Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Специалният проект-драма на телевизия MBC по случай 49-годишнината си

ДОНГ И

Корейско име: 동이
Английско заглавие: Dong Yi
Година: 2010
Жанр: Историческа Драма
Епизоди: 60 /* Първи епизод е излъчен на 22 март */
Излъчване: понеделник и пторник, 9:55
Официален Уебсайт: Dong Yi @ MBC

 

С участието на:

Han Hyo Joo

Ji Jin Hee

Lee So Yeon

Bae Soo Bin

Jung Jin Young

Park Ha Seon

Jung Dong Hwan

Park Jung Soo

Lee Gye In

Choi Ran

Kim Yoo Seok

Choi Cheol Ho

Kim Hye Seon

Jung Yoo Mi

Kim Hye Jin

С български субтитри: :click: :click:

Български субтитри: :click:

С български и английски субтитри: :click:

OST: :click:

С руски субтитри, дублаж и OST: :click:

Описание:
Драмата се развива по времето на крал Сукджонг от Чосонската династия. Историята проследява живота на прислужницата Донг И, която печели доверието на кралица Инхеон и в последствие става любимка на краля със своята непринуденост и молитви за здравето на кралицата, по времето на революционните опити на официалната любовница Чанг Хе Бин. Донг И приема титлата официална любовница от най-висок ранг и ражда син, който в последствие става 21-я крал на Чосон - Йонгчо.

 

Ето и малко снимки:

 

 

201002160954372_P.JPG
20100219105561_P.JPG
20100219105565_P.JPG
201003081003521_3.JPG

 


А от тук можете да си набавите официалните wallpaper-и, които са адски сладки: :click:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Първи впечатления:

Драмата върви по вече добре утъпканият от "Джанг Гъм" път - всичко от музиката до героите сякаш е просто лека вариация на предишната драма. Всъщност дори актьорите са едни и същи, просто заемат друга позиция в йерархията. Дори главната актриса е като пимпната визуално версия на И Йонг Е. Дори играта й е досущ същата.

 

Разбирам, че тази драма е отроче на режисьора на Гъмата, но, честно казано, в повечето време си играя на "открий десетте разлики" отколкото да се вдъхновявам от самата драма. Толкова схематичност и еднообразност за мен не изразява толкова стремеж към интересите на зрителя, колкото страх да се рискува дори и в малки дози, а за мен от това тази драма много страда.

 

Главната героиня Донг И е (разбира се) умно, находчиво и красиво момиче, чиято амбиция се заключава само в постигане на чисти познания и в това да отмъсти родителите си (предполагам, че това звучи познато).

 

Кралят (който играеше любимия на Джанг Гъм) този път има по-централна роля и до известна степен е по-мъжествен и решителен от сродника си в предишната драма. Разбира се той е основният лост, който подпомага въздигането на Донг И.

 

Една разлика е, че тук главните героини (добра и лоша) нямат субститутни майки, което ще видя в хода на историята дали ще се промени, тъй като "майката на Джанг Гъм" дава заложби за такава в този сериал.

 

Искрено се надявам, че този сериал ще приеме собсвени измерения в следващите епизоди.

Драмата може да се хареса на фенове на Джанг Гъм (стига липсата на каквато и да е еволюция в новия сериал да не ги подразни като мен ;)).

 

 

Edit:

 

След като се примирих с приликите, сега съм по-благосклонна. Почти я изгледах и съм доволна. Интересен сюжет, приятни интриги. От всички образи, трябва да призная, че този на Донг И на праведна и непогрешима най ме дразни. Не може единственият ти дефицит да е, че си дъщеря на някого...

 

Трябва да му призная на крал Сокджонг, че има късмет с жените в тоя сериал. И трите са доста красиви по мое мнение. Кралицата ми обра точките в малкото екранно време, което имаше. Не знам как успяваше толкова изящно да изразява емоциите си тая жена.

 

И Со Йон също беше много добра. Изключително добре изигра как душата й се разрушава и покварява стъпка по стъпка. Премина от твърдо спокойствие към истерия много плавно и убедително. И все пак с достойнство. Това е нещо, което много ценя в корейските сериали.

 

Като се има предвид, че образите бяха леко плосковати, за да може да избереш добрия лагер, трябва да се признае на актьорите, че успяха да разтеглят образите си по целия диапазон, който им беше отреден.

 

За Хан Хьо Джу смятам, че можеше и повече. Имаше моменти, в които се справяше доста добре, имаше и моменти, в които вкарваше много Джанг Гъм стил, което й отне възможността да изгради изцяло свой собствен образ (поне в моите очи). Имаше и моменти, в които ми беше малко неадекватна, 'щото се обръщаше точно като "dramatic gopher"( за това говоря :) ).

 

Кралят беше симпатяга - малко ми липсваше коравост у него и ми е малко жал, че според сериала каквото и да беше издал като заповед, беше по-скоро следствие от думите на някоя от мадамите му, ама не е виновно момчето за прочита на сценаристите.

Link to comment
Share on other sites

Интересен сериал. Браво на Тачибана за превода, много добре се е справил/справила.

 

За пореден път се убедих, че да се родиш цар (крал) си е голямо е проклятие. Сериала, показва как може да обича краля :), и че никак не му е лесно с цялото това обкръжение :)

Има много мъдрост в този сериал, и много дворцови интриги, като на всяко място където се говори за власт и пари.

 

Е при толкова много епизоди, не може и без досадни персонажи,

като двамата от музикалния отдел- ниския и високия и като семейството, които бяха ръководители на музикалното бюро, докато Донг И беше там робиня :swoon:  .Като цяло тези досадници много удължиха сариала. Можеше да посъкратят техните истерии.

 

 

Финалната песен на първите серии много напомня на финалната песен от "Великата Джанг гън" (Dae Jang-geum) :).

Link to comment
Share on other sites

Първият корейски исторически сериал, който гледах. Може да се каже. че той ме накара да харесам корейски сериали. Много научих от него. :up:

Link to comment
Share on other sites

Според мен този сериал заслужава много повече уважение. 60 серии са си кажи речи 3 сезона, а като отбеляза Sierra актьорите успяха да развият доста сполучливо героите си за целия този период!

 

Вярно в последните 15 серии действието започна да се развива леко мудно, но по-добре така отколкото както в някой сериали прибързан завършек който разочарова по-често потребителите.

А може и просто така да ми се е сторило защото го хванах в превод и последните 20тина серии ги очаквах между 2 и 10 дни. Всъщност в този сериал има някаква много приятна хармония и на мен това много ми допадна. Превърна дългото чакане в утрини с приятното усещане, че евентуално може и да е излязла някоя нова серийка, която ще гледам късно през ноща и ще ме потопи в тази хармония  :wub:

 

Много по-късно съвсем случайно попаднах на забавен тенис и секси клип със Со Йон / Хи Бин. Въобще не подозирах, че е актриса, камо ли че участва в първостепенна роля на любимия Dong Yi, но се разтършувах и... OMG!

На клипа бе дори бе "по-лоша", кефи ме :emote_kiss3:  наказва едни отворени агенти, който иска може да го гледа

 

 

Първият корейски исторически сериал, който гледах. Може да се каже. че той ме накара да харесам корейски сериали. Много научих от него. :up:

 

На мен ми бе третият. Като за мой късмет първите два на които попаднах бяха доста силни: Hong Gil Dong и Chuno, но тогава още не подозирах колко е силен жанра и си мислех, че просто е някакво съвпадение. 

Link to comment
Share on other sites

Отдавна така не ме е заинтригувал изцяло исторически сериал! Страхотен! Да, напомнаше ми на Джанг Гъм, дори и музикално на моменти, но това не ми попречи да си го догледам от началото до края. Страшно ми допадна, даже се запитах, кога ще заблести и при нас подобна личност като Донг И.  И колкото и интриги да и стоварват тя винаги да се справя безпроблемно и с финес. Главните роли много ми харесаха, но тази Lee So Yun такава роля направи тук, че се покланям по корейски и я приветствам. Второстепенните макар и дразнещи в определени епизоди и те разведряваха със свеж полъх пушилката от борбата за надмощие в двореца. В продължение на 1 месец и половина го гледах и някак си сега ми е мъчно , че свърши...Препоръчвам на всички и благодаря за буквите! :asian:

Link to comment
Share on other sites

На мен също ми хареса. Нищо невиждано като сюжет и развитие на действието. Въпреки това, впечатлението и усещането, което оставя сериалът, както много точно е описал @DreamCatcher, е приятна хармония. Ако някой очаква герои, чиито поведения, характери и развития като личности са без пропуски и много добре изпипани, то няма да ги намери тук. Да не се разбира погрешно - героите са представени много добре, но на моменти действията им са нелогични. Все пак, за мен сериалът е от типа приказка - представя идеята, "че велик човек се става не по рождение, а по сърце", хиперболизирайки качествата, постъпките на главния герой. Като добавим и буквално перфекните отношения между краля и Донг И + няколко силни послания, усещането за приказка става пълно.

Link to comment
Share on other sites

Страхотен сериал, добър сценарий много добра игра от краля и Донг И, направо ги заобичах героите им, до последно не се отказоха един от друг, наистина като приказва се развива всичко!

Има си и слаби епизоди, но няма как при толкова много серии, но поне от 38 еп. до края всичко е на високо ниво :)

Link to comment
Share on other sites

Много интриги, много нещо. Това беше третият ми исторически сериал с повече от 50 серии след Кралица Сондок и Чумонг и ми хареса колкото тях. Имаше колоритни герои, хубави пейзажи, пищни костюми. Доколкото съм чела Сук Бин в действителност не е била толкова обичана от краля, нито пък толкова добра и безкористна, но предполагам е била забележителна жена, все пак е майка на един от най-великите им крале. Благодаря за превода, сериала ми беше много интересен.

Link to comment
Share on other sites

СЪрдечно моля за сиид от замунда или мастърс. Смъкнах първите 6 сериии но останалите избощо не мръдват :( Ако има някъде другаде от където да се смъкнат мн бих се радвала да споделите :) Много моля 

Link to comment
Share on other sites

преди 54 минути, irina18 написа:

СЪрдечно моля за сиид от замунда или мастърс. Смъкнах първите 6 сериии но останалите избощо не мръдват :( Ако има някъде другаде от където да се смъкнат мн бих се радвала да споделите :) Много моля 

 

В Мастърс току-що пробвах - тръгва да се тегли, има сийд. Говоря за този торент, вкойто са качени всички епизоди накуп. Други линкове за теглене има в първия пост - в Авистаз обаче ти трябва покана, за да се регистрираш, така че по-добър вариант е да си направиш регистрация в Рутракер и оттам да изтеглиш видеото.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, bealonenomore said:

 

В Мастърс току-що пробвах - тръгва да се тегли, има сийд. Говоря за този торент, вкойто са качени всички епизоди накуп. Други линкове за теглене има в първия пост - в Авистаз обаче ти трябва покана, за да се регистрираш, така че по-добър вариант е да си направиш регистрация в Рутракер и оттам да изтеглиш видеото.

Благодаря много , ще пробвам :)

Link to comment
Share on other sites

Най-великата драма за мен. Нещо което задължително трябва да се види. Сериал за приятелството, уважението, любовта, обичта към родителите, безпрекословната вярност, омразата, желанието на всяка цена да постигнеш целите си. Има всичко в него. Наистина е тежка драма. Много сълзи и тежки моменти.  С играта си в тази драма Han Hyo Joo се превръща в най-добрата корейска актриса и то на една доста ранна възраст. Смесването на историческите факти и измислицата е много добре направено. Сериал който ще ти липсва и винаги ще го помниш. Всички актьори играха перфектно. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...