Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Yuukoku no Moriarty

(Патриотът Мориарти)

 

Режисьор: Номура Казуя

В ролите: Сайто Сома, Фурукава Макото, Сато Такуя и др.

Тип: ТВ

Жанр: мистерия, историческо, трилър

AniDB и MAL: AniDB //  MAL

Държава: Япония

Година: 11.10.2020 - 27.06.2021

Епизоди: 24 (разделени в два сезона, 11+13)

Времетраене: 23 минути на епизод

Субтитри:  Английски

 

Резюме: През 19. век Британия е една от най-големите империи на света. Но в сърцевината си тя се оказва прогнила, тъй като аристокрацията все повече

потиска обикновените хора. Поне в това силно вярва едно гениално момче, чиято мечта е да "освободи" държавата от нейните проблеми.

Уилям Джеймс Мориарти смята да унищожи господстващата до този момент йерархия в Британия и заедно с двамата си братя, Албърт и Луис, да промени света.

 

_________________________

Първо да си кажа, че не, все още не планирам превод на това аниме и правя тема просто защото то ми е много симпатично. Пък по-късно не се знае, както се казва.

Въпреки малко политическото си резюме, както показва и заглавието, историята е свързана с творбите на Артър Конан Дойл и, разбира се, разполагаме със солидното участие на поредния Шерлок Холмс.

Малко по-късно ще се впусна в "рекламата" по-солидно, тъй като заглавието си ми е на сърце, очаквайте ферман xD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е хубава идеята Мориарти да е в главна роля, а не Шерлок, както във всички останали адаптации по творби на Дойл - харесва ми обърнатата гледна точка. И все пак и тук имаше епизоди само за Шерлок и "Етюд в червено" се намеси под някаква форма, както навсякъде, което малко ме накара да завъртя очи и не, че не харесвам историите за Шерлок, просто е нечестно да не се развие подобаващо готината идея за друг главен герой и да му се даде на него екранното време. Не знам дали само на мен ми се струва, че епизодите изцяло с Мориарти и неговите хора бяха по-силни от останалите.

Въпреки, че това горе звучи като голямо мрънкане, анимето ми беше симпатично - анимацията е прекрасна, песните също (първоначално много странно ми се съчетаваха със самото аниме, после им свикнах и ми паснаха на атмосферата), а пък героите са си сладки откъдето и да ги погледнеш (да, Холмс също, нищо че прозвуча все едно не го искам наоколо :D). И все пак историята не е особено силна, а и авторката не си е направила особено проучване за Викторианска Англия. Яна Тобосо, мангаката на Kuroshitsuji, се е справила по-добре с представянето на порядките, а нашите тук се държат много по японски с лек привкус на англицизъм. :D Но като цяло анимето е приятно, моята оценка е 7/10.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Епизодите с Мориарти определено са по-добрите, подкрепям.

А че историята не е особено силна, и това е така. Крепи се именно на добре познатите Шерлок-идеи и някой го е било страх да развие Мориарти по свой вкус xD Тотална загуба!

(О, това с проучването... определено бяха много смешни, когато си разменяха японски поклони насред центъра на Лондон, сега като се замисля :lol2:)

 

И за мен продукцията беше като цяло силна. Артът е, тъй да се каже, божествен - дъртият аниме фен в мен ликува от предложения от заглавието традиционализъм, а в същото време разполагаме с модерна, чиста, красива анимация. Кориците на мангата например винаги ми хващат окото и анимето е прекрасна адаптация. А пък плакатът на втория сезон (горе) ми е може би една от любимите разработки на плакат изобщо xD Ооо, и фенсървисът всъщност не е ни най-малко за подминаване, хм...

Анимето си е бисерче за фенове на тематиката. (Плюс - има си неочакван Джеймс Бонд и... не знам точно какво изпитвам към него, но съм впечатлена xD).

Още един плюс - не знам почти нищо за Хатанака Таску (който е млада надежда в сейю бранша), но пък успя да ме впечатли доста с изпълненията си и на двете песни за начало. Въпреки че май в самото аниме няма участие.

Този клип ще бъде супер, само да излезе целият! Макар че може и да го има вече, просто аз да не го откривам (не ми се и издирва в момента). Това е от най-японските вижуъл кей хореографии, които са ми попадали напоследък:lol2: (доказателство, че от известно време не съм гледала достатъчно клипове, факт).

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...