Jump to content

Takane & Hana (2014)


Atila

Recommended Posts

152773l.webp

 

Заглавие: Takane & Hana, Takane to Hana, Takane and Hana, 高嶺と花

Тип: Манга

Автор: Юки Шивасу

Статус: онгоинг

Жанр: Романс, шоуджо, комедия

Допълнителна информация: MALAnime Planet

 

Чети онлайн: Тук, Тук и Тук

Онлайн на руски: Тук

 

Резюме:

Шестнадесетгодишната Хана Нономура е принудена да замести по-голямата си сестра Юкари на среща, на която ще се обсъжда уреден брак между Юкари и богатият наследник на проспериращата компания Такаба - Такане Сайбара. Той е 10 години по-голям от Хана и се държи презрително, което я кара да му отвърне студено, като му показва, че не се интересува от личността и статуса му. Това ѝ действие я кара да си мисли, че с преговорите за брак е приключено, но скоро с изненада ще открие, че Такане не се чувства отблъснат, а напротив - иска да продължи преговорите и проявава интерес към нея. И това е само началото на сблъсъка между два много противоположни характера...

 

Лично мнение:

Мангата е доста забавна романтична комедия - ако на човек му се чете нещо неангажиращо, без някакви големи драми и неразбирателства и просто иска да се разтовари, според мен Takane & Hana е чудесно за целта, поне на мен така ми влияе. Мангаката е създала готини герои, които умеят да забавляват и които също така имат много твърди позиции и гледни точки, от което произтичат и комедийните ситуации. Изобщо, устати и хапливи са, особено един към друг и всеки има какво да отговори на заяждането на другия.

Като арт е много на ниво и е в модерен стил, да не говорим, че Юки Шивасу има особен талнт в рисуването на смешни чибита - най-вече на главния герой, Такане, който ако не е вирнал нос в небесата, между цветя и звезди, то е някакво раздразнено чиби с много яко експресивно лице - именно защото никой не е обърнал и грам внимание на особата му. С една дума, авторката умее да рисува изключително красиво, поне за моя вкус и си е свършила чудесно работата с илюстрирането на свежарската си история.

ПП: Главната героиня не е дразнеща лигла, което е огромен плюс.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...