Jump to content

Recommended Posts

D: Наистина ли?! Еееееее.... отиде дуото сега в реката. До последно (епизод 5ти) той си участваше май. Нямам идея колко епизода са записали, преди да се разболее, но определено ще се усети липсата му. Те двамата с Кацуджито правеха забавата... как ми липсваше такова щуро дуо... а сега ще го развлят. Абе, дано да е добре Аои и да се оправи бързо и да се завърне на снимачната площадка. Стискам му палчета на кръка и ръца! Ганбареееее, Юджи!!!!

 

Между другото, Дайкен не се оказа ученик, както си мислех преди xD. Играе някакъв компютърен тенсай :) Ще го видим май със сигурност и в някой от следващите епизоди. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво! Нова роля за хлапето. Тенсай ще му отива.

За Аои прочетох из новините. Може да се е завърнал или така да са завъртели снимките, че да не се усеща липсата му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах тази дорама. Съвсем бях забравила, какво сме писали, а някои и гледали.

Еп. 1 наистина беше типично детективски. Началото, в което разгадаха мистерия със заключена стая и убийство (помня, че колегата Шо - Оно игра в подобен сериал, в който разнищваше престъпления в заключени стаи), маркира героите и ни показа, че ще има хумор, мистерии и малко сериозност (бащата на главната е изчезнал безследно и това ще е водещата нишка през цялата дорама).  Юко Ошима се появи и беше много щура с шофьорските си способности, но всички паднаха на земята, когато дойдоха двамата полицаи. Честно, съвсем бях забравила, че тези хора са в каста и затова много им се зарадвах като ги видях. Рьо Кацуджи и Аои Накамура - супер готини!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, този рап в еп. 2 изби рибата! Чудесно се е получило! Кубозука младши голям талант ще излезе. 

Втора серия вдигна летвата. Беше много по-добре конструирана. Основната мистерия се задълбочава. Ще ни дават на час по лъжичка от нея. 

Тацуя Уеда се появи. Дайчи Ватанабе също имаше интересна роля. Оказа се, че героинята на Сузу е живяла в Индия. Затова ходеше облечена като просяк, а косата й беше като на йогин-отшелник. Освен, че е научила някои трикове за пътуване във времето, знае бойни изкуства тип петте животни.

Сега си обяснявам и началната музика в оупънинга. Първо помислих, че това са балкански ритми, но вероятно японците са ги подбрали като индийска връзка. За мен са с балкански звучене. 

Чаках си чинно и дозата полицейско комбо, което и сега се представи на висота. Рьо изстреля цял патрон и изглеждаше много готино. Банг! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бомбаджия, издирен с помощта на нова героиня (Канна Хашимото в ролята). Момичето е гениален математик и се сприятели с Анна. 

Шо много прилича на шицуджш. 

С полицаите почти станаха дружки нашите детективи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йоко Маки се появи в еп.6 и изглежда ще остане повече време. Героят на Дайкен Окудайра също се задържа на екрана. Добро сътрудничество правят, въпреки че не ми се вярва една програма да е толкова умна, че да редуцира реално списък на заподозрени в престъпление. Както видяхме при първия случай, ако има грешно заложени данни, крайният резултат също е грешен.

Радваме се и на мъжете с черните очила. Понякога мисля, че те не са двама. Към тях често се присъединява колежката им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уоу! Еп.7 беше много интересен. Магия, карти, преследване. Започва сериозната част.

Двамата полицаи са уникум! Всъщност, всеки един от героите стана неразделна част от тази дорама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оплетоха конците. Сега ще трябва да разкажат всичко на Анна. Колкото и да криеха, намери се човек, който да я уведоми. Ама че име са му избрали. Ямато Такеру.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еп.9 намести нещата и разкри голяма загадка с липсващ човек от картината. Оказа се, че наистина всички случаи, които детективите решаваха до момента, бяха свързани по някакъв начин с тяхното лично търсене. Агенцията съществуваше само за развитието на основния казус. 

Глупава постъпка от страна на Анна. Колкото и да е необикновена, човешките реакции не са й чужди. Това доказва, че дори с намеса в гените, човекът си остава човек.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубаво беше това със събирането на бандата. Седемте самураи определено спасиха положението. Те олицетворяваха съвместната, задружна работа. Повдигнаха планината, както се казва. Впечатлена съм от човечността на двамата полицаи, които въпреки треските в главите им (Така с пистолета решаваше всякакви проблеми  - Хаха!, а Юджи беше неговата съвест), бяха готови на всичко, за да помогнат на приятели. Можеха повече екранно време да им отделят. Готини бяха. Дори с тъмни очила. Знам, че са сложени като гости, ама не ги виждаме тези двамата толкова често напоследък.

Хубавото на подобни дорами е това, че развиват много и разнолики образи, които привличат зрителите и остават следа в съзнанието. Ярки и индивидуални бяха всички герои.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...