Jump to content

aespa


skofiild

Recommended Posts

Гадно е това с писмата, наистина. Понякога феновете са най-глупавите хора на света и започвам да се чудя дали пък всъщност са различни от к-нетизените на които се приписват различни грехове. Защото в случая два "клона' на фендъма, ако мога така да кажа, изиграха своята роля. 
Първите бяха тези от LGBTQ-общността, които се кълняха, че Рина е с различни наклонности, не била "направена за мъж" :slap: и прочие. Същите хора, които се бият в гърдите колко са освободени и как не трябва да бъдат слагани в рамки. Голяма част от тях бяха първите, които вдигнаха шум и къде на шега, къде на сериозно, започнаха един през друг да коментират по адрес на Карина и този на И Дже Ук. Всичко това се превърна в снежна топка прераснала в лавина. 
И докато целият този шум, макар и негативен, можеше да се обърне в полза на групата (няма лоша реклама), то към тях се присъедини тежката артилерия - част от китайската фен база, които както в случая с Нинг, заплашиха да бойкотират aespa. То не бяха призиви в социалките, хаштагове, стигна се и до добилите зловеща слава камиони пред сградата.
аespa правят музика в Корея, имат китайски член в групата, кариерата им е в пика си. Бъдещето/успеха им пряко зависи от ситуацията. Голяма част от бюджета на групата се осигурява от продажбата на албуми, а може би половината приходи идват от Китай. Макар и облечен в чар и блясък, к-попа също е бизнес и компаниите не могат да си затварят очите пред финансови загуби. Това важи за музикалния бранш като цяло, не само в Корея.
Та според мен, всички тези фактори доведоха до това Карина да напише писмо-извинение. Не мога да приема, че се налага такова нещо, но я разбирам.

Преди две години Джой от Ред Велвет писа подобно писмо заради връзката си с Crush, Чен също се извини на феновете за неприятностите, НО НЕ И ЗА ИЗБОРА СИ, държа да отбележа. През ден някой айдъл се извинява за нещо, но за нас - хората на Запад, остава все така непонятно защо се очаква да го правят. 
Надявам се скоро връзките и ходенето по клубове (!!!) да бъдат приемани за нормални неща, каквито са всъщност!  

 

На по-позитивна нота да кажем, че антитата са по-малко, просто са по-шумни, както винаги. Като цяло фендъма, а и останалите фенове в к-попа подкрепят Карина и връзката й. Започват да се чуват и гласове в индустрията, които застават на нейна страна, както е случаят с певицата The Deep за която говори материал в Koreaboo

Думите им в края на статията са: "Реакцията на певицата е стъпка в правилната посока, според феновете, показвайки, че гласове в индустрията започват да се противопоставят на неоправданата реакция, с която идолите се сблъскват заради личните им решения." Дано само промяната започне да се случва по-бързо!

 

 

Да завършим с красивата Уинтър, която е на корицата на мартенския DAZED.

bCk24Fcz_o.jpg

 

eLIPAPvb_o.jpg

 

0wBKAPd9_o.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нингнинг с първи соло ост. 

Песента  се казва "Count On Me" и е за драмата "The Midnight Studio". 

 

 

На 20.003  aespa ще участват в сцената по откриването на MBL World Tour Seoul Series 2024.

Или с други думи когато Американската бейзболна лига провежда мачовете си извън САЩ и Канада, като тази година са в Сеул. Супер! 

OklzyUtj_o.jpg

 

 

На 29.03 aespa ще издадат нова песен за Apple TV+. Тя е за куклената поредица "Fraggle Rock: Back To The Rock сезон 2".

Ост парчето се казва "Get goin", а освен с изпълнение на саундтрак, групата ще зарадва феновете и с камео появяване в един от епизодите. 
 

 

Момичетата се подготвят и за второто си световно турне '2024 aespa LIVE TOUR - SYNK : Parallel Line', което стартира от Сеул на 29-30.06.2024 г.
Следват:

06-07.06.2024 г. Фукуока. Япония

10-11.07.2024 г. Нагоя, Япония

14-15.07.2024 г. Сайтама, Япония

20.07.2024 г. Сингапур

27-28.07.2024 г. Осака, Япония

03.08.2024 г. Хонконг

10.08.2024 г. Тайпе, Тайван

24.08.2024 г. Джакарта, Индонезия

31.08.2024 г. Сидни, Австралия

02.09.2024 г. Мелбърн, Австралия

21.09.2024 г. Макао, Китай

28-29.09.2024 г. Банкок, Тайланд
На по-късен етап очакваме обявяването на допълнителни дати и места.

Изображение

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изненадваща колаборация.

На 2 април, 18:00 KST ще бъде издаден дигиталният сингъл "Officially Cool" - Bang Yedam х Уинтър.

Парчето е продуцирано от Kenzie, което увеличава очакването дори още повече.

2reoiN0G_o.jpg

 

 

Няколко готини снимки за "Fraggle Rock: Back To The Rock S2", където се говори, че aespa ще се появят камео в днешния епизод.

UOZf3H3b_o.jpg

 

n5f3gAHa_o.jpg

 

 

Докато чакаме да видим как ще се представят в кукленото шоу, може да се усмихнем със "специалното участие" на групата за драмата "The Midnight Studio"".
...I''m on the NEXT LEVEL.:rofl:

Off Topic

 

:rofl:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

aespa и изпълнението им за MBL World Tour Seoul Series на 20.03.2024 г.

"Drama+Next Level". Отдавна не бях слушала Нивото и си мисля, че беше съвсем на място за повода.

Изображение

 

 

 

За първи път филм за групата на световен екран - на 24 и 27.04 "aespa: WORLD TOUR" ще се излъчи в някои кино вериги в над 50 държави. На сайта www.aespaworldtourincinemas.com може да се абонирате за повече информация.

А ето как го описват: "Първият концертен филм на глобалния хитмейкър Aespa избухва на екрана в кината по целия свят! От февруари до септември 2023 г. първото световно турне на групата, aespa LIVE TOUR 2023 SYNK : HYPER LINE, посети 21 места на четири континента. Сега влезте в последната глава от тяхното глобално турне с aespa: СВЕТОВНО ТУРНЕ в кината."

Poster for aespa: WORLD TOUR in cinemas

 

 

Групата ще бъде включена в EP-то на ам. диджей и продуцент TOKiMONSTA "Songs of the Rebellion" (EP) , което и доколкото разбирам е саундтрак към филма "Rebel Moon — Part Two: The Scargiver". Песента се казва "Die Trying" и излиза на 19.04.

За работата си с aespa TOKiMONSTA казва: “Да мога да си сътруднича с k-pop изпълнителите от aespa беше невероятно, особено като американка от корейски произход

CO9j5hwu_o.jpg

 

 

Джизел с фотосесия за ELLE KOREA x LOEWE.

Изображение

 

Изображение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...