

Чети онлайн: Тук, Тук и Тук

Онлайн на руски: Тук

 

Резюме:

Шестнадесетгодишната Хана Нономура е принудена да замести по-голямата си сестра Юкари на среща, на която ще се обсъжда уреден брак между Юкари и богатият наследник на проспериращата компания Такаба - Такане Сайбара. Той е 10 години по-голям от Хана и се държи презрително, което я кара да му отвърне студено, като му показва, че не се интересува от личността и статуса му. Това ѝ действие я кара да си мисли, че с преговорите за брак е приключено, но скоро с изненада ще открие, че Такане не се чувства отблъснат, а напротив - иска да продължи преговорите и проявава интерес към нея. И това е само началото на сблъсъка между два много противоположни характера...

 

Лично мнение:

Мангата е доста забавна романтична комедия - ако на човек му се чете нещо неангажиращо, без някакви големи драми и неразбирателства и просто иска да се разтовари, според мен Takane & Hana е чудесно за целта, поне на мен така ми влияе. Мангаката е създала готини герои, които умеят да забавляват и които също така имат много твърди позиции и гледни точки, от което произтичат и комедийните ситуации. Изобщо, устати и хапливи са, особено един към друг и всеки има какво да отговори на заяждането на другия.

Като арт е много на ниво и е в модерен стил, да не говорим, че Юки Шивасу има особен талнт в рисуването на смешни чибита - най-вече на главния герой, Такане, който ако не е вирнал нос в небесата, между цветя и звезди, то е някакво раздразнено чиби с много яко експресивно лице - именно защото никой не е обърнал и грам внимание на особата му. С една дума, авторката умее да рисува изключително красиво, поне за моя вкус и си е свършила чудесно работата с илюстрирането на свежарската си история.

ПП: Главната героиня не е дразнеща лигла, което е огромен плюс.

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...