Jump to content

Recommended Posts

lF2MIW39YAWm1RxICRDGTZxlYpz.jpg

 

Rikokatsu  (リコカツ)
Страна: Япония
Също така известен като: Riko cutlet
Период на излъчване: 2021 – Април – 16 до 2021 – Юни – 18
Време на излъчване: Петък 22:00
Формат: Renzoku
Жанр: Комедия, Романс, Драма
Канал: TBS
Епизоди: 10
Режисьор: Tsuboi Toshio, Suzuki Sanae
Субтитри: Английски

 

Участват:
Kitagawa Keiko като Obara (Mizuguchi) Saki
Nagayama Eita като Obara Koichi
Takahashi Mitsuomi като Aoyama Takaya
Shirasu Jin като Minazuki Ren
Tanabe Momoko като Ichinose Jun
Miyazaki Yoshiko като Obara Kaoru
Sakou Yoshi като Obara Tadashi
Hiraiwa Kami като Shikahama Kaede
Mitsuishi Kotono като Mizuguchi Midori
Sano Shiro като Mizuguchi Takeshi

 

Резюме: Saki Mizuguchi (Kitagawa Keiko) е компетентен редактор на модно списание и родителите и са я отгледали в свободен дух. Докато Obara Koichi (Nagayama Eita) е първокласен член на спасителният екип на японските сили за самоотбрана и родителите му са го отгледали в строг дух. Въпреки че Saki и Koichi имат напълно различни личности и произход, те се влюбват, като веднага решават да се оженят и правят страхотна сватба. Младоженците очакват, че ще имат щастлив съвместен живот, но реалността се оказа различна. Те започват да спорят за различията в техния начин на живот, ценности и други проблеми. Затова решават да се разведат, но не могат да кажат на родителите, приятелите или колегите си за развода. Без да кажат на никого, те започват своя път към него…
 

Свали :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:lol:Голям смях снощи с това заглавие. Гледам в ресурса ми на целия фон "розово-бозави" постери един с японско заглавие та чак ми стана любопитно. Отворих но загледах само резюмето без да ми мине погледа по-надолу. Отворих епизода. И на екрана ..... една камара  познати скици. Минах една трета от първи епизод. Днес ще го догледам. Бойно, динамично и комично начало :896767:. Да видим.

Дано има късмет с преводача на английски, даже не забелязах кой е . Тепърва, ако си е написал данните на видеото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е добър, с комични моменти, но като повечето японски сериали в този жанр, вплита и житейски поуки. Много ме радват и двамата главни, особено Ейта със стреснатите и ококорени погледи. Добре се справят и поддържащите артисти. Жалко е, че трябва да чакаме цяла седмица за нова серия. Добре, че поне бързо качват английския превод. Препоръчвам за гледане! :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трети епизод изгледан. Големи перипетии ще има пред главния дует. С майките им е най-малкия проблем. Тепърва ще трябва да търпят бащите и ....:896767:. Съмнява ме да стигнат до развод с тези роди :896767:

Spoiler

Тъкмо малко затопяне на отношенията в края на серията и ..... Тъкмо да се оценят и опознаят един друг.

На фона на това което беше преди пандемията, преводите на започнатите от мен 4-5 текущи японски заглавия, вървят повече от редовно. Това епизод на 7 дни си е направо бързо.

Само такива като Blitzfansubs са по-бързи.

Ейта ме :lol2: в тази си роля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И мен ме радва, че виждам много снимки на дорамата и Ейта. Липсваше ми този човек. Четох, че някаква операция на очите са му правили. Дано всичко е наред, но ми се струва, че тук ще е много, много готин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5 изгледани серии.

Spoiler

Тез 3 семейни дуета голям синхрон "изкараха". Едновеременно попълнихе изцяло тез бланки за развод. Да видим до края всички ли тез формуляри ще стигнат до службата по разводи.

Все пак е кофти когато актьор е принуден да не завърши започнато заглавие. Гледам заместника на Широ Сано , всичко си му е наред на актьора , но си представям как би играл Широ.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7-и изгледан.

Spoiler

Има няма за 6 серии навъртяхме 4 развода. Правилно ги преброи детето в заглавието. Около нея все разводи- родителите ѝ, леля ѝ, баба ѝ и дядо ѝ и свекъра-свекървата на леля ѝ. И както и четирите разведени дуета се събраха на едно място :896767:, човек да се притесни за това дете, да не прихване от сега тоз вирус рикокацу.

Виждам че остават 3 серии до края. Малко множко според мен за това което им остава, още от предишната серия нещо взеха да "разтягат" нещата. Тоз сериал след като ги разведоха всички още към 5-и нещо нямат много материал за още 5 серии след това. Минаха предимно на "пълнеж" вече. Да не ми се обиждат.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, драма не е . Някаква голяма комедия също не е . Лежерно-приятно с достатъчно доза хумор и чат пат някоя по-сантиментална сцена. Така върви до тук това заглавие.

Spoiler

 

Главния дует, в ролите Ейта и Кейко , тръгна просто отзад напред та затова минаха през развод. Като при развода не можеха де факто и причина да посочат, от няма на къде "изсмукаха" уж по 4 причини всеки :896767:. А сега вече като са разведени почнаха да се сещат за още причини и се забавляват да си ги посочват постфактум, тъй като Той обеща на Тя все пак да посочи 100 :896767:. За сега измисли някъде 8 и то с голям напън пък остават само 3 серии. Ясно е че излишно се напъва.

Комедия е все пак предимно защото двамата главни са доста различни натури. Но очаквам до края пак "да се вземат" , щото дефакто се обичат. :lol: абе сами си забъркаха каша и сега ще си я изсърбат , няма как. Родителските тела и на двамата са големи скици :lol:. А племенницата на Тя е свидетел на всички тези объркани и излишно усложняващи си живота възрастни.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остана един епизод до финала. В 8-9 получиха развитие главните герои. Поговориха, споделиха, .... щото всъщност в цялата работа липсваще конструктивно говорене та затова се стигна до 1,2,3, развода. Финално ще завършим май с въстановяване на всички отношения м/у съответните дуети. Конструктивна комуникация му е майката, стара и вечна истина, иначе......рикокацу под път и над път, а децата вместо да броят ябълки да рече, броят разводи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

NHK New Year 2022 drama SP "Bakumatsu Aibouden"; filming to begin in late Jun 2021; set in Kyoto before the impending restoration to imperial rule during the Bakumatsu Era, Sakamoto Ryoma (Nagayama) & Hijikata Toshizo (Mukai) are given a secret mission to find the culprit behind the shogun's assassination

Ейта и Мукай в новогодишен Спешъл - Bakumatsu Aibouden

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Излъчен, преведен на английски и изгледан.

Е горе долу сносно. Не е шедьовър. Каста е по-силен от творческия екип. Спейса им не бе на ниво. Главния дует направо нямаха текст за 10 серии, намесваха към тях уж адвоката, писателя, .... изсмукано от пръстите. При толкоз подкрепление- второстепенни герои и то актьори на висота така и останаха не използвани като хората въпреки потенциала в историята в началото. Като цяло от тази гледна точка слаба продукция.

Аз се забавлявах с актьорите- доста познати муцуни и в такива амплоа като в това заглавие не съм ги гледала до сега много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аааа заслужава награда за тази роля Ейта. Според мен гласа му на няколко пъти е падал жертва на това заглавие, голямо напъване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...