Jump to content

Koisuru Hahatachi (2020)


Recommended Posts

Да. С Абе участваха. Филмът показва още по-шокиращи неща. Директно са хвърлили хлапето в дълбокото.

Ха! Шигеаки може да не стане ракуго изпълнител, но рапърството му е в кръвта.

Пак обрати. Чудя се, как ли ще приключи всичко?! 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много динамични обрати и трудни избори трябва да взимат тези хора, но показват, че и трите не се предават и се борят. Адвокатът наистина е супер арогантен и заради малките е трудно Мари да се реши на развод, но сред като Шигеаки е съгласен и я подкрепя, тя ще го направи. Брей! Момчетата излязоха стабилни!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И този дорама я обврзаха с вируса, но хората показаха, как наистина трябва да се борим най-вече със страха. Много добре наблегнаха за известно време на този проблем и депресията, която се отрази пагубно на японците.

Ще видим финалните решения, но това, което ме радва е, че децата и на трите майки се оказаха не само умни, а и добри и съобразителни. Никакви проблеми не създадоха на родителите си. Мога само да ги похваля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре. Сюжетът напълно оправда заглавието. Майките бяха фокус, не децата. Но определено тези майки трябва много да са благодарни на децата си за разбирането и подкрепата.

Да си призная, не мислех, че онези тримата ще разберат, че те трите са приятелки. Докато си казвах, как сценаристите забравиха да ги срещнат шестимата, финалът - хоп!

Хареса ми и проекцията на света през 2021 и 2022г., макар че за 2021 показаният свят все още ни изглежда илюзорен и утопичен. Човечеството продължава да дълбае в миналогодишната депресия. И тук си спомних едни думи на един друг райдър ("Pinchi wa chansu" - Акасака-кун добре ги приложи), които определено трябва да ни водят, ако искаме да оцелеем занапред. 

Добавих тези разсъждения заради темата, която докоснаха с вируса.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аааа аз таз среща на мъжките половинки бая я чаках :lol: и я дочаках финално. Можеше малко по-напред да се случи и да е по-смешна но и така тез сценки тяхните бяха забавни през епизодите. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе отхвърлих 2 епизода, действително е интересна драма, но нещо ме гложди още отсега и това е една от героините - Мари-чан. Значи идеята е добра и е реалистично направена - акцент върху проблемите в съвременните бракове и как връзката с неподходящ човек е един вид бомба със закъснител, която ако не гръмне почти веднага както в случая на Ан то дори след години манджата ти ще загори и ще трябва да хвърляш тигана(или да налагаш по главата с него доскорошният си любим човек). За разлика от други драми, където имаме 1 основна сюжетна линия, а останалите герои са просто (не)приятен пълнеж, тук те са три, преплитащи се в хода на сюжета. Аз лично предпочитам първият вариант точно заради това, че ако не ми хареса главната двойка и събитията свързани с тях знам дали да го дропна или не без да ми се натрапват недоразумения, а Мари-чан, връщайки се на нея е точно такова поне от досега изгледаното! Значи първо трябва да си наистина мекотело за да ровиш в телефона на мъжа си, да го хванеш по долни гащи така да се каже и да се оставиш най-нагло да те лъжат в очите. Второ конкурентката ти идва на крак и вместо да си отстоиш позицията и да си защитиш достойнството - мигаш на парцали и предприемаш точно същото НИЩО като в предният случай. Трето - приятелката ти идва заедно с нейният човек ти правят огромна услуга, спасявайки те от собствената ти немарливост, ти обаче се правиш на обидена(на какво отгоре?) и се фръцваш, без да си извлечеш и грам поука. ОК нали такъв й е характера, има такива безгръбначни хора, но някак си тая едва я издържам, дано по нататък да се оправи. Ан спомена в началото термина икемен - добре изглеждаш, готин мъж или по нашенски: пич. Такива само че с вариации трябва да са тримата главни и 2-ма от тях мисля го докарват като поведение и визия, обаче на "мойта" Мари-чан човека е нещо като ракуго-карикатурна извадка на върпосните икемени. Нищо де, поне е забавен, но взаимодействието м/у тези два героя нещо ми куца...Ще видим как ще е накрая, самият сюжет има накъде да се развива и е с потенциал, досега такъв акцент върху неудачни бракове не бях виждал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Големи сътресения стават натам със семейството но Мари. Мисля, че им дадоха много уроци, които да научат. Ще видиш.

Ами такава е героинята. А с деца нещата са още по-сложни и ще се усложняват допълнително, но на финала има избистряне на отношения. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мари има своите силни моменти също в себе си. Тя ми е съвсем логична героиня както и другите 2 дами. Става ясно що за типаж е . И как са ѝ подредени приоритетите. Всичко което "преглъщаше" покрай съпруга ѝ беше в името на децата ѝ от нейна гледна точка. Когато лимита ѝ се изчерпа, минаха се нейните граници, тя съответно предприе действия и то меко казано. Ако бе "мекотело" надали щеше толкоз бързо да се вземе в ръце, да заработи, да продължи така да се грижи за децата си, ....

Spoiler

То само да се сетя как "отигра" насилието от страна на съпруга си с новия си партньор. Това не е мекотело определено. :lol:

В това заглавие ми хареса че имаше 3 витални, нормални, причинно-следствени и различни  дамски образа. И трите ми бяха еднакво симпатични. Понеже бяха реалистични най-вече.

Икеменетата с тях и без тях :896767:

Но с ukio мрънкахме на малкото екранно време на синовете и сие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно. И тази нейна отдаденост беше забелязана най-вече от сина, когото всички в началото смятахме за отнесен. Той много й помогна за промяната.

Децата бяха много симпатични и интересни. Затова мрънкахме (аз особено заради това, че в промото представяха историята като разкриваща отношения майки-синове, което реално не беше главен фокус като в Haha ni naru, например).

Някой ден може да направят дорама само за синовете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубава история с положителни послания към нас зрителите. Нямаше този силен емоционален заряд характерен за японските продукции, дори някои неща клоняха към комедия отколкото към драма, но все пак мисля успешно си прокарва посланието. Финалната сцена с лека препратка към представящите трите героини кадри в първи епизод е и чудесен завършек на една такава история. Не съм съгласен обаче с Шоши, че и трите са логични персонажи, дори на доста места направиха неща, които съвсем не бяха такива. Важното е че доживях израстването на Мари-чан нищо че чак в 8ми епизод. Но в крайна сметка в човешките взаимоотношения, суровата логика никога е фактор пък и научно погледнато хората използваме само 10% от капацитета на мозъка си, но това е друга тема.


Троен каст откъдето и да го погледнеш - 3 майки, 3 пишман татковци, 3 икемена(ползвам термина за да ги диференцирам) и 3 деца, последните бяха повече реално, но основните имащи влияние върху сюжета бяха трите момчета. Всичките бяха навързани с невидимите нишки на съдбата или по скоро нишките на сценария, но по мисля успешен начин без да се усеща като прекалено. Сцените с икемените в бара дори и съвсем кратки ми бяха забавни тъй като хорицата не се познаваха ама на по чашка, без да знаят кой кой е си изливаха мъката и се поучаваха взаимно. Децата са приятен каст да, но няма как да са на фокус те при положение, че идеята на самата дорама е взаимоотношенията на възрастните. Може би рапърчето мога да го откроя тъй като той беше най-солиден спрямо подкрепата към майка си, въпреки че съвсем не почна добре и дори в първи епизод го помислих за някакво лекенце, но после се оказа, че съвсем не е така. Е не разбрах колко толкова страшно може да е едно манджу(:dunno:), но в крайна сметка рапа винаги ми е бил недолюбван и неразбран стил. Друг който подцених е Марутаро, този ракуго мушмурок -вярно че не се вписва като икемен, но затова пък беше най-солидният от тримата като поведение и подкрепа спрямо партньорката си. Иначе от трите дами бих отделил героинята на Йо Йошида и като визия и като сюжетна линия ми беше най-интересна.


Е сега остава се насоча към оная дето си говори с плюшени играчки, така и така съм се върнал към дорамите....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както си ги подкарал, ще ни изпревариш с тази скорост.

Йо Йошида ми е голяма любимка. Затова ми беше много важно да видя отношенията с детето й (преди тазе даряма, точно тя изигра многа силна роля на майка в адаптацията по "Заливът Ханалей" на Мураками). В началото мислех, какви ли не неща за нейния син. Чудех се, защо се е затворил и като разбрах причината, малко се разочаровах. Но реакциите и запазването на добри отношения беше важно. Тя го разбра и го остави сам да избира бъдещето си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лесно е когато всичко е наготово излязло, не трябва да чакаш епизоди и преводи и разбира се имаш достатъчно свободно време като си отпуска. :) Но пак едва ли ще ви настигна, аз трудно си избирам заглавия, дори това ако не го беше споменала бих го подминал дори и само заради постера и резюмето. Както по горе казах нямам особено доверие, когато стане въпрос за акцент на прекалено много главни герои. Иначе и на мен нещо не ми допадна защо така избраха да изкарат момчето проблемно, струва ми се прекалено и дори излишно, добре че не навлязоха в детайли понеже такива неща са ми отвратителни. Може да звуча тесногръдо и консервативно, но препочитам да ми лепнат такива неща като етикет отколкото да се правя на либерален и свободомислещ. Йо е чудесна актриса да, интересното е че има солидна кариера, а не съм гледал почти нищо с нея освен Ороуборос, но там Юри Уено беше в фокус и имам съвсем бледи спомени за нейното участие. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо не звучиш тесногръдо и консервативно. Тъкмо обратно. Понякога много се ядосвам на сценаристите, понеже започват очевадно да бутат тази тема под път и над път само защото това била световна тенденция (сега и на кинофестивали хората няма да могат да гледат читави филми, ако предложенията не са изпълнили подобни "изисквания"). И на мен това ми дойде като гръм от ясно небе. Добре че често японците съобрязитлно само загатват, не натрапват. На всичко отгоре цялата работа дори ме развесели. Хаха!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ново с Йо Йошида. Дали този път няма да я правим ученичка? С такова заглавие - Tsuma wa chuugakusei ni naru, в което съпругата се връща в училище, какво да мисли човек?

Добавеният каст определено е ученически: Рику Хагивара, Макита Аджу. И още - Тору Баба, Танака Шунске и любимката Масако Морита.

Чакам до януари, понеже съпругът на Йо явно ще се играе от Шиничи Цуцуми.

Повествованието ще се води от негово име.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...