Jump to content

The Uncanny Counter Season 1 (2020-2021)


Recommended Posts

Elj0kHxU4AEQ6H-?format=jpg

 

Off Topic

Elj1705U0AEFZWA?format=jpgEkcHO-NVcAAuQ7C?format=jpg

EkcJvgEVMAIzxNa?format=jpg

 

The Uncanny Counter Season 1 (경이로운 소문)
Страна: Южна Корея
Също така известен като: Amazing Rumor
По уебкомикса на Jang Yi "Kyeongirowoon Somoon”
Период на излъчване: 28 ноември 2020 – 17 януари 2021
Време на излъчване: Събота - Неделя 22:30
Жанр: Мистерия, Трилър
Канал: OCN
Епизоди: 16
Режисьор: Yoo Sun Dong (Vampire Prosecutor 2, 0.0MHz, Shoot Me in the Heart)
Сценарист: Jang Yi (webcomic), Yeo Ji Na
Субтитри: Английски
           
Участват: 
Jo Byung Gyu като So Moon
Yu Jun Sang като Ga Mo Tak
Kim Se Jeong (ex gu9udan, ex IOI) като Do Ha Na
Yum Hye Ran като Chu Mae Ok
Ahn Suk Hwan като Choi Jang Mool
Moon Sook като Wigen
Lee Ji Won като Im Joo Yeon
Kim Eun Soo като Kim Woong Min
Lee Do Yub като Jo Tae Shin
Choi Yoon Young като Kim Jung Young
Kim So Ra като Ki Ran
Jung Won Chang като Shin Hyeok Woo
Son Yeo Eun като So Moon's mother
Choi Kwang Il като Shin Myung Whi
Jeon Jin Oh като No Chang Kyu
Kim Jung Jin като Jang Hye Kyeong
Kim Seung Hoon като No Hang Kyu
Ok Ja Yeon като Baek Hyang Hee

Lee Hong Nae като Ji Cheong Sin

Lee Sun Bin Като Hui Yeong (епизоди 1, 3)

Son Ho Jun като Oh Jeong Gu (епизод 15)

 

Резюме: Сериалът разказва историята на ловци на демони, наречени „Counters“, които се представят за служители на ресторант за юфка, за да хващат зли духове, които са се върнали на земята в търсене на вечен живот. Всеки от тях има свои собствени специални способности…
Со Мун (Joe Byeong Gyu) е ученик в гимназията и най-младият член на "Counter". Неговата специална способност е физическата сила. Като дете той участва в мистериозна автомобилна катастрофа. Родителите му загиват при инцидента, а той претърпя няколко операции, но в крайна сметка не успява да се възстанови напълно и това води до трайно накуцване. Той иска да живее възможно най-тихо, но непрекъснато е измъчван от леденостудени погледи и обезсърчаващ шепот, и в крайна сметка се превръща в централна фигура сред "Counter".
Га Мо Так (Yu Jun Sang) е бивш полицай с невероятна сила. Преди 7 години е претърпял инцидент, след койт губи паметта си. Той става и основен ментор на Со Мун.
До Ха На (Kim Se Jeong) може да усети зли духове на стотици мили. Когато докосне някого, тя може да прочете спомените му.
Чу Ме Ок (Yum Hye- Ran) е готвачът на ресторанта с юфка. Тя е котвата и емоционалният стълб на групата.
Че Джанг Мул (Ahn Suk Hwan) е първият "Counter " в Корея и се занимава с управлението на разходите на групата. Той е легенда сред "Counter".

 

 

Български субтитри :subs: :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Линк към Сезон 2 :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът започна много добре. Засега са излезли пет серии, увлекателен е, актьорите са напълно кадърни, поне според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добри бойни сцени, добра режисура. Главната актриса някак не ми е позната/седа видях, че е певица/, но е свежо лице и обожавам ролята й. Дай й шанс, dido100, добре се справя. По принцип не си падам по фантастика и духове, но това ми харесва. Рядко успяват да направят неща тип комикс да изглеждат добре в реала. Тук успяват. Предават му точно онзи размах, който трябва, за да повярваш на историята. Действието е динамично, а историите на героите завладяващи. Ако задържи така, ще догледам и наредя в графата с любими. Имам добро предчувствие :icon_sunny:

 

А аз се чудех защо на постера са само

Off Topic

четирима, ех...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен много ми харесва сериалът, добре направен, със страхотни спец ефекти и забавни сцени. Четиримата главни добре си пасват като екип. Актьорът в ролята на главния "зъл дух" ми е много симпатичен. Вярно, в някои сцени може да ти се изправи косата от него, направо е зловещ, но в други изглежда като невинно дете. Явно са направили пресонажа му малко по-сложен, отколкото при останалите "лоши".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента съм на 7 епизод. Бива си го сериалчето, хваща вниманието и връзите между героите са хубаво изградени. За седем епизода ме разплака сигурно седем пъти, което означава много. Обхваща наситина тежки теми и вероятно може да постресира някой по-плашлив. Препоръчвам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан и харесан, но с едно голямо НО за последните епизоди. Определено щеше да е по-добре, ако не се беше наложило да сменят сценариста при започнат вече проект. Защото предшественикът движеше нещата по доста необичаен начин и имаше градация в действията на героите. След промяната тази градация отиде да пие една студена вода. Героите започнаха да говорят много повече и то колкото, за да запълват време, а злодеите уж трупаха повече сила, а ставаха все по-жалки и по-жалки. Да не говорим, че главния злодей тотално изгуби смисъла си на съществуване. Ще да е изпаднал в екзистенциална криза също като сценариста. Интересно ми е, вие, ако имате

Off Topic

неговите възможности, ще седите ли, за да посрещате 'гости' всеки път на чаено парти с ясната идея, че те идват, за да ви унищожат? Че накрая и сам им се предложи, въпреки, че го натупаха няколко пъти преди това и всеки път се връщаха все по-силни от преди. Логика-нулева. Не трябваше да сменят младият актьор злодей за сметка на по-стария. Младият имаше излъчването и беше лицето на сериала, да не говорим, че възрастният актьор няма как да заснеме толкова епични екшън сцени. Освен това, аз ли проспах нещо или така и не дадоха причината, защо семейството на Хана се е самоубило?

Нещо ми се губи там.

 

Двойката злодеи мъжът с белега и жената направиха сериала вълнуващ. Шапка им свалям. Прекрасно изградени образи и прекрасно изиграни. Жената егоист до мозъка на костите си, но

Off Topic

много бързо се ориентираше в емоциите на останалите и беше директна като картечница. Допадаше ми как беше принудена да се съобразява с едно единствено нещо и това беше мъжът с белега. Харесваше ми борбата им за надмощие и нейните протести. Актрисата внасяше една грация и безпощадност в образа. Мъжът с белега дори и след сливането си със злия дух, когато би следвало човешкият фактор да изчезне, показа че все още е способен да чувства. Арката в дома за сираци беше много силно и добре заложена в сюжета и ще я помня още дълго време. Това ме накара да уважавам противоречивата фигура на злодея. Защото каквито и да ги твореше злият дух, тялото което беше заел и душата първоизточник опонираше до последно. Тялото и началната душа дори и да са носели зачатъци на злина в себе си не бяха изцяло зли. Животът на първоизточникът също не беше справедлив или лек. Един от най-онеправданите герои. Съчувствах на злодея на моменти дори. Едно наивно, младо момче беше попаднало в лоша компания и тръгнало по лош път, но то от самото начало така и не бе имало избор. Освен това ми се струваше, че първоизточникът имаше и някакви признаци на забавено развитие, затова и беше толкова лесен за манипулиране от осиновителя си. Наистина кофти карма.

Респект за първия сценарист. Младокът дебютант в главната роля играе, та се къса. Не знам как се е учил на актьорстване, но ще си осребри заложбите, живот и здраве. Мацката идол също много я харесах. Има особени черти на лицето, които залепнаха за ролята, плюс че излъчването на нахакано лудо куче беше готино. За следващия път ги съветвам продуцентите да дават повече творческа свобода на сценаристите си, ако това е била причината :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже през последните месеци тук имаше доста въпроси за български субтитри за този сериал – видях, че са пуснали някакви, но нямам представа какво е качеството им. Линк е сложен в първия пост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Линк към профила на преводачката във vbox7, където си качва преведените серии онлайн. Още не го е оформила на плейлиста, ни вероятно предстои.

Благодаря за труда!:yes::thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много искам да го гледам обаче има само 4епизода с превод.Не го почвам защото може да се откажат да го превеждат както стана с ДОБЕРМАНА.Изглежда че най-яките сериали са трудни за превод ,но за преводачите - ЧЕСТ и ПОЧИТАНИЯ !!!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, elitooo написа:

Много искам да го гледам обаче има само 4епизода с превод.Не го почвам защото може да се откажат да го превеждат както стана с ДОБЕРМАНА.Изглежда че най-яките сериали са трудни за превод ,но за преводачите - ЧЕСТ и ПОЧИТАНИЯ !!!

 

Ами не е сигурно, че тези (посочените от вас) са най-яките сериали ;)
За The Uncanny Counter (2020-2021) чух, че са напреднали с превода, но честно, не знам къде се гледа, може би ако в първи пост на темата потърсите линковете :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 18 часа, elitooo написа:

Много искам да го гледам обаче има само 4епизода с превод.

До 13-ти епизод, с превод на български, са качени в Telegram канала "Любими азиатски филми".

За съжаление, аз не мога да пусна линк от компютъра, от който пиша в момента.:(

Редактирано от Amaia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доволна съм от сериала. Но преводът е трябвало да мине сериозна редакция. За първи път виждам толкова много правописни грешки на едно място. Много е хубаво, че някой се е наел да го преведе, не ме разбирайте погрешно, но прави впечатление. Не е много важно, все пак някой се е постарал. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...