Jump to content

Navillera (2021)


Recommended Posts

8XNj2fN7TwSazpRfvE27VJA65SJ.jpg

 

Navillera (나빌레라)
Страна: Южна Корея
Също така известен като: Like a Butterfly
По webtoon на: Hun и илюстратор Ji Min – „Navillera“
Период на излъчване: 22 март 2021 – 27 април 2021 г.
Време на излъчване: Понеделник - Вторник 21:00
Жанр: Семейна драма, Приятелство
Канал: tvN
Епизоди: 12
Режисьор: Han Dong Hwa (38 Task Force, Bad Guys: City of Evil, Miss Lee)
Сценарист: Lee Eun Mi (Tunnel)
Субтитри: Английски
           
Участват: 
Park In Hwan като Shim Deok Chul
Song Kang като Lee Chae Rok
Na Moon Hee като Choi Hae Nam
Hong Seung Hee като Shim Eun Ho
Kim Tae Hoon като Ki Seung Joo
Yoon Ji Hye като Eun So Ri
Jung Hae Kyun като Shim Seong San
Kim Soo Jin като Shim Seong Seok
Jo Bok Rae като Shim Seong Gwan
Shin Eun Jung като Ae Ran
Jo Sung Ha като Lee Moo Young (Chae Rok's father)
Jeong Hee Tae като Young Il
Kim Hyun Mok като Kim Se Jong
Lee So Young като Anna
Im Sa Rang като Kwon Bom

 

Резюме: Въз основа на webtoon със същото име, "Navillera" разказва за 70-годишен
възрастен мъж и млад мъж, които изграждат приятелство чрез балет.
Сериалът разказва историята на Шим Док Чол (Park In Hwan), който започва балет на 70-годишна възраст, и 23-годишния балетист И Че Рок (Song Kang), който се губи, докато гони мечтите си. Една история за израстването на хора, които преследват мечтите си, защото те се появяват само един път в живота ни…
Шм Док Чол (Park In Hwan) е пенсиониран пощальон, чиято скрита мечта да стане балетист се появява отново, но вече в напреднала възраст. Той взема сериозно решение да изпълни най-накрая заветното си желание. Това го среща с И Че Рок (Song Kang), който започва балет късно, но има изключителен талант. Че Рок никога не е мислил за нещо друго, освен за футбол, но след като случайно гледа балетен спектакъл, за първи път усеща нещо, което не може да опише с думи. Док Чол се появява в живота му, за да го промени напълно…

 

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Корейците вече съвсем изпушиха. Можеше нещо по-правдоподобно да измислят.Това ми идва в повече- някой да става  балетист  на 70. Хубаво е човек да има мечти и да ги следва, но физиологията си казва думата и да играеш балет на 70,  не е като да чоплиш семки с протези.Турям му чертата веднага.

  • Харесвам 1
  • Мерси 1
  • Хаха 3
  • Sad 1
  • Upvote 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да се съглася :) . Имах щастието да бъда в Корея преди няколко години и ми направи огромно впечатление как спортуват. Там по алеи можеш да видиш, за нас "баби" и "дядовци", да се разтягат, да тичат, да спортуват. Разни аджуми на групи, с ръководител, издигнат на платформа, танцуват, играят аеробика и хич не ги е срам. За никого не е странно! Тук, ако видя майка ми или някой на нейната възраст да се "гъне" отстрани на тротоара ще се втрещя. А там си е нормално. Да не говорим, че на квартален стадион в 1 часа посред нощите съм виждала девойка с дамска чанта на рамо да "върти" обиколки. Просто друг мироглед. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 9.02.2021 г. at 21:25, Lawandula написа:

Корейците вече съвсем изпушиха. Можеше нещо по-правдоподобно да измислят.Това ми идва в повече- някой да става  балетист  на 70. Хубаво е човек да има мечти и да ги следва, но физиологията си казва думата и да играеш балет на 70,  не е като да чоплиш семки с протези.Турям му чертата веднага.

Пусни си "Били Елиът" и забрави това нещо тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен сериал. До 9-ти епизод съм и много ми харесва. Нещата от живота, обич, мечти и огромната болка на едно семейство, през призмата на изкуството и танца. Балетните изпълнения са невероятни, музиката също.

Само се чудя, защо е 12 епизода? Съкратили ли са го по някаква причина? Поне 16 да бяха, има още доста неща за развиване...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  Въпреки скептицизмът, който се прокрадва в мислите ви, четейки резюмето, сериалът се оказа много смислен, топъл и човешки, Невероятна беше химията между главните актьори. Мисля, че заслужават награда за best couple. На пръв поглед тотално различни във всяко отношение, оказва се, че всеки е срещнал точно този, от когото се е нуждаел и отношенията им стават напълно закономерни и разбираеми. Хареса ми идеята, че винаги има надежда за всеки от нас поне веднъж в живота си да полетим свободно и почувстваме истинско щастие, стига да се намери поне един човек, който да ни повярва.(В този смисъл се сетих за една реплика от My Name Is Kim Sam-soon-И гъсеницата литва накрая, защо аз да не мога)

   Отначало ми изглеждаше странно и някак перверзно един старец в балетно трико, но да гледаш как той въпреки ограниченията на тялото се старае да постигне мечтата си, те изпълва с една топлота.

  Ако трябва да се определи с една дума тази драма, тя е- вдъхновяващо. Да преодолеем страховете от провал и да продължим напред, да живеем така както искаме докато можем.

  Искам да спомена и прекрасния монтаж на балните сцени. Въпреки, че има дубльор в по-сложните, беше направено така, че сякаш Song  Kang го изпълнява. И браво на него, че се е постарал да изглежда правдоподобно като балетист(пък и му отива:))

  Въпреки само 12-те си епизода, драмата е завършена и не остават никакви висящи въпроси като в много други. И краят беше много красив:yes:

  В крайна сметка тази драма е като топла прегръдка, от която всеки има нужда, така че препоръчвам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, дали не измина година откакто си взех почивка от азиатското кино. Случва ми се на около всеки две години. Всяко завръщане е помитащо. Кастът от този сериал са нечовеци просто. Всички до един. Възрастната актриса обаче-тази жена има толкова богат вътрешен свят, че за две секунди е способна да ми предаде емоциите си. Без да казва или прави нещо. По самото й присъствие могат да се доловят емоциите преминаващи през нея. Това не е изиграване, не е актьорстване-тя изживяваше всичко съвсем наистина. Този сериал е толкова топъл и човешки, и толкова красив. Най-сетне едно здраво корейско семейство. Без да е идеализирано или захаросано. И те са хора. И те грешат. Но знаят как да се поучат и как да кажат 'съжалявам'. Адаптираният сценарий е прекрасен. Зачетох тууна. Всъщност не мислех да гледам сериала, но при тууна не ми се заредиха репликите правилно, та свърших под ръка със сериала. Не съжалявам изобщо. Емоционално подплатен догоре. Общо взето през епизод се скъсвах да рева. Музиката беше божествено подбрана. Режисьорът също успешно успя да предаде онази магия на обикновеното. Поднасяше съвсем обикновените моменти и им придаваше душевност. Но и аз ще отбележа, че в началото сцените на главния актьор и дубльора бяха дразнещо видими заради коренно различния начин, по който бяха снимани. Най-силна сцена ми е, когато русокосият зачете тефтера на Шим Док Чол. Наистина ми се запечата в съзнанието. 

 

Животът се случва. От нас зависи как ще възприемем това, което ни се поднася. Като възможност, предизвикателство, ново приключение. Всеки ден човек доказва, че невъзможното довчера днес вече е реалност. Така че...

Редактирано от voileta
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мечтата може да е футбол, бейзбол, и дори балет, в Корея хората толкова много работят че отлагат всичко което наистина искат да направят за някой ден, в бъдещето, център на сериала не е само балета, а как да се реализираш в тази страна, и каква цена плащаш в личен план заради това,

 

Off Topic

трудно в друг сериал бихме видели безработен политик, безработен лекар и безработен банкер.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност, ако погледнем по-надълбоко в сериала, балетът изобщо не е на преден план. Той е просто метафора на мечтата, която трябва да изживеем и почувстваме, нещото което ще ни накара в старините ни да се почувстваме удовлетворени от живота, нещото което ни прави щастливи, зарежда ни със сили и трепет да очакваме всеки нов ден, нещото което ни буди сутрин с усмивка, а вечер ни кара да усещаме, че сме имали още един пълноценен ден. Човек трябва да живее така - за себе си и вътрешното си щастие. Балет? ДА!  Точно чрез балета, сериала ни "казва", че никак не е  грешно да избягаме от приетите стереотипи, а даже напротив. 

Много красив сериал, много човешки, уютен и топъл. Няма епизод, който да не ме докосна дълбоко в сърцето. Няма персонаж, който да не ми беше интересен с житейската си емоционална история. Прекрасно подбрани актьори, изиграли прекрасно ролите си. Изобщо да не ми допада този младеж Song Kang, но тук след втория изгледан епизод се замислих дали има друг подходящ актьор за ролята, и не се сетих за такъв. Силно ме впечатли в някои сцени, а дядото беше просто уникален. :wub: Добър избор е, че са подбрали актьор, който чисто физиологично е толкова далеч от балета, но пламъкът в очите му да действа толкова вдъхновяващо. Излишно е да казвам, че присъствието на Na Moon Hee прави сериала още по-силен. 

След всеки изтощителен работен ден, вечер искаме да гледаме нещо леко и неангажиращо, но понякога сериали като този също действат позитивно и зареждащо. Карат ни да се опомним и да гледаме на всеки нов ден с греещи очи. 

Ще си позволя да препоръчам сериалът Memory 2016, който носи същите поуки, "говори" за семейните ценности и житейските уроци. :)  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още когато разбрах, че Темин ще изпълнява песен към саундртака на Navillera си го набелязах за гледане :). И досега си слушам My day понякога.

Така се случи, че не успях да го гледам наведнъж. Последните два епизода ги изгледах съвсем наскоро след година и нещо прекъсване.

Както и по-горе са писали - много човешки и топъл сериал :)Park In Hwan се справи прекрасно с ролята. И изобщо целият актьорски състав ми хареса.

Някой по-горе беше писал, че на 70 години не може да играеш балет... Годините са просто номер :).

Off Topic

Бразилецът Хелио Хаус е започнал след 70 годишна възраст. На 80 годишна възраст (2018 г.) все още се е занимавал с балет :). Има и клипчета, за който се интересува. Може и да е послужил за вдъхновение на сериала, не съм проверявала.

Никой не очакваше от Шм Док Чол да стане професионален балетист. За него беше важно да изживее мечтата си. Да знае, че има до себе си хора, които вярват в него.

Няма значение на колко години си и какви са мечтите ти. Ограниченията са само в главите ни ;)

 

0 мнения

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Навилера - този сериал мога да определя с една дума "грижа". Грижа към друго обично човешко същество, с която грижа даряваш надежда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...