Jump to content

Alice in Borderland Season 1 (2020)


Recommended Posts

Доката чакаме втори сезон, Нетфликс пуска нова дорама “YU YU HAKUSHO”. За момента се знаят имената на Джун Шисон, Каната Хонго и Такуми Китамура (последните двама още не са уточнени).

Off Topic

169832882_4423427991020197_5009123408369

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха! И това ли ще се сдобие с Лайв версия? Какво ли ще излезе, мангата си е обемиста. Ще го изгледам, защото обожавам анимето, гледала съм го доста пъти, даже наскоро си го преповторих пак. Шисон Джун е доста подходящ избор според мен, защото Курама си е женствен по принцип, а и в анимето го озвучава жена. Кой ли ще изберат да играе Кувабара? Той също е много важен персонаж. :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, неееее. не.. не не не не не. Обожавам Ю ю Хакушо. Не искам да го виждам на драма, ще го развлят със сигурност. Анимето е прекрасно. Не мисля, че нито един от тези изброенитъе горе актьори ще пасне. Не съм фен на Шисон, в каквото и да съм го гледала, ме е дразнил на макс, а Каната Хонго вече прекалено ми идва - на всяка манджа мерудия :( Такуми Китамура за момента не ми говори нищо, което е добре. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубава новина. Актрисата Ая Асахина, която тук направи отлично представяне, е сключила брак с Кенджиро Ямашита от JSB.

Честито!

Аз лично бих искала да видя и други заглавия с нейно участие.

Нищо не говорят за втори сезон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря на преводача, че е превел това бижу.. мога ли така да го нарека.. все пак доста японски неща не са с превод.

Благодаря! Страхотен, впечатляващ, ужасяващ, магнетичен сериал... още в първите минути ме грабна и не спрях да гледам и мисля за него, докато не изгледах и последните букви. С голям интерес прочетох разсъжденията на @ukio  След което се размислих. За бъдещето на света, реалността и

  

На 29.12.2020 г. at 22:03, ukio написа:

Още не мога да си обясня, как човек може да създаде паралелна реалност и да вмъкне в нея телата на толкова много хора, за да ги впрегне да играят безумните му игри.

Мисля си за място, което да е точно копие на Токио. Не. Невъзможно е. Това значи да скрият истински хора от очите на останалите. Трик ли е всичко?! Пълно безумие, което на екран изглежда повече от зрелищно и заплетено.

 

Off Topic

Аз мисля, че всичко това може да се обясни като нещо, което става само в мозъка на хората и то на доста високо ниво - нещо като колективно сънуване, дори не сънуване... нещо като, че някой манипулира хората или по-точно умовете им, все едно всички са включени към някаква гигантска мрежа, та да могат да "видят" едно и също нещо..  Подобно нещо каза Асахи на Момока....че скоро ще се събудят... че всичко е сън..

Мисля, че такива разработки се правят в света и дори са много напреднали.. най-малко идеята за трансхуманизма, което е сливане на биологичната ни същност с цифровата или компютърната.. т.е. нещо като дигитализиране на ума.. на същността на човека.. дори не мога добре да го проумея.. и купища други дигитални неща, които ще последват след това..

Ще изчакам втория сезон, за да разбера дали мислите ми са в правилна насока  B)

 

 За първи път гледах Кенто и дано успея да намеря и други преведени неща с него. Препоръчайте ми нещо, моля!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер интересни разсъждения. Само трябва да разберем, как наистина ще го обяснят във втория сезон. Действително напомня на реалността, която създаваше Матрицата, например. И тук изникват още въпроси.

Off Topic

Ако тази реалност е в умовете, като убият героите там, те умират ли наистина?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 10/23/2021 at 1:16 AM, Kat said:

За първи път гледах Кенто и дано успея да намеря и други преведени неща с него. Препоръчайте ми нещо, моля!

Сериали - Kiss that kills (преведен е на български). Евентуално A Girl and three sweethearts, Good Doctor и Death Note (сериалът), няма бълграски субтитри за тях.
Филми - Theatre! Също - Orange, One week friends, L DK, Your Lie in April, Kingdom - всичките по манга.

Редактирано от LazyKanagaroo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Няма много преведени неща, но се сещам за дорамата, в която го открихме, Clone baby. Тя е преведена. Аз лично много харесвам дебюта му в Атами но соусакан и горещо препоръчвам най-добрата му дорама - Рикуо. От филмите - задължително дебютният Контролна кула, който е събнат на български.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Появи се рекламно промо на втори сезон. Странно е, че отгоре имаше надпис 12. 2022. Не ми се вярва да чакат още година, при положение, че снимаха лятото и вероятно са готови. 

Надявам се, че сериите наистина ще разнищят това, за което и Кенто говори тук  - защо е създадена играта и може ли човек да се върне в реалния свят, веднъж попаднал в нея?

Другото любопитно е че Ямапи се включва в каста.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето тук пише, че ще снимат до средата на декември, така че сигурно ще си чакаме до 12.2022. И да, дано обяснят всичко, за да не се налага да захващаме да четем мангата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много готин сериал. Уникално направен, струва си гледането, чак се учудвам, че има толкова малко коментари. Всичко ми допадна - сюжет, актьорска игра, развитие на действието. Страшно готин, нямам търпение за втори сезон.:yes::yes::yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...