Jump to content

Recommended Posts

u6JzbqVq_o.jpg

 

Rose and Tulip (薔薇とチューリップ)

Страна: Япония

Също така известен като: Bara to Tsuripu

По мангата на: Akiko Higashimura "Bara to Tulip"

Премиера: 3 май 2019

Времетраене: 90 мин.

Жанр: Драма, романтичен, комедия

Режисьор: Teruo Noguchi

 

:imdb:

           

Участват:

Lee Joon Ho (2PM) - Nero / De Won

Tanimura Mitsuki- Kaori

Hyunri - Myung A

Fuse Eri - Etsuko

Chansung (2PM) - Jin Il

 

Резюме: Неро е световноизвестен млад корейски художник. Той пътува до Япония, за да проведе изложба в Токио, но решава тайно да посети хан с горещи извори, за да провери разпространен слух, че там се намира негова плагиатствана творба. В хана Неро среща Де Уон, който изглежда досущ като него. Двамата разменят местата си и Де Уон заема мястото на художника, а Неро остава там и среща Каори - наследничката на хана с горещите извори. Каква ли е причината прочутият художник да иска да живее обикновения живот на другия младеж и дали фалшивият художник ще бъде разкрит?

 

:essub:

 

:subs: Свали с български субтитри :click: :click:

 

:subs: Онлайн с български субтитри :click:  :click:  :click:

 

Свали с български и английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Редактирано от felicyti
добавени линкове за онлайн
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасно и свежо филмче, в което половината се говори на корейски, половината на японски. И Джуно в двойна роля, тип принцът и просякът, наслада за окото, ухото и всяко възприятие. Феновете на 2РМ ще останат очаровани и от присъствието на макнето, както и от многото цитати от песни на Джун Кей, които ще открият. Ама адски много си личи, че тази манга е писана от Хотест, но ние сме й благодарни. Чудесно изиграни роли от всички, а бабата фенка избива рибата. :lol: Нещо ни намекват спрямо фендъма ли?
И да продължа... хареса ми темата за красивата бодлива роза, която трябва да бъде такава, за да бъде на пиедестала, и за обикновеното простичко лале, което също има своя чар и красота, стига да имаме очите и сърцето да ги видим.
Неро /Нерон, кръстен на императора, но решихме да запазим азиатското произношение/ е суров, бодлив, с остър език, самовлюбен... или поне привидно. Не е случаен и изборът на име и подборът на главния герой. Както казах, писателката на мангата е част от фендъма на 2РМ. А Джуно е наричан императора /поради няколко причини, сред които и тази, че дори знакът му в YaZoo e императорски пингвин/, а личният му фендъм е Императриците. Та как да не кръстят героя му Нерон? Обаче какво се крие в сърцето на бодлива роза... и дали няма да открием нежното и обикновено лале? Гледайте филма, препоръчвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На филми не чета резюмета. Гледайки постера, помислих че е комедия.

Но засяга по-сериозни теми. Джуно много добре се справя с двойната роля. 

С други думи:

" Не бягай от себе си!"

Благодаря за българските буквички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е първият японски филм на Джуно, ако не броим епизодичното му участие в японския римейк на Памет. А специално по повода пусна и сингъл, който е включен в саундтрака на филмчето. Ето го.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също горещо препоръчвам филма. И не само, защото обожавам Джуно и работих върху превода, а защото наистина е страхотен. :wub: Заслужава си всяка една минутка. Признавам бях предубедена, че ще е някоя фен фантасмагория разбирайки, че е правена по манга, написана от Хотест.  Но в крайна сметка филмът се оказа с един много дълбок смисъл в стил "кой съм аз" и "какво е мястото ми в този свят". Прекрасна игра на всички герои. Уникални образи, които определено ми станаха любими. Не знам дали знаете, но този филм е заснет само за 10 дни. :) И гледайки качеството му и играта на актьорите му сега, това просто ми се струва наистина невероятно. Браво на целия екип!:yes:

П.П. Да знаете само как ме сърбят ръцете да си взема и оригиналното DVD от години, само заради тез фигурки в него.:lol: Няма значение какво ще ми се падне. Обичам и рози, и лалета.:D

D4WwE9TXsAAU8Oy.jpg

D4WwF8zW0AA2N3d.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, ама много ми хареса. Доволна съм като гледам нещо с Джуно, а тук в двоен образ и страхотен, както винаги. Темата е позната, но какво пък - добре се е получило на границата на комичното и реалистичното. Показа, че е по-добре да си автентичен, отколкото да имитираш перфектност като някой друг. Разтовари ме, но и ме замисли ме колко е трудно да водиш двойствен живот. Препоръчвам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето линк за онлайн гледане на филмчето: :click:

 

Сега да споделя мнение :happy:И аз не очаквах да остана толкова приятно изненадана. Много различен като усещане филм.

Off Topic

 

На пръв поглед уж познат сюжет, обаче съм супер доволна, че не задълбаха в това, защо двамата си приличат, и не ми се прииска и да знам отговора. Супер креативно измислено и ми подейства освежаващо. Просто самата идея на филма не е тази, а върви в съвсем друга насока. 

Слагането на маска, за да постигнем нещо или да се харесаме на някой си е супер актуална тема и е навсякъде покрай нас. Най-често срещан пример си е на работното място, когато трябва да сме някой друг, за да угодим на шефове или клиенти. Човек лесно може да се самозагуби и избяга от истинската си същност, както е станало при нашата Роза. Прекрасна мефатора и отражение на личността му бяха картините - цветни и нежни, когато е себе си и черни и дълбоки като дупка, в периода когато е затъвал повече в собствената си лъжа.  Обичам да има заложена линия на самоосъзнаване във филмите или сериалите. 

 

Темата за изкуството си е бонус за мен, а Джуно си е прекрасен както винаги. :wub: Успя да присъздаде двете коренно различни личности перфектно. 

Леките комични акценти във филма бяха точно на място. 

Препоръчвам го за една лека и разтоварваща вечер. 

Искрено благодаря за преводът. :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...