Jump to content

Recommended Posts

ErnfZrPVEAEakyC?format=jpg&name=large

Off Topic

 

EqIU797VgAE-9IL?format=jpg&name=large

EsBh3wiW4AINRRD?format=jpg&name=large

 

The Confidence (阳光之下)
Страна: Китай
Също така известен като: Yang Guang Zhi Xia
По новелата на: Xian Cheng – „Zhang Zhong Zhi Wu“
Година на излъчване: 2020 – Декември – 26 до 2021 – Фервуари – 01
Време на излъчване: Понеделник - Неделя 20:00
Жанр: Съспенс, Криминален, Романс
Канал: Mango TV
Епизоди: 40
Режисьор: Yan Yu Tong
Субтитри: Английски
 
Участват:
Cai Wen Jing като Ke Ying
Liu Kai като Xiao Wu (Meng Hui)
Peng Guan Ying като Feng Xiao Sheng / Shen Shijie
Police Team
Wang Jin Song като Chen Jingyan
Shi Da Sheng като Chief Liu (voiced by Tang Shui Yu), police chief
Yue Yang като Xiao Tongbing, police inspector
Qi Hang като Song Jingzhong, policeman. Chen Jingyan's subordinate
Zhang Ting Ting като Xing Wei, policewoman
People around Ke Ying
Li Dong Heng като Yang Yuze, Ke Ying's fiancee
Li Jia Cheng като Yu Chengbo (voiced by Wai Wai), Ke Ying's student
Jiao Ti Yi като Father Ke
Zhang Yi Xin като Mother Ke
Hooligans
Luan Jun Wei като Dao Jian (Zhang Zhigao), CEO of Ju Jin Xiao. Former subordinate of Feng Meng, Shen Shijie's rival
Wang Cong Yi като Lao You Qiang, Xiao Wu's superior
Dong Bo като Ba Lian (Scar Face), Liang You Qiang's crime partner (ep 3)
Wang Xue Ting като Leng Tou, Lao You Qiang's subordinate
Zhou Zhuo като Pi Ku, Lao You Qiang's subordinate
Yue Shi Han като Hua Zi, Lao You Qiang's subordinate (ep 1)

 

Резюме: Ke Ying (Cai Wen Jing) е талантлива преподавателка по икономика, която е принудена да помогне на психопата Feng Xiao Sheng (Peng Guan Ying), да придобие реална власт в своята компания. В същото време Xiao Wu (Liu Kai) е полицейски информатор който открива, че компанията на Feng изпира пари с чуждестранни банкови сметки. Използвайки позицията си на дясна ръка на Feng Xiao, той решава да събере доказателства с помощта на Ke Ying. Така двамата започват да работят заедно в опит да унищожат престъпната организация…

 

 

Свали :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е много добър и държи в напрежение до последно. Бях на път да се откажа, тъй като в началото има повече жестокост отколкото ми допада, но интереса към сюжета надделя. Хубавото е, че след това грубите сцени доста намаляха. Но пък играта на котка и мишка беше на ниво. Режисьорът много го бива да използва музиката, за да подчертае настроението в сцените и да снима така, че да внася допълнителен драматизъм.

Може би най-големият плюс е много силния каст. Внедреният информатор Xiao Wu беше много обаятелен образ и актьорът имаше точното излъчване като за тази роля – чаровен, общителен и в същото време изплашен и уязвим. Трудно ми е да си представя друг в тази роля след Liu Kai.

Peng Guan Ying игра най-интересният и сложен образ в сериала. Успя да го пресъздаде така, че жестоката му и брутална натура прозираше дори в моментите, когато започваш да симпатизираш на героя. Актьорът като цяло е безупречен в изпълненията си, но в последните епизоди направо се раздаде.

Героинята на Cai Wen Jing беше много интелигентна и с твърд характер. Получаваше се много добър контраст с нежното и невинно излъчване на актрисата. Освен това много добре си партнираха с Peng Guan Ying – всичките им съвместни сцени бяха като заредени с високо напрежение.

Въобще, нямаше слабо попадение при избора на актьори. На мен определено ми легна на сърце брат Цян – първия бандитски бос на Xiao Wu (полицейския информатор). Стойката му, израженията му, начина му на говорене – беше истинско удоволствие да го гледа човек. (Сега като си прочетох последните две изречения усещам, че е настъпил момента за студения душ. Задръжте образа на знойния красавец, който се е оформил във въображението ви! А сега си представете диаметралната му противоположност – да, това вече е по-близо до брат Цян!)

На въпроса до колко е реалистичен сюжета – хайде, не случайно на английски жанра се нарича fiction. Но аз не бих оставила това да ми разваля удоволствието от добре направения филм.

Моята препоръка е – гледайте го! Лошата новина – на английски са зарязали субтитрите до към 33 епизод. Добрата новина (само за владеещите руски) – на руски е преведен целия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С коментара си @Baioretto ме надъха да гледам този сериал и го започнах. На 7-ми епизод съм, но оле-мале нямам думи. Прекрасна актьорска игра, наслада за очите ми са всички актьори. Сюжета е на ниво и действително държи в напрежение. Наистина за в момента има доста брутални сцени, но четох, че новелата е още по-брутална. Също така доколкото разбрах май полицейската нишка в новелата не е толкова силно застъпена и Xiao Wu май го няма или поне не е главно действащо лице. 

Сега ми е много любопитно,

Off Topic

ако Feng Xiao Sheng наистина е Shen Shijie, как е оцелял? Дали не са си разменили местата по някое време? Или е нещо друго? Почти съм сигурна, че е той, но ще гледам с нетърпение, очаквайки кога ще се разбере. Наистина е много контролиращ човек, камери й инсталирал чак у тях за да я следи, семейството й годеника й заплашва. На 4-ти епизод, когато я покани на вечеря и й даде подаръка си викам "Не, няма начин да й подари нещо гадно". Но ме оправдаха с тези снимки. Направо подскочих на стола. :lol:

Има превод на английски до край в Ютуб в официалния канал на MangoTV. Плейлист 

Английските субтитри не са им от най-добрите, но поне ги има. Обаче да предупредя, че там субтитрите за 4 епизод всъщност са на 3-ти и се принудих да гледам с другия превод. 

Другия общ сериал на двамата главна приключи с излъчването си и аз си го изтеглих, защото много ги харесах и искам да ги гледам още. :inlove:

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Ками Радвам се, че сериала ти харесва. Хубавото е, че не е от досадните драми, където през цялото време не знаеш какво се случва и накрая разплитат всичко в последния епизод. Тук дават по малко подсказки тук и там, така че на различен етап от развитието на историята ти се изясняват едно по едно нещата. Предстои ти да се насладиш и на няколко много добри моменти.

Spoiler

В 18 епизод сцената под моста, където информатора и полицая си говореха какво му коства на човек да живее с опасността и ежедневно да се бори със страха си, за да върши това, което е правилно.

 

В 37 епизод - сцената с предателството. Озвучаването, режисурата - всичко беше майсторски изпипано.

 

А последните два епизода ги гледаш буквално залепен за екрана. Много силни!

 

Аз го гледах успоредно с Unexpected Falling и тъй като режисьорът е един и същ, а и актьорския състав се припокрива, не мога да избегна сравненията. В този образите са по-ярки, страстите - по-силни и напрежението - по-голямо. Но и двата ми допадат по различен начин. Заставките и финалните надписи на епизодите и в двата сериала са много сходни по стил - личи си какво харесва режисьора. :) И пак да кажа - музиката! Много добър подбор и винаги на място!

Редактирано от Baioretto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@BaiorettoДа точно това ми хареса в сериала, че не е от типичните и те държи в напрежение. А като свърши епизода искаш да си пуснеш и следващия. Като краста е. :lol:  Аз снощи стигнах до 27-ми епизод. Feng Xiao Sheng така вече се доверява на Xiao Wu,

Off Topic

че и позиция в компанията му даде. 

Единствено добре се посмях на обяснението,

Off Topic

как е оживял Shen Shijie

но както и ти написа жанра се води фикшън и не трябва да очакваш всичко да е реалистично. 

Гледайки разни клипчета в Ютуб и четейки коментари се наспойлих,

Off Topic

че Shen Shijie умира накрая, но аз и не очаквах щастлива развръзка за него - или в затвора, или мъртъв. 

Сега постоянно ми изскачат разни клипчета зад кадър и много се смея с тях, големи скици са, макар да са на китайски и нищо да не разбирам. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...