Jump to content

Recommended Posts

EvBPxNRXUAExtLd?format=jpg&name=large

 

Minari (미나리)
Страна: Южна Корея ?, САЩ
Също така известен като: Minari
Премиера: 16 януари 2020
Времетраене: 115 мин.
Жанр: Драма
Режисьор: Lee Isaac Chung
Субтитри: Английски

:imdb:

 

Участват:
Steven Yeun като Jacob Yi
Han Ye Ri като Monica Yi
Alan Kim като David Yi
Noel Kate Cho като Anne Yi
Youn Yuh Jung като Soon Ja
Will Patton като Paul
Scott Haze като Billy
Darryl Cox като Mr. Harlan
Esther Moon като Mrs. Oh

 

Резюме: Филмът разказва историята на семейство южнокорейски имигранти, които се опитват да започнат нов живот в Арканзас през 80-те години на XX век.

 

Награди:

AFI Awards, USA 2021- Movie of the Year
Alliance of Women Film Journalists 2021 - Best Supporting Actress Yuh Jung Youn
Black Film Critics Circle Awards 2021 - Best Supporting Actress Yuh Jung Youn
Boston Society of Film Critics Awards 2020 - Best Supporting Actress Yuh Jung Youn
Columbus Film Critics Association 2021 - Best Supporting Actress Yuh Jung Youn
Dallas-Fort Worth Film Critics Association Awards 2021 - Best Foreign Language Film
Denver Film Critics Society 2021 - Best Foreign Language Film
Denver International Film Festival 2020 - Steven Yeun, Narrative Feature Lee Isaac Chung
Discussing Film Critics Awards 2021- Best Supporting Actress Yuh Jung Youn
Florida Film Critics Circle Awards 2020, Greater Western New York Film Critics Association Awards 2020, Heartland International Film Festival 2020, Iowa Film Critics Awards 2021, Kansas City Film Critics Circle Awards 2021, Los Angeles Film Critics Association Awards 2020, Middleburg Film Festival 2020, Music City Film Critics' Association Awards 2021, National Board of Review, USA 2021, New Mexico Film Critics 2021, North Carolina Film Critics Association 2021, North Texas Film Critics Association, US 2021, и др. за Best Supporting Actress (Yuh Jung Youn)

 

:essub:

 

:subs: Свали с български субтитри :click: :click:
 

:subs: Онлайн с български субтитри :click:  :click:

 

Свали :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Хм, филмът си е чисто американски по принцип, но интересното е, че след Сънданс, като казаха, че актрисата Yuh Jung Youn трябва да бъде номинирана за подържаща роля на Оскарите и "ако" спечели, ще е първата азиатка дрън-дрън, и след това всички тез незнайни фестивали горе ѝ дадоха награда за играта... Тя е добра актриса, но наистина се надявам филмът да е добър въпреки всичко, но ми се повръща вече с таз политическа коректност в Щатите, а ще става по-лошо...;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се разчувствах. Много хубав, топъл и човешки филм. Обърна внимание на трудностите, пред които са изправени хората в търсене на по-добър живот в напълно различна държава, промяната, загубата, откриването, съхраняването на идентичност, връзката със семейството и с културата на държавата по произход. Семената минари с качеството си за отглеждане навсякъде, символизираха корените, силата, устойчивостта, надеждата. Според мен моментите на засаждането на минари и сцените на Дейвид и Халмони в най-голяма степен показаха привързаността, топлите отношения, човечността и решителността. Както Сун Джа каза "По-добре е да го видиш, отколкото да се скрие. Нещата, които се крият, са по-опасни и страшни". Страхотен каст, всички се представиха великолено с образите си. Струва ми се, че като съвкупност от качества, поведение и отношение образите на майката и бабата могат да напомнят на собствените. Намерих "Минари" за много символичен, емоционален и личен филм. Не е случайно посвещението след финалните надписи "На всички наши баби"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 01 март се състоя церемонията по раздаването на наградите "Златен глобус" на холивудската Асоциация на чуждестранната преса; "Minari" спечели в категорията "Най - добър чуждоезичен филм". :bow:

 

"Golden Globe Awards" / "Туитър"

 

""Minari" Wins Best Foreign Language Film At 78th Golden Globe Awards"

 

EvXIyIyXYAEeSkY?format=jpg&name=4096x409

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интервю на Alan Kim за "YouTube" канала на списание "W" - Корея; хлапето е страшен сладур!

 

(ENG) 미나리 데이빗도 BTS ARMY? 앨런 킴의 첫 한국어 인터뷰! 윤턴텐님(윤여정)이 한 조언은? (Minari, Alan Kim, Dynamite) by W Korea

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още две интервюта с Alan Kim - за "YouTube" канала на списание "W" и за телевизионното предаване "Jimmy Kimmel Live!". :excl:

 

 

 

Едно интервю на Alan Kim с актрисата Yuh Jung Youn, която изпълнява ролята на екранната му баба Soon Ja. :bow:

 

Off Topic

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 07 март се проведе 26 - тата церемония по раздаването на наградите "Изборът на критиците"; "Minari" спечели в категорията за "Най - добър чуждоезичен филм", а Алън Ким беше удостоен с наградата за "Най - добър млад актьор/актриса" - ""Minari" Wins Best Foreign Language Film At 26th Critics Choice Awards + Alan Kim Tearfully Accepts Best Young Actor Award" . :excl:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 09 март бяха обявени номинациите за британските филмови и телевизионни награди "BAFTA 2021"; "Minari" е номиниран в следните категории:

 

""Minari" Scores 6 Nominations For 2021 BAFTA Film Awards"

 

  • "Best Director" - Lee Isaac Chung.
  • "Best Film Not in the English Language" - режисьор Lee Isaac Chung; продуцент Christina Oh.
  • "Best Supporting Actress" - Youn Yuh Jung.
  • "Best Supporting Actor" - Alan Kim.
  • "Best Original Score" - Emile Mosseri.
  • "Best Casting" - Julia Kim.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шест номинации за Оскар!!  Супер новина и най-после азиатското кино започва да бъде оценено подобаващо,дори и филмите да са направени и за американският вкус. Паразитчо прокара пътеката,сега остава да бъде доутъпкана от "Минари" а в бъдеще и от други азиатски филми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми филма е чисто Американски само възрастната актриса е от Корея всички други от режисьор до други актьори са си Американци, . Засега за мен само Паразит си е Корейски филм спечелил награда..:lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, lazeto написа:

Еми филма е чисто Американски само възрастната актриса е от Корея всички други от режисьор до други актьори са си Американци, . Засега за мен само Паразит си е Корейски филм спечелил награда..:lol2:

Щом казваш :) Само дето на мен повечето хич не ми мязат на американци и за първи път актьор от азиатски произход е номиниран за оскар. Така че, за мен филмът си е чисто азиатско произведение с история за азиатско семейство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми радвам се за актрисата заслужава въпреки, че не искам да спечели заради нашето момиче също номинирано :lol2:. Иначе както режисьора така и актьорите освен номинираната са второ поколение Корейци това исках да кажа не, че не се радвам:D. Просто филма е сниман, продуциран само от Американска страна нищо общо нямам с корея само актрисата...но хубаво е да има най после повечко азиатски продукции както и с хонконския филм номиниран също за оскар...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Better days" е страхотен и силно се надявам да спечели Оскар за чуждоезичен филм. Много е хубав и препоръчвам на всеки,който не го е гледал. "Борат" не съм го гледал,няма и да го гледам де,не е моя тип филми и не мога да коментирам как е играла Мария там,но ако наистина толкова добре си е изиграла ролята,нека спечели. Тъжно ми е да гледам целият този хейт върху нея,без да го е заслужила.  "Минари" ще чакам да го видя с по-добро качество,но изглежда мой тип филм и със сигурност ще го гледам. Дори и да не спечели награди,се радвам,че започнаха да оценяват и азиатски актьори и такива с азиатски произход,като се надявам,че не го правят само защото е модерно да сме толерантни. Може и имиджа на Оскарите вече да не е такъв какъвто беше преди,но все пак съм убеден,че за всеки замесен в киното си остават най-стойностното нещо. Нямам против чернокожите актьори,но за разлика от тях ,не съм чул азиатците да оревават орталъка всеки път,че не били номинирани или спечелили и да бойкотират. Поправете ме ако греша!! Затова и смятам ,че номинациите и наградите им са по честни от тези на филми с чернокожи. Стискам палци и на Стивън да спечели,много симпатичен актьор с прекрасна игра в "Burning"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шокиращо е да се види подобно тесногръдие в такъв форум... 

 

Лазето, това, че Юн Йо Чонг би могла да бъде първата азиатка спечелила Оскар в категорията си какво общо има с политическа коректност??? Значи понеже Холивуд беше хомофобски, расистки и сексистки с векове, само белите хетеро артисти печелят честно, а всички останали заради политическа коректност?! Не си ли даваш сметка, че ако Юн Йо Чонг е първа, то е заради мислене като твоето? 

 

Мишленце, разбира се, че си в грешка. Азиатските актьори се оплакват дори повече от чернокожите, и с право, защото са още по-ощетени. Същото важи и за латиносите. Самият Стивън Ян говори много пъти по тази въпрос последната година, Сандра О миналата година, Констанс У преди нея, списъкът е безкраен. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм какво доживах не си мислех, че ще прочета такъв коментар първо във форума никой не е тесногръд затова сме първите започанали преводи и интересуващи се от азия преди цели 13 години, включително и аз още от началото. И не си ми разбрала какво искам да кажа ....горе коментирахме основно това, че самия филм не е корейска продукция а чисто американски и само те печелят от филма, второ за актрисата много се радвам защото я следа от много време, и трето след расизама от страна на американците към азиатците всеки се е дразнил с годините но го приемаш след толкова време и най-важното дразни ме "политическа коректност" като политика на Америка сега защото нито им пука за чернокожи и всичко което си изброила включително азиатци а сега трябва да има винаги гей, азиатец, цветнокож и кво ли още не, не защото морално или чисто като актьорска игра а защото трябва да го има за мен е това по обидно към тези актьори от това в лицето да ти кажат че няма да те наемат щото си еди какъв си. И най-важното като човек гледащ и интересуващ се от многоооо години още от този период в който като кажеш, че гледаш азиатско те мислят за откачен имаше няколко к-поп групи и те мислеха за луд, че слушаш такива работи и че събираш пари да пътуваш за азия (тоест не те слуша главата), за радост успях да посетя и Япония и Корея затова хич не уцели човека за такива обвинения...или за хората във форума...Значи това което те дразни и възмущава в момента сме го минали основателите на форума още преди много години...затова сега приемаме по философски нещата щото сме се борили когато за хората всичко беше само Китайци...лек ден..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Youn Yuh Jung с отличие за ролята си! Признанието е от Гилдията на актьорите.

 

В кратката информация на БНТ, разбираемо, акцентът е върху българката Мария Бакалова, която също беше номинирана за поддържаща женска роля  – да ѝ пожелаем успех на следващите награди :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Емоционалната благодарствената реч на Youn Yuh Jung по повод спечелването на наградата за "Най - добра актриса в поддържаща роля във филм" на Наградите на гилдията на актьорите:

 

 

"Youn Yuh Jung Wins Trophy At 27th Screen Actor Guild Awards For Supporting Role In "Minari""

 

"Youn Yuh Jung takes home "Outstanding Performance by a Female Actor in a Supporting Role in a Motion Picture" at the "27th SAG Awards""

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 10 и 11 април бяха раздадени британските филмови награди "BAFTA 2021"; на 11 април Youn Yuh Jung спечели в категорията за "Най - добра актриса в поддържаща роля във филм" .

 

Благодарствената реч - :click: .

 

zN41jyeypvZAgZga?format=jpg&name=small

 

"Youn Yuh Jung Becomes 1st Korean Actress To Win British Academy Award + Goes Viral For Hilarious BAFTAs Acceptance Speech"

 

"Actress Yoon Yeo Jung wins BAFTA awards for best supporting actress"

 

Два клипа от самата церемония

 

Youn Yuh - jung (윤여정 ) – Minari as Soon - ja : Best Actress in a Supporting Role | BAFTAs 2021

 

 

Yuh - Jung Youn's Wonderful Speech for Winning Supporting Actress for Minari | EE BAFTA Film 2021

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ударя едно рамо и аз на този филм. Преди 10-ина дни го видях, видях че има и тема тук но прочетените пререкания нещо ми "убиха" музата тогава за писане та сега да споделя ;)

Добър филм. Добър. Има си много неща, аз дори май открих и такива дето не знам дали са зададени от творческия екип- например еко-тематиката. И над такава в няколко кадъра бях.  Ако се поредактира малко ту тук , ту там може и да е още по - добър. Имам техническа забежка. На снимките на открито на  американоговорящите некорейски актьори куцаше звука, а и така фъфлеха някои на него че не разбрах тук таме по дума, това не ми хареса.
Дадох поощрителна една точка допълнително на филма като оценка , защото точно такива филми мога да гледам повече и по-често. Една от любимите ми теми - среща на култури, нрави, вярвания, бит.... и прочие.

Най-положителните емоции във филма са бабата- внука. Има и малко по-голяма внучка, но с внука се получи голям дует Smile баба-внуче.

Spoiler

Още на първата им обща сцена - момченцето и бабата не са се виждали до сега- си помислих че " ще е добре тези двамцата както я почнаха да ги развият добре" и съм доволна че получих желаното Smile , тази сюжетна линия бе от най-добрите.

 

С минарито бе и екотематиката дето съзрях. Мъкне си народа де що си има на новото място, то флора то фауна и гледай и .... що екокатастрофи. Туй е положението. От време оно.

Други моменти които откроявам:

Spoiler

Например разговора на голямото дете- дъщерята с момичето когато отидоха в местна църква, там в общността и т.н. американщини. Та местното момиче дето ѝ каза да я спре когато каже нещо като нейния език- корейския . Големи скици SmileSmiley . Това бе много кратка сценка но сполучлива и съдържателна за филма.
Друг готин момент бе когато бабата ги поведе двете внучета към рекичката/поточето на скорост в началото, после като я подсетиха за статуса на внука понамали, реши че мястото е точно за минари.
После как спечели постепенно и доверието и обичта на внука. И змията и онова нещо в чекмеджето. Въоообще след като му миришеше на корейски, донесе му някакви гадости да пие,  пък не може даже да  готви, пък псува като играе карти и гледа телевизия, след като ѝ поднесе урина вместо сок...... станаха големи приятели. SmileSmile


А иначе и църквите , и корейската война , и тоалетния хумор и хапването и ... други типични неща ги маркираха достатъчно но без да задълбават излишно. Напълно с мяра. И така се е получил по - универсален и по - гледаем филм.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Youn Yuh Jung стана първата корейска и втората азиатска актриса в историята, която печели Оскар.

Тя спечели в категорията 'Best Supporting Actress Award' на 2021 Oscar Awards'

 

Ez3-W5-s-Vg-AU49-Pa.jpg

 

Off Topic

 

Ez3orfi-Vg-AIBa-C1.png

 

Soompi

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито и супер тъкмо четях новината :lol2:, за тази номинация бях разделена на две нормално но дали Мария или Youn Yuh Jung все голяма радост...:wub:. Толкова е хубаво да има втора азиатска актриса спечелила оскар...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...