Jump to content

Mokomi: Kanojo Chotto Hendakedo (2021)


Recommended Posts

EtxzGRMVgAA7lpd?format=jpg&name=large

 

Mokomi: Kanojo Chotto Hendakedo (モコミ~彼女ちょっとヘンだけど~)
Страна: Япония
Също така известен като: Mokomi: She's A Little Weird
Период на излъчване: 2021 – Януари – 23 до 2021 – Март – 27
Време на излъчване: Събота 23:00
Формат: Renzoku
Жанр: Семейна драма
Канал: TV Asahi
Епизоди: 10
Режисьор: Hajime Takezono, Jota Tsunehiro, Toshiaki Kamada
Субтитри: Английски

 

Участват:
Shimizu Family
Koshiba Fuka като Shimizu Mokomi
Kudo Asuka като Shimizu Shinsuke
Tanabe Seiichi като Shimizu Nobuhiro
Tomita Yasuko като Shimizu Chikako
Others
Hashizume Isao като Suda Kan
Mizusawa Erena като Yoda Suzune
Naito Risa като Sakurai Mayu
Kato Seishiro като Kishida Yuya

 

Резюме: Shimizu Mokomi (Koshiba Fuka) има способността да разбира чувствата на нещата без емоции. Това включва плюшени играчки, камъни и дори растения. Заради тайнствената си способност, Mokomi живее в собствения си свят и не взаимодейства с никого. Но един ден тя решава да излезе от там и да порасне, като започва почасова работа във фабрика, събирайки по този начин различни преживявания. Но внезапната и промяна повлиява и на членовете на семейството и, като всеки има свои собствени притеснения за нея…
 

Свали :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

С руски онлайн :click:

Редактирано от cucyta
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнат. Първи 4 епизода изгледани. Жанр human drama, напълно от моята кръвна група на японския фронт. 

Жалко че епизодите са кратки. Сценариста Ацуко Хашибе познат ми с не едно и 2 заглавия. В момента гледам и едно друго по негов сценарий. 

С дядото във фамилията и Мокоми най се забавлявам. Голяма комбина са. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фука Кошиба за първи път я гледам в главна роля. Проверих биографията ѝ като те прочетох. Участвала е в един сериал , който съм гледала назад във времето явно в роля на ученичка.

Постера е такъв цветен защото бонус в сериала са цветята. Семейството има наследствен бизнес с цветя, който към момента е поел баткото на Мокоми. Майката и бащата нямат пряко участие в него. А и той е от другите прародители а не от наличния дядо. Магазина е по бащина линия. 

Приятно-цветно е заглавието. Приятно защото психологията е на ниво. Върти се около факта - нестандартно дете в семейството и реакции на родители и в случая по-голям брат. И то поднесено причинно-следствено въпреки краткия формат. От тук и похвалата ми към сценариста. Дават паралелно и 5-та главни действащи лица, плюс няколко в добавка. Цветното е не само от цветята но и от колорита най-вече на Мокоми и нейния дядо :lol:

Сега се загледах в постера и се чудя защо Мокоми държи плюшено мече а не своя амулет или там както може да се формулира още, друга любима плюшка с име Томи. Томи е симпатична риба :lol: още не съм определила точния ѝ вид- прилича на акула-сом-кит-.....едновременно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан. Повече от стегнато вървеше с труда си преводача от японски на английски, браво!

Много приятно и неусетно изгледана психологическа драма. Кратки епизоди, гледани текущо, по епизод на седмица.

Макар и за кратко време дадоха палалелно 5-6 героя с тяхните психологически моменти и развитие. Всичко завърши на висока нота, здравословно променено и подобрено. Дори Томи бе пенсиониран. Баткото изпълни свое желание , което ме изненада но бе логичен за образа :D. Родителите , дядото , приятеля на Мокоми и самата тя в какво/ как реши да ползва дарбата си.

Напълно съм доволна.

Цветовете , светлината, цветята бяха чудесно подбрани и съчетани към сюжета.

Дядото е любимия ми герой, ключов и главен :D, едновременно главен катализатор, "душевно кошче", "ритана топка " и какво ли още не. Получи своя логичен финал :896767:. Така де , рано му е още на него пасторалната идилия на родителите на Мокоми.

Пълен позитив от това заглавие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооо това тук е много добро, почвай го не го мисли! :yes:Точно по вкуса ми сюжет с много фантазия и мисъл, даже не знам защо толкова кратък формат на епизодите?! Други сериали много по зле откъм идейност разтягат локуми близо час на серия, а тук мижави 25 минути, даже да не са и по малко...Мокомито и Томи(плюшена змия е) заслужават повече, много повече! Дарбата на героинята е представена по чудесен начин, карайки ни да се замислим върху заобикалящата ни среда по съвсем различен начин. Често хората приемаме неодушевените предмети за даденост и ги захвърляме или занемаряваме. Те няма душа, нямат чувства и реч за да се оплачат, но какво би станало ако имаха? Примерно забравена мръсна чиния в мивката, прашасала ваза на секцията, неизгладена дреха, скъсан чорап и прочие и прочие онеправдани и низвергнати елементи от покъщнината биха ридали с горчиви сълзи ако можеха така както плачеше мръсният прозорец в фабриката на Мокоми и то с пълно право! Ето това е магията на японските продукции, нещо толкова наглед нелепо като момиче, което разбира неодушевените предмети и си приказва с плюшена играчка, всъщност те кара да се замислиш и да се коригираш към по-добро като личност. Ето с такива послания се изгражда едно интелигентно и съвестно общество. Светът на това момиче е изключително колоритен като тя сякаш попадна точно на място отивайки в магазина за цветя, начинът по който ги аранжираше беше точно отражение на душевността на такава чиста личност. Изобщо много положителна и цветна продукция въпреки, че не само Мокоми ами останалите минаха през разни перипетии, най-вече брата и майката. Дори и Томи имаше премеждия, може би щеше да е още по интересно ако го бяха озвучили и него, щеше да е доста забавно да се чуе диалог с плюшена играчка, но тук по скоро идеята е че Мокоми усеща есенцията, аурата на неодушевените предмети и може би и затова не са избрали този вариант. Не знам как се е представила като вещицата Кики, но тази Кошиба Фука прави чудесно превъплъщение тук, наистина браво! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да то се гледа още по лесно като са кратки епизодите пък и самата история ме грабна. Аз обичам такива нестандартни герои понеже винаги разчупват познатите стереотипи и виждаш нещо ново. По горе забравих да спомена дядото, точно както казва Шоши човека е истински катализатор на събития и допринесе доста за случващото се тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама Томи змия ли е ?! :896767: а аз още се чудя и мая в зоологията. Ту на акула ми мяза, ту на кит, ... и се чудя защо на постера не е Томи а някакво мече. :blush: мани, мани.

Мда, много добра психологическа драма. И аз съжалих че е кратка. Но пък затова че съумяха въпреки времето да покажат всичко това творческия екип получава висооока похвала от мен. То в Томи и цялата таз работа с него имаше много метафора а не само буквално опит за справяне на попорасналата Мокоми със стерса от света около нея. Въобще многопластова таз "дарба".

Оххх сега пак се сетих за дядото, култови моменти с него :lol::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

spacer.png

 

Ми раздвоен му е езика, няма крайници за да е гущер значи змия трябва да е. :) Иначе да имаше някаква символика покрай това животинче и начина по който приключи то кратката си, но ярка кариера в тв драмите. Имаше дори едно забавно клипче, което гледах с него и Фука, не като част от сериала ами странично обаче не мога да го кача за да го видите. Трябва ми малко време за да навикна към новият форум, преди беше доста по лесно да се добавят снимки и клипове, сега си е живо мъчение и самият интерфейс за форматиране на постовете и темите е някак си user unfriendly. Дядото действително беше култов, то само като го видиш с тоя безброен арсенал от кърпи за глава и цайсите нагоре да те напуши смях. Но човека се включи много добре по отношение на диалога с останалите и на моменти им даде ценна подкрепа като част от семейството. -

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро и аз ще се включа с коментари. Приваршвам Ore no ie no hanashi и почвам това.

Препоръчвам и вие да погледнете семейната история. Богата е на образи и теми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ти го подкара това, браво! :) Шошито хубаво го надуши, честно казано сигурно щях да го подмина без да прочета резюмето ако не беше коментирано изобщо. Доста приятна и идейна slice-of-life драма както ще видиш. Дори Томи не е просто някаква екстравагантен декор ами есенциална част от сюжета и дава съществен принос към основната идея в последните епизоди. Мисля си дори, че е можело доста по добре да го разгърнат, но дори и така остава чувство за удовлетворение и завършеност като го изгледа човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Хубаво усещане носи с тези разнородни персонажи. Очаквам да видя промяна в баткото. Загатна нещо такова в края на еп.4.

Историята напомня малко на тази за Кахоко. Не мислите ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струва си да се поразсъждава за компромисите, които човек прави в живота, но които винаги си остават негови лични решения. Затова си мисля, че и баткото ще усети правилната посока рано или късно.

Като Сейширо не е променил детското си излъчване. Все пак е само на 19.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...