jira Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 (edited) Spoiler Taxi Driver (2021) 모범택시 Страна: Южна Корея Известен още като: Mobeomtaxi, Model Taxi, Red Cage, Exemplary Taxi, Deluxe Taxi Адаптация по оригиналния уебкомикс със същото име, написан от Carlos и илюстриран от Lee Jea Jin Жанр: Екшън, драма, криминален, ужаси Епизоди: 16 Период на излъчване: 9 Април , 2021- 29 Май, 2021 Време на излъчване: Петък и събота Продължителност: 1 час Канал: SBS Режисьор: Park Joon Woo (Doctor Detective) Сценарист: Oh Sang Ho (Fabricated City, Codename: Jackal, White Night, The Legend of 7 Cutter) Субтитри: Английски, Руски, Български В ролите: Lee Je Hoon - Ким До Ки Esom - Канг Ха На Kim Eui Sung - Чанг Сънг Чол Pyo Ye Jin - Го Ън Lee Yoo Joon - следовател Уанг Lee Young Ae (глас) Park Jin Hee - прокурор До Cha Ji Yeon - Baek Sung Mi Резюме: Историята на мистериозна таксиметрова фирма, която отмъщава от името на жертвите, които не могат да получат справедливост от закона. Ким До Ки завършва Военноморската академия и е част от UDT (екип за подводно разрушаване). Майка му е убита от сериен убиец и животът му се променя след това. Ким До Ки работи като таксиметров шофьор в Rainbow Taxi. Компанията е необикновена и предлага специална услуга „обаждане-отмъщение“. Ако клиентите ги помолят да отмъстят, Ким До Ки и неговите колеги ще извършат услугата. Канг Ха На е прокурор. Тя има един недостатък - проявява агресивност, когато е изправена пред несправедливост. Докато разследва изчезването на бивш затворник, тя започва да подозира мистериозния таксиметров шофьор Ким До Ки. Чанг Сънг Чол е главен изпълнителен директор на Rainbow Taxi. Той ръководи операциите за наказване на извършителите на незаконни действия и възползване от сляпото петно на правосъдната система. Той е по-топъл от всеки друг към жертвите, но абсолютно жесток и безмилостен към престъпниците. Го Ън е хакер в Rainbow Taxi. Тя може да намери всякаква информация за хората. Го Ън е експерт в използването на цифрови устройства, от системи за видеонаблюдение, смартфони до компютри и е дясната ръка на Ким До Ки. Тийзър: Spoiler Линкове за гледане: Свали с български субтитри: тук и тук Онлайн с български субтитри: тук , тук и тук Свали с английски субтитри: тук Онлайн с английски субтитри: тук Онлайн с руски субтитри: тук Edited November 10, 2022 by jira 7 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jira Posted February 19, 2021 Author Share Posted February 19, 2021 (edited) Снимки от четенето на сценария. Edited November 10, 2022 by jira 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
excape Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 Няма как да се пропусне. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
felicyti Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 Мм даа, при такъв каст! Надявам се и сценария да са го изпипали добре. Пък ако някой си го хареса за превод, щастието ще е пълно. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dido100 Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 На 24.02.2021 г. at 20:47, felicyti написа: Мм даа, при такъв каст! Надявам се и сценария да са го изпипали добре. Пък ако някой си го хареса за превод, щастието ще е пълно. За съжаление кастът включва и певачка (Lee Na Eun (APRIL) и в момента около групата им се вихри жесток скандал за тормоз над бивш член, която са докарали до опит за самоубийство. Ако скандалът продължи, нищо чудно певачката да изгори. Няма да е голяма загуба. Или просто ще я превъртам. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dido100 Posted March 8, 2021 Share Posted March 8, 2021 Както предсказах, изритали са певачката заради скандала. Търсят и заместничка (дано да е актриса), която явно ще проверяват до девето коляно. След като я намерят, ще презаснемат всички сцени на певачката. Можете да я махнете от описанието на сериала. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jira Posted March 8, 2021 Author Share Posted March 8, 2021 Дидо, от известно време се чудя каква е тази предубеденост у теб, че обиждаш всички айдъли, решили да се пробват в актьорството? Специално На Ън е една от тези които са по-добри и от някои актриси, които съм гледала. Това е лично мое мнение, ти имаш пълното право да не я харесваш, но все пак ми се струва, че можеш да бъдеш по-толерантен. От агенцията й отрекоха обвиненията и ще съдят обвинителката и семейството й. Отделно прочетох писмо на една от сестрите на момичетата в групата, която твърди, че обвинителката е била с психични проблеми, постоянно е мрънкала и се е оплаквала от програмата на групата, под въпрос е била при някакво важно участие, което съответно няма как да не е допринесло за нарушаване на климата в групата. Какво точно е било, само те си знаят, но виждаме, че има и друга версия на случилото се. Подобна е ситуацията и с Главната в драмата Dear M. Там също очаквам, че ще се наложи да преснимат сериала и да й търсят заместничка. На този етап съм в неутрална и изчакваща позиция, но ако се окажат верни обвиненията към На Ън, ще бъда много разочарована. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dido100 Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 Преди 12 часа, jira написа: Дидо, от известно време се чудя каква е тази предубеденост у теб, че обиждаш всички айдъли, решили да се пробват в актьорството? Специално На Ън е една от тези които са по-добри и от някои актриси, които съм гледала. Това е лично мое мнение, ти имаш пълното право да не я харесваш, но все пак ми се струва, че можеш да бъдеш по-толерантен. От агенцията й отрекоха обвиненията и ще съдят обвинителката и семейството й. Отделно прочетох писмо на една от сестрите на момичетата в групата, която твърди, че обвинителката е била с психични проблеми, постоянно е мрънкала и се е оплаквала от програмата на групата, под въпрос е била при някакво важно участие, което съответно няма как да не е допринесло за нарушаване на климата в групата. Какво точно е било, само те си знаят, но виждаме, че има и друга версия на случилото се. Подобна е ситуацията и с Главната в драмата Dear M. Там също очаквам, че ще се наложи да преснимат сериала и да й търсят заместничка. На този етап съм в неутрална и изчакваща позиция, но ако се окажат верни обвиненията към На Ън, ще бъда много разочарована. Първо, не съм обсъждал личните качества на въпросната личност. Второ, не обиждам всички айдъли, защото и сред тях има талантливи актьори и актриси-лошото е, че се броят на пръсти, Въпросната певица не е от тях. Лично мнение. Против съм филмите и сериалите да се пълнят с айдъли, само защото имат фенска маса. Без значение дали имат актьорски качества и без да се явяват на прослушвания за ролите. За сравнение, Шин Хе Сън се е явявала ДВА пъти на прослушване за ролята в "Mr. Queen". Ще се развам някой да посочи доказателства за айдъли, спечелили ролите си в честна борба с други кандидати. Не коментирам скандала, защото тук не му е мястото и защото в този случай трябва да се представят гледните точки и на двете страни. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawandula Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 Подкрепям @dido100 и ще се обоснова. Откакто започнаха да бутат айдълията в сериалите, нивото спадна драстично. Заради тях всичко стана елементарно, плоско и тъпо, защото ако не е, неможенето им блести. И понеже фенщината увеличава гледаемостта, от 1 айдъле на 10 актьора първоначално, като подвижен храст, вече почнаха да им дават главни роли, а актьорите( особено пък женската част) седят без работа. По тая причина, видя ли айдълета, бягам от сериала с 300 км в час. Колкото до насилието- първоначално всички отричат, но после пишат прочувствени извинения. Тая нация деградира все повече и повече. По тоя повод дават гласност, белким ги понаплашат тия по училищата. Тук не иде реч в случая за това, но ако копнат по-дълбоко или ако се престрашат бившите ѝ съученици, може и това да цъфне. Имаше вече подобен случай преди година-две. Много ще съм доволна, да изкарат още десетина айдълета насилници, да изгърмят още десетина сериала и да се сложи край на тая простотия. Всяка жаба да си знае гьола. Да си подскачат там из техния, те половината и не могат да пеят, а за подскоците са там и да не ходят, де не им е работа. Е, разбира се има изключения, но са сигурно 10%. 4 3 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jira Posted March 10, 2021 Author Share Posted March 10, 2021 Аз също не говорех за личните качества на На Ън, а за нейните като актриса. Съгласна съм, че има айдъли, които не стават, и на мен ми се е случвало да дропвам сериали заради играта на някои от тях. Също така, има актриси и актьори, които според мен не стават, но не спират да ги слагат в сериали и или трябва да си затворя очите и да гледам или просто да пропусна сериала. Не бих обобщила, че айдълите са виновни за спада в качеството на сериалите. Повече зависи от сценария и как е направен самият сериал. Това че сценаристите са в дупка и не могат да измислят нещо оригинално, а директорите карат актьорите да се правят на палячовци, какво общо има с айдълите? Както има сериали с любимци, които мога и да не догледам, като например Винченцо, така има и други, които са с айдъли и са ми харесали много, най-пресен пример - Mr.Queen и Search. Pyo Ye Jin ще замени На Ън. 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sword Posted April 11, 2021 Share Posted April 11, 2021 За сега е интересен сериала. Има действие, засягат се сериозни теми. Сега ще гледам 2 епизод- да видя как ще си платят онези гадове, измъчващи хората. Дано отмъщението е равносилно на извършеното. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bond Posted May 13, 2021 Share Posted May 13, 2021 Неуловимите отмъстители ми се струват недостатъчо емоционални, но може да е за добро. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лекси Posted July 24, 2021 Share Posted July 24, 2021 Хубаво е да се добави, че разказаните истории са базирани на реални събития. 2 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
battle4thesunn Posted December 31, 2021 Share Posted December 31, 2021 Всеки случай е толкова емоционален, че се моля просто да е поредната измислица на великите корейски сценарни умове. Коментарът на @Лекси обаче ме накара да осъзная, че не всичко е толкова розово и, да си призная честно, започнах малко да губя надежда в хората и човечеството. Гадняри винаги е имало и ще има, но какво е това отношение към човешките същества? Идеята на сериала е интересна и различна (гледала съм до 8ми епизод, надявам се до края да задържи интереса). Хубаво щеше да е и на живо да има такова Делукс такси, което да наказва лошите, че много си вярват и се мислят за недосегаеми 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fractal Posted January 1, 2022 Share Posted January 1, 2022 Ами... накрая може и да не мислиш така. В началото е малко като корейски батман, но по-натам се развива към друго. Злото за съжаление е неизтребимо, защото като Ин и Ян съществува наред с някои добри неща във всеки, и само трябва да се активира като вирус. На 24.07.2021 г. at 23:48, Лекси написа: Хубаво е да се добави, че разказаните истории са базирани на реални събития. Именно, по действителни случаи, тези серии са брутален филм на ужасите, но няма грам фентъзи или фантастика, истинският живот може да е много по-неприятен и жесток от всяка измислица. Може би не са казвани добри думи за Ча Джи Йон , успява да направи един от най-ужасяващите вилани/злодеи, 'открадва шоуто' във всеки кадър с нея, флиртува с всички, освен това е злопаметна, подла и зла, а, и шеф на мафията, но това е просто позиция... Следващият й проект The Bride of Black изглежда се бави, междувременно е минала и през коронавирус. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimbland Posted January 25, 2022 Share Posted January 25, 2022 Много добър екшън. Бих казал едни от най-оригиналните превъплъщения на И Дже Хун. Удоволствие е да гледаш как играе с гласа и лицето си. Браво. Излишни моменти (тромави) - в насипно състояние, но къде без тях. Не харесвам И Сом, толкова вдървена и нескопосана игра, просто е излишна. За нейната роля вероятно актьор с повече опит би се справил много по-добре в образа на прокурор. С това изражение и вида й (слабо, безпомощно тяло) бих направил престъпление, за да отида на само един неин разпит. М***** му, представих си го. Сериозно ли? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koizora Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 (edited) За И Дже Хун годината беше силна с двата сериала, в които участва - Move To Heaven и Taxi Driver. Страхотна игра и в двата направи. По достоверен начин изрази емоциите, чувствата и настроенията, които Ким До Ги изпитваше, катарзисите, през които преминаваше. Дори без да изговаряше дума, състоянията бяха отразени на лицето му, чрез положението и движенията на тялото му, дори челюстта му пресъздаваше всичко. Много му подхождат такива персонажи. Съумява да покаже и тъмната, и светлата страна на всеки образ, който играе. Време е отново да си припомня Сигнал, където ми е неговата любима роля. И Сом е интересна и разпознаваема като излъчване и присъствие. На много места четох, че хората не са я възприели в ролята на прокурор и им изглеждала скучна. Не мисля така. При Канг Ха На трансформацията се случи по-бавно, но може би при нея бяха едни от най-големите промени в развитието й. Към последните епизоди с последните си действия показа напълно различна страна от себе си. Не ми беше скучна. Видях я по-скоро вглъбена в себе си, в това какво е правосъдието е страната й, по какъв начин да помогне и да бъде по-добър прокурор. Имаше противоречия заради действителността и нейните представи и се блъскаше в гредите, които срещаше по пътя. Любимото трио Го Ън, Гьонг Гу и Джин Уон бяха страхотни. Господин Чанг също много допринесе за цялата атмосфера между групата. През много неща преминаха заедно и всеки се промени по пътя, пребори се с травмите и по някакъв начин израстна през загубите. Страданието ги свързваше и отмъщението ги събираше. Таксито им беше като обща спирка, при която да се подслонят докато достигнат до финалните моменти, когато дейността им беше приела различно осъзнаване. Президент Пек и нейната група бяха железни образи. Тук ми хареса как един актьор изигра близнаци. Много добре му се получи на И Хо Чол. Актьорите се съвместиха с образите си и ги изградиха много добре, независмо какво екранно време имаха и в какво участие /жертви, престъпници, прокурори и др./. Може и да е имало малко провлачване към последните епизоди, но като цяло на мен ми хареса. С нетърпение очаквах вторник и петък и благодаря за субтитрите. Посланието беше много важно: "Не позволявай на злото да те обземе, пребори го с добро!'. Препоръвам. Edited February 18, 2022 by Koizora 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bealonenomore Posted March 8, 2022 Share Posted March 8, 2022 И Сом няма да участва в Taxi Driver 2, тъй като не може да го вмести в графика си... Предстои ѝ да снима два сериала и филм. Жалко, тъжно е, когато се налагат промени в основния актьорски състав. Още не съм гледала първия сезон, макар че ми е в списъка – но докато заснемат втория, има време 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boryana Posted March 23, 2022 Share Posted March 23, 2022 On 3/8/2022 at 5:03 PM, bealonenomore said: И Сом няма да участва в Taxi Driver 2, тъй като не може да го вмести в графика си... Предстои ѝ да снима два сериала и филм. Жалко, тъжно е, когато се налагат промени в основния актьорски състав. Още не съм гледала първия сезон, макар че ми е в списъка – но докато заснемат втория, има време Душа, потвърдено ли е, че ще има втори сезон ? Аз вчера го започнах и да ти кажа, доста е обещаващ. Пускай го, когато имаш време 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
felicyti Posted March 27, 2022 Share Posted March 27, 2022 Сериалът, който веднага започнах да гледам, в момента, в който усетих, че имам време да си направя маратон с по няколко епизода вечер. Да, този сериал се гледа така, и то благодарение на превода, който имаме. Благодаря Ви момичета и момчета за труда! Сериалът си заслужава гледането, и не само заради актьорския състав, а заради справедливостта и отмъщението като утеха за цялата мъка, която е причинена на главните герои. Казвам "главни" за всички сторостепенни съдби, защото всеки един от нас е единствен и неповторим, животът ни е специален и трябва така да го изживяваме. Не случайно в края на пети епизод сценаристите ни напомниха за жертвите от началните епизоди. Те просто не трябва да се забравят! Наистина силна година за моята слабост И Дже Хун! Прекрасен с прекрасната си актьорска игра. Силен и безкрайно секси персонаж направи, изграден от толкова много емоции, които се четяха по лицето му. Off Topic Любим негов образ - превъплъщение в мисиите, които приемаха, беше когато беше учител по заместване. Много ми беше забавно как се гъбаркаше с децата. оооо, чакайтееее - образът му на мошенник при случая с телефооните измамиииии нееее, няма такова "лицееееее". хахха Уникален е просто този И Дже Хун. И Сом - прекрасна. Винаги съм я харесвала и мисля, че тук най-любопитно беше действията на нейния персонаж. Тя претърпя най-много трансформация в идеологията си за това как трябва да се случват нещата. Имаше най-голямо развитие в образа й. Ще се радвам, ако във втори сезон отново тя играе ролята на прокурора. Иначе сериалът няма да е "същия". Останалите в екипа не отстъпваха по нищо, даже напротив - привличаха вниманието и любопитството на зрителя, като ми се искаше да покажат повече от историите на двамата механици Гьонг Гу и Джин Уон. Проблемът, който засегнаха с историята на сестрата на хакерката Го Ън е доста сериозен, и жалкото е, че в световен мащаб човечеството не осъзнава това. Медиите, технологиите, интернет са опасност, която никой не осъзнава и събужда много дискусии. Другата сериозна тема, застъпена в сериала Off Topic пазара с органи тук отново повдига много сериозни въпроси дали е редно впредвид, метода на действие. Президен Пек - желязна рола! Евала на актрисата, както и на всички замесени с нея. Просто великолепна актьорска игра от всеки един участник в сериала, музиката за мен беше нестандартна, "надъхваща" и в същото време с чувство на справедливост и отмъщение. Единственото, което ме подразни и ще спомена за него, защото наистина ме подразни е : Как може в толкова добре изпипан сериал, с толкова добри актьои, сюжет, музика, човешки съдби, лоши герои, интересни истории,... да направят толкова калпаво продуктово позициониране. Направо съм потресена! Отново благодаря за превода и дълбоко препоръчвам за всички, които искат да гледат стойностен сериал, без пълнежи и излишни персонажи. Гледайте! 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts