Jump to content

35sai no Shojo (2020)


Recommended Posts

0RyQk_4f.jpg

 

Off Topic

EkXXP3EUcAEse0y?format=jpg&name=medium

Ej-GvM9VkAIUJY4?format=jpg&name=medium

 

35sai no Shojo (35歳の少女)
Страна: Япония
Също така известен като: A Girl of 35
Период на излъчване: 10 октомври 2020 – 12 декември 2020 г.
Време на излъчване: Събота 22:00
Формат: Renzoku
Жанр: Мистерия, Драма
Канал: NTV
Епизоди: 10
Режисьор: Ryuichi Inomata
Субтитри: Английски

 

Участват:
Shibasaki Kou като Imamura Nozomi
Sakaguchi Kentaro като Hirose Yuto
Hashimoto Ai като Tokioka Manami
Tanaka Tetsushi като Imamura Shinji
Tomita Yasuko като Imamura Kana
Ryusei Ryo като Imamura Tatsuya
Hosoda Yoshihiko като Aizawa Hideo
Otomo Karen като Hayashida Fujiko

 

Резюме: След инцидент през 1995 г. 10-годишната Имамура Нозоми (Shibasaki Kou) изпада в кома. Двадесет и пет години по-късно, през 2020 г., Нозоми се събужда. Въпреки че е на 35 години, тя все още се държи като десетгодишна.  В същото време тя отново среща първата си любов Хиросе Юто (Sakaguchi Kentaro), с когото са били съученици в началното училище. Сега той вече е зрял мъж и учител…
 

Свали с английски субтитри :click: 

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Редактирано от bealonenomore
Добавени линкове към теми на актьори.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да кажем, че добре звучи. Чета резюмето и с това "Nozomi се събужда. Въпреки че е на 35 години, тя все още се държи сякаш е на десет.  ", малко ме замисли. Дразнещо/смешно  ли ще бъде, и предполагам само в първите епизоди докато свикни героинята.... или 25г. не се наваксват бързо..... (едва ли)

Нека, ако някой го е погледнал да сподели тук....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледани първи 2 серии. Добро начало, даже много добро. Kazuhiko Yukawa добре започна с потенциалните проблими и аспекти при такъв казус. Точно такива случаи са твърде рядко реално, но подобни, с доста по-малки периоди на "тайм-аут" се срещат не малко в медицината. 

Проблемите на пропусналия времето и живялите в този период в първите 2 серии добре се набелязаха и започнаха да се показват и разкриват.

В края на втори епизод имаше симпатична сцена- отправна точка в новата реалност за нашата главна героиня. 

Заглавието има пълен потенциал да е добра  социална  human drama. Както Overprotected Kahoko и Our Dearest Sakura .

Да видим.

Каста се справя много добре. До един добре познати ми муцуни. B)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охо! Много силен епизод. Мислех, че описанието изглежда нелогично, а ни показаха дяволски реалистична история. Къде са хората, с които преди гледахме Марумару цума? Ко и тук е на висота.

Създателите правят солидна заявка за човешка драма.

Историята има достатъчно интересни герои и се надявам да развият още повече тези на сестрата и брата! Има поле за действие. Сценаристите са на ход.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм тук от Марумару цума ;). Ко я гледах до съвсем скоро в Д-р Кото от далечната 2006. Получи ми се добро продължение с нея веднага в това заглавие. И в двете на висота. Хубавото е че и втора серия е силна. Дано така и продължи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май само с теб останахме.

Сетих се, че направих веднага паралел (по заглавие и идея - освен с тази за Спящата красавица) с един японски филм - Спящата булка. Мисля, че това беше заглавието, доколкото помня. Но искам да кажа, че и там идеята беше представена много реалистично и също ставаше дума за момиче в кома, което се събужда като млад човек. 

Възхищавам си на японците, как успяват от напълно фантастични сюжети да направят реални истории.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах и еп. 2. Невероятно, какви неща се пишат в социалните мрежи! Как се държаха със съученичката си, чак снимка си направиха, за да изпишат това и да го сложат на видно място. Изглежда много детинско, за да бъде направено от голям човек.

Кефи ме Аи Хашимото, какви ги измисля, за да задържи героя на Хосода, обаче най-много ми е интересен този на Рьо. Почти нищо не дават за него. Само някаква агресия, която трябва да кореспондира с хикикомори нагласата му. Но ако раздвижат нещата около този герой, ще стане още по-интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах  3-и епизод. Хареса ми как я подкараха в това заглавие. От превюто след 3-и съм и обнадеждена нататък. 

Т.нар. социални мрежи са си опасно нещо когато се мине разумна граница с тях. То така е и за всяко друго нещо. Нашата главна героиня мисля че не я грози да им стане патологичен потребител , разумна сладурана е тя нашата ;). Ей на, запозна се с алкохола и видимо не му се предаде. Интересно ще е как Юта и сестра ѝ ще бъдат провокирани да се вгледат в себе си и да не "карат по инерция". Добре започнаха да разкриват и проблемите на родителите при такъв казус. Въобще има шанс за чудесна социална human drama това заглавие - дълго и тежко боледуване на член от семейството, подрастващ който не се справя със средата в която му се пада да живее, сестрата и Юта прототипи на хора борещи се за професионална реализация и въобще с работната среда, .... въобще все големи и актуални социални проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Текущо и аз гледам, много интересна тема. Имаше един корейски сериал с подобна сюжетна линия, но там годините бяха далеч по-малко в кома. Много смело от страна на японците и показва проблемите както в семейството, така и трудностите в израстването на едно десетгодишно дете :)) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мммм, приятно е да има компания в текущото гледане. Радвам се. Видях 4-и епизод но понеже ме мързи да пиша двойно направо ще си копирам коментара от друго място :blush:.

Нозоми стана ранен тинейджър.

Spoiler

Добре дадоха тази фаза, каквото ти е на ума туй ти е и на устата, без задръжки, без нюанси, без да мислиш доколко това ще засегне околните, как ще повлияе това ти поведение на самия теб..... "Размърда" всички околни Нозоми. Но все пак ясно че е готин и трезв човек по задание тя. Независимо от възрастта.
Харесва ми как разказват. Не се отплесват и не забравят никой във всеки епизод. Общата картина е напълно причинно-следствена. Точно както обичам да гледам и има смисъл.
За Юта стана ясно, защо и как е такъв. За Манами също е видно във всеки епизод, но тя е още на начален етап на "идване на себе си", още болезнено преглъща до къде е стигнала. Очаквам разказа да стигне и по-съществено на Тацуя. Родителските тела и цялата проблематика на тях и с тях я дават мнооого добре.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан 4-ти епизод и много съм доволна. Имаше развитие за всеки персонаж :) Този епизод май беше за тинейджърката Нозоми. Много трогателен момент с историята на Юто. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ukio, за Тацуя в епизод 4 :

Spoiler

Нозоми с татко ѝ му гостува във втория му дом/семейство. Тацуя имаше късмет :896767: да обяви точно по това време , че ще ходи до хладилника. Родителите се барикадираха зад дивана като се обади Тацуя че ще идва. Може да си прадставиш тази ситуация колко интересна и странна се стори на нашия ранен тийн Нозоми. Подхвана го тя Тацуя словесно "право куме в очи", после и баща си "подреди" по същия начин и напусна терена разочарована :896767:. Тацуя "на седмото небе" остана от тази паметна среща.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм на клона за гледане тук, въпреки че първи епизод ми беше много въпросителен. Фен на Шибасаки Коу съм, но не я бях виждала от много време. Дано нататък да ме хване повече. А. да --- за Рюсей Рьо няма какво да говорим, обожавам си го него и неговата роля ми се стори по-интересна и от тази на Нозоми. Ще се гледа докрай, ако ще и само заради него :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах трета серия. Нещата вървят към хубава човешка дорама. Добре развиват героите. Интересно е, как Юто ще балансира между Нозоми и Манами?! 

Мама съвсем прекали с ключалките и затвора. Нищо чудно, че е останала сама. С това роботско държание може само да отблъсне хората.

Подсетиха ме отново за книгата на Михаел Енде Мамо, която обсъждат в пореден епизод. Замислих се за паралела, който Нозоми направи с времекрадците и визията на съвременния свят. Прекалено много напомня на онази апатична и скована действителност, нарисувана от Енде.

Леле! Тацуя ме шашна със сумата, която поиска. Според мен ги манипулира сериозно, но още не дават да се разбере, защо. Понякога сценаристите ме изумяват с малкото екранно време на някои полезни персонажи.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...