Jump to content

Recommended Posts

spacer.png40.png

 

Vanitas no Carte

(Книгата на Ванитас)

 

Режисьор: Итамура Томоюки

В ролите: Ханае Нацуки, Ишикава Кайто, Киучи Таро и др.

Тип: ТВ

Жанр: фентъзи, свръхестествено, шонен

AniDB и MAL: AniDB //  MAL

Държава: Япония

Година: 03.07.2021

Епизоди: 12+

Времетраене: 25 минути на епизод

Субтитри:  Български

 

Резюме: Някога, много отдавна, имало един вампир на име Ванитас, когото другите вампири мразели.

Останалите вампири се раждали под лъчите на Червената луна, а само той бил роден под Синята, което било зла поличба.

Другите толкова се страхували от Ванитас, че го прогонили от селото...

 

Сега, векове по-късно, един млад мъж на име Ное е тръгнал към Париж в търсене на легендарната Книга на Ванитас.

И ще открие... един лекар, специализирал се да лекува вампири по необичаен начин.

 

Линкове:

Линк за гледане онлайн на първи сезон: :click:

 

_________________________

Анимето е адаптация по мангата на Мочизуки Джун, едноименно заглавие.

Мочизуки Джун е създателка и на небезизвестното Pandora Hearts и това е първият анимиран проект по нейна творба от години.

Започва като нещо типично нейно и много характерно, като заглавие отпреди 10 години (точно от времето на Pandora). Но е... ами, сладко xD Затова смятам да му дам известен шанс.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно от нещата, което чаках и смятам да следя този сезон. Обожавам Пандора, въпреки че анимето не беше чааааак толкова добре адаптирано. Ванитас от друга страна, не съм чела, не знам дали е завършена мангата или все още се пише, но със сигурност ще имаме и втора част, обявена на анимето - следващия сезон. :)

 

Иначе, започна --- сладко, ахаха. Хареса ми как точно го определи по-горе GFotaku. Не очаквам да остане за дълго такова, обаче, предвид, че още в края на първи епизод Ноé хвърли тежката тухла :D Хмм, анимациата не ме впечатли, освен няколкото фенсървизни шота, беше доста непостоянна. Дори и в самия ОП нивото беше посредствено :( Не знам дали е от Боунс, или донгхуата тотално ме спойлна в тоя департмент ^^;; Музиката, въпреки че е на Каджиура Юки, не я усетих много.. или поне не така, както в Пандора. Там беше велика, и ме държа в атмосферата още с първия епизод.

 

За момента оценката ми е 6/10. Оттук-нататък може само да ме изненада. Мочизуки Джун, все пак :)

Редактирано от JoJolina
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мангата би трябвало още да върви, или поне със сигурност не е завършена. Това, което видяхме, беше, ако не бъркам, целият първи чаптър... Та ако го анимират чаптър по чаптър, нищо чудно да откарат поне 25 епизода (разделени на два сезона, защото вече върлува увереността, че феновете не могат да издържат повече от 12-13 епизода на куп xD).

 

Хахах, радвам се, че определението ми съвпада с реалността, тъй да се каже xD

Иначе за мен анимацията си беше добре в общ план, именно от там идва впечатлението ми, че гледам нещо класическо захарно и каваи. Опитали са се да смесят няколко стила, но тук-таме определено могат да им се намерят гафове и грешки, самата истина. Не се съчетават добре някои от сцените, или поне на мен не ми вървяха... де да знам, плавно. Може пък да са бързали, хахах xD Но като за японска продукция си е отлично. Китайците имат съвсем друг подход, който пък на мен невинаги ми е на сърце, та може и навикът да играе роля във възприятието xD

Музиката е от-вра-ти-тел-на. Как можаха да сложат толкова спъната песен за начало и толкова посредствена за край, не знам. И двете главни музикални теми, заедно със сцените към тях (понеже са някакъв хаос) са голям минус, направо се треса от яд. Няма никакъв шанс да стъпят и на малкото пръстче на песента и атмосферата на FictionJunction :(

 

Аз може би на първи епизод бих му дала 8/10, понеже съм пристрастна и, както винаги, основно се влияя от работата на озвучителите и чак после от останалото xD (С озвучителите ме спипаха неподготвена, очаквах съвсем други хора, затова сега съм заинтригувана xD)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, китайците имат други подходи, и повече налична ръка. :D Съгласна съм напълно с оупънинг песента.. прекалено лигава и сладникава. Никак не се вписва в атмосферата тая песен, ама никак. Ендингът на мен ми хареса повече. Хубавото е, че ще ги сменят след 12-13 епизода. Аз се нядявам поне FictionJunction да се завърнат с някое инсърт парче, че иначе ще ми е монго мъчно на душата. :( 

 

Моята оценка я смалих точно защото не харесах сейютата този път, особено на Ванитас... очаквах друго от него. Дано да ме опровергаят по-натам. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От летния сезон имах три планирани -  това на BONES , едно на MAPPA и едно на Madhouse:D. Обаче ще изчакам поне три епизода преди да го започна, нещо напоследък търпилото ми да следя нещо серия за серия хич го нема-_-

Редактирано от debil4e
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано от сезон на сезон все по-малко анимето ми хващат окото за гледане. Това е едно от малкото. Не съм чела мангата и надали ще имам време скоро да я започна, но засега първия епизод  ми беше интересен. Ще видим останалите как ще вървят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Кликни върху този готин Ное, за да отидеш на серията във Vbox:

 

Писане на отговор 09babee8cdf1897f

 

Извинявам се, не се сдържах, макар че може и да е малко огромен. :rolleyes: Постарах се да го смаля!

Епизодът е и в Замунда!

И втори епизод ми навява спомени за отпреди десетина години, положението е каквото и в първи епизод. Чаровни са, въпреки че комедията е вече леко ретро.

За хората, които следят моя превод - трети епизод ще се забави с три-четири дни~

 

Редактирано от GFotaku
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ретро е комедията, обаче този епизод беше къде-къде по-добър от заглавния. :)  Анимацията беше на високо ниво, музиката започна да звучи вери Каджиура Юки-ish и като че ли сейю играта започва да ме дразни малко по-малко..(това последното може и да си го въобразявам ^^"). Мърр, обаче, продължава да кърти, не се сдържах да не й направя едно-две гифчета. :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като споменахме сейюта... аз продължавам да си искам Морикубо Шотаро за Ванитас (в първи епизод незнайно как чух него, което е странно, той е толкова специфичен... Затова и казах, че ме хванаха неподготвена тогава) и сега Ханае-то боцка и моя слух :lol: Леко ми е изкуствен или по-точно оставя впечатлението, че не му се играе особено много. Понякога се смее пресилено като мен на курсовете пред микрофона :lol2: Но другите за мен са си напълно ок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хехе, много сладък втори епизод и много сладък Ное - толкова е наивен, как да не ме усмихне. :D Новопоявилите се герои предполагам, че няма да ме радват особено, не съм фен на комбинацията какичка-млад господар.

Относно сейютата на главните герои - на мен ми се щеше Хироши Камия да е на Ванитас, а за Ное - Накамура Юичи, но хайде, ще свикна с каквото са ни дали...

ПП: Фен съм на Мър!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

e98c1d6cfc1db87b.png

 

Минавам да подхвърля трети епизод тук (отгоре картинката води към Vbox, както може да се предположи), най-сетне го съзрях xD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много умно хрумване на авторката е да създаде Мър - убеждавам се с всеки епизод. В новата серия имаше готини попадения - най-вече ме хвана този "парад", който се получи много ефектен, супер направена сцена. А и около него би могло да се завържат интересни неща, предстои да се види.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се разсеях, та затова (макар че на който му е трябвало, си го е намерил) пускам линк към епизод 04.

 

Subs-Please-Vanitas-no-Carte-04-720p-493

 

И в Замунда.

 

В този епизод Ванитас беше този, който най-много намаза :lol: Но то май си му е в кръвта...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

797e044868d1f594.png

 

Пети епизод (с линк във Vbox с цъкане на картинката горе) досега ми хареса най-много, беше структуриран повече от отлично. Децата си бяха деца (ъм, без да броим издивелите сцени де), историята си вървеше както си трябва. Аз доволно.

(Дали е защото историята засягаше предимно Ное? Сигурно не, няма нищо общо :28558:)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Мочизуки Джун ѝ прещраква от време на време. :nunchako:Аз също съм доволна от епизода, най-вече защото Акира Ишида имаше повече участие от обикновеното, това няма как да не ме радва, независимо какво се случва. Но ако оставим това настрана - радвам се, че започват да се разкриват важни части от историята (слава, че ни лишиха от онова малкото с какичката). Миналото на Ное ми беше от най-интересните неща - за това на Ванитас също ми е любопитно, но не очаквам скоро да кажат нещо повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1b5beb37c2189f14.png

^Епизод 06 във Вбокс

 

От този епизод, струва ми се, започва истинската въртележка в стил "Той е добър-лош-добър-лош" персонаж... Кой знае накрая кой какъв ще се окаже xD Аз съм се отказала да предполагам.

(Морикава Тошиюки с роля, йей~)

И епизодът в Замунда

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

e2cb8ce7f411b83f.png

^Епизод 07 във Вбокс

 

Фенсървис, фенсървис, фенсървис... Основно.

Добре, че са обявили, че има втори сезон, така подобни забавяния не са в чак толкова лоша светлина. В доброто старо време сезонът щеше да си е 24-25 епизода и такива като този епизод щяха да са си точно на мястото. Ама в днешно време ще чакаме малко...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

64f20f3624a7a888.png

^Епизод 08 във Вбокс

 

Доооста информация от разнообразен характер в този епизод.

Малко не съм съгласна с появата на този, попчето (че и грозен, въй, въй)... Не ми е особено интересен, но то и затова е сложен :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...