Jump to content

Recommended Posts

15 епизод: :click: и :click:

 

И една малка вметка по сцената с "препитването" на Хан Со и един от отговорите му (за когато стигнете до нея, ако ви се стори неясна).
Бенч преса - Изтласкване на щанга от тилен лег със средноширок хват на хоризонтална пейка.
Бенчмаркинг - Няма еднозначен превод на български език. Сравнителен анализ в бизнес икономиката или познат като бенчмаркинг, на английски benchmarking, е процес на сравняване на нечии бизнес процеси и постижения с най-добрите от дадена индустрия и/или с най-добрите практики от други индустрии. Мерките, които обикновено се вземат предвид, са качество, време и стойност. Подобряване чрез учене значи да вършиш дейностите по-добре, по-бързо и по-евтино. Терминът "бенчмарк" произхожда от издълбаните хоризонтални марки, които геодезистите са направили в каменни конструкции, в които може да се постави ъглово желязо, за да се образува "пейка" за нивелиращ прът, като по този начин се гарантира, че нивелиращият прът може да бъде точно преместен и на същото място в бъдеще. Или пък друго обяснение - за първи път терминът benchmarking (от английското bench – пейка, тезгях и marking – отбелязвам, маркирам) се използва от обущарите, за да измерят краката на хората за обувки. Поставяли нечий крак върху пригодената за това пейка и го маркирали, за да изготвят модел за обувки. Има и още значения, но общото е пейката, която подвежда малкия брат и дава грешния отговор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

16 епизод: :click: и :click:

 

Бележката по днешната серия касае черния рицар и черната роза.
В Корея, ако трябва да направиш нещо смущаващо, но не можеш (обикновено става дума да пиеш), имаш възможността да си избереш черен рицар (ако избираш мъж) или черна роза (ако избираш жена), който/която да го направи вместо теб (да пие вместо теб, или каквото там трябва да прави). Ако този, на когото си предложил, се съгласи, той става твой "роб" (принадлежи ти) за цялата вечер (да го командориш каквото ти скимне :lol: ). Ако обаче откаже, ти пиеш две чашки.
Понятието е един вид метафора за човек, който проявява рицарски дух и заема мястото ти в смущаващи ситуации. Тук играта с бутилката и пиенето е обърната на "бутилката е микрофон, ти пей" - по-нестандартно. Е, обичайно жените искат рицар, не мъжете, но... :lol::lol::lol:

 

Напомняме, че следващата седмица няма да има епизоди. Екипът си взима едноседмична почивка, за да дообмисля финалните епизоди.
Този уикенд ще бъде излъчен специален епизод (вероятно изрязани сцени, тип "какво гледахте досега", най-много да има някои интервюта и фал дубли), който не смятаме да превеждаме. В очакване сме на 17 епизод, който ще бъде излъчен на 24 април.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

17 епизод: :click: и :click:

 

Малко смях от кухнята на преводачите. Имената на хората, които искат да "победят" на около 1 час и 5 минута от серията, никак не са случайни. Това са режисьорката и сценаристът на сериала. :lol: Шегуват се с тях. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...