Jump to content

Recommended Posts

2SE0X1.jpg

 

Off Topic

Ey6Oe-RVkAQj-UC?format=jpg&name=medium

 

Move to Heaven

(무브 투 헤븐: 나는 유품정리사입니다)
Страна: Южна Корея
Също така известен като: Move To Heaven: Naneun Yoopoomjungrisaibmida
По нехудожественото есе на Kim Sae Byul „Things Left Behind written“
Период на излъчване: 2021 – Май – 14
Време на излъчване: 
Жанр: Семейна драма
Канал: Netflix
Епизоди: 10
Режисьор: Kim Sung Ho (Notebook from My Mother, The Mirror)
Сценарист: Yoon Ji Ryun (Angel Eyes, Operation Proposal, Boys Over Flowers)
Субтитри: Английски
           
Участват: 
Lee Je Hoon като Jo Sang Goo
Tang Jun Sang като Geu Roo
Hong Seung Hee като Na Moo
Ji Jin Hee като Jung Woo
Lee Jae Wook като Kim Soo Chul
Koo Ja Keon като Cheongwon Policeman

Sooyoung (Girls' Generation) като social worker Son U Rim

 

Резюме: Гъ Ру е млад мъж със синдрома на Аспергер (психично разстройство от аутистичния спектър),
който работи за бизнеса на баща си „Move to Heaven“.
Тяхната работа е да изхвърлят вещите на починалите хора.
Един ден бащата на Гъ Ру умира и младият мъж остава под попечителството на чичо си

Санг Гу (Lee Je Hoon). Санг Гу е студен човек, който се биел в нелегални мачове,
преди да попадне в затвора. Така двамата се оказват съдружници в „Move to Heaven“

 

 

:essub:

 

Свали с български субтитри: :subs: :click: и :click:

 

Онлайн с български субтитри: :subs: :click:  :click:  :click:

 

Свали  с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:
 

Редактирано от felicyti
добавени линкове за онлайн
  • Харесвам 4
  • Мерси 4
  • Sad 1
  • Upvote 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Главния ми е слабост. Отличава се с много добри и разнообразни роли. Тъпо съм, езиците не са ми сила и гледам само на роден такъв, за което много благодаря на всички преводачи, че ми дават тази възможност. При това резюме не се и съмнявам, че сериалът ще е добър. За сега държи страхотен рейтинг в IMDB (там ме вълнуват нещата, особено когато са на Netflix). Дидо започвай да гледаш, не се въздържай, ще има емоция. Тук няма "да удариш на камък" :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесен сериал. Прекрасна игра на актьорите. Останах с положително чувство след края.
Смислени образи, без лигавщини.
Някои моменти ми идваха наивни, главно в епизодичните истории, но се преживяват.
Прекрасно превъплъщение на И Дже Хун.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е страхотен. Всички актьори са на ниво, историята и тя! Абе, хареса ми, но не е за хора със слаби ангели и нерви...поне в началото. Ако не обичате да мислите за смъртта и тленното или се страхувате от тях,  ще ви е тегаво да го гледате. А историите са интересни, засегнати са доста от проблемите в корейското общество, пък и не само в корейското- домашно и училищно насилие, статус в обществото, осиновяване, аутизъм, хомосексуалност, нелегални боеве и хазарт, и още други...ами, от всичко си има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам си го паралелно с българския превод. Много добър сериал, много различен. Креативна е идеята за "Пътуване към Рая" и жълтата кутия с вещите на починалите хора, която "казва" толкова много. Всяка една история изгледана до тук успя да ме докосне  дълбоко в сърцето и да ме развълнува емоционално. Любопитно ми е какво ще е развитието на героя на И Дже Хун. Има някаква мистерия около него. Както винаги, той показва прекрасна актьорска игра. Младежа със синдрома на Аспергер буди, както възхищение, така и съчувствие, а младата девойка е много симпатична и прекрасно внася свежест в обстановката. 

Гледайте, няма да съжалявате!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал намери дълбоко място в моето сърце и завинаги ще си остане там. Много докосващ, много емоционален. Имах нужда да видя тези истории и с пускането на всяка серия си казвах "какви ли тъжна картина ще ни разкрие живота на днешния покойник". Понякога си мисля, че съм мазохист, гледайки толкова нещастие и скръб. Но чувствата, които носят са истински и в това е идеята на "пътуване към Рая" - да "почувстваш" покойника, "да го разбереш", защото много хора остават неразбрани до самия си край на своето съществуване. 

Прекрасна актьорска игра на всички. Любим И Дже Хун:wub:, страхотно му пасна ролята на първичен и глуповат добряк. Младежа също беше брилянтен с това безизразно лице. Добре подбрана музика, хареса ми местата на които са снимали и това как в кратки епизоди, много компактно са успели да покажат всичко от което има нужда зрителя, без да се разтягат локуми и да се бутат персонажи за пълнеж. 

С една дума, просто Прекрасен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен и прекрасна актьорска игра! Много емоционален и човешки. Всеки епизод имаше собствено послание. Актовете, свързани с вещите на покойниците за мен символизираха някаква завършеност, последно утвърждаване на тези хора, виждането им като личности, като души. Препоръчавам го. Много стойностен проект. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав сериал. Първоначално мислех, че ще е в духа на https://www.imdb.com/title/tt1069238/

но сетне видях, че идеята е по-различна. Много добра игра, особено на главния герой-момче. Прилично подбрани различни истории (каузи), чрез които да надникне човек отвъд едноизмерното и познатото. Някои дребни нелогичности 

Spoiler

тоталната отдаденост на момичето спрямо момчето

не бяха достатъчно дразнещи за мен. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен по принцип всички сериали ми се струват прекалено дълги и с поне 3-4 ненужни епизода, в които нищо не се случва, та се учудих сама на себе си, че не ми се искаше Move to heaven да свършва. Развитието на отношенията между тримата главни герои беше много интересно за наблюдение. 

Spoiler

Щеше ми се да бяхме видяли малко повече от тях след като Санг Гу стана попечител. Там малко го попретупаха.

Историите на клиентите бяха разнообразни и затрогващи. Кинематографията, музиката, актьорската игра - всичко беше в прекрасен синхрон.

Адмирации за актьора, който играе Гъ Ру. Толкова млад и вече толкова талантлив. И Дже Хун отдавна ми прави впечатление с избора си на нестандартни проекти и герои и за мен той е гаранция за качествен филм/сериал.

Последната сцена ме кара да се надявам, че ще има втори сезон...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо много различно от обичайните сериали. Браво :yes: много ми хареса. 
Подбора на каст и различните истории, които бяха подбрали просто страхотно. :thanks:

Тъжно и истинско ! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, че беше великденската томбола във фейсбук, за да се сетя, че съм забравила да оставя коментарче тук :lol: Мога с часове да говоря за този сериал и защо ми влезе в графа "специални", но ще гледам да съм кратка.

 

Драмата не е от типичните, които сме свикнали да гледаме. Няма я малоумната любов, която те прави на маймуна, няма ги преекспонираните супергеройски персонажи тип *велики доктори, които всяка болест могат да излекуват*, *велики адвокати, които могат всяко дело да спечелят*, *велики детективи и прокурори, които абсолютно винаги хващат и наказват престъпниците*. Тук има просто... хора в пълния смисъл на думата, отдавна имах нужда от нещо подобно.

Да, действието се развива бавно, както и би трябвало да е в такъв тип сериал! Не върви сериал с толкова смърт и тъга да е весел, жизнерадостен и динамичен.

 

Всички герои бяха много правдоподобно представени и трансформацията на героя на Дже Хун беше страхотна, сякаш и той порасна покрай своя племенник, когото в началото не харесваше особено и приемаше за *досадно задължение*. 

Off Topic

Един от моментите, които ми бяха направили най-силно впечатление, беше, когато чичото опита да открадне букета от едното погребение, за да го занесе на погребението на човека, за когото нямаше опечалени. 

От човек, който изхвърля на боклука жълтата кутия, той се превърна в такъв, който започна да мисли за покойните, да ги приема за хора, макар и пътуващи към рая...

Танг Джун Санг много добре влезе в ролята на човек с тази болест. Четох, че хората със синдром на Аспергер имат проблеми със социалните взаимодействия и невербалното общуване, вманиачават се по някоя тема и знаят всичко за нея. Наричат заболяването още "синдром на малкия професор". 

 

Единственият персонаж, който ме дразнеше, беше майката на На Му, може би просто самата актриса не ми допадна, не знам :lol:

 

Благодаря на @IPurpleYou, която се съгласи на прищявката ми този сериал да се сдобие с Бг буквички и се съгласи да го редактира :wub: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стилистиката, начинът на заснемане, темата за океана, видът аутизъм напомнят на сериала Extraordinary Attorney Woo. Веднага можеш да усетиш с какво разбиране и уважение бащата подхожда към духа на клиентите си. В животът на всеки настъпва период, когато започва да губи все по-голяма част от роднините, близките и приятелите си. И винаги е несправедливо. Чудиш се късметлия ли си, че си все още на тази Земя или си повече нещастен, защото си загубил още един обичан от теб човек. Почти веднага се разплаках в първи епизод. И не мисля да пускам този сериал изобщо. Защото има душа и емоция. Случайно попаднах преди малко на реакцията на двама тюбъри и видях откъс от втори епизод. Моментално си казах, че искам да гледам този проект. Радвам се, че има тема и благодаря за което. Скоро ще прочета и мненията в темата.

 

''I know you hate this, but let me hug you just once./Знам, че мразиш това, но позволи ми да те прегърна този път.'' 

 

 

Продължавам с гледането смело напред :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разкошен сериал! Не ми беше леко да го изгледам. Стискаше ме за гърлото, болеше ме за съдбата на героите, не само за главните, а и за малките - тези, които реално ставаха клиенти на "Път към рая". Но пък ми хареса тази брънка от сюжета, тази кутия със спомени, тази понякога малка, но значима за някого следа, която всеки оставяше след себе си.
Много ме трогна и истинското уважение и почит, с което се отнасяха Гъ Ру и баща му, а по-късно и чичо му към мъртвите.
И тук ще кажа колко съм впечатлена от играта на И Дже Хун. Брилянтен! Определено е един от най-добрите им актьори. Метаморфозата, която преживя героят му в хода на историята беше поразителна. Много, много изстрадала и гневна душа, намери помирение и причина да живее, да бъде и може би дори да обича.
Препоръчвам на тези, които понякога отчаяно се питат "какъв е смисълът?".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази драма е изключително добра и оставя отпечатък в сърцето и умът ти. Радвам се, че много хора като мен са я оценили по достойнство, ако напиша още нещо, то ще е излишно,  защото преди мен в коментарите другите са го написали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...