Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Shitteru Waifu (知ってるワイフ)
Страна: Япония
Също така известен като: Familiar Wife
Период на излъчване: 2021 – Януари – 07 до 2021 – ? –?
Време на излъчване: Четвъртък 22:00
Формат: Renzoku
Жанр: Семеен романс, Фентъзи
Канал: Fuji TV
Епизоди: 11
Режисьор: Masato Hijikata
Субтитри: Английски

 

Участват:
Kenzaki Family
Okura Tadayoshi като Kenzaki Motoharu
Hirose Alice като Kenzaki Mio
Miyazaki Ririsa (宮崎莉里沙) като Kenzaki Saori
Hamada Ao (濱田碧生) като Kenzaki Keita
Bank Employees
Matsushita Kouhei като Tsuyama Chiharu
Magy като Nishi Tetsuya
Nekoze Tsubaki като Kotani Tsukasa
Okayama Hajime като Miyamoto Kazuhiro
Suezawa Seiya (末澤誠也) като Shinohara Kyosuke
Sano Hinako като Ogata Emi
Ando Nico (安藤ニコ) като Higuchi Shizuka
Others
Kawaei Rina като Kenzaki Nagisa
Morita Kanro (森田甘路) като Kida Naoki
Takimoto Miori като Egawa Sayaka
Namase Katsuhisa като Koike Ryoji
Katahira Nagisa като Tateishi Hisae

 

Резюме: Римейк на корейската драма Wife That I Know (2018)
 

Свали с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан. Текущо. Стегнато вървеше превода на английски, голямо браво на преводача!

Знам че е римейк на кор-сериал, него не съм го гледала. 

За мен финално главния герой остана "плосък", беше център на разказа 11 серии но въпреки това нещо не ми достигна в образа. Недостиг на напълненост на тоз герой.

Друг момент който ми направи впечатление като пропуск е темата деца. На фона на всички други герои които бяха във всички времеви пространства, децата се появиха в началото на 1 и в края на 11 и не бяха намесени никъде м/увременно. А не е да ги няма.

Психологическа драма и то с един главен герой но без достатъчно психология в тоз герой. Ей така ще остане за мен това заглавие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро ми попадна в полезрението. Видях, че го събват редовно. Разбрах, че е римейк на корейска драма и мисля да го погледна.

Искам да видя Тачон в повече роли, понеже за мен в последните години при него има актьорско израстване и той открива за публиката нов талант с екранните си участия.

Тачон винаги е бил най-малък в К8 и сякаш в началото не го приемаха толкова сериозно. За последните няколко години ролите му в киното опровергаха това. Особено изявите му в дорамата Граф Монте Кристо. Впечатли ме там и очаквах много от сътрудничеството, което миналата година направи с реж. Исао Юкисада. Филмът обаче ме остави със смесени чувства по отношение на историята и леко съжаление за добрите артисти. 

Та определено ще проверя тази дорама, макар че не съм фен на Алис Хиросе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ukio, милост към такива като мен , които са в почти пълно невидение на музикален японски поп и сие фронт.  20 секунди разгадавах кой е тоз Тачон :D. А така. Е сега има 2 варианта . Тоз Тачон да си е подбрал много правилно тази роля. Или да си е такова "дръвце" изначално. ;):lol:

До сега не съм го виждала в главна роля а и не го помня в друга, та му давам картбланш че е първия вариант. Да внимава втори път като ми попадне в полезрението B)

За разгрявка в обкръжението му Лемона- Kouhei Matsushita , Rina Kawaei и Kanro Morita в обкръжението му. 

Алис Хиросе я помня от Seven Secretaries , просто го гледах скоро, а даже се оказа че не съм изгледала последната серия :896767: - тези дни ми я качиха готова. Иначе не я помня и нея. И тук и в "секретарките" нямам забележки към нея.

Към каста нямам забележки, добре подбран и добре си игра. Недостига ми е на полето на останалата част от екипа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гомен, Шоши! Но пък така предизвиках любопитство.

Тачон е актьорът в главната роля - Окура Тадайоши. Той е певец, един от вокалистите в Канджани 8 (К8) - много симпатична и забавна музикална формация от кансайския регион, която често прави песните си в традиционен енка стил. Спада към компанията на Джонитата, но в последно време и там стават големи сътресения. Доста таланти напускат. Същото предстои и на Тачон. Той е обявил, че започва самостоятелна кариера. Предполагам, че може да се фокусира и повече върху актьорството, понеже тъкмо направи нещо сериозно с голям режисьор като Юкисада, макар аз самата да не съм очарована от филма.

Ако героинята на Алис не се натрапва прекалено, може да я приема. За мен тя е по-слаба актриса от Сузу. Не е толкова естествена, но пък винаги съм мислела, че слабият артист може да попадне на добър режисьор и на точния за него сценарий и така да се получи нещо хубаво. 

Ще видя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно. Значи такъв е този Тадайоши.

Сестрите Хиросе не съм ги много гледала, по-точно не съм им обръщала много внимание. Дето се казва още са "млади и зелени". В този сериал въпросната Алис се справи напълно добре с образа си според мен. Даже в началните серии точно нея хвалих на фона на скования за мен Тадайоши. Към нея нямам грам критика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз на Алис не й обръщах, а и тя нямаше много участия. Сузу е по-по-малка, но я превъзхожда във всичко, според мен.

Важното е дорамата да е интересна и да казва важни неща.

Хората, които са гледали корейската, нищо не споделят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами главния герой , въпреки че дадоха малко родителите му, сестра му също се появяваше от време на време, дадоха кадри до какво се беше докарал като съпруг и баща на две деца. Но така и причинно-следствено не ми го изградиха. Уж развитие имаше , но някак си го минаха с напред-назад подход но образа така и така си остана плосък. За мен не много силен сценарий. 

Spoiler

Главния герой така и не ми стана симпатичен. Има някои добри и уважавани от мен качества -едни такива общочовешки. Но от там нататък като син, като брат, като съпруг , като баща ..... близо до нулата. Саможив, егоцентричен, самовлюбен, самодостатъчен, егоистичен и все .... от този род. Такъв по - добре да не създава семейство с деца и от друга страна да не го нацелват съпруга и деца. Така да го кажа. 

Финално го върнаха в ново време, на чисто да почне , дадоха го как повторно живее семейния живот но ..... кой знае какво развитие не видях. 

Благоволи да каже "добро утро" на жена си а не да не я поглежда/кисел още преди да се събуди. Изтъргува гладенето на собствената си риза за хранене на децата. Хвана да изхвърля букука - голяма помощ :bee:. Голяма промяна няма що :896767:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видях и втора серия. Очевидно главният герой искаше да не е женен при създалата се ситуация, но вместо да помисли за развод, той реши, че трябва изцяло да премахне тази страница от живота си заради студентското си влечение. Всъщност, не съм сигурна, че наистина го искаше. По-скоро си го помисли.

Пътуването във времето усложнява нещата, понеже дори другите да обитават паралелна реалност, пътешественикът си спомня всичко и очевидно това ще е минус за него. Сцената, в която се сети за децата, беше моментна, но е факт, че споменът  го разплака.

Този жанр е много специфичен и ако няма логично обяснение в цялата поредица от случки, ще е трудно да занимаят зрителя.

Усещам накъде вървят. Въпросът е как ще навържат нещата? Защото не само животът на главния се променя при новата реалност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз въобще не съм любител на фантастика, фентъзи и .... всякакви други фантасмагории B). Тук това напред-назад във времето така го "замотаха" , особено към края, че даже взех да не внимавам много много кой къде е по-точно :896767:. Честно казано не се фокусирах над това, защото идеята на таз цялата работа ми бе ясна та си гледах развитието на образите и резултата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Theseus no fune беше дорама на същия принцип и там доста добре се справиха с пътуването във времето. Но казусът беше друг. Разкриваха убийство.

Тодоме но кису съща имаше такъв замисъл и се получи чудесно.

Тук, ако има повече връщане назад-напред, няма да е лесно, ако не се намери логика. Може да стане объркване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За малко да забравя, че започнах тази дорама. Трябва да я довърша, че с еп. 3 стана интересно.

Започвам да загрявам идеята на пътуването във времето. Той има шанс да сравнява двата си живота (това с месото беше супер важно, защото показва точно социалният момент в цялата история) и да си извлече поука, кой от двата го прави по-щастлив. Играта с бездомника напомни същото. Човекът призна, че независимо колко пътувания прави, хората с които е свързан, няма да изчезнат. 

Чудя се, дали ще има още връщания, сред като нещата започват да стават напечени?Майката на Мио буквално го шокира с признанието. Интересно, откъде има подобно познание? Обяснявам си го с психическото й състояние.

Да. Става много интересно.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Паметта. Много любопитна е тази тема. Обвързват я с пътуване във времето, с психическото състояние на човека и какво ли още не.

Майката на Мио да не познава също бездомника?!

Отчитам хубавия ендинг на К8 - Kimi to mitai sekai (Светът с теб/погледнат с теб).

Много ги обичам тези хора. Знам, че Тачон напуска тази година, но за мен групата винаги ще си остане една от най-веселите и приятни в Япония.

Видеото има различни версии.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еп. 7 извади на масата още проблеми. Мисля, че всички усещат нещата, но трябва да предприемат нещо, за да се променят. Героят на Юта Косеки би могъл да помогне в тази посока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...