Jump to content

ODG Channel пита "Коя е най-забележителната новина от детството ви? "


Recommended Posts

Не намерих къде точно да споделя долното видео и си позволих да създам тази тема, за да може повечко хора да го видят (ако им е интересно, разбира се).
 

Понеже ми е слабост нишката между поколенията и погледа на обикновения човек, реших да споделя това видео на канала ODG studio с тема "Коя е най-шокиращата новина, която помните от детството си?"
Започва с момиче, за което най-голямата новина от "детството" му е срещата на лидерите на двете Кореи през 2018 г. и приключва с възрастна жена, чийто най-ярък спомен е Корейската война през 1950 г.
Целият материал е един кратък дневник на модерната корейска история, със събития осветлени от емоциите и някои лични спомени на хората.
Харесва ми как са го направили - без излишни лозунги, големи думи и нравствени поучения, просто хората, каквито са.
За едни най-важният спомен е световното по футбол в ЮК през 2002 г. или Азиатската финансова криза от 1997 г., за друг пък отмяната на училището в съботните дни (хора, разбирам ги напълно, аз също мноооого отдавна учех в съботите и мразех, господи, колко мразех това)

9fe5fa2c762d93d7.jpg

e473f85e47f1da79.jpg
 


Искам само да споделя, че открих този канал покрай любимците си в к-попа и разговорите им с деца. 
За тези от вас, понякога предубедени към популярните лица, може да видите някои от клиповете - например SHINee, Lee Hi, а сигурна съм и още много други интересни хора. Някак различни са, когато говорят с деца и може да се погледнат от друга гледна точка. Харесват ми, особено децата. :)

Замислих се и коя е най-голямата новина от моето детство, тази която помня толкова ярко, сякаш се е случило вчера? За мен лично е 1989 г. и свалянето на режима на Т. Живков, както и всички събития от периода. Бях шокирана, не знаех какво да очаквам, но усещах едно вълнение. Нещо като "и какво ще правим сега???"
А за вас? Може да споделите и да си заформим един кратък "дневник" по подобие на видеото. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересна идея. По-късно ще погледна видеото. Пък за мен, сигурно е смешно, но събитието, което помня и до днес е четвъртото място на България на световното по футбол през '94. :D Имаше нещо подобно и в описаното от теб. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...