Jump to content

Recommended Posts

Image

 

Off Topic

Joseon_Exorcist-teaserSM1

EwPwKdKVgAI692J?format=jpg&name=mediumEwPwKdLVkAYqn_J?format=jpg&name=medium

EwPwKdLVcAMcYv3?format=jpg&name=mediumEwPwKdLVgAMZMWR?format=jpg&name=medium

EwPwK4gUYAMo8U7?format=jpg&name=mediumEwPwK4nUYAIp0Dn?format=jpg&name=medium

EwPwK4vVIAc09m2?format=jpg&name=mediumEwPwK44VcAYR7E8?format=jpg&name=medium

 

Joseon Exorcist (조선구마사)
Страна: Южна Корея
Също така известен като: Joseongumasa
Период на излъчване: 22 март 2021 – 11 май 2021
Време на излъчване: Понеделник – Вторник 22:00
Жанр: Исторически, Фентъзи, Мистика, Екшън
Канал: SBS
Епизоди: 16
Режисьор: Shin Kyung Soo (Nokdu Flower, Tree with Deep Roots, Six Flying Dragons)

Сценарист: Park Kye Ok (Doctor Prisoner, Queen Cheorin)
Субтитри: Английски
           
Участват: 
Kam Woo Sung като King Taejong
Jang Dong Yoon - Prince Chungnyeong
Park Sung Hoon - Crown Prince Yangnyeong
Kim Dong Joon (ZE:A) - Byeo Ri
Jung Hye Sung - Moo Hwa
Lee Yoo Bi - Eo Ri
Keum Sae Rok - Hye Woom
Min Jin Woong - Yang Chun
Seo Young Hee - Queen Wonkyung
Hong Woo Jin - Hong Seok Joong
Moon Woo Jin - Prince Kangnyeong

Yoon Je Moon - гост в епизод 2

 

Резюме: Сериалът проследява историята на крал Теджонг (Kam Woo Sung) и двамата му синове, принц Чонгньонг (Jang Dong Yoon) и принц Янгньонг (Park Sung Hoon). Те се борят със зли духове, които са оживели и трябва да бъдат изгонени, за да спасят Чосон. Основателите на Чосон са се възползвали от помощта на демони и чудовища, за да свалят Корьо. По-късно немъртвите се завръщат, за да се насочат към кралското семейство…

 

Свали с английски субтитри  :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Корейците нещо не харесват идеята великият им крал да е забъркан с нечисти сили  :28558:

На друго място четох, че има петиция за спирането на драмата и рекламодателите един по един се оттеглят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

М, даа- "всяко нещо, което започва зле, завършва още по-зле".:28558:

 

Интересни са и коментарите под горната статия за обидчивостта на корейците, когато не им изнася и за недовиждането и съгласието им, когато ги величаят без да е исторически вярно.;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже не съм гледала 2-та епизода не разбрах каква е китайската следа, която е провокирала спирането му. Явно ще трябва да ги погледна. И все пакедин коментар: корейската параноя към Китай е пословична. Никак не им се иска публично да признават колосалното влияние на китайската култура върху тях през вековете, макар и до ден днешен да ползват ужасно много думи от китайски произход и йероглифи. Просто е смешен техния шовинизъм. Китай е оказал огромно влияние върху азиатската култура и държавно развитие и устройство като първата по-развита и организирана цивилизация в Азия. Отричането на този факт е смешно и късогледо. Оттам донякъде идва и името на Китай - средната земя. Но корейците са ми откровено смешни с комплексарството си към Китай и държанието на  ощипани моми. На фона на това, какво да кажем ние с 500 г в Османската империя? Не виждам това да ни прави крайно отрицателно настроени към Турция в днешно време. Корейската култура и история са силно повлияни от Китайската поради факта, че са били по-слаби във всяко отношение от китайските династии през вековете (през по-голямата част от времето) и като почти васални държави е трябвало да се съобразяват с великата сила в Азия, която е налагала с икономически, цивилизационни, културни и други средства тренда в Азия. Все едно ние да ревем срещу Римската империя, Византия, Турция и всички западни сили, които продължават да се бъркат в нашия живот и досега. Корейците трудно преглъщат и факта, че се сдобиват със своя азбука едва през 15 век, за което са и ужасно горди с нея. Мотивацията дълбоко под повърхността на т.нар. халю вълна е да компенсират влиянието на Китай и да се опитат да наложат своята култура в Азия и навън. Което в известна степен постигнаха, но за мен вече зациклиха. Няма да могат да преборят Китай и сега, въпреки първоначалния им успех. Корейската вълна за мен е в началото на края... Живият потенциал в двете страни и сега е в полза на Китай. По-голямото население на Китай предполага и по-голям брой таланти спрямо  Южна Корея, което в дългосрочен план вече променя ситуацията. Корейците са отново обречени да станат подгласници...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китайската следа била в храната и облеклото.
Могат да останат верни на себе си и да изметат, каквото не ги кефи под килима, да сложат един двама виновници на колене да се извинява 'искрено' по телевизията, да монтират друго име на краля по сериите и да замажат китайските манджи. Царе са си в мазането.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-странното е, че сценаристът и режисьорът не са случайни, а не са дооценили народопсихологията, а по-точно казано, комплексарщината корейска и още по-странно, че това всичко е минало  одобрение в държавна телевизия. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Lawandula написа:

Най-странното е, че сценаристът и режисьорът не са случайни, а не са дооценили народопсихологията, а по-точно казано, комплексарщината корейска и още по-странно, че това всичко е минало  одобрение в държавна телевизия. 

Какво одобрение? Тяхната "цензура" гледа да няма някое голо рамо в повече, никой не се интересува от качеството на сценариите. И затова гледаме толкова безумно тъпи сериали напоследък. А този тук е точно това-безумно тъп! Искали са да направят сериал със зомбита, но понеже не са знаели как, са метнали в казана всичко, което им е дошло на ума. И се е получила някаква неразбираема и негледаема каша. И по-лошото е, че щяха да си го гледат, ако не беше изцепката с исторически личности. Това не ви е Америка, там имаше сериал "Линкълн, убиецът на вампири". :slap:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Упорито се съпротивлявах да гледам китайски сериали и бях силно фиксирана в корейското "производство". Сега е обратно, корейското ми изглежда бозаво, провинциално и наивно. Бих нарекла Южна Корея Северна Македония на Далечния Изток :) Китай, със всичките си забрани и цензури, странни политически режими, пазари, прилепи и вируси, си остава велика страна с хиляди години история. Преди дни гледах документален филм, според който двата американски континента са открити от флота на легендарния китайски адмирал от 15. век. Джън Хъ (1371-1435) 72 години преди първата експедиция на Колумб. Адмирал Джън е достигнал бреговете на Австралия 350 години преди капитан Джеймс Кук и, освен всичко друго, е извършил първото околосветско пътешествие цял век преди знаменитото плаване на Фернандо Магелан. Разбира се, това е от сферата на алтернативната история, но твърдението не е на китайци, а на англичанина Гавин Мензес. Сега очаквам корейците да направят сериал, в който корейска армада е открила Северния полюс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изявление на SBS.

Истинската драма е сега между международните зрители и корейците. Първите са бесни, че драмата е спряна и се надяват Нетфликс да я спаси. Корейците викат вие кои сте бе, че да ни кажете как да правим драми. Аз не бих се занимавал , ако не се замесваше и mr. Queen. Явно и там е имало такива проблеми , но са успели да ги решат.  И аз бих бесен ако драма като mr. Queen  би била спряна.  Коментарите под статиите са доста смешни. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Matrim, мислех си аз, че са достойни за сравнение със Северна Македония, ама се въздържах да го напиша :yes:. Съвсем права си. Южнокорейците са с комплекс за малоценност по рождение резултат от геополитическото им положение: между 3 империи в миналото (Китай, Русия и Япония), които са ги мачкали по различно време. Ситуацията продължава да е такава и сега, макар Русия и Япония да са по-сдържани. Нямам преки наблюдения върху севернокорейците, но подозирам, че може да са с по-високо самочувствие (резултат от комунизма и наследството на Когурьо), въпреки незавидното им положение в световна изолация и ембарго. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто корейците копат дъното вече трета година яко. По тая причина и добрите актьори, почти вече ги няма в драмите. Но както казва Матрим, китайско качествено има. Китай навсякъде е на линия. Кеф ти ковид, кеф ти драми. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекаляват вече, да спират драма производството, че барем тогава има рахат. След като гоненето на айдъли се поизтърка, сега е ред на мрънкането и оплакването от сериалите и цяла драма спряха. Къде отива трудът на целия екип? Няма да им платят и стотинка ли? 

Само днес има новини за още 2 драми с подобни и не толкова подобни нападки, едната от които още не е почнала да се излъчва и нищо чудно да не почне изобщо. Явно Пандемията се отразява още по-зле на корейския зрител, че вече се чуди какво и как да стори, че някой да му обърне внимание. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ужас. Четох, че са заснели 80% от сериала и им струва 28 милиона долара. Толкова загуби ще понесат тв канала и продуцентите, толкова напразен труд на актьори и екип, много ми е жал за тях. С Реката претърпяха подобни загуби. Правят огромна грешка и телевизии и спонсори да слушат хейтърите и да се водят по носа им. Абсолютно не трябва да им отстъпват на мрънканията и протестите, да си излъчват каквото си имат, а ония нека си врякат и пишат петиции. Много важно, че 200 000 подписали петиция при 50 милиона население. Все ще останат достатъчно зрители за сериалите. Ако не тропнат крак и не си вземат нещата в ръце скоро цялото драма производство ще бъде съсипано. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, jira написа:

Прекаляват вече, да спират драма производството, че барем тогава има рахат. След като гоненето на айдъли се поизтърка, сега е ред на мрънкането и оплакването от сериалите и цяла драма спряха. Къде отива трудът на целия екип? Няма да им платят и стотинка ли? 

Само днес има новини за още 2 драми с подобни и не толкова подобни нападки, едната от които още не е почнала да се излъчва и нищо чудно да не почне изобщо. Явно Пандемията се отразява още по-зле на корейския зрител, че вече се чуди какво и как да стори, че някой да му обърне внимание. 

 

 

Ако има предварителна отсявка на очевадно некачествени продукции, това е само за добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление Дидо не става дума за качествени или не продукции, с такива лов на вещици който почнаха ще има само романтични сериали за пет годишни в наше време да няма нищо историческо никви стоки от чужбина и т.н . Спряха да тормозат за кратко идолите и почнаха с филмовата идустрия сега са накарали да се изтрие напълно Mr. Queen не заради самия сериал но щото бил исторически неверен да като този фентъзи история...дори са погнали актрисата, та чак има прекратени договори за реклама и т.н., какво е виновна тя да попитам и за съжаление няма нищо общо с качеството на продукциите. Сега ще гледат сериалите и филмите сигурно под лупа да са политически коректни за Корея що за слабоумие,...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам чувството ,че всички актьори сега са се снишили и чакат само бурята да отмине. Един от главните актьори в Екзорсиста вече написал извинение????  Ако видя извинение и от Shin Hye Sun за mr. Queen направо ще откача. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...