Jump to content

Mahouka Koukou no Rettousei (2014-2021)


Ragnos

Recommended Posts

spacer.png

 

Нередовния в магическата академия

 

Начало: април 2014 г.

 

AniDB

 

 

В този алтернативен свят магията е нещо естествено и приносът й за научнотехническия прогрес не може да бъде отречен. През последия век няколко държави са се впуснали в надпревара, чиято крайна цел е да създадат най-добрите специалисти в боравенето с приложна магия. Така са основани Магическите академии. Първата от тях е построена в Токио и представлява елитна гимназия, където се обучават най-способните заклинатели. Нейните 200 ученици са разделени в два самостоятелни курса. В първи курс са поставени децата с голям потенциал за развитие, а във втори - техните евентуални резерви. Съществуването на двата курса обаче създава сериозна социална поляризация между учениците заради различията в техните способности.

 

Въпреки че не се разбира от резюмето, историята се върти около главния и неговата сестра. Главният е някакъв слаб магьосник, обаче раздава шутове и шамари на килограм /съдейки по една от сцените в тийзъра, където размята някакви монаси/, а сестра му е топ ученичка в по-елитния от двата курса. И така, до премиерата има още доста време, но предполагам, че поне с бат Рейзъра ще го следим и ще коментираме впоследствие. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ае че ще се гледа, ще се гледа ама бая чакане ще го чакаме щом априлско! :D Madhouse ще залагат на магически сетъпи тая година явно, сегашната им продукция започваща след 6 дена също е с магьосници, а като гледам и другото им заглавие от април е пак със свръхестествен привкус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази година пак ще има доста адаптации и това е едно от тях. Беше ми в плануваните и ми е любопитно как ще се получи. Дори съм решила да прочета новелите...някой ден, мангата така или иначе я следя.

 

П.С.  Едно уточнение - главния не е точно слаб. Дори в един друг форум го определят като "супермен в училището на Х мен" и не са съвсем далеч от истината :D . Това си е харем, но с уловка, не е лошо като идея да хвърлите едно око на мангата ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Меко казано разочарование. Ще пробвам с още един епизод и ако продължават така да претупват нещата(историята) ще го дропя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уха, след първите два относително скучни епизода, трети се оказа доста надъхващ и готин. Плямпането действително идва леко в повече, но май сериозно съм подценил възможностите на това заглавие. Супер, нямам търпение за следващия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-после епизод, който да ми хареса. Долу горе се покри с очакванията, които имах от анимето и остава в уочлиста ми засега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епизод 1: Dat incest icon_lol.gif Доста скучноват първи епизод, но смятам да изгледам още епизод-два, преди окончателно да реша к'во да правя с анимето. Ще го продължа главно заради интересения замисъл и свят, в който се развива действието.

Сестрата е много дразнеща... Сею-то й доста спомага за това tired.gif За сметка на това Тацуя (тъй беше, май) изглежда като доста интересен герой. Останалите са ми безинтересни - впрочем, от сега си личи, че ще шипват Ерика с Лео.
Анимацията ми харесва. Краяткият спаринг с онова гологлаво шиноби беше добре направен, поне така изглеждаше от замазания екран на телефона ми icon_lol.gif

Униформите верно са много тъпи обаче.

 

Епизод 2: Втори епизод ми беше по-интересен от първи. Смятам да го следя още малко. Музиката дето я пуснаха за няколко секундният спаринг беше убийствена rocknroll.gif

 

Епизод 3: Не знам какво да мисля... Обяснения, обяснения... Ама искам повече действие, бе, дреме ми, че не го разбирам! icon_mrgreen.gif Сцената със сестрата няма да я коментирам.

Обаче тея японци! Като им кефне, пускат СУПЕР ЕПИЧНА музика, пълни и препълва душата ми, обаче през повечето време е по-скоро бавна... Както и да е, музиката и анимацията (която на места също е доста добре), са най-хубави в това аниме. Заради тях ще го следя, както и заради Тацуя като герой, доста ме кефи. Обаче оценката ми надали ще мръдне от 6, което е доста ниско за мен...

 

Епизод 4: Този епизод ми хареса малко повече. Ще продължа да го следя. Яндере изблиците на сестрата наистина ме дразнят, много фалшиво и незабавно изглеждат.

 

 

Нататък го он-холд-нах анимето :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

f07cf42a107b884f.jpg4877adcd23fce35b.jpg

 

заглавие: Mahouka Koukou no Rettousei: Raihousha-hen,The Irregular at Magic High School: Visitor Arc,魔法科高校の劣等生 来訪者編

страна: Япония

година: 4.10.2020 - 

тип: ТВ (? еп)

жанр: екшън, Sci-Fi, свръхестествено, магия, романс, училище, по новела

продукция: 8bit

инфо: :click::click::click:

за сваляне::click:

онлайн::click:

Онлайн на руски: :click:

резюме: Животът на брата и сестрата Шиба и техните приятели постепенно навлиза в обичайното русло след събитията вече известни като "Изпепеления Хелоуин". Съществуването на Татцуя вече не може да бъде скрито и в стремежа си за повече информация за "новия" магьосник от Стратегически клас, различните държави използват всичко, което могат да използват за това. За целта, САЩ одобряват програма за обмен на ученици, която касае конкретно младите магьосници, на които поне досега дори не им е позволявано да пътуват в друга държава, тъй като това се класифицира като национална измяна.От японска страна избраната ученичка е Шизуку, а от американска Лина Шийлдс, чиито корени поне от едната страна са японски-дядото на учителят на Татцуя и нейния са били братя. 

Лина е най-обещаващото младо попълнение във военните сили на САЩ, дотолкова, че  вече е с чин майор и и е поверено ръководството на елитен взвод. Основната и задача е да потвърди самоличността на въпросния магьосник, но едно обаждане от щаба променя всичко и това, което е смятала за приоритет се оказва прикритието за далеч по-важна задача, свързана със заплаха, която не е по силите на военните (нито традиционни , нито магически) от нито една държава самостоятелно.

 

лично мнение: Започна, дори имам един изгледан епизод и се покрива с очакванията ми засега:D Още когато го обявиха, го набутах в листа с плануваните, щот си харесвам и първата част и филма, че и новелата или поне докъдето стигнах преди да стане лицензирана и да изчезне от нета. Със сигурност ще си го следя докрая:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...