Jump to content

Koisuru Hahatachi (2020)


Recommended Posts

94544200480.jpg

 

Off Topic

EkXtvwaUwAE2miB?format=jpg&name=900x900

 

Koisuru Hahatachi (恋する母たち)
Страна: Япония
Също така известен като: Mothers in Love
По мангата на: Fumi Saimon - "Koisuru Hahatachi"
Период на излъчване: 2020 – Октомври – 23 до 2020 – Декември – 18
Време на излъчване: Петък 22:00
Формат: Renzoku
Жанр: Семейна драма
Канал: TBS
Епизоди: 9
Режисьор: Ryosuke Fukuda
Субтитри: Английски

 

Участват:
Kimura Yoshino като Ishiwatari An
Yoshida Yo като Hayashi Yuko
Naka Riisa като Kanbara Mari
People around An
Koizumi Kotaro като Saiki Takumi
Fujiwara Taiyu като Ishiwatari Ken
Shibukawa Kiyohiko като Ishiwatari Shingo
Natsuki Yoko като Ishiwatari Ayako
Takiuchi Kumi като Saiki Yuka
Yamamura Michi като Takane Toyoko
People around Yuko
Isomura Hayato като Akasaka Gou
Okudaira Daiken (奥平大兼) като Hayashi Daisuke
Yahagi Ken (矢作兼) като Hayashi Shigeo
Yuki Moe като Arima Hitomi
Nakano Tsuyoshi като Kashima
Kazuma Supaking (カズマ・スパーキン) като Yagi Naoto
Onodera Zuru (小野寺ずる) като Komori Kotomi
Komatsu Kazushige като Yanagi
People around Mari
Abe Sadao като Konjakutei Marutaro
Miyase Ryubi като Kanbara Shigeaki
Tamaoki Reo като Kanbara Shigeki
Kayamoto Ririka (茅本梨々華) като Kanbara Nana
Kaneko Risa (金子莉彩) като Kanbara Hana
Morita Misato като Yamashita Noriko

 

Резюме: "Mothers in Love" проследява живота на три майки, които имат синове, които посещават една и съща престижна гимназия. Привидно живеят щастливо в три различни семейни среди. Всички те обаче имат таен живот и притеснения, които не могат да кажат на никого…

 

Свали :click: :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнат. Изгледани първите 2,5 серии. Голяма динамика, не се мотаят в сюжета. Доста интересно. Отношенията майки -синове засега само ги маркират. Още представят образите на майките. Но синовете са там.

Spoiler

Единия казус е на жена която се е омъжила, обича съпруга си, родила е дете, домакиня и живее така 5 години. Внезапно от днес за днес остава без съпруг. В рамките на дни разбира , че съпруга ѝ е източил пари от работното си място и е избягал с тях. И не само това. В същото време ѝ е изневерявал. Вече са минали 11 години от този момент.

Втория казус е на жена омъжила се за съпруг работещ в банка, който печели литературна награда и от тогава е напуснал банката и пише книги. А сама тя е изградила добра кариера- ръководен пост заема. Имат 1 син.

Третата дама е омъжена за адвокат. От даденото още в първа серия, с реплики към тогавашното му единствено дете-първородния и едниствен син,  стана ясно що за птица е. М/увременно семейството вече с 3 деца. Майката е домакиня. Съпруга ѝ изневерява и тя разбра това.

Трите дами са интересни и симпатяги като натури. Около тях има интересни мъже, не съпрузите им ;)

Синовете им са съученици. За сега от показаното е ясно че са схватливи тийнове.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От това се опасявах - че няма да представят толкова подробно синовете. А преди началото на сериите направиха доста солидна реклама точно на тях и отношенията между майки и синове. Щом е динамично, значи има накъде да включат и тази част. Явно ще е по-пъстро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Размърда" се превода на английски на този сериал. 4 изгледани серии. Вече се включиха и въпросните синове. Имаше забавна сцена с тях тримата обсъждайки родителите им. Тримата са различни но симпатични. Да видим нататък какво и как ментално ще порастнат покрай тези техни конкретни родители. 

Динамиката на сюжета продължава да е голяма. Не се мотаят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видях, че 5а са превели.

Как ти се струват децата? И тримата са дебютанти, но кой според теб си справя най-добре?

Искам да видя Дайкен, как е, преди да гледам филма Майка, за който Масами Нагасава взе награда за женска роля на наградите Тама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда. И 5-и епизод изгледах. Децата всъщност са 3+2. 3-ма синове и две дъщери. Последните защото ги включиха с повече реплики в този епизод, чак майка си изненадаха :896767:. Те дебютантите не са в централни роли, виждам ги за първи път и нямам никакви впечатления, играят си ролите и толкоз. Образите им не изостават от тези на майките им. И едните и дгугите скици. 

Трите дами са големи скици. Нямат грам покой/скука . Синовете им взеха да им "създават проблеми". 

Spoiler

Единия чул не дочул първо действа после мисли. Другия заяви на майка си, че харесва момчета а не момичета. Третия реши че вместо адвокат ще става ракуго-актьор. Като включват на екрана героя на Садао Абе аз всеки път се сещам че имам да гледам онзи сериал за ракуго -актьора ;). Въобще в тоз сериал продължават да ме тласкат към въпросното :) и явно съвсем скоро ще поддам.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооо, ракуго+ неизбежната шоунен аи забежка. Ако и в допустими граници, добре. Между другото, имаше едно много добро заглавие преди година в този жанр - за подрастващ, който още не беше наясно със себе си и много реалистично беше представена тази негова дилема като накрая се оказа, че детето си е абсолютно нормално. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда. Догледах това заглавие но заради празниците се замотах с коментиране.

 Много доволна до самия край останах. 6+ му писах на японския фронт. Сори но ще си копирам мнението и ще допълня.

Spoiler

Запазиха най-майтапчийската/веселата сценка за самия край. Големи скици бяха тримата мъже в бара все- едни такива дълбокомислени hahaha Wink, минаха и тримата през не малки терзания но накрая съумяха с мъдрост, помъдряване и кураж да завършат със своите подходящи половинки.
Трите синчета. Двама от тях в общи линии се забавляваха/разсейваха покрай родителите си Wink. То загуба на паметта, то писател, то ..... Третия - певеца бе най-зрял. И много зряло включване в 9-и епизод спрямо родителите си/специално баща си.
Трите дами големи чаровници. Фен и на трите. Различни но еднакво ми симпатични.

Голяма похвала на творческия екип за скоростта и динамиката на сюжета. От началото до самия край караха с избрания спейс.  Динамична, съвременна, актуална, симпатична human drama.

Повече такива заглавия пожелавам на японския фронт.

ukio, понеже си радетел на това да има и  повече и за децата/синовете. Подкрепям това напълно като тематика. Повече за отношенияа деца-родители да правят на японския фронт. Тук това бе част но не фокус. Но пак, по-добре малко отколкото нищо по темата.

Но да вземат да засилят тази тема няма да е зле на японския фронт. Явно имат недостиг както по любимата ми тема с буква  П- психология на м/учовешките отношения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брей! Наистина голяма динамика. За 2 серии много неща се случиха. Чак се чудя, как добре се балансираха образите, въпреки че екранното време на синовете наистина куца. Но пък динамиката компенсира.

Интересно е. Дано натам дават повече дечурлигата, иначе ще е срамота са сериозната връзка с престижната гимназия. 

Абе Садао само за клоун става и с това ракуго е голяма скица. Най-интересна ми е Йо Йошида, какви ще ги заплете с кохая. Много стабилна е тази актриса и страшно убедителна в реакции и действия. Обаче бившите райдъри са неустоими. 

Забравих Шибукава. Типичният негов персонаж, който е от друга планета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, какви обрати! Сценаристите нямат почивка. 

Не ми се вярва героят на Шибукава да си остане на острова, след тази бомба. Поне ще отиде да види детето си, предполагам. Макар, че точно децата изглеждат съвсем забравени за момента. Исках тримата да се бяха сприятелили по някакъв начин, след като майките им създадоха такова хубаво приятелство.

Явно няма да е детска тази дорама. Обаче много искам да чуя и гласа на Рюби/Шигеаки. С тези слушалки ми иде да му извия един. Очаквах реакция, след това, което чу, без да иска. А той само рапърство му е в главата. След като мълчи, или е прекалено погълнат, или крие нещо.

Прави впечатление, че в тази дорама две от дамите са изключително стилно облечени. Личи си нивото. Рядко обръщам внимание на тези неща, но тук това е осезаемо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уоу! Не мога да повярвам. Не че съм врачка, но каквото си пожелах в предната серия, се сбъдна в тази. Рюби проговори.

Децата се познавали и дори си чатели. Ама че съм несъобразителна! Нали учат в един клас?

Горкият Кен-чан. Толкова е задръстен, че разчита на останалите експерти да го поучават. Според мен, той е добро дете. Онези двамата са по-опасни.  

Чудя се, защо Дай-чан страни от майка си? Изглежда всичко в света му е ясно, умен е, но определено му липсва нещо, след като се е затворил в стаята. 

Очертават се сериозни конфликти. Бившият райдър какви ги надроби! Става много заплетено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле! Бясна съм на сценаристите, но може ли да бутат тази тема и в дорамите толкова осезаемо? За мен е абсолютно нелогично това, което каза Дай-чан.

Да. Радвам се, че все пак обича майка си и тя не е причината за усамотението му, но при неговия гений не можеше ли да измислят нещо по-добро?! Не ми се вписва. Не чене беше убедителен. Много даже. Леле! Дано на острова му дойде акъла!

Несериозно е, освен ако не е измислено за цвят. Абсурд, комедия, всичко има тук.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ukio, големи емоции а ?! B)

Споко, нито един герой няма да е забравен финално. Хлапетата нямаха много екранно време но ги показаха добре като образи , макар и с беглите им включвания. Те като допълнение към майките им. "Рапъра" и сина на писателя бяха по-зрели, с по-широк кръгозор от третия-сина на Ан.

Мда, аз също се разсейвах със стайлинга на дамите, имаше хубави тоалети, хем  аз не съм от най-забелязващите такива детайли.

Синовете и на Мари и на Юко са от интуитивните деца, на които майките могат да разчитат а и да бъдат разбрани, въпреки разликата в годините. Дъщеричките на Мари също имаха свежи включвания към края.

:) въобще готино и съвременно заглавие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам само да знам, дали у Дай-чан ще има промян? Майка му го разбра и застана зад избора му, но дали това ще е окончателно?

Впечатлена съм, как Дайкен Окудайра успя в двата си дебюта (филмов и телевизионен) да покрие два коренно различни образа. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брей, Daiken Okudaira дебюти със заглавия за майки B).

Мне, то каква промяна да  има?! Човека се определи , сподели с двамата родители, разбраха го , приеха го и така. По- ведро му стана. А баща му даже написа нова книга със сюжет като за сина си.   Пък нататък..... Не съм гледала още този филм.  Садао Абе виждам във филма. Виждам го за първи път в сериала този Дайкен. Като му дойде реда/наличността на Mother (2020) ще ги видя какви са ги вършили там двамцата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...