Jump to content

Neechan no Koibito (2020)


Recommended Posts

EkzwFS_UcAA2nBA?format=jpg&name=900x900

 

Off Topic

ElaMtz9UUAIjc9m?format=jpg&name=large

 

Neechan no Koibito (姉ちゃんの恋人)
Страна: Япония
Също така известен като: Older Sister's Lover
Период на излъчване: 2020 – Ноември – 03 до 2020 – Декември – 15
Време на излъчване: Вторник 21:00
Формат: Renzoku
Жанр: Драма, Романс
Канал: Fuji TV
Епизоди: 8
Режисьор: Miyake Yoshishige, Motohashi Keita, Horai Tadaaki
Субтитри: Английски

 

Участват:
Kasumi Arimura като Momoko Adachi
Takahashi Kaito като Adachi Kazuki (20)
Hyuga Wataru като Adachi Yuuki (17)
Minamide Ryoka като Adachi Tomoki
People around Momoko
Kento Hayashi като Manato Yoshioka
Nao като Hamano Miyuki
Mitsuishi Ken като Kawakami Kiku
Home Centre
Fujiki Naohito като Takada Satoshi
Koike Eiko като Ichihara Hinako
Konno Mahiru като Kishimoto Saori
Anami Atsuko като Harada Fukuy
Nasu Yuto (那須雄登) като Takeuchi Shogo
Sumi Masanori (スミマサノリ) като Usu
Isaka Ikumi (井阪郁巳) като Yamabe Shinnosuke
Nishikawa Mizu (西川瑞) като Security guard
Others
Yatsui Ichiro (やついいちろう) като Nakano Tokichi
Wakui Emi като Yoshioka Takako

 

Резюме: Двадесет и седем годишната Adachi Momoko (Kasumi Arimura) губи и двамата си родители в автомобилна катастрофа, в своята третата година от гимназията. Затова тя се отказва да учи в колеж и през последните девет години работи в домашен център, като същевременно подкрепя тримата си по-малки братя, които сега са на 20, 17 и 14 години. Но ежедневието на Momoko започва да се променя около Хелоуин, когато тя случайно среща усмихнат мъж на име Manato Yoshioka (Kento Hayashi)…
 

Свали :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За сериозни неща от живота с усмивка и голям стремеж към ведро настроение. Така мога да синтезирам този сериал.

Признавам че в първите 2-3 серии свиквах с приповдигнатия тон. Но после разбрах че има и доста сериозни неща , така че си обясних за себе си тази приповдигнатост снимана от творческия екип и нататък без проблем до края го изгледах.

Нямам забележки.

Сценариста Yoshikazu Okada с поредното добро заглавие на моя екран.

Специално ми бе приятно да видя Emi Wakui в това заглавие, след дълга пауза от нейна страна на моя екран. Героинята и една такава напълно японска. С колко малко текст а колко чувства и мисли пресъздаде. Мда. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Касумито с колко братчета се е обградила тук? Виждам Кайто Такахаши, когото много харесвам като певец, но не съм гледала като актьор.

Между другото, почти догледах една мини дорама с Касуми, може би най-добрата в кариерата й, режисирана от Корееда. Препоръчвам горещо! Arimura Kasumi' filming break.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Касуми с 3 братя. 

Spoiler

Като тя им е кака и им е и майка и баща.

С японски певци съм под кота нула. Въпросния Кайто пръскаше чар в общи линии, като актьор не мога да го похваля, да не ми се обижда, но ролята му като за него. Те даже и другите двама заподозрях че са някакви айдъли. 

Ммм проверих, Arimura Kasumi' filming break го има като за мене, пропуснала съм го, взимам го под внимание. Аригато.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шоши, изгледа ли го? Епизодите 8 ли са или 9? Тук пише 8, а онлайн са преведени 9.

Тъкмо съм на вълна Касуми. Изгледах дорамата, която е правила под крилото на Майстор Корееда и съм много впечатлена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ukio, изгледах го. Коледно заглавие , така да се каже. Ммм, колкото са онлайн толкова са, :blush: не обръщам внимание на бройката. Аз почнах Arimura Kasumi' filming break Изгледах първите 3 серии от него, някъде на средата на четвъртата съм. Симпатично ми е за сега. То за сценаристи и режисьори са изброени една камара народ :D. В трети епизод ме напуши смях от Лили Франки, скицата той, малко дезориентиран пациент изигра. Такива ми ти работи. Не знам дали има тема тук за тоз сериал :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, да. Лили се размота в 1 серия. Това е инди дорама- бавна, лежерна, но някак увлича. Даже на финала бях най-доволна. Остава приятно чувство, без обяснение.

 

Започнах коибитото. Ах, какви сладури са всички в това семейство! Иска ми се само тях да дават, но има тук-там забежка с вторите герои (Ейко Коике и Фуджики малко повече ги клишират). Братчетата са голяма работа. Знаех си, че Кайто Такахаши е много подходящ за такава роля. Голяма душичка е, особено когато казва, че иска сестра му да е щастлива.

Героят на Кенто още в началото направи впечатление, че е изпаднал в сложна ситуация, трудно ще се довери и ще комуникира. Да видим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:blush: признавам че първите 3 серии ми се отдадоха трудно заради тази голяма приповдигнатост и целия " хайп", особено в героите на Ейко и Фуджики. Даже след първоначалното ми :huh: от таз работа, гледах втори и трети епизод без звук почти. Но след това или аз се нагодих или нещо оправиха звукорежисурата , та проблема ми отпадна. 

 

Май се повтярам , ама защото спомена точно горните двама та затова.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Братчетата и приятелката на главната са ми най-любими. Като гледам, с коибитото при Касумито няма да е лесно, но братчето Кайто ще има голям късмет. Хаха!

Колегите също радват. Особено онзи, който си прави снимки със стари стилове. Голям образ е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хи, хи, мда интересно хоби този герой със снимането на столове/кресла. Намериха му и интересно такова нататък в историята :lol:

Мда, приятелката на Касумито голяма симпатяга. Тази актриса съм я гледала преди тази ѝ роля все в някакви странни роли, а този път играе симпатяга :)

"Хайпа/ коледната приповдигнатост" аз го приех като похват да се "тушира" трагичната част от историята в този сериал. Затова и писах "За сериозни неща от живота с усмивка и голям стремеж към ведро настроение. " с добавка - вяра и надежда.

Приятно гледане, няма да спойлвам повече. :blush:

 

Любител съм на инди-дорамите. Но тези дни се разсейвам с други неща и още не съм си догледала актрисата Касуми. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че си го обсъждаме. Друг не го гледа в момента.

Приятелката на Касуми, актрисата се казва Нао и чак сега се сетих, къде съм я гледала. В Anata no ban desu. Играеше странната съседка на Кей Танака. Беше много луда там. Обаче тук ми изглежда различна - слънчева и забавна (как ми изкефи като влезе на доматеното набе и каза на момчетата, че иска да им разроши косите, както е правила, когато са били малки - и тримата в един хор се подчиниха). Там създаваше друго впечатление. Това е показателно, че момичето има талант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха! Братчето изпревари каката! Не очаквах от другата страна да се съгласят, но интересно, как ще реагира сестрата като научи.

Иначе тя самата пое инициативата, но героят на Кенто, както предполагах, е прекалено обременен психически. Разбрахме какво му се е случило (подозирах дори убийство с тези полицейски проверки в дома му - обаче много дискретно са направени). Мисля си, че даже трябва да изяснят това около момичето, което е променило показанията си. Това трябва за е бил по-голям шок за него - предателство от близък човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, Нао и аз  я гледах за първи път в Anata no ban desu , после в He Who Can't Marry Season 2 . То в  Your Turn to Kill | Anata no Ban Desu имаше ли въобще нормален образ :896767:. Да,  много добре се справя с играта. 

Поредно японско заглавие където правосъдието буди  големи питанки у мен. Да оставим настрана неразкрития крими казус. Питанките са ми от там нататък как се процедира с потърпевшите. Покъртителна липса на психологическа помощ. 

По казуса на Кенто всичко иначе показаха нататък добре. Разнищиха го. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Ако не са го обяснили, той няма как да успее да продължи живота си.

Ех, ама как задружно си решава семейството проблемите. Харесва ми, как всички са отговорни и правят заедно изчисления на месечните разходи. Всеки иска да помага с нещо. Пестят, ако трябва, а когато има възможност, позволяват на Малчо да отиде на спортно училище. Скромни деца.

Сега се разрових да видя, къде съм гледала двамата по-малки братя. Хюга Уатару тъкмо е дебютирал в Taiyou wa ugokanai. Имаше силно участие като младия Тацуя Фудживара.

Малкият дори има повече роли. Помня го отлично в "Двойно самоубийство в стил ракуго". Личи си, че за 2 години е пораснал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста бързо се  разви действието в еп.5. Той наистина чувства голяма вина. 

Трите братчета големи скици с проследяването. Доволно го приеха, без да го познават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези трима сладури наистина са истински съкровища. Толкова добри и мили братя. Ерай, не!

Шеста серия имаше подтекст, особено чрез метафората със стола. Изоставен, докато някой не го намери, за да му вдъхне нов живот. Като отритнатите от обществото хора.

Мисля си, че тук има интересни наблюдения върху хората и техните реакции в определени ситуации. Основна теми, освен семейната, са тази за приятелството и за това, как обществото приема хората, излезли от затвора. Струва си да се замислим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За казуса и правосъдието:

Spoiler

Потриса ме следния подход- Виновен до доказване на противното. Застъпник съм на обратния- Невинен до доказване на вина. В случая на Кентаро той е един вид без вина виновен. Не че не преби насилниците но от там на татък се разгръща конкретната крими ситуация..... има и самоотбрана и защита..... въобще има за какво да бъде оправдаван и то доста. А излиза че само и единствено той "обрал пешкира". Правосъдие и половина.  

Още повече , че при такъв казус или защитаваш или викаш полиция или се пазиш самия ти от физическа разправа. Кое по - напред?! Като всичко се случва едновременно и за минута. То трябва да си от специално звено та да караш на автомат при такава ситуация а обикновенния човек действа инстиктивно на мига по някакъв начин. В случая малко ще са тези дето ще спорят , че Кентаро реагира достойно/нормално/смело/ човешки и пр. такива положителни категории в падналата му се ситуация. Нито изпадна в дълъг ступор, нито си плю на петите, ..... Да седне , да си събере мислите, да не вижда и да не чува какво става около него , да си извади телефона и да звъни на 112?!

А след това настава още "по-веселото". Психологическите травми на него, на семейството му- до степен на самоубийство на едния родител!, на нападнатата жена. Да , има нещо като социален работник или нещо аналогично- чичото на ГГ, намерена е работна социализация- това не е малко, туй добре,  но .........психолог?!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласна съм. Остават впечатление за несправедливо правосъдие. Ако става дума за страни като нашата, където мисля, все още защитата се брои за престъпление, добре. Но общество като японското, което се смята, че е поне едно ниво отгоре, да оставя привкус на несправеливост и недоизследване на казуса от страна на съда, си е шашкащо. Обаче в контекста на днешната обстановка в света, вече нищо не може да ме учуди, бих казала. По-скоро тази задружнаст в семейството и сред колегите е нетипична за променените нрави. Това е рядък пример за сплотеност, който все повече ни липсва и затова може да изглежда на някои хора като наивен и дори старомоден. 

Много се ядосах на реакцията на на бащата. Той, като най-силна фигура в семейство, е трябвало да помогне на сина си, а се е оказал слаб и го е изоставил като му е насложил допълнителна вина. Ужасно е. Знам, че обществото там е безмилостно, но все пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз покрай вас загледах, но нещо не ме грабва да не мога да спра да гледам. Изгледах 3 епизода и някак всички играят с изкуствено приповдигнато настроение. Вечно нахиления Фуджики даже ме плаши на моменти. Каката няма дълбочина, а кандидат зетя не ми харесва въпреки, че актьора много добре се справя с образа.

Нещо куца, не мога да кажа какво, но засега спирам да гледам или ще видя последния еп. как свършва. Не е голяма загуба и да не го догледам :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E дането , аз тук повторих и завторих този факт с приповдигнатото и той е точно до епизод 3 вкл. Нататък това се тушира , тъй като идват вече по-сериозни неща. Въобще емоцията в това заглавие бе в прогрес. Почва хипер-привовдигнато, след това декресчендо и после кресчендо до розово-коледно финално. Нещо такова B)

Предлагам ти да проявиш упорство и да продължиш като ти дойде настроение. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...