Jump to content

Recommended Posts

fYEeM65Z4TQ8tDQ2y2AXcGHlMot.jpg

 

Off Topic

kf9OhG2RyQyYDuyeLjFRbrbBLnW.jpg

 

Okaeri Mone(おかえりモネ)
Страна: Япония
Също така известен като: Welcome back, Mone
Период на излъчване: 2021– Май – 17 до 2021 – Октомври – 29
Време на излъчване: Понеделник - Петък 08:00
Формат: Renzoku
Жанр: Семейна драма
Канал: NHK
Епизоди: 120 (15 мин.)
Режисьор: Adachi Naoko ('Toumei na Yurikago', 'Kinou Nani Tabeta?', 'Rich Man, Poor Woman')
Субтитри: Английски

 

Участват:    
Nagaura's family
Kaya Kiyohara като Momone Nagaura (her nickname was Mone)
Seiyō Uchino като Kōji Nagaura, Momone's father
Kyōka Suzuki като Ayako Nagaura, Momone's mother
Aju Makita като Michi Nagaura, Momone's younger sister
Tatsuya Fuji като Tatsumi Nagaura, Momone's grandfather
Keiko Takeshita като Masayo Nagaura, Momone's grandmother (also as narrator)
Momone's classmate and families
Ren Nagase (King & Prince) като Ryō Oikawa, Momone's classmate
Yuri Tsunematsu като Asumi Nomura, Momone's childhood friend
Kōki Maeda като Mitsuo Gotō, Momone's classmate
Hyuga Takada като Yūto Hayasaka, Momone's classmat
Tadanobu Asano като Shinji Oikawa, Ryō's father
Maki Sakai като Minami Oikawa, Ryō's mother
Tome people
Mari Natsuki като Sayaka Nitta, an wealthy woman
Kentaro Sakaguchi като Kōtarō Suganami, an young doctor in an clinic
Kenta Hamano като Shōyō Sasaki, the chief of a forestry union
Denden като Hiroshi Kawakubo, an old staff at forestry union
Shinya Tsukamoto като Kazuhisa Tanaka, an master at jazz cafe
Yusuke Hirayama като Nobuhiro Nakayama, an doctor in a clinic
Tokyo people
People at weather forecast company
Hidetoshi Nishijima като Satoru Asaoka, a weather anchor
Mio Imada като Riko Marianna Jinno, a news anchor
Hiroya Shimizu като Mamoru Uchida, an employee
Misato Morita като Midori Nosaka, an employee
Jun Inoue като Kazumasa Anzai, the company's president

 

Резюме: Съвременна сутрешна драма за момиче от префектура Мияги, което е емоционално засегнато от голямото земетресение в Източна Япония и открива прогнозата за времето като възможен изход от безцелния си живот…
Momone Nagaura живееше с родителите си, дядо си и сестра си на остров в префектура Мияги. След като се проваля в приемните изпити за университета, тя се премества да живее при познат на дядо си, започвайки работа в горска кооперация. Но животът на Momone се променя, когато срещна популярен синоптик от Токио, който и разказва как прогнозите за времето могат да предскажат бъдещето. Затова тя решава да учи усърдно и да стане синоптик…
 

Свали :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси на lazeto за темата.

Гледам го текущо, всяка неделя се качва превода на делничните 5 епизода за седмицата, 30 мини-серии до тук, 1/4 от заглавието. Вече минаха 6 седмици от началото.

Мнооого приятен разказ и герои. Има си от всичко в това заглавие. Много на брой и интересни герой. Остров със стриди. Гората Томе с природен парк. Кеф ти море/океан, кеф ти гора, кеф ти хумор, кеф ти сериозни и актуални теми от бол различни гледни точки. Здраве и живот се надявам да стигнем до края, имам си и компания в текущото гледане.

 

 

Редактирано от Шоши-сан
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

31-35 изгледани. Майсторски вървят разкриванията на образите. Този път се въртяхме повече около Саяка - сан. Обясни се и как са се събрали в едно конструктивно направление на пръв поглед доста различни хора а и не живеещи на едно място. Но единомишленици.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

36-40 изгледани. 5 силни , много добре направени части , които ми бяха толкова приятно-интересни заради качеството на разказа , че неусетно си мислех че имам още за гледане и си търсех бутона "next" а се оказа че съм на финала на 40-я. Този път изцяло почти посветени на героя Shinji Oikawa и неговата семейна история свързана със събитията от март 2011 и след това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти сериозно си го следиш това заглавие. Аз бях започнала едно по-старо, но останах със 100тина изгледани серии заради субтитрите. Иначе са готини. Форматът и историите. Кастът също винаги радва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам този каст, ми се догледа. Сред него има много млади качествени артисти, включително Макита Аджу, която се представи чудесно във филма на Кавасе миналата година. 

Към тях виждам имената на Асано и Нишиджима.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моне си продължава с пълна сила. Предишната седмица епизодите бяха посветени изцяло на нея и пристигането, настаняването и интервюто за работа в Токио. То туй с интервюто се превърна в един метеорологичен телевизионен екшън  :896767: .... но важен е резултата - наета да работи там където искаше и за което дойде в  столицата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам отговорите на тези въпроси :blush:. Аз гледам анблок всяка седмица 5 по 20-ина минути . Историята си върви с пълна сила. Включихме и ОИ на фона на цялата тема с метеорологията и прогнозите за времето, този сериал нямаше прекъсване по време на О. А почнахме от водата и гората. До къде я докарахме цялата глобална картина :)

Периодично се дразня леко точно  с Кая. Тази актриса не я гледам за първи път. И тя има едни физиономии които някак си ми идват често в повече. Едни в рубриката "тъпи физиономии". На моменти според мен прекалява с тях. Интеесно ще ми е да я видя в нещо , където нито един път не правия някоя от въпросните. Не искам да обиждам актисата но според мен прекалява.

Окаери Моне е повече от приятен сериал иначе за мен. Така свикнах вече колко седмици да поглеждам по 1 ч с тези симпатични герои , че ....после ще ми липсват.

Редактирано от Шоши-сан
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във филма имаше 2 вида емоции от нея. В началото не ми стоеше добре, но когато се запозна с мистериозната баба сякаш светна. Много зависи в  роля ще я използват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шоши, как върви тази дорама? Сигурно само ти я гледаш.

Ето инфо за новата, която стартира на 1 ноември под номер 105. "Come Come Everybody"е с участието на Моне Камиширайши и Ери Фукацу.  

Прави ми впечатление, че сериите са намалени. Преди бяха над 150. Това тенденция ли е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rie и аз е последователността на гледане. Rie гледа текущо и понеже знае , че от една страна ще се включа чак след /другата седмица понеделника а от друга че обичам спойлери, ме подгрява и аз като дойде съответния понеделник леко подготвена изглеждам ан-блок 5-е епизода от предишната седмица. Така върви за мен превода, без никакво отклонение от епизод 1 а вече сме със 105 серии. Малко остана.

Не знам за тенденциите. Аз за първи път гледам този формат. Допада ми. Но съзнавам че това се дължи най-вече на сериозния и качествен преводач. Ако не е той ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ой, забравила съм тук да изкоментирам финално тази сага. Добре беше като цяло. 

Две забележки от мен обаче си останаха до края и финално. Първо главната актриса. Второ спейса на историята, по -точно на различните сюжетни линни. В първия недостатък да речем ясно- агенти, спонсори, продуценти и какво ли още не като фактори в това кой да участва и кой не еле пък в главни роли. Но за второто - оправдание по-трудно приемам.

На финала завършиха всички сюжетни линии все пак, не оставиха герой "неоправен/ неясен". Имаше много светли моменти в целия разказ, интересни герои, в повечето време добра и много добра психология. Но ... все пак всички тези плюсове при не много удачен каст за главна роля......

Голееееми благодарности на HPriest - преводача от японски на английски на този сериал, който от началото до края не пропусна нито една седмица да достави на текущите зрители като мен седмичните епизоди. И не само регулярен но и качествен превод. Както винаги от него. Мда. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новата асадора, Come, come, everybody, е към своя край. От април започва друга - Чимудондон. Действието ще се развива на Окинава. Пълна е с прекрасни артисти.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...