Jump to content

True Mothers (2020)


Recommended Posts

ems.ZW1zLXByZC1hc3NldHMvbW92aWVzLzVmYmRjYzFmLWZhYzktNGMyNi04ZWEzLTk5MzRlMTRjYjQ3ZC5qcGc=

 

True Mothers (朝が来る)
Също така известен като: Asa ga Kuru
По новелата на: Mizuki Tsujimura -  "Asa ga Kuru"
Страна: Япония
Премиера: 23 Октомври 2020
Времетраене: 139 мин.
Жанр: Драма
Режисьор: Naomi Kawase
Субтитри: Английски

:imdb:

 

Участват:
Hiromi Nagasaku като Satoko Kurihara
Arata Iura като Kiyokazu Kurihara
Aju Makita като Hikari Katakura
Reo Satō като Asato Kurihara
Miyoko Asada като Shizue Asami
Taketo Tanaka като Takumi Asō
Hiroko Nakajima като Hikari's mother
Tetsu Hirahara като Hikari's father
Ren Komai като Hikari's sister

 

Резюме: След дълга и неуспешна борба за забременяване, Satoko Kurihara (Hiromi Nagasaku) и съпругът и Kiyokazu Kurihara (Arata Iura), решават да осиновят дете. През следващите шест години двойката от средната класа и малкият им син Asato Kurihara се настаняват в комфортен, макар и рутинен живот. Но подреденото съществуване на семейството е разбито от пристигането на Hikari Katakura (Aju Makita), млада жена, която твърди, че е биологична майка на Asato, настоявайки да си го върне. С нарастването на напрежението Satoko става все по-смела и по-смела, за да защити семейството си…

 

Награди: List of submissions to the 93rd Academy Awards for Best International Feature Film.
List of Japanese submissions for the Academy Award for Best International Feature Film.
 

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан. Официално шестващите описания на филма го подценяват. Японска human drama. В центъра казуса с осиновяване на дете. Дадена всяка една страна в процеса- бездетните двойки, дамите родили дете даващи го осиновяване и хората които се занимават с този процес. Освен конкретния казус бе даден чрез вмъквания тук и там допълнителни варианти.

Ценното на филма е как е разказана и заснета тази история. Имаше и малко арт-подход и малко бавно. На мен лично около 20 минути от филма ми бяха излишни. Изпуфтях особено на вечното японско клише- героя хукне да бяга, тича ли тича до забвение . Като изключа тази според мен нужда от редакция на монтажа до 2 часа , други забележки нямам.

Хареса ми.

Фестивален филм. Гледала съм и други неща от режисьорката Naomi Kawase.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със сигурност е фестивален и едва ли ще го изберат за Чуждоезичен Оскар, въпреки че някои критици го спрягаха в девятката.

Трудно ми е да го сваля и гледам на този етап. Ще чакам още опции.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Топ 10 да 2020 година! Гледайте!

 

Да. Сега разбирам, защо не го избраха за Оскарите, въпреки че филмът заслужава много, много повече,  включително превод и най-вече гледаемост. Темата не е толкова атрактивна за съвременните киноизисквания.

Те губят. Филмът е истинско великолепие, докосващо най-дълбоките струни на човешката душа. Изключително творение, каквото само Кавасе може да сътвори. Обичам я тази жена, особено когато се доближава толкова много до природата и изследва отблизо изконни човешки проблеми. С игра, музика, звуци, светлини, жестове и мъдрост.

Филмът може да ви се стори дълъг, но дори само заради финалната сцена си струва всяка секунда. 

Изпълненията са неповторими. Главните артисти са любимци, но за мен най-голямо впечатление прави дебютантката Макита Аджу. Отлично изпълнение на момичето. Заслужени награди за новак! Кавасе се изявява и като откривател на таланти. Там, в нейната родна Нара, където се развива част от действието. Прекрасно е, че отново ни връща в този приказен град.

Като отявлен фен на мюзикълите, няма как да пропусна появата на Такето Танака, който беше третият актьор, изпълнил ролятана на Сиел в мюзикъла Курошицуджи. Момчето вече е пораснало и се радвам, че режисьор с подобен ранг му гласува доверие в свой проект. 

Жалко, че миналата година в Кан решиха да не раздават награди. Кавасе задължително трябваше да спечели приз. 

Трябва да спретнем превод на това бижу!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда. Силата на филма е в цялостната картина която създава и в която зрителя може да се потопи за тези 2 часа "С игра, музика, звуци, светлини, жестове и мъдрост."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен финалната сцена беше много силна. Истината е, че не очаквах подобно развитие. Семейството дори не я разпозна, когато се появи на вратата. И след тъмната нощ, да дадат това прекрасно утро, направо ме разплакаха. Тези кадри бяха удивителна изненада. Напълно в тон на японското заглавие. 

Спомних се, че съм гледала подобна сцена на смяна на деня с нощта само на още едно място и ефектът върху зрителя беше също толкова силен (Токийска соната).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна не бях гледала толкова хубав японски филм. Съгласявам се с Ukio ! 

Започва обикновено, героите не са нито звезди, нито красиви, но някак Наоми Кавасе ги представя интригуващо... Социална драма по тема за осиновяване, но не е поучителен или натоварващ .... Изненадващо втората част се фокусира върху историята й, връщаме се в училището, където е започнало всичко и фокуса вече не е върху приемните родители. Тя и на мен ми е любим режисьор и филмът е  пълен с природа, човечност,  чувствителност и светлина.

Има драма и борба, но някои елементи уравновесяват хармонията - къщата на езерото в която живееха всички, морските отблясъци на вълните, детската стая обляна в светлина... целия филм наистина е съвършено вълнуващ и заснет много много красиво...

Много ми хареса и на мен момичето. Добра роля направи. Мълчалива сила имаше в нея. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...