Jump to content

Кое корейско ви вълнува най-много?


Recommended Posts

Корейският национален костюм се нарича ханбок, не кимоно. Можеш да прочетеш тук. :)

 

 

Благодаря ,много хитро от тяхна страна да го кръстят '' корейска дреха''-ханбок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е най-трудния върпос който съм чувала ... Как кое ? - та мен всичко корейско ме влече..Като започнем от страната да отидем в традициите след това в соджуто след това игрите им и традициония им костюм и бутките за храна .. и прослувотоо носене на гръб ... но това не е всичко с сигурност пропускам много .. просот искам да кажа с една дума ОБИЧАМ Корея и всичките и традиции и всичко в страната и в хората : )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страшно много искам да опитам това тяхното соджу, с което така стабилно се наливат по филмите (ясно е, че всъщност пият вода, но ми е интересно дали наистина го гълтат така на шотчета и изпиват по 4-5 бутилки).

Аксесоарите! За телефончета, за коса - фибички, ленти, панделки и т.н., и... абе имам чувството, че те за всичко си имат аксесоари :D

Технологиите! Просто обожавам моделите им телефони. Големички са, но с времето свикнах с това.

И аксесоарите и технологиите им са толкова сладки, че само заради това бих живяла в Корея.

Уединените караоке-стаички също. Не съм добре запозната, но в България май няма такова нещо. Има караокета, но да се излагаш пред цяло заведение, а не само пред познатите си. :lol:

Също ми харесват и традиционните им дрехи.

 

Това много не е към темата сякаш, но искам да го спомена. Всеки път ме впечатлява как звездите абсолютно винаги в началото на всяко интервю или изявление или каквото и да е било казват: "Здравейте! Ние сме еди-кои-си". При положение, че са си известни и е много ясно, че всеки знае кои са. Къде такова нещо у нас, те наш'те "звезди" с такива вирнати носове, че можеш мозъка им да видиш през тях. А и накрая как отправят молба към феновете си да ги подкрепят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм... хубав въпрос .. всичко :)

Обичам музиката им, филмите, ястията им, модата /дрехи, аксесоари, обувки../, това че пазят традициите си, но не изостават с технологиите, харесвам и езикът им /звучи хубаво/, имат много красиви традиционни дрехи ... и естествено природата, само като като си помисля за остров Чеджу ^__________^ толкова искам да го посетя~!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Честно не изчетох всички мнения, но пък ще напиша какво бих искала да усетя от корейската нация и култура. Като отида там някой ден ще Ви изкажа реално мнение, за момента съм придобила бегла представа от филми, музика и др. С удоволствие бих се разходила из държавата им да разгледам като турист и като си напълня главата с не малко инфо, бих искала да седна в онези крайпътни кръчми и да се почерпя подобаващо. Също така има неща, които мен лично ме дразнят, основното тази поп-култура, като нашия попфолк..., което обезличава вече комерсиалното им съвремие. Затова и ме кефят японците, но.... има едно голямо НО. Корейците са по хубави :rolleyes: Онова, което би ме развълнувало най- много би бил мъж, с удоволствие бих го изследвала от към всички аспекти :o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко корейско ме вълнува. Сергийките, храната като цяло, културата им, уважението им към природата и изобщо един към друг. Начинът им на говорене, сладките им физиономии.

Изглеждат толкова единни, толкова усмихнати. Това беше една от причините, поради която се влюбих толкова страсно :D във всичко корейско.

Знам, че това, което ние виждаме е малко пресилено и някои от нещата не са точно така.

Преди година и повече се запознах с една корейка Джухи <3 от интернет и странното беше, че тогава не се интересувах изобщо. Спомням си, че щом в замунда виждах "жълт" филм бягах надалеч. След това започнах сериалите, музиката и всичко си дойде на мястото. Тръгнах да говоря какво ми е разказала, но всъщност не си спомням. :D Трябва да си разгледам хронологията в скайп и имейлите.

Надявам се наистина животът да ме завърти така, че да попадна там. Вярвам в прераждането и според мен доста хора от тук са били корейци в предишни животи. Понякога имам странното чувство, че съм била там.

Малко се отплеснах, но мнението ми всъщност съвпада с доста от по-долу написаните :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото разбирам става въпрос за някакъв вид дейност или мероприятие.Надяждане с рамен ми звучи добре,или guerilla концертите,останали са ми като нещо често срещано в Азия,може би греша.Също азиатските игри тип шах или ''Не се сърди човече''.Караоке туровете,дискотеки и клубове с азиатска музика,манга-книжарници,кибер-библиотеките-кафенета,които са така популярни,повече азиатски филми да стигат на голям екран и у нас.Културни фестивали,мероприятия,популяризиращи азиаската култура.Много са ми любопитни храната и соджу-бира коктейлите(''торнадото'' :D )

Ако включим и останалите източни страни,повече манга,албуми на любими групи,ДВД...ясно е,че може и по интернет да се намери всичко изброено,но така ми се отнема удоволствето от обикалянето по магазините,колебанието,безкрайното висене пред рафтовете :D

Ако говорим по принцип,самия начин на живот,хората,порядките,интересни места,японския,корейския език,традициите,историята,храната...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вълнува ме начина им на живот, хората, те като личности, защото са доста по-различни от нас, езика и традициите им, храната разбира се! Така като се замисля май всичко ми е интересно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3. Караоке баровете -

У нас си нямаме места, където да се усамотим за известно време и да се откъснем от сивия живот макар и само за няколко часа;

5. Провинцията -

В сравнение с корейската, нашата провинция е като Джурасик парк - обрасла и със странни същества, готови да те оглозгат;

6. Уваженито към възрастните хора -

В България остро се усеща липсата на уважение от страна на младите, към по-възрастните;

8. Рекламите -

По корейските телевизии, които съм гледала онлайн, никога не прекъсват сериалите и филмите за реклами ( у нас далеч не е така);

9. Усмивките по лицата на хората -

В днешно време българите са се вглъбили в себе си и не обръщат внимание и на малкото неща, които се случват около тях;

 

Напълно подкрепям ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

9. Усмивките по лицата на хората -

В днешно време българите са се вглъбили в себе си и не обръщат внимание и на малкото неща, които се случват около тях;

Хм, ти била ли си в Корея? В Корея по-скоро изглеждат депресирани според мен :huh: Има и усмихнати тук-таме, ама не са повече от тук.

А който смята, че ханбокът е удобен, е в голяма заблуда :D Може да кача някоя и друга снимка с такова нещо, беше много забавно, ама никога не бих го нарекла удобно. Една аджумма обясняваше как точно трябва да се сяда, как да се върви и т.н. :) Абе сложна работа.

Иначе аз искам да видя чистота и ред, искам и да видя бързо и любезно обслужване по ресторантите. Не че тук няма страхотни, при това евтини ресторанти, но там повечето са такива и са любезни. Е, не ми беше много приятно само като стъпя на прага и веднага напористите сервитьори да почнат да ме бутат, защото то не се изпуска клиент така, но го приех като културно преживяване. Освен това много ми харесва, че в ресторантите цените им са кръгли, сервират ти безплатно вода и странични ястия, евтино е и бакшишът се смята за обиден :D Та много ми харесва да ям навън в Корея, жалко, че няма да е скоро :( Харесва ми, че като им кажеш да свършат нещо, го свършват в срок. Е, за лични срещи малко (не, грешка, много) закъсняват, ама това не ми пречи, понеже и аз не съм от най-точните. Освен това определено искам продавачките тук първо да са любезни като там и второ, да ми дават рестото в ръката, а не да си го събирам стотинка по стотинка, нищо, че съм им подложила ръка. Абе тукашните продавачки равни нямат просто.

А някой беше писал за прираста в Корея :blink: Хора, не си пожелавайте тук тяхната раждаемост от 1.23 деца на жена :o Даже ние имам по-висока раждаемост от тях! Поне те са повече.

А, и аз мисля, че трябва повече да уважаваме възрастните хора. Затова се дразня тук на разни простаци, които ги обиждат по какъв ли не начин, все едно те ще си останат вечно млади! Но пък забелязвам положителна тенденция тук - почти винаги се отстъпва място в автобуса или метрото на възрастен, рядко някой е такъв ръб, че да не го прави. ;)

Иначе определено след Сеулското метро софийското ми приличаше на някакъв обор, но поне засега софийското не е толкова натоварено като сеулското. Но в Сеул е много приятно да пътуваш с метро в почивните дни или не в пиков час... Стига да не се изгубиш де :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам като цяло цяло да живея в Сеул и това си е обожавам красотата, която изпълва драмите им чистотата също и разбира се мечтая да имам, като техните къщи традиционните така да ги нарека извинете, ако бъркам нещо храната също и заведенията им за хранене и кафенетата също много ми харесват! :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам като цяло цяло да живея в Сеул и това си е обожавам красотата, която изпълва драмите им чистотата също и разбира се мечтая да имам, като техните къщи традиционните така да ги нарека извинете, ако бъркам нещо храната също и заведенията им за хранене и кафенетата също много ми харесват! :blink:

 

Ех, да ти имах оптимизма! ;) Къде го видя толкова красив Сеул? Според мен като град за живеене е много неудобен и неприветлив, дори за богатите. Жилищните им квартали са на стръмни скатове и затова са с неудобен достъп. Уличките са тесни, криволичещи и човек лесно се губи в тях. Да не говоря за контрастния климат. Още в сериалите си личи колко е студено там. :blink: Има къде по-красиви и удобни градове по света. А и да живееш там се оказва не толкова лесно и приятно както ни се струва (съдейки по сериалите), поне самите корейци така говорят. ;) Виж за кафенетата и заведенията съм съгласна! :yes: Интериори, хубава музика и най-важното тиха, защото тук не можеш да чуеш събеседника си. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти всеки повтаря едно и също, та и аз да се включа :lol:

Като започнем от интересната им кухня - по сериали и филми често виждам отрупаните маси, някакви се въртящи съдове и т.н., и ми прави впечатление, че поне в телевизионните продукции някои корейци не могат да използват вилица и лъжица; минем през тези интересни улични..заведения? и аз не знам как точно се наричат, но съм сигурна, че от тях се усеща приятен аромат; спрем се на развитите технологии, архитектура в някои отношения и устройство на улиците; и естествено привършим, но не на последно място, с възпитанието. Тук - в България, кой ще ти каже извинявай, съжалявам.. когато те блъсне, настъпе, сгреши, излъже... кой ще се поклони пред възрастната дама в знак на уважение?

Също забравих да спомена и караоке баровете. Наистина изглеждат доста атрактивни - миг на усамотение, когато имаш нужда да излееш мъката си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук - в България, кой ще ти каже извинявай, съжалявам.. когато те блъсне, настъпе, сгреши, излъже... кой ще се поклони пред възрастната дама в знак на уважение?

Също забравих да спомена и караоке баровете. Наистина изглеждат доста атрактивни - миг на усамотение, когато имаш нужда да излееш мъката си.

Адски вярно, всеки път щом чуя такива думи от устата на корейците и ми става горчиво, сещайки се за отношенията между гражданите на Република България. За поклоните...тук изобщо никой на никой не се поклонява(вероятно ние, българите, сме прекалено горди, за да направим подобно нещо).

И за караоке баровете съм съгласна. Те всъщност може би са ми любимите местенца, още от преди да прогледам корейско си мечтаех за такова място в БГ. :lol: А и наистина изглежда много се забавляват(независимо весели или тъжни), в компанията на микрофон и бутилка соджу. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда възрастните дами - а колко пъти вие момичета сте се поклонили на възрастните мосю в знак на уважение.

Уважението не е дадено априори и това разбиране е една от характерните ни черти, което е достойно за уважение.

 

Цялото това безпричинно покланяне наляво-надясно ми е по-скоро някакво подмолничене от колкото проява на уважение.

 

 

п.п. и гледам голямо припадане по всичко Корейско - само не знам, защо никой не споменава касапниците за кучета.

(наистина кухнята им е интересна)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адски вярно, всеки път щом чуя такива думи от устата на корейците и ми става горчиво, сещайки се за отношенията между гражданите на Република България. За поклоните...тук изобщо никой на никой не се поклонява(вероятно ние, българите, сме прекалено горди, за да направим подобно нещо).

И за караоке баровете съм съгласна. Те всъщност може би са ми любимите местенца, още от преди да прогледам корейско си мечтаех за такова място в БГ. :lol: А и наистина изглежда много се забавляват(независимо весели или тъжни), в компанията на микрофон и бутилка соджу. :D

 

Доколкото разбрах точно в караокетата не може да се пуши и пие соджу.

Това е място само за пеене, за около 3-5 души. Там стоят около 3 часа.

 

В останалите места, които пак наричат караоке, не се пее, освен тези със сцена

пред публика, а само се консумира алкохол, т.е. приличат на нашите дискотеки. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че искам все да съм на контра, ама ако знаете корейците как се блъскат НАВСЯКЪДЕ и не се извиняват един на друг, подминават те като малка гара (е, освен ако не те гледат втренчено, защото си чужденец). Тук хората се извиняват много повече отколкото там на непознати. На познати обаче корейците се извиняват непрестанно за всякакви глупости. Често пъти въобще не разбирам за какво ми се извиняват - понякога вместо да ти благодарят, че си ги поканил на гости, се извиняват за причиненото неудобство :blink: Още не мога да свикна с тая тяхна културна особеност, затова на всички приятели корейци съм им казала да не ми се извиняват през 5 мин, защото на мен самата ми става неудобно.

За поклоните - просто такъв е поздравът там, различен език на тялото, нищо повече. Много се смях, като прочетох някъде, че волейболистите ни били доволни от обслужването в корейския хотел, като една от причините била, че непрестанно им се кланяли :282: Не че им се кланят, просто ги поздравяват. Ние тук кимаме с глава, ръкостискаме се, а те се покланят - но не защото подмолничат или защото са изпълнени с уважение :lol2: Да, елементът на уважението го има, но това е просто поздрав. Не гледайте на него така както гледате на поклона тук.

Аз пък много харесвам това да се покланяш вместо да се ръкостискаш в някои ситуации - определено не с всички хора искам да се ръкостискам или въобще да имам някакъв физически контакт, та така е доста по-приятно за мен лично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото разбрах точно в караокетата не може да се пуши и пие соджу.

Това е място само за пеене, за около 3-5 души. Там стоят около 3 часа.

 

В останалите места, които пак наричат караоке, не се пее, освен тези със сцена

пред публика, а само се консумира алкохол, т.е. приличат на нашите дискотеки. :rolleyes:

 

не е точно така, в караокето има различни стаи, може да се съберат и 10 човека в стая, ние сме били дори и 12, също така може да се пуши и пие - бира, вино, шампанско, за соджу не знам, защото не пия, не ми харесва :D, освен това се плаща на час, така че може да стоиш и цяла нощ ако искаш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

но не на последно място, с възпитанието. Тук - в България, кой ще ти каже извинявай, съжалявам.. когато те блъсне, настъпе, сгреши, излъже... кой ще се поклони пред възрастната дама в знак на уважение?

 

Така си е все пак манталитета и културата на всяка нация са различни, но това, че се извиняват пък мен ме дразни, защото мисля, че е просто заучено, а ние тук и един от сто да се извини то ще е от сърце за мен всичко зависи от характера на човек и кореец да е и българин, да е ако е готин ще се извини и това е! :i love this:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...