Jump to content

Recommended Posts

Много забавен сериал, изгледах четери серии и щакам с нетърпение превода на останалите! Браво на актрисата Кралица, голям образ е и как влиза в роля :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгълтах първите 4 епизода. Еми няма такава изродщина :28558::lol2:, много готино, свежо и забавно сериалче. Препоръчвам горещо. В пъти по-добре направено от китайската си версия :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това в началото не беше моето нещо. Сега си го чакам наравно с другите два сериала, които следя. Гледам си го на корейски и после си дочаквам англе суба. Има двама герои дето 'ич не ги различавам кой кой е. С тези униформи, всички ми изглеждат еднакви, а аз не помня лица много-много. Хуморът с всеки изминал епизод става все по-разкошен. И мисля, че шеф-готвачът е на път да се превърне в любимия ми образ. А гората в любимо място на действие. Всички министри и сие ги превъртам. Толкова ми се сливат, че чак почвам да виждам размазано. Все са червени. Объркват възприятията ми. А взаимодействието на двамата главни е 'ммм-да'. Ето така се изнася сериал до където трябва :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова размазан  с лиги е този проект, че понякога ми иде просто да се застрелям. Обичам боза. Да пия. Беше мъка с 6 епизода -  от любопитство, ама хич не съм впечатлен. Глупав сценарий! Не харесвам и главната актриса - някак ми е пластмасова, въпреки че се опитва да ми прави физиономиики. Та, стоя настрана, пия боза и спирам с това лигавене!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ШХС и КДХ правят сериала за мен. :icon_sunny: Исторически не гледам по принцип главно заради дворцовите интриги, които ме отегчават на н-та степен, но тези тук ги търпя заради тях двамата и отличната им игра. Някои от второстепенните герои също са забавни.

Готвачът със засукания мустак например, заедно с придворните на Кралицата, особено Lady Choi, която вече прие всичко за даденост и реши да не се кахъри заради лудата Кралица. :D 

Spoiler

Сега ми стана интересно сляпата жена каква е или просто се появи отнякъде, написа съобщението, за да ги предупреди, и няма да разберем нищо за нея. 

 

 

Най-любим момент от последните 2 епизода! :icon_sunny::ilovethis::inlove: И разбира се началото на 14-и. :D

b7e8d7a8db161c9e25094762ff7cdf908d1a5b0133875d278864c7038b09e159.jpg 

 

 

:wub:

 

Spoiler

 

 

Не знам на кой е тази рисунка, но е страхотна.  

"Нямаш повече право да ми забраняваш". :D Кралицата си намери майстора. :D 

8ee744b13c29b3ac038ea74b2b287e4d153ee109   

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в началото, когато кралицата бе по-необуздана, ми беше по-интересен.
Но рейтингът му си се качва, явно корейците не са на мое мнение.
Някъде попаднах на коментар, че Cheoljong не оставя наследник момче. Ще е интересно да видим дали ще бъдат исторически коректни или ще се придържат към китайската версия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  Ако бяха исторически коректни, тогава краля щеше да е младеж на 20г., а кралицата момиче на 14.  На тези години двамата се женят, а сюжета на сериала се развива точно по това време. Отделно той щеше да е илитерат, който не може да чете, а да пише да не говорим. Ако династията не водеше хроника на кралете си, сигурно никой нямаше да е чувал, че е съществувал. Най-паметното събитие по време на управлението му и малко след това е залеза във властта на рода на кралицата. Което не пречи да спазят историческата липса на кралски наследник, макар че по принцип в хрониките няма и следа за каквато и да е бременност в двора - както на кралицата, така и на някоя наложница. Може би точно заради тези "липси" сценаристите да са се спрели точно на тази кралска двойка.

  Иначе Shin Hye Sun продължава да ме впечатлява. Изключително добре пресъздава мъжкото си метално "аз" в поведението си. До такава степен, че когато сериала ни показва сцени, които са се случили преди инцидента, чак ми се струва неестествено да я видя в женствената й същност. Останалите актьори също се представят добре. Едно от достойнствата на сценария е, че няма прекалено задълбаване в нито една посока - нито в дворцовите интриги, нито в сърдечните дела. Някак си нещата се случват леко и ненатоварващо, както и доста забавно. След 17 изгледани епизода мога да кажа, че напълно заслужава рейтинга си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 23 часа, 42°10'24°30' написа:

  Ако бяха исторически коректни, тогава краля щеше да е младеж на 20г., а кралицата момиче на 14.  На тези години двамата се женят, а сюжета на сериала се развива точно по това време. 

Ами те май са точно на толкова. Кралят каза, че са минали 8 години, откакто тя е спасила живота му в кладенеца, а там детето, което го играеше беше точно на 10-12 години, а момичето спокойно може да е на 7-8. Това, че актьорите играещи главните роли отдавна са задминали 20-те явно за корейците няма значение, като гледам и в "Истинска красота" единия актьор е на 30 години и изнася цял сериал като 17-18 годишен ученик.

Но пък е перфектен избора на актьори в този сериал, не си представям някой да изиграе по-добре от тях ролите на кралицата и краля. :wub:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

desini, според тези думи на краля и актьорите, които играят персонажите на краля и кралицата като малки наистина може да стигнеш до извода, че възрастта им отговаря на историческата истина. Но според мен това е само привидно, защото освен физическата, то и психологическата им, а ако щеш и житейската им зрялост не отговарят на въпросните години. И ако за кралицата можем да се съгласим с това несъответствие поради факта, че душата й е на друг човек, то за краля няма как. Той е умен и прозорлив до такава степен, че пред света го играе кукла на конци, каквато се очаква да бъде, а иначе в повечето ситуации е предвидил развитието им поне ход напред и е подготвил подходящия отговор. Няма как да очакваш подобно поведение от 20г. младеж. Това имах предвид с думите си, които си цитирал/а. Лично аз нямам проблем нито с това, нито с реалната възраст на актьорите, защото според предупреждението, с което започва всяка серия всичко е фикция. А и аз не очаквам от нито един сериал или филм да гледам документалистика - за нея си има специализирани канали. И друг път съм заявявал, че ги възприемам като приказки и всякакви отклонения от реалността са допустими, стига да са добре разказани. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз си мислех, че е млад, предвид поведенето му спрямо кралицата регент и останалите, които открито му се противопоставяха.
И много добре лавират между историческия образ на краля и образа му в сериала. Примерно

Spoiler

още в началото кралицата си резюмира какво знае за него. После в течение на действието в сериала този образ на краля се показва като привиден, като маска, която носи пред враговете си.
Пресен пример от 17 епизод, в който калицата го описваше пред наложниците какъв любовник е, но после сама се запита дали имено тези нейни разкази са причината той да остане с това си качество в историята.

Остават ни две серии, вкараха малко напрежение в двореца, че и извън него. За финала смятам, че няма да има големи драми и ще завърши като китайския (2рата версия :D)

Spoiler

кралят и кралицата ще се оттеглят в лятната вила да си гледат любовта, може да вземат и детето, че да не бягаме от историята. :D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боят с оръжия не е шега работа. Забелязах, че и при краля, и при министъра на отбраната има рани в основата на палците на ръцете им. Всеки път щом видя бойни сцени, сърцето ми се свива. В Корея все още по-голямата част от нещата се изпълняват от актьорите и нараняванията са доста често срещани. Честно казано не харесвам как подсигуряват каста и дубльорите в Корея. Нещата, които зрителят гледа за развлечение за минута-две на екрана, на някого са коствали много усилия, болка и тренировки. И смея да кажа, че невинаги си заслужава. Сега може и да съм забелязала някви мънички ранички, но истината е, че никой не говори за големите наранявания, синини и натъртвания. Нараняването по време на снимки е тема табу. Защото, ако говориш за работодателя си, че нещо в процеса не е било ок, то той няма да те наеме повече на работа. Не може да казваш, че е трудно и не може да твърдиш, че някой не си е свършил работата добре. А някъде там в процеса нещо наистина им куца на тези хора. Забелязах определена зависимост. Затова и толкова малко актьори се съгласяват да снимат екшън проекти. Повечето, които са го правили преди, отказват да се снимат сега. А тези, които продължават да го правят са наистина необичайна издръжлива порода, затова и имат моето възхищение. Надявам се да им върви гладко на нашите в оставащите два епизода.

Не мисля, че биха намерили по-подходящ актьор, който да изиграе краля. Винаги избира правилните физиономии как да реагира на извънземните ситуации, които му се случват. Старшата придворна дама и сцената с алкохола... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

11 hours ago, Scarlet Heart said:

Остават ни две серии, вкараха малко напрежение в двореца, че и извън него. За финала смятам, че няма да има големи драми и ще завърши като китайския (2рата версия :D)

  Hide contents

кралят и кралицата ще се оттеглят в лятната вила да си гледат любовта, може да вземат и детето, че да не бягаме от историята. :D

 

Като видях лятната вила, и леко ми призля... Не знам за каква втора версия на китайския сериал говориш, аз съм гледала две версии, и двете тежки, а едната с проклетата вила ме отказа за дълго време да гледам китайски драми.  Искрено се надявам да не се налага и тук да хълцам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 14 часа, 42°10'24°30' написа:

desini, според тези думи на краля и актьорите, които играят персонажите на краля и кралицата като малки наистина може да стигнеш до извода, че възрастта им отговаря на историческата истина. Но според мен това е само привидно, защото освен физическата, то и психологическата им, а ако щеш и житейската им зрялост не отговарят на въпросните години. И ако за кралицата можем да се съгласим с това несъответствие поради факта, че душата й е на друг човек, то за краля няма как. Той е умен и прозорлив до такава степен, че пред света го играе кукла на конци, каквато се очаква да бъде, а иначе в повечето ситуации е предвидил развитието им поне ход напред и е подготвил подходящия отговор. Няма как да очакваш подобно поведение от 20г. младеж.

 

За мен не е странно 20г, младеж да има подобно поведение, ум и прозорливост. Били са други времена. Многобройни са примерите в човешката история на владетелки и владетели, които заемат в ранна възраст престола и постигат много по време на царуването си и то благодарение на собствените си качества и амбиции, а не на хората около тях. Любим пример ми е Александър Македонски, който на 20 г, заема престола и за няма и 10 години създава една от най-големите империи в древността, перфектен стратег, тактик и визионер въпреки младостта си.

Така, че аз нямам проблем нито с възрастта на актьорите, нито с тази на героите. Чудя се обаче след като в началото са пльоснали надписа, че всички действащи лица са измислени и не са свързани с исторически събития, защо аджеба всъщност използват фигурите на наистина съществували исторически личности. Толкова ли не можеха да измислят някакъв крал, както например в "Луната, която прегръща слънцето".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

48 minutes ago, yonkaval said:

Не знам за каква втора версия на китайския сериал говориш, аз съм гледала две версии, и двете тежки, а едната с проклетата вила ме отказа за дълго време да гледам китайски драми.  Искрено се надявам да не се налага и тук да хълцам.

Как да ти отговоря сега?

Говоря за това, че Go Princess Go, чийто римейк е Mr Queen, има два финала. Единият е 35 серия,

Spoiler

в която кралицата умира в сърце от розови листенца, а кралят е обграден от врази с мечове.

А алтернативният е 36-та серия,

Spoiler

в която кралицата пак е в сърце от розови листенца, но не я убиват,
ами тя поглежда загадъчно към камерата и в следващата сцена се буди (от кома?) като мъж (какъвто изначално е)
в съвременен Китай. И после среща краля като лекар.
Чудесен и щастлив отворен край, любовта победи, БЛ форевър, дъгички и сърчица.

И въобще... в онзи сериал всичко е такава бурлеска, че е чудо как е предизвикало подобно хълцане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

desini,

Off Topic

  примера с Александър олицетворява твърде голяма крайност и аз лично не съм съгласен със заключението, че има много подобни примери. Понеже пиша от телефон, което ме затруднява в някаква степен, то в първия случай, в който седна пред компютъра си, ще дам в този си пост линк към статия от две части с малко повече подробности за Чолджонг/ дано го изписвам правилно / от официалната информация за него. В нея се твърди, главно от чужденци, че е имал няколко деца, които умират много малки. Това само като пример. Има и снимки на къщата на вуйчо му. С една думи си струва да се прочете.

 

   Покрай какъв баща е израсъл Александър и кой му е бил учител? "Кимовците" от Андонг са били по високите етажи на властта 4 века, ако не ме лъже паметта. В близките години преди коронясването на нашия герой, неговото коронясване, както и това на наследника му са извършени изцяло по тяхна воля. Държавата практически е била тяхна. В тази отровна среда на задушаваща корупция, смъртоносната им хватка е похабила немалко политически фигури, както и няколко краля. Твърди се, че тези, които са имали някаква родствена връзка с трона, са се скрили от обществения живот възможно по-далеч от столицата, за да не попаднат в полезрението на рода Ким. Когато бащата на Чолджонг умира, неговата майка го води да живеят при вуйчо му на остров чието име не помня в момента, именно с подобна цел. Мисля, че още не е изяснено дали е бил рибар или дървосекач. Целият му съзнателен живот е преминал дотогава твърде простичко и в доста лишения. Той не е познавал света извън този остров и извън работата, чрез която се е препитавал. В последствие, ставайки крал на 19г., е бил подиграван до края на дните си, че не е умеел да се държи с достойнство и дори в луксозните дрехи съответстващи на неговия ранг, той пак е имал вид на рибар. След всичко това, къде виждаш възможен паралел, пък било то и на ерзац версия на хора като Александър? По какъв начин го е "блъскал" живота, че да получи необходимата му "мая", за да има шанс да прояви и една хилядна от способностите на хора като Александър? Човек, който до сетния си дъх не се е научил поне да чете, няма как на подобна позиция да не разчита на някого, за да успее да оцелее в котела на политиката и дворцовите интриги. А в неговия случай той е бил просто марионетка разчитаща на милостта на тези, които са й дърпали конците и която се е отдала на охолство и разврат, които дотогава не е можела да си позволи дори и да е искала. Те затова са го и сложили на трона. Бил е идеален за целта и неспособен да им се противопостави.

 

П.С.: обещаните от мен по-горе линкове 

Tales from the Palace: Cheoljong, the beggar king (Part one)

Tales from the palace: Cheoljong the beggar king (Part Two)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво е, че корейците завиха по посока на книгата (доколкото съм чела резюмета), а не към китайския сериал.

Off Topic

Кралят там също привидно умира.


Внесе малко живец. Да видим само кой от четирите финала ще изберат - трите от китайския сериал или този от книгата (дано да е той). Само да не изберат пети, корейски край :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде сега 5 финала :28558: Не остана много, тази седмица ще видим.

Между другото, финалният епизод се пада на 14 февруари, - още една подсказка, че няма да има драми накрая.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

12 hours ago, Paribas said:

Хубаво е, че корейците завиха по посока на книгата (доколкото съм чела резюмета), а не към китайския сериал.

  Hide contents

Кралят там също привидно умира.


Внесе малко живец. Да видим само кой от четирите финала ще изберат - трите от китайския сериал или този от книгата (дано да е той). Само да не изберат пети, корейски край :lol2:

О, книгата е ужасна! Аз лично я считам за най-кошмарната от неговите книги, които съм чела. Никога не съм харесвала Хайнлайн и така и не разбрах, защо го нареждат редом с Азимов и Кларк. Несравними са, според мен.
Чувала съм, че китайския сериал има три финала: двата лоши, които съм гледала, и един хубав. В който всичко е рози и Фтички.
Искрено се надявам, заради началните надписи, вилата да се окаже тяхното гнезденце. И дано дамите й да оживеят и да се радват на дълъг и щастлив живот покрай тях двамата, готвача и приятеля му, в който едната е влюбена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с къщичка в гората звучи най-добре. Ха дано. Ако прецакат светлата дата на най-български светия Трифон Зарезан (вярно, че тогава се пада последният епизод), ще са тотални идиоти :lol2: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...