Jump to content

aespa


skofiild

Recommended Posts

Хайде, първият им онлайн концерт и то с голямото семейство на SM.

SM Entertainment звъни през новата година в голяма степен!

Агенцията пусна тийзър за предстоящия им онлайн концерт „SMTOWN LIVE - Culture Humanity“. Според тийзъра, актовете, които трябва да бъдат част от събитието, включват aespa, WayV, NCT Dream, NCT 127, NCT U, Red Velvet, диджей Raiden, Ginjo и IMLAY, Baekhyun, Kai, Taemin, Taeyeon, Kangta, SuperM , Super Junior и TVXQ.

Ще се излъчи на 1 януари в 13:00 KST (или на 31 декември в 23:00 EST, 20:00 PST).

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момичетата подканват да гледаме концерта им като правят специални билети :D~

Има анг. суб.

Let's make SMTOWN LIVE TICKETS with #aespa | #에스파 와 티꾸

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В ютуб канала им...

 

А утре Winter е рожденичка . В техния Туитър има още снимки, те направо честитят с рождения ден и новата година.

7q0ED.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като направиха рекорд след първите 24 часа цъък:es:

Днес беше обявено, че момичетата са направили 100 мил. гледания за 51 дена и 12 часа:panda-145:

Превръщайки Black mamba в (fastest K-pop debut music video )

Image

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво на момичетата! 

Много ме радват. :)

Получихме и BTS видео, сега очакваме обещания пърформанс, хард версия - инфо ТУК

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 1/8/2021 at 3:42 AM, bubble said:

След като направиха рекорд след първите 24 часа цъък:es:

Днес беше обявено, че момичетата са направили 100 мил. гледания за 51 дена и 12 часа:panda-145:

Превръщайки Black mamba в (fastest K-pop debut music video )

Image

 

А така! Тъкмо преди малко погледнах и аз, че са минали 100-те милиона :) Задминаха батковцците от SuperM мълниеносно, ти да видиш. :D Не знам хейтърите дали са помогнали, но и харесванията им са вече близо 2.5М, което си е направо екстра, особено за дебют. 
На мен песента ми допадна от раз. Има зарибяващи мотиви и особено любимо ми е вибратото на Нинг Нинг на 2:48 от клипа, което направо ми напомня за българските родопски песни - много интересно и необичайно звучене.
Епизодът с "падането" (демек "грехопадението", нали) в хореографията им също ми е любим - ъгълът на заснемане е мега, както си го могат корейските оператори, но и самия образ на падение след като е прекъсната "връзката" е уникално добре изобразен.

Та в този дух на мисли особено привлекателна ми е концепцията, разбира се - SM надмина себе си и тоя път :es:
Бях се притеснила по едно време миналата година като излизаха разни снимки на предполагаеми участнички в предстоящата група, че са поели да се саревновават за внимание, наблягайки на обичайните съблазни и останах мега очарована, че няма и следа от такава опасност. Съревновават се честно, с акъл и таланти :rolleyes: 

А тия дето само говорят за плагиатстване не забелязах обаче да споменават, че и тази група има филмови препратки, в случая към Аватар, много ясно. В дебютната им сцена даже летят отзад на екрана семенца от Дървото на Живота като тези, които накацаха в Аватар главния герой като "знак" :) И "райската градина" е цветна и живителна като във филма.  
Изобщо цялата концепция си я интерпретирам като визуализация на "падението" на човечеството от истинския и многоцветен Горен свят в плоския и монохромен долен (земен), за което уж е виновна черната мамба, но това е "еволюция", казват. И сега сигурно ще се стараят да си върнат връзката с другото си аз, т.е. с вътрешното себе, или загубената си божествена същност ;) 

Интерсното е, че Змията е "врагът" все, а точно тя е символът на SM. Дали е враг или учител в еволюцията тогава? Много ми е интересно какво влага И Су Ман реално! Но определено има езотерична символика, защото на колието на Карина в сцената с магьосницата, т.е. двете змии, образуващи М-то, имат малки шишарки накрая, а шишарката е много разпространен символ на вътрешното виждане, защото епизфизата, която е приемния орган у нас за фините вибрации, прилича на шишарка точно. И всъщност магьосницата закрива "виждането" един вид и всичко става червено. Червеният цвят е първата чакра, земното живеене – понеже е цвета с най-бавната вибрация. И след това идват отровните мастилени цветове и разрухата на райската градина... Чудно ми е какво ли се надига от "разрухата" накрая все пак? Човекът, който възстановява връзката си? (защото пак се появяват дигиталните картинки)

И така, тази група определено ми спечели вниманието, а и девойчетата са сладурки. И пак да си кажа, че му свалям шапка на И Су Ман. Още не съм му простила, че е дъвкал 3 часа и половина по телефона душичката Бекхьони и го насърчава да пие като му изпраща за подаръци алкохоли, ама пък което си го може, може си го....  (По повод последното за пиенето разбрах наскоро, че било израз на почитание при тях, Боже - и ако по-върастен от теб те покани да пиеш, е некултурно да отказваш... Подозирам, че тази традиция се пази от далееечните времена, когато пиенето е било вид посвещение! Както е било посвещение и това да се биеш и млатиш – за да направиш чувствителна физическата материя. Ама сега като си вече чувствителен, си е жив атавизъм и назадничавост. Ок отплеснах се....)

Последно само – още едно възхищение как дечурлигата са привлечени с тия аватари и анимации, манги, тийнейджърски шарении и прочие, а в същото време има хляб и за такива от третата възраст като мен. Успява перфектно да съчетае уж несъчетаеми неща, евала! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Излезе.
Black Mamba Techwear ver. Dance Practice :D  
То ние си го избрахме. Бяха пуснали анкета - като стигнат 100 млн. показвания на видеото ще пуснат практика с:
Вар. 1 - сладка концепция, Вар. 2 - с това облекло (как се казва на бг? не знам).
И аз гласувах за втория вариант, и съм доволна - много им отива.

Допълвам. Нингнинг много ми харесва с тези опашки, че и синкави, брей. Обаче не мога да откъсна очи от Карина. Това момиче все повече ми харесва. Край, избрах си я за "баяс", както казва щерката. То като ми е тръгнало на лидери, явно и занапред така ще я караме. :lol2:

Изображение

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Якооо, ето това е типът аутфит, който ми липсва при женските групи! Супер, че тази версия е спечелила. Не съм видяла анкетата, но също за нея бих гласувала. :) 


P.S. На мен всичките са ми сладурани и Карина определено ми се открои в началото. В клипа им обаче и визуално, и музикално се оказа, че Нинг Нинг ми привлича погледа (като първо си мислех, че е Winter, т.е. девойчето с меча в интро клипчето :) ), но пък най-доброто мятане на косите :D в сцената след "падането" е винаги на Карина! Във всевъзможните изпълнения на живо това все ми правеше впечатление – как майсторски я върти тази опашка... и дори само пусната да е косата пак така! :wub: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито на aespa!

Rookie Of The Year Gaon Chart Awards 2020 - Digital 
Изображение

И малко снимки за разкош.
Изображение

Изображение

Изображение

Тук още - КаринаДжизелУинтър и Нингнинг

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглеждат ми на шпиони :D  Супер яка версия на танца им .. Мен ме зарадваха ~

 

Зад кадър от музикалните предавания. :panda-145:

Има анг. суб.

앞으로 화이팅! 에스파이팅! | aespa 에스파 ‘Black Mamba’ 음악방송 비하인드

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...