Jump to content

Gokushufudou (2020)


Recommended Posts

spacer.png

 

Gokushufudou (極主夫道)
Страна: Япония
Също така известен като: The Way of the Househusband
По мангата на: Kousuke Oono - "Gokushufudo"
Период на излъчване: 2020 – Октомври – 11старт
Време на излъчване: Неделя 22:30
Формат: Renzoku
Жанр: Комедия
Канал: NTV, YTV
Епизоди: 10
Режисьор: Honda Ryuichi, Naito Eisuke, Toichiro Ruto
Субтитри: Английски

 

Участват:
Hiroshi Tamaki като Tatsu
Haruna Kawaguchi като Miku
Jun Shison като Masa
Yuta Furukawa като Tatsuki Sakai
Tina Tamashiro като Yukari Omae
Kenichi Takito като Torajiro
Izumi Inamori като Hibari Eguchi
Naoto Takenaka като Kikujiro Eguchi

 

Резюме: Тридесет и осем годишният Тацу  (Hiroshi Tamaki) е бивш шеф на якудза, който се отказва от обичайния си престъпен начин на живот и става почтен гражданин, съпруг и баща. Но може ли той да се справи с проблемите, възникнали във връзка с миналото му, когато е пораждал страх както в закоравели полицаи, така и в злобни престъпници? И докато Тацу се адаптира към обикновените домакински задачи, открива, че да бъдеш съпруг, посветен на домашните задължения, има свои собствени предизвикателства – от бойното поле на разпродажбите в супермаркетите до провалите в кухнята. Въпреки че живее мирно, изглежда, че недоразуменията го следват навсякъде...
 

 

Линк към филма :click:

 

Свали с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Спиноф с руски субтитри :click:

 

Аниме с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно, какво ли ще забъркат в тази манга адаптация?! Ако си изиграят картите правилно и направят инди дорама, ще е готино. Един от режисьорите е Найто Ейске, който започна точно като инди режисьор в киното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах еп.1. Комедия ще е. 

Малко ми е нетипично да виждам Хироши в такава странна светлина, при положение че последно го гледах в адски сериозна роля (Nusumareta kao). Направо е станал "по-нисък" от тревата, на мравката път прави и въобще не му е до якуза битки, колкото и да му отива. Само готви и тича да помага на деца. Може да метне някой наказателен юмрук на Джун, ако му разваля спокойствието и толкова.

Интересно, какви точно са отношенията в семейството?! Там подхвърлиха някои идеи за размисъл.

Котката ме кефи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз видях първи епизод. Материата не е много и точно "моето". Редактирах бая с мишока но Naoto Takenaka и Hiroshi Tamaki  определено ме :hahaha: . Заслужаваше си да ги видя като такива скици.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха Ха! Май ще се забавляваме достойно с Хирошко и компания. Големи шемети са всички и какви битки падат на домакинския фронт - то не беше борба за дрехи, то не беше чудо. Такива съм гледала само по телевизията в американските магазини на Черен петък. 

Много добри ефекти използват за отделните сцени и ги правят още по-смешни. 

За момента фокусът е най-вече върху Та-чан и неговите перипетии в живота и домакинството. Горкият! Като му казаха, че е напълнял, почна да върти обръч, а навън в тъмното хората го сметнаха за куку. Трябваше порицай Юта да се намесва. После йога позите и етикетите, които им лепяха с Тора.

Горките якуза! Като фалират, са в окаяно състояние. Шефът се разори с продажбата на покупката от 8млна, за която взеха само 500 йени. Анеки и тя не беше за почасова работа, но удари джакпота в чекмеджето. Хи хи!

Следващият епизод ще е посветен на Хелоин. Надявам се на повече включване от страна на останалите главни - Мику само поразии прави, но още не знаем достатъчно за нея и детето. Полицаят също може да раздвижат повече.

Ендингът е на Da-Ice. Само промо има за момента:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Трета вече е преведена! 

Направо е чудо, колко са бързи!

Жалко, че не мога да сложа някоя от култовите снимки, които пускат във фейсбук. Последната - с физиономията на на Анеки, когато беше байто работничка.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази дорама върви все повече към забавление и разтоварване, отколкото към сериозност. Добре че английските субтитри са бързи и вече 5 епизода са преведени. Тъкмо отметнах трети, където имаше детска пиеса, издирване на крадец и още интересни елементи, показани смешно чрез добри ефекти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взех си дозата сутрешна гимнастика с еп.6. Наистина е разведряващо и непретенциозно.

Този път фокусът падна върху Маса, а Тацу доказа, че и визията на рапър му пасва идеално. Хироши много дълбоко е навлязъл в ролята. Не ми се вярва скоро да се измъкне от нея.

В епизода имаше гостувания на двама от изпълнителите на ендинга. Очаквам повече от Юта в следващата серия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готварските битки на  еп.8 бяха епични. Ще ме уморят с тези цветни парфета. Какво ли не слагат в тях. Хаха! Няма как да спечелят пред стилните традиционни дайфуку.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

9-а беше най-добра. Умела комбинация между забавни и сериозни елементи. Зад маската на комедията разбрахме истината за важните неща. Като например, кой командва в къщата на босовете (Лейди Бос, естествено) или на какво е готов Тацу за Химавари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има аниме по темата. Казват, че било по-добро. Много е вероятно. Не е лесно да се правят игрални версии по анимета/манги.

Дорамата не е перфектна, но става за разтоварване. Има свои попадение. На Хироши много му отива ролята. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Hmm, явно аз съм от тия хора, които не харесват анимето. То аниме е много силно да се каже, от това което видях в първи епизод, беше като визуална новела /или озвучена манга. Много разочарована от това им решение (най-вероятно са нямали кинти) ... а и епизодите са само 5, какво толкова може да се случи в тях, за толкова кратко време идея си нямам. Бих пробвала драмата. Дори и локуми да вадят за 10 епизода, предпочитам движещи се хора, а не озвучени слайд панели. ;/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно сейюто е много популярен и сигурно на него също му отива образа. Но и Хирошко не отстъпва. Може би историята имаше накъде другаде да се развива, но дорамата си има плюсове.

Да знаеш, че оупънингът е изключително зарибяващ. Още се сещам за гимнастиката му и мислено си я правя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Популярен е, на него му отива да е Якуза много повече от на Хирши - в това две дангота няма, хахах. Сега като погледнах се оказа, че тия 5 епизода на анимето са били само част от него, ще има и друга част.. много странно, досега не съм виждала аниме да върви на части.. определено са нямали пари, да се чуди човек как са го правили Нетфликс?!

 

Ще изям един епизод от драмата, искам да видя колко се различават двете, че ми стана много любипитно сега, особено като спомена Оупънинга :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...