ukio Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 Разбирам ви напълно. Удивително е, колко добре се справя Кодай Асака в тази роля. Напълно различна от всичко, което е пресъздавал. Сетих се да предложа друго подобно заглавие на запитването по-горе - Kinou nani tabeta? 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 Харесва ми, как Малчо се вписва в картинката на тези двамата. Много е естествен и откровен героят на Такуя Кусакава. Всички са такива, всъщност. Писателят полудя. Така е като не излиза навън. Губи представа за реалността. Асака прави феноменална роля. Браво! Искам повече екранно време за него и ми е чудно, че така и не се срещна със съученика си, за поговорят по "темата". 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 Пожелах си го и сценаристите го изпълниха. Горкият Цуге. Шокира се от гледката. Не знам, как ще завърши всичко, но сюжет за книга може да се получи от цялата работа. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 Ааа, знаех си, че Цуге пръв ще развали магията. Сега ще стискам палци на Адачи. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Невероятно, как всички подкрепиха Адачи в проекта му. Това вече почти не се среща. Много хубави човешки взаимоотношения. Понякога дори гледам на главните повече като на приятели. Съвсем забравям за нелепата бл нишка. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b_a_d Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Знаех си аз, че и на очилаткото ще му се случи същото. Котката прилича много на покойната ми Сара, натъжвам се, но и много ме радва. Изключително интересен и готин сериал. Обожавам ги такива. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Добре. Не прекалиха и не залитнаха в крайностите. Беше приятно, дори дълбоко психологическо изживяване на моменти. Тези монолози ме наведоха на подобен извод. Много съм доволна от поддържащия каст. Винаги съм смятала, че балансът е силата на всеки добър проект. Женската роля се оказа изненадващо симпатична, особено благодарение на финалния щрих с фойерверките. Мислех, че свърши. Забравих, че има Спешъл. Привързах се към героите. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 Ето песните, без които дорамата щеше да изгуби от чара си: Начална - "Ubugoe" by Omoinotake Финална - "Good Love Your Love" by Deep Squad Много приятни за слушане. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 В мрежата са луднали по дорамата. Ама и японците са спретнали едни фотокниги и календари на актьорите, свят да му се завие на човек. Чакам с нетърпение да събнат новата дорама на Кейта Мачида! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 Новата дорама на Кейта е качена. Само 6 епизода, от които 4 са преведени. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
felicyti Posted March 27, 2021 Share Posted March 27, 2021 От двата спешъла, излезли след сериалчето, този с Цуге и Минато ми беше по-интересен. Цуге отново "избухна" Off Topic с четене на книги с "1500 романтични съвети", опит за танци, и използване на хитрина поръчвайки си салфетки с доставка от "куриер" . Както каза: "Ще се наложи да го направя по стария начин". Историята им в специалния епизод, продължи в същия дух както в основните епизоди, и в този ред на мисли много ми хареса в сериала, че взаимоотношенията между двойките много помагаха за професионалното им развитие един на друг. С или без да осъзнават, усъвършенстваха себе си с помощта на другия. А ако трябва да говорим за чувства, то съвсем основателно и логично е представено как те възникват при Адачи и Куросава. Аз много държа на това в този жанр! За тези кратки епизоди успяха да се представят добре характерите на двамата главни и дори да се надградят. Особено историята на Куросава. И ще се повторя, че съм изключително приятно изненадана от актьорската игра на Кейта, определено прави впечатление. А актьорът изиграл Цуге - шапка му свалям! Благодаря отново за преводът, беше една кратка, точна и ясна история, много приятна за гледане. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted March 27, 2021 Share Posted March 27, 2021 И аз скоро ще изгледам Спешъла. И двамата споменати актьори са великолепни. Имат опит с доста роли и най-вече талант. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted April 1, 2021 Share Posted April 1, 2021 Първият Спешъл изгледан. Радвам се на фокуса върху героя на коухая. Ама той голяма скица излезе. И изводът, който направи на финала напълно ми усмихна живота. Хаха! Свещена простота! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted April 5, 2021 Share Posted April 5, 2021 Вторият спешъл се фокусира само върху Цуге. Не беше особено интересен и оригинален, особено за финал. Нямаше тази простодушна изненада с кохая преди това. Като се сетя за реакцията на Кусакава, още ме напушва на смях. Хубаво е, че Цуге стана толкова популярен, но тези отношения с хлапето вече не ме радваха. Започвам да усещам, че има нещо в този младеж Ютаро. Нещо странно и необяснимо, което по-скоро е негативно и въпреки доброто първо впечатление, за финал има обратен ефект. Може би прекалено преекспонираха този актьор. Откакто се появи на екрана, всички подобни роли са негови, а това тъпчене на едно място не е добре. Имам чувството, че го откриха като заместител на Джун Шисон, който преди това правеше подобни превъплъщения, но бързо разбра, че трябва разнообразие и дълбочина, за да станеш голям. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indira Posted April 22, 2021 Share Posted April 22, 2021 Чуден! Беше ми изключително приятно с тези двама главни герои и пътя към връзката им, изпълнен с много притеснения, смях, топлина и подкрепа. Много спокоен и премерен сериал, без нищо излишно. Даже и лекото преиграване на писателя не успя да ме подразни. Майстори да японците да предадат историята по толкова човешки начин. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted April 22, 2021 Share Posted April 22, 2021 Супер! Препоръчвам това като своеборзно продължение на маратона с един от актьорите. То е още по-прекрасно. Кейта Мачида участва. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indira Posted April 22, 2021 Share Posted April 22, 2021 Преди 4 часа, ukio написа: Супер! Препоръчвам това като своеборзно продължение на маратона с един от актьорите. То е още по-прекрасно. Кейта Мачида участва. Кейда Мачида ми хареса още, когато го гледах за първи път в сериала за гимназиста влюбен в учителката. Много е харизматичен. Благодаря за предложението. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted April 22, 2021 Share Posted April 22, 2021 Точно харизматичен. Много му отиват такива герои, макар че пробва в различни жанрове. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukio Posted July 17, 2021 Share Posted July 17, 2021 Given - нещо на подобна тематика, стартирало днес 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naia Posted July 19, 2021 Share Posted July 19, 2021 Действаме, действаме. Ако е рекъл Онзи, след сериала, може да преведа и анимето, хубаво е! Класическо, с чудна музика. /преди дни го изгледах за 6 часа, така грабва/ Но след сериала, защото ще спойли здраво, иначе. На 15.03.2021 г. at 19:13, ukio написа: Разбирам ви напълно. Удивително е, колко добре се справя Кодай Асака в тази роля. Напълно различна от всичко, което е пресъздавал. Сетих се да предложа друго подобно заглавие на запитването по-горе - Kinou nani tabeta? Първи сезон съм го превела. Kinou nani tabeta? Много любим! Аз нали си падам по главния. За спешълите / не е голяма загуба/, но нямам суб на руски. За втори сезон съвсем няма да имам / руски/, вече са недосегаеми. Та, няма как. Работата върви натам, че май трябва да си ги купя, ако наистина искам да преведа нещо. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts