Jump to content

Heaven Official's Blessing Season 1 (2020-2021)


JoJolina

Recommended Posts

FLEI73OWQAE1iCA?format=jpg&name=medium

 

Заглавие: Heaven Official's Blessing / Tian Guan Ci Fu /  墨香铜臭

По новелата на:  Mo Xiang Tong Xiu - 墨香铜臭

Страна: Китай

Период на излъчване: 31 октомври 2020 - 2 януари 2021

Епизоди: 11

Времетраене: 25 минути на епизод

Тип: ONA (Original Net Animation) 

Излъчена по: bilibili, Funimation, Netflix

Жанр: фентъзи, китайска митология, adventure, BL

Продукция: Haoliners Animation League (HAO)

 

Сюжет: Преди осемстотин години Сие Лиан (谢怜) е принц на Кралство Сиан (仙乐). Oбичан и почитан от своите съграждани, 17 годишният принц, мил и всеотдаен, се интересува само от от това как да служи на обикновените хората от кралството си.  Тъй-като бива много добър таоист култиватор, той се възнася в Небесата, за да служи като бог на бойните изкуства в ранна възраст. Осемстотин години по-късно, обаче, се провинява и бива изгонен от Небесното кралство два пъти подред.  Когато Сие Лиан се издига за трети път, той остава без никакви поклонници и заслуги. Един съдбовен ден, среща призрачния крал, Хуа Ченг (花城), който изглежда таи чувства към него. В стремежа си да изчисти дълговете си и да върне вярата в последователите си като небесно длъжностно лице, Сие Лиан започва да разкрива събития от миналото си, както и какво точно се е случило в Небесното кралство. 

 

Онлайн с български субтитри: :subs: тук

Официален линк към мангатапрочети тук

Линк към новелата - Тук

 

 

Лично мнение: Любима донгхуа (китайска анимация) за момента. Прекрасен, върховен първи сезон, изгледан на един дъх, буквално! :) Не знам как ще дочакам втори сезон. В момента анимето набира скорост в Япония, след успеха на по-големия си брат The Grandmaster of Demonic Cultivation (на който чакаме трети и последен сезон скоро).

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Някой от модераторите може ли да помогне и да ми каже как точно се качват снимки? Опитах какво ли не и все излизат като линк... фрустрирана съм, хаха. :dunno:

 

Едит:Стана!! Imgur не работи явно тук, добре че беше добрият стар пик.бг, хаха. 

Редактирано от JoJolina
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добра донгхуа, интересна история, а и анимацията е на високо ниво. За съжаление, както всички донгхуа, които съм гледала досега, е с отворен край. Не ни остава друг избор, освен да прочетем романа или да чакаме втори сезон. Всъщност, обявено ли е, че ще има втори сезон?:unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, не знам дали е официално-официално, хаха, но май да. Билибили бяха пуснали оупънинг темата към сезон 2, в изпълнение на Lu Han (който Лайв-екшън фенките искаха да играе и в задаващата се драма... за съжаление май няма да го бъде там, ама поне ще е духом) xD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оупънинг тема към сезон 2 звучи официално :lol: Благодаря за темата, между другото, не знаех, че има манхуа, и че ще снимат и лайв екшън. Ще чакаме, все нещо ще пуснат...надявам се. Линк към новелата:  Тук

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за линка, добавих го в темата. :) Да, със сигурност ще имаме сезон 2. Няма начин да изпуснат такава златна мина китайците. За лайв-екшън драмата от друга страна - не знам какво точно да си мисля. Отчасти се радвам, че ще има какво да се гледа в паузите, отчасти си мисля, че които и актьори да изберат, ще имат голям товар на раменете си.. а и ще трябват доста екфекти, много повече от тези в The Untamed (които на всичкоото отгоре бяха посредствени), ако искат да останат верни на оригинала. :) Снимките започват това лято, ако всичко върви по план 2022-2023та ще й се насладим! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, точно златна мина си е.:D Лайв-екшън драмите на тази тематика след The Untamed са наистина предизвикателство както за актьорите, така и за цензурата. Ефектите може и да успеят да се доближат до оригинала, и актьорската игра да е на ниво, но ако после цензурата изреже половината сцени, резултатът едва ли ще е добър. Разбира се, не е нужно всичко да се пресъздава в детайли (в случая с Immortality, например, даже се надявам да не пресъздават доста сцени в детайли :rolleyes:). Както и да е, ще видим какво ще се получи накрая. Странно е, че все още не са обявили актьорския състав...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно е, наистина, но не е и неразбираемо. В момента това е най-говорената/чакана драма в Китай :) На кастинга, доколкото разбрах, е било куцо и сакато, хаха. Трудно ще им е от толкова много народ да изберат най-подходящите. Иначе, слухове за каст излизат.. имаме двамина избрани за Сие Лиан и Хуа Ченг (както и някои от другите поддържащи роли), но аз ще си чакам официално потвърждение преди да дам какъвто и да бил коментар за тях :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Spoiler

 

Не съм гледал още това, но има много неточности в описанието. Надявам се да не са заради анимето, а грешки от първоизточника на самото описание. Сие Лиан се възнася 4 пъти и това е неочаквано и никога с никого не се е случвало. Той е бог на войната, но с последното си възнасяне става по-известен като бог на, ако мога така да го преведа, клошарите. А Хуа Чен е крал на демоните.

 

 

 

 

Ако има сериал, ще ми бъде много интересно да го видя. Романът е малко прекалено дълъг и за очакващите определени сцени, пълно разочарование. 

 

 

Редактирано от bond
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Утре излиза в Япония, ето промо видеото с ОП и ЕД песничките, както и японските сейюта. СИД/SID (известна японска рок банда) изпълнява оупънинга. Нямам търпение да излезне пълната версия. Обожавам ги тия баки, ахах. ЕД е сладникав, не толкова добър като песента на Aimer в TGoDC, но става. 

 

アニメ「天官賜福」日本語吹替版PV 第2弾|7月4日より放送開始! - YouTube

 

 

Иначе, четох, че са променили заглавието за драмата, и ще е нещо от сорта на "Blessed by a Lucky Star" ... (кашкавалено ми звучи, защо li?! o.o) Все още нямаме официален кастинг :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Гледам, сте споменали за заснемането на лайв екшън драмата в темата. Преди време четох , че авторката на новелата много трудно е склонила и работила отблизо с екипа. Даже май е избрала лично един от актьорите (колко е вярно, не зная). Понеже тимът е същият, който е работил върху The Untamed, може бй не е харесала някои неща. Вчера пък четох, че даже е една от сценаристите (и това колко е вярно, не зная). Драмата са и вдигнали бройката на епизодите , сега ще е 60, с 10 повече от предишно уговорените 50, което всъщност мен ме устройва, понеже новелата е с към 100 глави повече от The Founder of Diabolism. 

 

Колкото до втори сезон на Анимацията - 2022-2023 може би? Всичко зависи от останалите проекти на студиото, с които са се захванали.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне кастът е с единия крак и едната ръка потвърден. Притеснява ме актьорът на Сие Лиан, обаче Хуа Ченг има всички данни. *Пеперудки в стомаха - буквално, ахах!*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз тепърва трябва да наваксвам с Джан Лин Хъ, но от малкото фенско, което видях добре спортираше Хуа Чен (чисто визуално) - а и тези, които са го гледали казват, че може да играе. Обаче кой е Deng Lun и защо се мрази толкова? :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искрено се надявам да е така и да се получи добре екранизацията.

A Deng Lun...май само аз не го харесвам. Всъщност го гледах в тази драма:

Тя се оказа много добра, след нея станах фен на Luo Yunxi, но главния герой (Deng Lun) според мен изобщо не можеше да играе. И главната героиня беше лигава и дразнеше, поне мен ме дразнеше глупавото й поведение. Затова внимателно подбирам сериали без тези двамата. :D

Май доста се отклоних от темата...

Редактирано от anito 24
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, хорааааа! Ще имаме официален английски превод и на трите романа на MXTX, декември излизат първите романи на Heaven's, Grandmaster of Demonic Cultivation и Scumbag System. :es::yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, подготвям си място на рафта за 17 книги, до 2023 ще ми се отели вола, както се казва, ама се надявам накрая да мога да събера пълната колекция! 

 

Страхотна новина, сега да видим дали данмей феновете сме толкова звучни, че да пуснат и 2HA и Thousand Autumns след това.... да не говорим за нещата на Priest! Един рафт няма да ми стигне, със сигурност! :lol2:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попаднах на едно много красиво направено клипче със сцени от сезона (затова и го слагам в спойлерче, понеже от всеки епизод са сложили по нещо) и с пълната версия на песента на SID. Нека му се насладят и други. :28558:

Off Topic

 

 

Някой знае ли къде може да се гледа с японски дублаж, но да има и субс, защото виждам, че го качват в nyaa, но без субтитри?

Редактирано от Atila
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...