Jump to content

aespa

skofiild

Recommended Posts

Групата завърши годината с участие на концерта MBC Gayo Daejejon, където изпълниха "Illusion" и "Girls".

Освен с красотата си, изпълнението доби популярност и с професионализма на Карина, чиято обувка се разлепи още при излизане на сцената, но девойката не показа притеснение и завърши участието си с аплодисменти. Браво!

Изображение

Днес, 1.01, рожденичка е Ким Минджонг или по-известна като Уинтър.

Да е жива и здрава, и да продължава да пее! Много!

Използвам момента, за да кача прекрасното изпълнение на "Priority" от концерта SMCU: PALACE по-рано днес.
Уинтър, Макс Чангмин и Тейон са страхотни.

Ох, не мога да се въздържа да не добавя, макар и в спойлер, песента "Yours" в която сладката рожденичка взе участие.

За тези, които не знаят, песента оригинално е на Рейдън и Чаньол (вкл. И Хай и рапъра Чангмо). За концерта към първите се присъединиха Уинтър и Марк (NCT).  Да ви кажа страшно добре си паснаха, а най-много ми хареса подкрепата, която Чаньол показваше към Уинтър - ще се обърне, ще направи зрителен контакт, ще се усмихне и тя видимо се отпусна във втората половина на песента. Сладури.

Off Topic

• Like 1

Интересно. 

През март aespa ще имат своя интерактивен дебют на известния SXSW Фестивал в Тексас, САЩ.

AESPA VR Concerr in Kwangya е сред избраните в официалната селекция за 2023 г. SXSW е голямо събитие в което се представят избрани материали - от музика и филми през интерактивни иновации, медии, и новости в гейминг индустрията. 

Звучи забавно. Ще очакваме отзиви. 

Изт. SXSW

Нещо далеч по-традиционно. 

Влог на момичетата от Сидни, есенното им пътуване до Австралия в което заснеха реклама за LOTTE. 

(клик на снимката) 

238a9572bc4481f6.jpg

Накрая, прекрасната песен "Time After Time", изпълнение от концерта на 1.01 SMCU: PALACE. 

Нингнинг, БоА, Уенди. 

Музика, вокали, изпълнение - top notch, както се казва. :yes:

• Like 1

aespa бяха отличени с Бонсанг на 32 Seoul Music Awards днес. 

Групата беше представена от Карина и Уинтър, които присъстваха на церемонията в качеството си на членове на GOT. Сладички. :)

Изображение

С наградите, от които имат вече доста, може и да са посвикнали, но им предстои първо участие на един от големите фестивали в САЩ.

На 10.06 ще са на основната сцена на Governors Ball в Ню Йорк. 

Off Topic

Изображение

А най-готиното е, че скоро очакваме пълен студиен албум от групата.

Не го казвам аз, а Карина, в Бабъл съобщение. Нямам търпение за потвърждение от СМ.

• Like 1

Първи самостоятелен концерт на AESPA.

Ще се проведее в два поредни дни - на 25 и 26.02 в JAMSIL ARENA, а името на събитието е ‘SYNK : HYPER LINE’. Надявам се това заглавие да покажат нещо свежо и различно. Ще можем да видим сами, тъй като вторият ден ще се излъчва по Beyond Live.

Изображение

Мястото на концерта.

Off Topic

Изображение

Няколко снимки за ELLE KOREA и YSL. Ужасно са красиви.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Off Topic

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Заснеха и кратичко Q&A видео за медията, може да го гледате ТУК.

И след като ги виждаме такива  "фатални" ми се иска да видите колко са сладки момичетата, когато си играят с не по-малко сладките алпаки (които понякога плюят посетителите си... :lol2:).

Видеото е кратък момент от риалитото, което върви по WAVVE, кликнете на снимката, за да гледате.

Изображение

• Like 1

Запис от студиото - "Time After Time" с Нингнинг, БоА и Уенди.

Не очаквах да качат такова видео, но благодаря.

Интересно, интересно. 

През март Невис ще дебютира като AI-изпълнител по време на виртуалния концерт на групата на фестивала SXSW (South by Southwest), за който писах по-горе.

Изт. Daum

Разбира се, въпреки оскъдната информация много се пише по темата, доста хора не само, че имат мнение, но и "знаят" всичко. Въобще няма да й е лесно на Невис, да ви кажа, ще я гледат под лупа и еле пък ако не пее "на живо" направо не ми се мисли. :lol2:

Изображение

• Like 1

За съжаление все още нямаме информация за комбек, кога и как ще се случи. Концертът на групата обаче приближава и днес пуснаха кратичко видео в което ни канят да видим различните страни на момичетата.

Клик на снимката.

Изображение

aespa бяха отличени и с Бонсанг за Артист на годината на провелите се вчера 2022 Hanteo Music Awards.

Изображение

Off Topic

• Like 1

Подгряват ни за концерта (25, 26.02), като днес пуснаха кратка танцова практика на новата си песен 'Sweet and Salty". Много готино звучи.

Обаче ми е мъчно за момичетата. Намесиха ги в борбата за власт на върха на СМ. Един от начините на текущият CEO да окаля И Су Ман е да си играе с фендъма на aespa, като размаха картата на жертва. Във видео обръщение тази сутрин разкрива, че ИСМ е отложил завръщането на момичетата, което е било планирано за 20.02. Направил го е, за да се преработи сингъла им по начин, който да включва "устойчивост" и "засаждане на дървета", каквато е новата концепция на СМ. Въпреки че песента е била записана вече се е наложила преработка, което пък е разстроило момчетата и в крайна сметка довело до отлагане на албума им. Въобще, любимата ми компания се клати от вътрешни борби, а аз много се надявам вече да се разберат кой колко и да се съсредоточат в това, което правят най-добре, а именно музиката.

• Like 1

Днес се провежда церемонията по раздаване на Circle Chart Awards 2022 и aespa са сред почетните гости.

Изображение

сладки :)

Изображение

Off Topic

Отличиха ги с награда за м. Юли Artist of the Year - Global Digital за "Girls".

Освен това, наградата за композитор на 2022 г. беше дадена на Ryan S. Jhun. Той е част от екипа на "Girls", както и на "Step Back" на GOT The Beat.
[Извън темата - той е продуцирал и "Dumb Dumb", любимата ми песен на RV, както и "Love Me Right" на EXO. (рИва)]

Браво!

Off Topic

Качиха видео от репетициите за концерта.

Казва се "aespa 1st Concert Dance Practice Behind | 'SYNK : HYPER LINE' Record #01", така че очаквам скоро и част 2.

• Like 1

Епизод 3, последният за сезон 1 на SM Culture Universe се казва "Girls (Don’t you know I’m a Savage?)' и ще излезе на 22.02.2023 г.:)

Изображение

Карина

Изображение

Джизел

Изображение

Уинтър

Изображение

Нингнинг

Изображение

Тийзърът на филмчето. УАУ 

• Like 1

След като вчера беше отложен, днес публикуваха еп.3  M Culture Universe - "Girls (Don’t you know I’m a Savage?)'.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И какво разбрахме накрая?

Точно така - нищо. :D

Изображение

• Like 1

aespa в канала на комика Пак Мьонг Су. Засега няма англ. субки, но скоро ще качат (надявам се). 

Днес се състоя първият самостоятелен концерт на групата "'SYNK : HYPER LINE".

Отзивите са много добри, изпълнили са шест нови песни, а всяка от девойките е имала своя соло момент. :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Off Topic

• Like 1

Концерта вчера беше много готин, новите песни звучат страхотно и нямам търпение да чуя студийните, изчистени записи. 

На вниманието ви обаче поствам фен камера от изпълнението на Нингнинг със соло песента й "Wake Up". 

Наскоро чух израза "соло материал" и гледайки Нинг най-добре разбирам какво означава. 

Снимчици от и след концерта.:)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

• Like 1

Някои песни си струва да са на много места, за да могат да стигнат до повече хора. 

Такава е и "Floral Sense" на Йесонг с участието на Уинтър

Нали знаете как казват за един особен вид музика, че е изцеляваща? Определението идеално пасва на "Floral Sense", която е красива, лирична, отпускаща, а гласовете на двамата изящно се допълват. Чуйте я, наистина е като балсам за душата.:)

• Like 1

Статия за aespa в PAPER.

"Първите им впечатления една от друга са ярки, както в деня в който са се срещнали: Карина - висока и мистериозна, Джизел - чаровна и женствена, Уинтър - дребничка и срамежлива и Нингнинг - шантава и приказлива. Химията се случила веднага, създавайки бърза връзка сред несигурността на ситуацията...

Стандартната система за обучение на трейнитата е пословично труден краш-курс в пеене, танцуване, рапиране, етикет в социалната медия. Дълги нощи и ранни утрини, мелачка, която те кара да се питаш колко всъщност наистина искаш това. Оцеляването в тази система, прави всяко друго предизвикателство незначително. "Докато се подготвяхме за концерта осъзнах, че периода на обучение е бил изключителна важна и значима част от живота ми." казва Нингнинг. Най-младият член на отбора тренира 5 г. преди дебюта си с Еспа през ноември 2020 г. "Тъй като всеки айдъл минава през такъв период на обучение преди дебюта, това е което прави к-поп артистите толкова способни." - казва Карина. Тя често е наричана "all-rounder" (универсална, всестранно развита) - айдъл, който е развит във всички дисциплини - от рапа, през пеенето до умението да се открява в тълпата. "Мисля, че заради това к-попът е такъв феновен" (Карина).
...Те са привлечени от индустрията от ранна възраст.
Джизел е родена в Сеул, но учи в международно училище в Токио, където се развива в изкуствата. "Това беше единственото нещо на което се наслаждавах в училище" - казва 22-годишната гражданка на света. Пораснала говорейки японски, корейски и английски, а интересът й към езиците я привлича към полиглотските игри на думи. След присъединяването си към СМ като трейни, тя развива уменията си като рапър и текстописец.

Подобно на нея, Нингнинг винаги е знаела, че иска да е изпълнител. Когато е на 8 г. се състезава във втори сезон на China's Got Talent, преди още да стане част от пре-дебютния екип наречен "СМ-новаци"  (SM Rookies) няколко години по-късно. Магнетичния вокален феномен: "обичах да бъда на сцена и да общувам с публиката" - припомня си 20-годишната вокалистка. "Вълнението да съм на сцена и да правя това, което обичам пред хората е което ме мотивира да стана айдъл." Мощната вокалистка вижда тази част от кариерата си като важна крачка към дори по-голямата сцена. "Когато си к-поп айдъл ти определено имаш много възможности да си на сцена.

Междувременно детска тръпка вдъхновява Уинтър да мисли за славата. "Израстнах гледайки много телевизия." - казва 22-годишната Уинтър. "Имах голяма тръпка, харесвах корейския актьор Куон Сънг У. Казах на майка си, че искам да се омъжа за него, а тя каза, че трябва да стана известна, ако искам да се омъжа за звезда. Това ме мотивира. Харесвах също и хората на сцената, така че накрая осъзнах, че искам и аз да съм там (на сцена)." Пронизващите вокали на Уинтър и студеното й изражение правят изпълненията й омагьосващи. 

В средното училище Карина свири на три музикални инструмента: пиано, китара и флейта. Винаги е обичала музиката, но не е мислела за нищо повече докато не видяла по телевизията изпълнението на "Into the New World" на Girls' Generation. Имиджът, деветте млади жени, въртящи се и ритащи в унисон на сцената - променили начина по който виждала айдълите. "Когато мисля за думата "айдъл" мисля за глагола "идолизирам.", - казва 22-годишната танцьорка. "Когато идолизираш някого ти го гледаш и често си вдъхновен от него или пък го гледаш с обожание. Но това е само на повърхността." Ако затвори очите си и помисли за думата "айдъл" пред нея се появява вселена. Първата картина, която си представя е звезда. Тя блести, но никога не можеш да стигнеш достатъчно близо, за да я видиш каквато е реално: облак от газ и космически прах в далечна празнота, на твърде много светлинни години. "Когато помислиш за звезда, каквато често е наричан "айдълът" - те блестя и светят, могат да са студени или горещи. Има привличане, но и дистанция. Така че айдълът е някой, който изразява всички емоции, добри и лоши, и щастливи, и тъжни. За феновете ние сме ярки, но (всъщност) не винаги сме толкова блестящи, колкото изглеждаме."

Целият материал е по повод дигиталната колекция, вдъхновена от aespa и пусната в електронна среда миналата седмица.
С новата дигитална колекция-капсула - партньорство между е-платформата за луксозни виртуални стоки The Dematerialised, PAPER, SM Ent. и Warner Music Group, aespa разширява присъствието си и в модата на бъдещето. Когато става въпрос за дигитална мода, пейзажът е бекрайната Куангя и радикализира начина по който хората се отнасят с дрехите си. В метавселената дизайнът не е ограничен в материя и физика, ти можеш да представяш себе си както искаш.

aespa съ-проектира линия от визии, аксесоари и ae-домашни любимци, според личните си вкусове. С тях феновете скоро ще могат да създадат свои собствени  колекции. 

img.png?width=750&quality=80

PAPER публикуваха и материали за всяко от момичетата поотделно. 

Кликнете на снимките, ако искате да се запознаете с тях.

Уинтър

Winter Is aespa's Versatile Enigma

Джизел

Giselle Is aespa's Determined Vibe-Setter

Нингнинг

Ningning Is aespa's Enthusiastic Daydreamer

Карина

Karina Is aespa's Intense, Attentive Leader

You Tube канала на групата днес публикуваха и видео зад кулисите на заснемането на SMCU еп.3. Еспа-каскадьорки. ;)

• Like 1

Триминутен обзор на първия концерт на aespa ‘SYNK : HYPER LINE’, под музиката на "Aenergy". 
"...we are THE AESPA...":)

Billboard публикува материал за първото им специално VR-участие на фестивала 2023  SXSW.

Представяне на момичетата в канала AmazeVR, които организират концерта във виртуалната реалност.

На 25.03 групата ще участва в Тайланд на Sound Check Festival 2023.
Това си е след две седмици. Радвам се, че скоро ще ги видим на живо. Е, или поне фен-камери ще гледаме.

Изображение

На 11.04 са във Филипините за K-Verse Festival.

Изображение

Междувременно ще тече и японската част от турнето им ‘SYNK : HYPER LINE’:

На 15, 16, 18 и 19.03 са в Осака.

На 1 и 2.04  са в Токио.

На 15 и 16.04 са в Сайтама. 

На 29 и 30.04 в Нагоя.

Изображение

Хм, натоварено ще им е. Засега изглежда само май е свободен, което ме кара да си мисля, че именно тогава ще излезе албумът им, за да може да поемат към щатско с нови парчета? 

А какво имат предвидено за там?

След юнския фестивал в Ню Йорк - още едно американско приключение за момичетата.

aespa са първата к-поп група, която ще се представи на друг от най-големите фестивали в САЩ, а именно Outside Lands в Сан Франциско. 

В материал за събитието NYLON ги нарича AI К-поп Кралиците. Събитието отбелязва 15-тата годишнина на фестивала и ще се проведе на 11-13 август 2023 г. в Голдън Гейт Парк Сан Франциско. 

Изображение

• Like 1

aespa са в Осака, Япония за първите си самостоятелни концерти, които преминават доста успешно. 

Знаете, че в японско са много стриктни с авторските права и затова няма кой знае колко материал от концертите, но някои MY са снимали мястото преди започване на концертите и публиката е впечатляваща.

Off Topic

Изображение

Изображение

Малко неочаквано, но пък много приятно.

Влог от Джизел - малко тренировка и гостуване на Соми с която са добри приятелки. 

GiGi Vlog. Готино.:)

Изображение

Интересно.

aespa с нова песен - саундтрак на име "Hold On Tight", към филма на Apple Tv "Tetris". Филмът ще е в кината (в Америка предполагам?) на 24.03, а на платформата ще е наличен от 31.03, когато ще излезе и ост албумът. Лентата е по действителни събития и разказва биографията на създателя на популярната игра - Henk Rogers, и за съдебната битка за интелектуални права върху Tetris. 

Изт. Allkpop

Изображение

Edited by kandala
  • Like 1

aespa за бранда младежки дрехи - MLB.

Качиха и втора част на заснемането на vcr за концерта "aespa 1st Concert VCR Shooting Behind | ‘SYNK : HYPER LINE’ Record #02"

Момичетата споделиха и някои красиви снимки от разходка в Бангкок, където бяха за фестивала Sound check.

След концерта.
Изображение

От разходката.

Карина
Изображение
Още Карина - тук.

Нингнинг

Изображение

Още - тук.

Джизел

Изображение

И тук

Уинтър я няма, тя не е много по тази част.

• Like 1

Излезе песента на asepa "Hold On Tight"', която е и първият саундтрак на групата.
Тя е записана за филма "Tetris" на Apple Original Film. На мен парчето доста ми харесва. Познахте ли семпъла? :D

Супер готино интервю за UPROXX

group-02-copy.jpg?imageOpt=1&fit=bounds&width=1282

ningning-copy.jpg?imageOpt=1&fit=bounds&width=794&crop=3972,5670,x413,y0

"Само няколко години откакто съществува, aespa се превърна в днешният трендсетър и един от най-търсените к-поп изпълнители в света.  "И ще продължаваме да бъдем трендсетър. - добавя Джизел."

giselle-copy.jpg?imageOpt=1&fit=bounds&width=834&crop=4170,5976,x453,y0

Малко по-късно тя говори за ae-Джизел: "Разбирам ae-Карина, защото тя изглежда като Карина. Но ae-Нингнинг, ae-Уинтър, ae-Джизел буквално не приличат на нас. Особено ae-Джизел - не знам откъде дойде тази къса коса И целия оранжев костюм? Не харесвам оранжево и не знам защо тя носи микс от оранжево х сребристо. А оранжево и сребърно е най-лошата комбинация според мен. Когато излезе (анимацията) аз бях "А? Това съм аз?... защо?"

Уинтър споделя: 'Определено беше момент, който грабва вниманието - да дебютираме като тази нова, силна момичешка група. И честно казано не знаехме, че компанията ще приобщи всички в тази философия и ще създаде тази SM Културна вселена. И ние самите бяхме изненадани, че други артисти се присъединиха към концепцията."

winter.jpg?imageOpt=1&fit=bounds&width=932

За предстоящата си музика - албумът, който ще излезе през май, казват: "Различното и забележителното в новите ни песни е, че всички те имат важно значение. Текстовете и музиката този път са много по-лесни за слушане и възприемане, нещо което сме наистина развълнувани да покажем. Докато държим на корените си и aespa-стилът, този път (все пак) ще е малко по-различно. Ще покажем разнообразие. Не просто комбек-песен, но ще разкрием и по-сантиментална и музикално ориентирана своя страна. Песен към която всичките четири сме наистина много привързани."

karina.jpg?imageOpt=1&fit=bounds&width=747&crop=3735,5413,x0,y0

• Like 1

През март Нингнинг беше на корицата на VOGUE+ CHINA.

Клик на снимката за видео от фотосесията.

Изображение

Off Topic

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

За дигиталното издание на VOGUE KOREA през април звездата е Уинтър с модели на Polo Ralph Loren.

клик...

Изображение

Off Topic

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Канала на групата качи видео от подготовката за концертите в Сеул на 25 и 26.02 - "aespa 1st Concert Stage Practice and Rehearsal Behind | ‘SYNK : HYPER LINE’ Record #03". В него проследяват репетициите им в седмицата преди събитието, а момичетата наистина доста са се постарали.

Много са готини, нали?

Добре се представиха и в първите си  10 концерта в Япония, където събраха 110 000 души публика без дори да са издали японски сингъл. Забележително.

Изображение

Още по-впечатляващ е фактът, че на 5 и 6.08 aespa ще имат два концерта в TOKYO DOME с което се превръщат в първата сред 4-то поколение групи, които ще имат соло концерт на това забележително място.

Изт. Naver

Те са и петата дамска к-поп група която ще се изявяви в Токио Дом, като освен това ще бъдат и групата с най-кратко време от дебюта до концерта си там.

1. aespa  - 991 дни от дебюта
2. BLACKPINK - 1213 дни след като дебютират
3. TWICE - 1256 дни
4. KARA - 2110 дни

5. SNSD - 2683 дни

Допълвам

Оказва се, че са и най-бързо изявилият се чуждестранен изпълнител на сцената на TOKYO DOME по принцип. Интересно.

изт.Soompi

• Like 1