Jump to content

Recommended Posts

Ако първи епизод не ме грабне, остава само да  превъртя още един или два и да бия отбой. А преди враме не правех така, но нямаше и защо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

20 hours ago, agentas said:

Има още два специални епизода дали са преведени?

От всички специални епизоди, които наизлязоха, има преведени само два - “Хищникът”. Някъде след 10 епизод беше излъчен първият специален епизод, с който не можах да се сдобия веднага и затова не го преведох. След 15 епизод излъчиха въпросните два, които са с български субтитри и това, което ги прави специални, е, че донякъде подреждат хронологически цялата история ( до 15 епизод). След финалния 20 епизод се появиха още два специални( spin-off), които не са преведени на български и няма и да бъдат. В единия отново се предъвква историята, която така или иначе изгледахме, а другият е интервю с актьорите, изпълнили главните роли. Да не говорим, че пуснаха и някакъв “Mouse - the Movie “, който е толкова объркан, че само тези, които са гледали сериала биха разбрали за какво иде реч. Така че от един филм и 5 специални епизоди има преведени 2, които са качени онлайн. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал е просто невероятен.След всеки един епизод историята се заплиташе все повече и повече, тъкмо мислех че знам какво става и кой е убиеца и разплитаха още нещо от миналото.

Сериала ми хареса от 1-вата по последната минута

Благодаря много на преводачите за прекрасния превод ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах да го гледам преди известно време, но се почувствах забита някъде около пети епизод. Усетих, че не съм на такава фаза и реших да не продължавам. Миналата седмица го започнах отначало и отново забих на пети епизод. Въпреки това мазохистично реших да му дам шанс. При мен същинското действие започна някъде към седми епизод и така вчера направих маратон с оставащите ми тринадесет епизода. 

Интересен сюжет, имаше доста въпросителни, нещата не бяха точно установени. Беше интересно да откривам някакви знаци и детайли, които подсказват или объркват още повече. Малко в повече ми дойдоха някои от сюжетните линии, но накрая някак си нещата се наместиха.

В такъв тип сериали моите минуси винаги са полицаите/полицията. Имам си и тук забележките, но щом два пъти започвах да гледам и накрая приключих за един ден, не е било толкова трагично. :lol:

За И Сън Ги винаги съм казвала, че трябва да си подбира ролите и в последните му сериали, поне за мен беше много добър. Тук също страхотно се справи. Изобщо много добър каст. Всеки си беше на мястото. 

При Чонг Ба Ръм 

Off Topic

добродушкото на някакво интуитивно ниво ми светваха червените лампи, че нещо не е наред и напълно автентично с поведението и присъствието му. Впоследствие след операцията трансформацията му беше правдоподобно проявена - емоциите, които за пръв път изпитваше, противоположностите, които се показаха между него и Йо Хан, битката между двамата, вярата и намерението, че може да се промени, ако устои на подтиците, за които предполагаше, че са чужди. Това за мен бяха едни от най-интересните моменти.  

Ко Му Чи също преживя голямо преобразяване. 

Off Topic

Към финалните моменти го усетих някак не толкова разбалансиран, както в началото. Това непрекъснато викане от негова страна и прекалена експресивност ме измаряше и в началото като започнах да гледам беше една от причините да преустановя. Цялата му емоционалност и реактивност бяха разбираеми предвид преживяната травма и бяха в основата на повечето неблагоприятни ситуации, в които изпадаше. Нуждата му за правда граничеше с обсесия и това, че не можеше да контролира всичко го изкарваше извън релси. Беше много добре изграден персонаж. 

Сонг Йо Хан в дълбочина също беше интересен. 

Off Topic

Имаше едни малки детайли около него, които подсказваха, че не е това, което се опитват да го направят да изглежда. И той беше изтъкан от страдания и по свой си начин се опита да направи нещата правилни. 

Че Хонг Джу 

Off Topic

беше изтъкана от чувство за вина и затова може би Йо Хан и беше огледало. Намериха се едни страдащи създания, при които това, което показваха на повърхността беше минимална част от тайните и товарите, които имаха. Интересно завъртане направиха по отношение на нея. 

О Бонг И 

Off Topic

премина през своите катарзиси, за да съумее да се изправи пред себе си, пред миналото и пред света. За да може накрая да пресече този мост. След всичко преживявано заслужи новото си начало. 

Много интересни персонажи, в които ми хареса именно това, че претърпяваха някакви промени. 

Мой любим момент беше, когато на финала

Off Topic

Чонг Ба Ръм прегърна малкото си аз, детето Дже Хун. Много символично, много добре направена сцена. Един от най-силните моменти според мен. 

Та, хареса ми. Завладяващ, замислящ, емоционален. Според мен така както се наредиха нещата за финал, героите получиха това, което са заслужили в един или друг смисъл. Дали е освобождение или наказание, всеки преценя според себе си. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отначало започна интересно и първите две серии, много ми харесаха.

След това обаче, качеството бая спадна и историята започна да буксува.

Доста време го бутах, защото имаше и бая досадни моменти, но не съжалявам че го изгледах.

Актьорската игра беше супер, имаше някой интересни сюжетни хрумвания.

Въпросите, който поставиха кои всъщност са чудовищата и имат ли право

да си играят на Бог, уж за общото благо също ми допаднаха. Не беше нещо

уау като сериал, но със сигурност не беше и лош, като за едно гледане става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен сериалът беше труден за гледане. Изисква голяма концентрация, заради многото персонажи, имена, истории, случки, детайли, минало, настояще.... и за това чак сега успях да го изгледам на един дъх и да усетя от брилянтността на продукцията. Много добре направен сериал, изключително прецизен, като изключим някои нереални действия на героите. Да, 20 епизода са и с дълга продължителност, но ако не беше така, някои неща можеше да са претупани и някои истории недоизказани. Да, сюжетът с психопатичния тест е безумие, но не и невъзможно. Съществуват десетки тестове, които се правят по време на бременност, нали така? А и ако няма някоя измислица в сценария, то той би бил едно клише.

Много ми хареса актьорската игра. Всички актьори бяха подбрани перфектно за ролите си.

Хареса ми първичният детектив Ко Му Чи, неговия подход, ум, както и емоционалните сцени. Раздаде се на макс. Епизодът, когато правеха телевизионното предаване и казваше каква е връзката между жертвите на серийния убиец беше много интересен.

Уникално превъплащение прави И Сънг Ги

Off Topic

в ролята на добрякът полицай и в ролята на сериаен убиец. Моментите след операцията, когато си спомняше бруталните убийства и объркването в главата му дали спомените са негови или на присадения мозък в главата му, бяха много закачливи за зрителя. Моментът, когато се разбра че той е бруталният сериен убиец, .... почувствах раздвоение. Съчувствах му. А на финала си и поревах.

Три сцени в сериала ме трогнаха: когато убиха полицай Шин (сина на кандидат президента), когато Бащата, който издирва от 30 години тялото на дъщеричката си, разбра че това е Продуцент Че и стоеше лице в лице срещу нея. В очите му се четеже тъга, но и облекчение. И третия момент е заради полицай Чонг Ба Ръм. Сериалът е така направен, че аз не можах да го запомня като жесток психопат и сериен убиец, а го запомних като добрякът, лабораторния плъх изтеглил късата клечка да притежава кофти ген и това ме кара да му съчувствам. 

На кратко: сериалът много ми хареса. Много заплетен и труден за разгадаване. Препоръчвам за феновете на жанра. 

Искрени благодарности за превода, момичета. :)  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен много ми хареса! Много добър криминален трилър с неочаквани обрати! Актьорската игра беше на ниво и реакциите на героите бяха естествени!  Има тук там измислици в сериала особено в медицинската част, но все пак е художествено произведение. Като цяло ако сте фенове на криминални сериали със загадки, задължително го пробвайте! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 9/7/2023 at 12:40 PM, Moonlover94 said:

На мен много ми хареса! Много добър криминален трилър с неочаквани обрати! Актьорската игра беше на ниво и реакциите на героите бяха естествени!  Има тук там измислици в сериала особено в медицинската част, но все пак е художествено произведение. Като цяло ако сте фенове на криминални сериали със загадки, задължително го пробвайте! 

... да задължителен е от крими-трилър жанра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...