Jump to content

A Stepmother's Märchen (2019)


debil4e

Recommended Posts

 

bf508aa32778babc.jpg

Off Topic

 

f8b06b4070a99037.jpg7324934a20c2bff4.jpg

 

 

 

заглавие: A Stepmother's Märchen, A Stepmother's Fairy Tale, El cuento de hadas de una madrastra,어떤 계모님의 메르헨,某個繼母的童話故事,ある継母のメルヘン

тип: Manhwa

година: 2019г

статус: онгоинг

жанр: шоджо, драма, фентъзи, романс, прераждане, по новела

автор: Nyang'iwa Hyangsinryu

арт:ORKA

инфо: :click::click:

онлайн::click::click::click:

онлайн на руски::click:

резюме: " Черната вдовица", "Желязната лейди", "Мъжемелачката", "Вещицата от замъка Нойшванщайн"..., много прякори и всичките са само за един човек - Маркиза Шули вон Нойшванщайн. Въпреки обидите и критиките от всички и за всичко, тя не се огъва и отглежда "децата си", вместо покойния си съпруг. Стиска зъби и дочаква заветния ден, сватбата на най-големия син, когато според волята на баща му той ще стане новият Маркиз и глава на фамилията. Убедена, че е свършила всичко както трябва, Шули се готви да се оттегли в тиха къща в провинцията, свободна и самостоятелна за първи път в живота си, като единственото, което и тежи е, че така и не е успяла да се сближи с децата и да им каже, че ги обича. По пътя обаче, каретата е нападната и самата тя губи живота си, само за да отвори очи в леглото си, но седем години по-рано, в деня след погребението на съпруга си. Дали това е шанс или наказание..., това не я интересува, иска само този път да живее различно и когато и дойде редът да не съжалява, че не дори не е опитала да стане близка с важните за нея хора.

 

 

Редактирано от debil4e
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е добро. Мноого добро. Имам някаква поносимост на четене, след която преценявам, дали ми харесва въпросното заглавие или не. Вероятно много пъти така съм пропускала добри заглавия, защото съм спряла да ги чета прекалено рано. Опитвам се да кажа, че в началото не си казвах: 'уау'. Трябваха ми няколко чапа, за да се ориентирам в обстановката, нравите на тогавашното време и кой кой е в историята. Но за 20 чапа вече бях влюбена в историята. Начинът, по който развиват героите далеч не е едностранчив. Никой от тях не е оставен едноизмерен. Пластовете се трупат един връз друг придавайки наситен цвят.

 

Много мило семейство. Не очаквах, че големият син веднага ще

Off Topic

се промени и това малко ми дойде прибързано, но бях очарована колко зряло се държеше. Постоянно го усещах като глава на семейството заедно с нея на погребението. Харесва ми, че имат само две години разлика. Вижда се колко тя е трябвало да порасне под формата на съпруга и мащеха за крехките си години и как той оставайки без баща също е трябвало ненавременно да порасне, за да поеме част от товара и грижата. Но вместо първия път това да ги обедини в пътя им, то ги е разединило. Тук няма мъжки персонаж, който да не блести ярко като присъствие, независимо от годините или ранга си. Нито един от тях не те оставя безразличен. А главната героиня е като слънчице и майка-орлица-уважение на макс и референция към всички майки. Допада ми, че всяко от децата е с различна динамика. Принцът малко не можах да го възприема, въпреки че се държа приятно на пръв поглед. Хареса ми да разбера кое го ръководи, как постига целите си, и че мисли, че щом иска нещо възвишено, то средствата за постигане са без значение. Авторът много фино успя да обрисува млад манипулатор, който вреди на другите, без да го изкара зъл и подмолен. Не успях да го намразя, въпреки че знам, че много хора са си изпатили заради него.

Прекрасно изграждане на автора на този герой, но и на останалите. Представя ги много зряло и логически издържано. Допада ми психологията на действията на героите. Всеки представен между дълга към света и семейството си. За да можеш да се погрижиш за сигурността и покрива на семейството си, се налага да ги неглежираш и да си строг-парадокс. Визирам бащата, който не можеше да си позволи да прекарва много време с тях. Ъъъ, кардинал Ришельо, Али паша? Избрани са реално съществували личности. Интересно как нечия симпатия/на принца/ може да доведе до нечие премахване и дори евентуална смърт/на главната героиня/ без тя дори да подозира какво става. Странно нещо е животът. Следя с интерес!


*До чап 56*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това го гласях за тема още когато го набарах.

В началото леко ми беше втръснало от сюжети с прераждане, но тук основното клише на отрудената/преучена млада корейка дет се оказва преродена в европейска аристократка ми беше спестено и това вече беше плюс. Разкошни герои, всеки със своя история, както каза и ти. Няма изцяло добри или изцяло лоши, като се започне с нейното семейство, минем през, принца, кардинала, кралицата, бащата на Нора и стигнем до нейния съпруг. Споменавам го, защото имаше панел, в който той се беше втренчил в портрета на покойната кралица, на която тя е копие-явно ще разберем по нататък мотивите му да избере точно нея. Интелигентно написано заглавие, с много заигравки с други популярни образи, но пък са напълно намясто. Мина един късичък хиатус и в момента си върви добре, както и релийзите-бяха ги намалили, но наваксват:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взаимовръзките в това заглавие обхващат всички герои. Ако звънне 'А', накрая сигналът ще стигне до 'Я'. Всеки е свързан с останалите. Сложни са, но са разказани и оплетени интригуващо. Както сега интересът е голям около Шули, така ни показват, че е било и с покойната кралица. Ако главната не приличаше толкова на

Off Topic

майка си, бих заподозряла, че Шули е дъщеря на кралицата. Или че родът на Шули по някакъв начин е свързан с кралското семейство. Не ми се ще да повярвам, че е просто случайно показана ни прилика. Твърде блудкаво би ми дошло, ако се окаже задънена улица и празен ход. Йохан/Всички корейски автори ли ползват това име, когато кръщават по-главен герой? Начетох се на Йохановци напоследък :28558:/, когато гледаше портрета на кралицата не мисля, че беше обвързан с някакъв романтичен интерес. Мисля си за възхищение или вероятно довереник. Може би и затова се е грижил за Шули по-скоро като за свое дете и довереница. Вече разбрахме, че бракът е бил фиктивен. Кофти фактор е, че в миналото като си вдовица все едно не си човек. На теб гледат като на обект, който няма право на воля и чувства. Най-интересно ми е да наблюдавам принца, защото много успешно се движи по ръба на доброто и антитезата му. Той иска да бъде обичан от Шули, но тя прилича толкова на майка му. Защо потърси романтичната страна във връзката им? Не мисля, че се заблуждава. Смятам, че е привлечен от нея, без да е някакъв перверзник, т.е. че не вижда майка си и Шули като един и същи човек или заместник. Просто иска някой искрено да го обича. Но и иска всички да обичат него. Изпитва ревност, ако вниманието не е основно върху него. Видяхме това в случката с Дора. Как отне вниманието на родителите му. И как прави това с настоящата кралица. Комплексен образ и добре балансиран. Надявам се скоро да осъзнае заблудата си и да я приеме като своя сестра. Дора също има голямо израстване и развитие. Харесва ми, че с всекиго се държи различно. Спрямо отношението на околните, той е като огледало.

Интересно е да се види колко силен е в мислите си и дори в позата на тялото, и колко слаб и раним е, когато стане въпрос за отношенията в семейството му. Харесвам го много.

 

Ришельо също искам да проследя развитието му като характер. Сцената със самобичуването не я очаквах и едновременно с това много му пасваше. Начинът му на мислене е много особен. Всъщност почти не знаеш как мисли и точно това привлича. Засега по-скоро се появява покрай комедийните моменти, но вероятно ще твори в доста по-тъмни краски по-натам. Надявам се да не ни занимават много с делата на Църквата или някой Кръстоносен поход. Не съм настроена за подобни тематики.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йохан(:lol2:) категорично не гледаше портрета с романтични чувства. Поне засега го представят като изключителен стратег и като изключим бъдещето на децата не са ни разкрили нищо за другите му цели, а мога да се обзаложа, че избирането на Шули е свързано с тях. Не мисля, че е бил довереник на починалата, тази роля е била отредена на бащата на Нора, но не е бил и неин противник, макар да е от страната на настоящата Кралица. Точната дума би била политик(държавник) от висока класа, не знам защо, но не мисля, че докато той е бил наоколо кардинала не е пял у хора, направо си е бил отделна категория. Ришельо ми е интересен като персонаж, големи амбиции, има и способности, но са ограничени от комплекси, интересно ми е в каква посока ще го развие автора. Същото важи за принца, все още не е нито изцяло лош нито изцяло добър, но определено е на път да стане завършен психопат и не виждам кой ще го озапти, защото тези от които зависи са негови пионки от години и няма да повярват на останалите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А не очакваш ли отнякъде да се появят и 'Тримата мускетари' :P Покрай Ришельо и дворцовата обстановка наистина започвам да очаквам появата на още герои от Дюма баща. Не мога да избягам от това усещане и това е :blink:

Доколкото разбрах Йохан е бил съветник на покойната кралица, а бащата на Нора е съветник на настоящата кралица. Но може и да не съм доразбрала/откъде можех да знам тогава, че всеки факт в тази история, по-късно ще играе съществена роля :wub:/. Определено много умен човек, който е имал планове за

Off Topic

бъдещето. Нищо, което е сторил не е било случайно. Джереми също го каза. Като се замисли човек, защо Йохан 'купува' 16-годишната Шули за своя невеста и я обучава да ръководи семейството вместо да обучи самият Джереми за същото? Да, знам, че той е малолетен, за да е глава на семейството, но бащата можеше да избере опекун близък до семейството, за да се грижи за децата. А той един вид избира жена с доста по-нисш ранг и неподходящо образована, на която да повери най-милото си? Какво е видял, което ние не виждаме? И защо докато обучаваше нея, не обучи и Джереми на същото? Все пак той е бъдещата глава на семейството и е само две години по-малък от Шули. С какво е сметнал, че Джереми е твърде различен или защо е сметнал, че му е рано? Така или иначе пак ще се наложи да гради характер и да е запознат с материята, за да може по-късно да ръководи фамилията.

Чудя се.

 

Принцът определено манипулатор, но много успешно успява да остане невинен като сълзичка. На мястото на Дора щях да имам чучело в двора с лика на братовчед си :ph34r: За съжаление Ришельо е много приближен до принца и негов съветник. Малкият манипулатор не е никак подготвен да се справи с големия, който би го изял за закуска. Ришельо води битките си тихомълком. Още ми настръхва козината как изпрати подчинения си да измъкне информация от рицаря пазещ семейството на Шули. Почувствах се толкова предадена наместо рицаря. Стана ми гадно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност останах с усещането, че принца е истинския шеф, не Ришельо, просто е тийнейджър и засега се концентрира само върху нещата, които са му интересни. Само един път беше, но скръцна със зъби и кардинала даде назаден, не се отказа, но леко измести фокуса си. С две думи му даде да се разбере, че той командва и ако църквата и в частност кардинала искат да останат в играта ще е по-добре да не забравят кой е истинският господар. Това пък още тогава ме озадачи, вярно Кралете са били пионки и тези с наистина абсолютна власт са били единици и завинаги са останали с милото прозвище "тирани", но все пак най-странният персонаж е баш Краля. Досега не сме го чули да се изкаже или да застъпи зад дадена позиция или кауза, принца, Кралицата, църквата, съвета на лордовете-всички си разиграват конете, само той мълчи и наблюдава, та интересно дали е пешка или джокер:huh:

 

Иначе интересно кои персонажи ще набута още автора, дотук са добре използвани и на място, дори като гледам модата е съобразена със съответния период или поне доколкото е възможно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Авторът може да реши да направи свой прочит върху характера на Ришельо, но според мен в този случай, който ти описваш той просто избра да не показва все още ноктите си. Това не значи, че няма да ги използва по-натам. Няма смисъл да издава какво мисли и иска до самия край. Може да разиграва принца докато междувременно се прави, че покорно му служи. Живял и е оцелял доста повече от принца в тази неблагоприятна среда, където не знаеш кой приятел кой враг и чие гърло ще срещне острието. Казаха, че е антисоциален и не се смесва с останалите. Не ходи на светски събития, но в същото време е човек с много връзки. И другото, което намирам за доста странно и необичайно е, че артът с който го представят е някак сенсуален. Не е съсухреният старец дето очаквах, а някакъв интересен готик прочит с черното под очите и изражение сякаш вечно има запек. Не се опитвам да се шегувам. Наистина го мисля и съм сериозна. Някак ми е интересно как го рисуват и едновременно с това съм изненадана, че толкова ми допада как са го визуализирали. Харесвам злодеите като персонажи, защото са по-непредвидими. Този автор е същинско попадение. С всичките герои постига това. Допълва характерите им чрез визията и позите на телата. Всеки един от тях е отличително представен. При положение, че героят дори не се появява често, е изумително, че успява да постигне това за толкова кратко време.

Не ми се ще да вярвам, че

Off Topic

принцът ще е тиранин за в бъдеще. Надявам се, че ще се освести и ще намери много приятели и поддръжници. Но предполагам героите, които предстои да се появят няма да са от добрите. Вярно е-кралят остава в сянка, сякаш е безгласна буква. Доста изненадващо развитие на фона на това, че сам е избрал покойната си съпруга, която не е пасвала на стандартите и се е преборил, вместо да успеят да му наложат уреден брак.

Предполагам и него ще развият с времето. Реалистично и логично седят като цяло и обстановката, и нравите :)

 

Това единственият проект на този автор ли е? Не откривам друго, но аз съм зле с търсачката :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи в баката не виждам инфо, но в мангадекс излиза още едно заглавие, но е само до промо чапа. По принцип, рядко търся други заглавия на авторите, защото често очаквам поне същото ниво ако не и по-добро и оставам разочарована. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май стигнахме до края на първи сезон. Добър подход да ни върнат към началото преди нападението и респективно нейното прераждане и да видим гледната точка и на децата. Премълчаването на чувствата май винаги облагодетелства само недроброжелателите, урок, който  май е по-добре да се научи овреме. Ревнивата годеница с мания за контрол,(не че не го предполагахме още при първото казване) беше първа, но Ришельо довърши нещата с финеса на пепелянка. Антагонистите наистина са на ниво, а дума няма, че ако отрицателния герой не е добре изграден сюжета куца. Няма да философствам повече, чакам с нетърпение втори сезон и дано хиатуса не е много дълъг.

Апропо, думите на Нора към Джереми бяха много, много верни. Тъжно е, че толкова малко хора го осъзнават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...