Jump to content

Recommended Posts

Мда за какво се извинява че участва във фентъзи сериал със зомбита и най смешното е гледайки професор по история как говори по няква телевизия кое не било вярно исторически :lol2: как видиш ли чак намек че Китай са взели исторически неща от тях? И в същото време се сещаш, че коментират сериал със зомбита...:o. Сега са погнали и други сериали дори такива още не излезнали :click: не заради това дари е добър сценария нямат идея щото за тази личност на това движение (изкарват я светица направо), никаква друго не трябва да има освен строго достоверно...:lol2:. Значи мненията са, че стават точно като мразената от тях Китай, даже повече цензора престои вече ниакава свобода на сценаристи няма да има и както писа едно момиче ние бозави романтични сериали ли че гледаме и строго документални..:lol2: Ето един коментар, който много ми хареса... А погнали са и нетефикс заради политическинекоректна реклама на втори сезон на лов аларм, даже ще ги глобяват...май канала ще си отегли всички инвестиции в Корея ако продължават с глупостите на санкции и да си истриват сериали от платформата....

This is censorship, that's what it is. Now artists and creators have no freedom in Korea to show what they really want to communicate. Now they have to adhere to certain regulations, walk inside the path of what is no offensive. Where (or when) have we seen this happen before? Books, plots, scripts, etc being destroyed because they didn't follow what it was considered "correct" at the time. Search in your so precious history about those obscure times when that happened and you will discover we are returning to the Dark Ages of Ignorance and Control.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, lazeto написа:

За съжаление Дидо не става дума за качествени или не продукции, с такива лов на вещици който почнаха ще има само романтични сериали за пет годишни в наше време да няма нищо историческо никви стоки от чужбина и т.н . Спряха да тормозат за кратко идолите и почнаха с филмовата идустрия сега са накарали да се изтрие напълно Mr. Queen не заради самия сериал но щото бил исторически неверен да като този фентъзи история...дори са погнали актрисата, та чак има прекратени договори за реклама и т.н., какво е виновна тя да попитам и за съжаление няма нищо общо с качеството на продукциите. Сега ще гледат сериалите и филмите сигурно под лупа да са политически коректни за Корея що за слабоумие,...

Аз говоря за предварителен качествен контрол. Винаги ще има доволни и недоволни. Лов на вещици има не само в Корея. Колко ще продължи? Не знам. На нас ни се струва странно, но дали всички искат и трябва да правят "американски" тип сериали? 

На мен лично винаги ми е било странно как десет идиота в интернет могат да налагат мението си. И всички обвинени в "прегрешения" да почват да се извиняват и да "размишляват върху себе си".  За корейците това е нормално. Фирмите търсят печалба и реагират на всякакви слухове и мнения и мрежата. Всичко е за пари. Преди няколко години Китай забрани инвестициите в корейската развлекателна индустрия и отряза достъпа й до китайските зрители. Но пазарът си е пазар, продуцентите търсят пари и "продуктовото позициониране" е неизбежно. Очевидно китайските пари са повече и навлизането на тяхната реклама е неизбежно. Това не се харесва на корейците и е тяхно право. Но тогава ще си гледат евтини сериали. Дали Netflix  е спасението? Не ми се вярва. Те не могат да осигурят голямо количество продукции. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно са прави за историческата вярност и коректност. Като гледах Mr. Queen и аз се чудих от какъв зор са забъркали истински исторически личности в лицето на краля и кралицата. За този тук също не е било нужно и това им е грешката. След като е фентъзи, да е фентъзи, измислят си герои и имена и само ги ситуират в миналото. Така, че разбирам да има недоволни зрители, но не й да се върви по свирката им. Изкуството трябва да е свободно, кеф ти Линкълн ловец на вампири, кеф ти Хензел и Гретел също. Пък който иска да го харесва, който не го харесва прав му път, да си хареса друго. Но в никакъв случай не трябва да бъде спиран един сериал, за да се угоди на едни зрители, за сметка на други, които биха гледали сериала и сигурна съм, че биха били много повече от тези 200 000 протестиращи. Не съм гледала излъчените серии, може и да започва тъпо, но сигурна съм, че с този сценарист и режисьор можеше да очакваме нещо качествено. Добре, че Mr. Queen вече е излъчен целия, защото щеше да е голяма загуба да не види бял свят този толкова забавен и интересен сериал, превърнал се в един от любимите ми. Главната актриса я гласехме за награди, а те я погнали да я нападат и нея, горкичката. Не, не, нямам думи, толкова прост народ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още една драма, която даже още си няма тема тук във форума, може да не види бял свят.:wacko:

Макар че май този път корейците са прави. Къде им е бил умът на сценаристите и продуцентите.....

Off Topic

Представя се период от не толкова отдавнашната история на Корея с много политически вълнения и убийства на млади хора в светлината на сатирична комедия и участие на айдъли 

 

Редактирано от Rossi Yankova
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5 hours ago, gig911 said:

Един от главните актьори в Екзорсиста вече написал извинение????  Ако видя извинение и от Shin Hye Sun за mr. Queen направо ще откача. 

И тримата главни вече са с официални извинения за участието си в драмата. Свеждат главите и се извиняват за нещо, за което не виждам каква вина имат точно те, но такава им е културата. Жалко, че кариерите на тези хора ще назаднат още повече. И тримата не са топ актьори и една такава ситуация не води до нищо хубаво за тях. Без вина да си виновен е едно от най-тежките наказания.

Дано не ставаме свидетели на началото на упадъка на кдрамите.

 

ШХС и КДХ да не ги пипат! Ако и тях погнат, ще ме откажат да гледам корейско. И без това едва намирам нещо интересно от новите им неща. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, Rossi Yankova написа:

Още една драма, която даже още си няма тема тук във форума, може да не види бял свят.:wacko:

Макар че май този път корейците са прави. Къде им е бил умът на сценаристите и продуцентите.....

  Покажи скритото съдържание

Представя се период от не толкова отдавнашната история на Корея с много политически вълнения и убийства на млади хора в светлината на сатирична комедия и участие на айдъли 

 

Като гледам, цитираната драма може и никога да няма тема във форума, защото натискът за спиране на сериала става все по-голям. Много се ядосват, че снимките продължават, въпреки скандала и упрекват актьорите и екипа. Феновете на актьорите пък искат спиране на снимките, докато не се изяснят всички противоречия около сценария и се страхуват, че това ще е краят на кариерата на участниците. Отивам за още пуканки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Монетата има две страни.Няма как само слава за айдълетата, ще сърбат и негативите. Време беше!

Заради тях зяносаха цяла една индустрия. Дано пък  да са за добро всички тия брожения и да понамалеят плоските и тъпи сценарии от последните няколко години. До там съм се докарала, че в момента гледам само едно корейско  срещу пет китайски.

 

Петицията срещу неизлязлата драма е събрала почти 100000 подписа за една нощ. Не вярвам да я бъде, колкото и да тръбят създателите, че изтеклото инфо се коментира едностранчиво и преднамерено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая и аз ги погледнах двете серии с превъртане, признавам си. В повече ми дойдоха зомбитата-вампири. Въпреки масовките, сюжетът настина е слаб и  не грабва. Може би заради превъртането не видях къде е китайската следа, но смятам, че това чудо и да не го бяха спряли щеше да удари дъното в рейтинга. А да, и неизменните за всеки исторически сериал традиционни музики с ударни инструменти от минсокчон-а и шаманки с танци, корейски "хайдути", които са спасители на простолюдието и се  борят  срещу поредното зло. Корейците наистина се изчерпват вече откъм идеи. Май още дълго време ще гледам китайските костюмни драми. Цензурата в Китай май поне ни спасява от малоумни сюжети и айдъли на квадрат. Дори и тези сериали, които не са кой знае какво, поне не натоварват зрителя и го радват я с цвят, я с красиви картинки, костюми или мелодийки. От 2007 г откакто гледам азиатски продукции, за първи път 2020 г китайците надделяха. Тенденцията обаче май ще се запази за напред. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То вече май не става и дума за айдъли или сценарии  а каквото каже или искат корейците и вече всички от сценаристи и актьори ще се съобразяват докато тази лудост на -  аз не харевсвам това в сериалал няма значение, че си снимал 80 процента от него, вложил си труд и пари длъжни сте да ни ходите по задника. Сега пък имаше и мрънкане за сериала Oh! Master, видиш ли има сцена където мацката която живее заедно с главния влиза в банята и го вижда гол...сцена която за 13 години от както гледам съм я виждала милион пъти в сериали сега ги обвиняват в сексуално посегателство и имаха проблем :lol2:. Честно нямам идея на къде ще вървят а за айдълите винаги ги е имало в сериали и филми неизмено за корейската индустрия винаги са носили пари нищо по различно и сега...:lol2: Ми д асе надяваме да се оправат и пак имат добри сериали жалко, че сега започва като гледам омраза и пропаганда към Китай уф :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@lazeto, да, корейските нетизени стават все по-досадни, нагли и нахални. Толерирането им ще задълбочи проблема. Явно корона-пандемията им се отразява много зле. След като това общество ражда най-много сасенг и самоубийци на глава от населението, не може да е нормално. Така самите корейци саботират собствената си халю вълна. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има статия, че недоволството на зрителите е предизвикано от прекаленото покитайчване на корейските сериали, което в случая удря дори тема от преди 700 години. Но както казах, който плаща, той поръчва музиката. Колкото до това, че айдъли винаги имало в сериалите и филмите-допреди 7-8 години бяха единици и то в епизодични и третостепенни роли. Сега буквално са във всеки сериал и филм и то в главни роли. И последва рязко спадане на качеството и рязка промяна в образите на главните герои-мъже и жени. Преди мъжете бяха по-мъжествени, а жените по-женствени. Лично мнение. Сега гледам вчерашни тийнеджъри със съответното умствено, физическо, психическо и емоционално ниво на развитие. И вече не търсят артисти за ролите, а роли за айдълите. Защото те продават по-лесно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така. Айдълите продават по-лесно, защото са известни. Четох статия, в която ражисьор обесняваше защо предпочитат айдъли - освен че са известни, плащат им се нищожни суми, работят толкова дълго, колкото им кажат, правят каквото им се каже, не оспорват нищо. С една дума послушна, евтина работна ръка и като капак, някои дори имат и малко талант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не говорим пък, че и пластичната хирургия рекламират айдълетата. Всеки иска да прилича на тях. Вчера ми попадна интервю с корейка, пообиколила доста държави със семейството си. Та тя разправя по повод конкуренцията на голямото население на малко площ, че първо трябва да си красив при приемане на работа, а после всичко останало.Само че, с тая пластична хирургия и хубост, там  вярно мъже не останаха, само момчета цветчета( алергия имам към тях и не мога да ги смеля просто) и това ме носи към китайското. Като сложим и "кадърността" им, която преди се ядваше при 2 към 10 на сериал, но сега вече не, ме губят окончателно като зрител. За жените е същото. Например, с уговорка, че съм фен на групата. Не си гледа пеенето  Джису от пинките, щото много го оправила, актриса тръгнала да ми става. Тя в групата за хубост взета, но явно и е малко, сега и сериали да краси .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...