Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Color Rush ( )

ЕКСПЛОЗИЯ ОТ ЦВЕТОВЕ

Романизация: Keolleo Leoswi 

Също така известен като: 

Страна: Южна Корея

Период на излъчване: 30 декември 2020 - 21 януари 2021

Време на излъчване: сряда и четвъртък

Жанр: мистерия, романтичен, момчешка любов, младежки

КаналSEEZN, KT skylife VOD, WAVVE, VIKI

Епизоди: 8 (15-18 мин. на серия)

Режисьор: Пак Сон Дже (Mr Heart)

Сценарист: Пак Сон Дже

Базиран на: едноименния роман от Сесанг( 세상 作)

Продукция: Storywiz, AZ Entertainment, Convergence Tv

Субтитри: 

          

Участват:

Ю Джун като Че Йон У

Hur Hyun Jun / Хо Хьон Джун (THE BOYZ) като Ко Ю Хан

Yeon Min Ji / Йон Мин Джи като Ю И Ранг

 Мин Хьо Ги (민효기) като Kанг Мин Дже

Пек Со Ху (백서후) като Чонг Джу Хенг

 

Резюме:

Йон У страда от монохроматизъм, пълна цветна слепота. Живее в свят, изваян само от багрите на сивия спектър. Свят коренно различен от този, който останалите хора са свикнали да възприемат. Йон У  знае, че навсякъде около него е пълно с цветове, но той самият никога не ги е виждал. Това е така, докато, сякаш предопределено от събдата, Ко Ю Хан не нахлува с гръм и трясък в неговия живот.

Че Йон У е наричан "моно", човек неспособен да различава цветовете. Хората като него имат една-единствена възможност да възприемат пъстротата на света, ако срещнат своя "реагент".  Човек, чието лице предизвиква експлозия от цветове у тях. Ю Хан е неговият реагент, счупващ оковите на сивото му ежедневие.

Чаровното момче предизвиква "изблик" от емоции и багри всеки път, когато е наблизо.

Възможно ли е това да е истинска намеса от съдбата?

 

"Свят на цветове, които ти ми разкри" 

~цитат от постера~

 

:essub:

 

Свали с български субтитри :click:

Онлайн с български субтитри :click:  :click:  :click: 

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струва ли ми се или актьорите от корейските БЛ напоследък са все от някой от идол форматите? Не помня добре лица, но носят тази аура и сякаш съм ги виждала из някой трейлър на тези формати. През 80 процента от случаите харесвам как играят в заглавията. Малко е като тип комикс-защото е по роман, ясно. Приказно. Хареса ми за двата изгледани епизода. Това се казва да правиш любов с поглед. Ако героите не бяха ученици и епизодите не бяха по 15 минути, щях да се размечтая в голям размах. Пичът с маската играе много успешно на 'дръпни-пусни'. Един поглед към тази тъмна властна аура и си до там. Вече обожавам двамата главни и взаимодействието им. Толкова красота блика от всички, от заснемането и музиката. И ми носи някак спокойствие да гледам. Самият начин на заснемане е плавен и балансиран. Харесва ми, че има и страничен сюжет и не е ограничено всичко само до сцените на тях двамата. Искам да знам какво е станало с

Off Topic

майката

, а двамата съученици също са готини попълнения. Надявам се да не ни занимават с отвличания по-натам, бррр. Ако задържи така, ще догледам с удоволствие :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво да кажа!? Изгледах днес първите два епизода и уоооу. Направо ме цапардосаха от раз или както се казва грабнаха ме. Така обичам, от първия път да ме завладяват нещата. И момента в който Ю Хан си сваля маската и Йон У го видя в цветове ... толкова беше романтично, че не мога да опиша.:blush::wub: Сега нямам търпение за следващите епизоди. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След изгледани шест епизода мога да кажа че тотално съм под магията на сериалчето,:wub: тотално ме завладя, както вече споменах в предишния си пост. Гледала съм и други корейски в жанра, но този ми е фаворит. Направо не мога да повярвам, че остават само два епизода. :cry:Колко хубаво щеше да е ако беше по дълъг като времетраене, а дори и като серии. 

Spoiler

Това, че до момента няма сцена с целувка дори не ми пречи. В други сериали някак ми е било не довършено без такъв момент, но тук сякаш се компенсира от погледите които си разменят и моментите на докосване.:blush: Незнам как да опиша точно, просто се чувства. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан и нареден в много, много любимите. Знаех, че ще ми хареса, но не предполагах, че толкова ще ме докосне. Изграден е с много мисъл и обич. Едновременно с това се гледа леко, без да е лишен и от тъмните краски. Ау, ушите на моното бяха толкова червени. Толкова го беше срам, милият/и героят, и актьорът, който изпълнява ролята имам предвид/. Голям симпатяга. Перфекно се превъплъти в ролята си да покаже страх, несигурност, саморазрушение, любопитство, грижа, саможертва. А 'probe' /не знам как е на български това/ имаше интересната позиция да го убеждава, води, следва, развеселява, окуражава, да дърдори очарователно дълго за цветове и бъде отдаден изцяло. Интересът му да разбере моно и да му се посвети беше толкова мил. Лъхаше такава завършеност и от двамата. Просто им трябваше доза увереност. Диалозите тук са много ценни и наистина успяват да разкрият дълбочината на връзката. Ролите на закрилник постоянно се разменяха, за да покажат, че и двамата обичат силно и докрай. За малкото времетраене всичко е разгърнато прекрасно. Силно съм възхитена как е изграден този проект. Докосна и сърцето, и ума ми :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето линк за онлайн гледане: :click: 

 

Редактирано от bealonenomore
Добавям в първия пост :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да изкажа и аз набързо едно мнение за сериалчето. :happy:

Много креативна идея е самата история. Почти не усетих бл жанра, дори и при наличието на толкова много сцени на допир, както и безбройните погледи. Толкова ме завладя проблематиката при хората с Монохроматизъм, и отношението моно-реагент, че забравих за жанра. :D Прекрасно пресъздоха всички емоции момчетата. Справиха се чудесно с актьорската игра. Музиката много ми хареса, както и атмосферата (та дори и в училището, че вече се пренаситих от учлищни истории..), хубаво заснети сцени в близък план с дъх на меланхолия и страст, изключително красиво беше, когато

Off Topic

двамата посетиха изложбата, а очите на Йон У бяха потресаващо яки, когато избухваше екплозията от цветове. Направо си бяха пълни с безчетните нюанси на синьо и кафяво, за които Ю Хан му разказваше толкова старателно...

Бяха споменали в началните епизоди за неспособността на Ю Хан да разпознава лица, но не отдадох голямо значение и това накрая доста ме изненада.

Цветна слепота & Лицева слепота - Отново прекрасно замислено, за да засилва чувството на необходимост един от друг. 

Чудесно изпипан мини проект, според мен. Възприемам го като метафора за това как когато човек срещне "своят спътник", то животът му придобива друг, по-цветен облик. 

Благодаря за прекрасния превод. :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как се изненадах, че е започнало е излъчването на сезон 2!:es: Не знаех, че ще има сезон 2...дано е толкова добър като сезон 1. Само два епизода има излъчени до момента.

 

 

Редактирано от anito 24
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, anito 24 написа:

Как се изненадах, че е започнало е излъчването на сезон 2!:es: Не знаех, че ще има сезон 2...дано е толкова добър като сезон 1. Само два епизода има излъчени до момента.

 

Хех да, с Хьоки~ :wub: Видях, че днес са пуснали 8-те епизода наведнъж, но се надявам да ги качат всичките в Dramacool или Dailymotion :inlove: Само те ми излизат в инста, да ми е хубаво :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леко сериалче,изгледах го с кеф.Вече има и втори сезон.Той също е хубав,но завърши малко недовършено,което ме води до мисълта,че сигурно ще има и трети.Това са само мои предположения.

Благодаря за превода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...