Jump to content

Once Again (2020)


lazeto

Recommended Posts

gGvSKN5hSPWLUMzpyWr5z7A1BRc.jpg

 

Off Topic

t3MDzZ9GPI0GQbHzaRdAWMTbJe4.jpgwhkDJQ0UGXG6Jtt0uqUNCYBUDeK.jpg

 

Once Again (한 번 다녀왔습니다)
Страна: Южна Корея
Също така известен като: Han Bun Danyeowasseubmida
Период на излъчване: 28 март 2020 – 13 септември 2020
Време на излъчване: Събота - Неделя 19:55
Жанр: Семеен
Канал: KBS2
Епизоди: 100
Режисьор: Lee Jae Sang (My Father is Strange, Lovers of Music, My Love, My Family, Dalja's Spring)
Сценарист: Yang Hee Seung (Familiar Wife, Weightlifting Fairy Kim Bok Joo, Кorean Mystery Detective Jung Yak Yong, Oh My Ghost)
Субтитри: Английски
           
Участват: 
Lee Min Jung като Song Na Hee
Lee Sang Yeob като Yoon Kyu Jin
Семейството на Сонг На Хи
Chun Ho Jin като Song Young Dal
Cha Hwa Yun като Jang Ok Bun 
Oh Yoon Ah като Song Ga Hee
Oh Dae Hwan като Song Jun Seon
Lee Cho Hee като Song Da Hee
Moon Woo Jin като Kim Ji Hoon
Семейството на Юн Гю Джин
Kim Bo Yun като Choi Yeon Jung
Lee Sang Yi като Yoon Jae Suk
Пазар "Йонгджу"
Lee Jung Eun като Kang Cho Yeon / Song Young Sook 
Lim Ha Bi като Song Young Sook 
Baek Ji Won като Jang Ok Ja
Ahn Kil Kang като Yang Chi Soo
Ki Do Hoon като Park Hyo Shin
Kim So Ra като Lee Ju Ri
Song Da Eun като Kim Ga Yeon
Семейството на Сонг Хьон Гьонг
Im Jung Eun като Sung Hyun Kyung
Lee Ga Yeon като Song Seo Young
Ahn Seo Yeon като Song Seo Jin
Лекари и сестри в болницата
Alex като Lee Jung Rok
Son Sung Yoon като Yoo Bo Young
Song Min Jae като Yoo Shi Hoo
Shin Soo Jung като Park Ji Yeon
Kang Yoo Suk като Han Ki Young
Kim Hyun Mok като Hong Sung Woo
Kim Mi Eun като Shin Hye Jung
Lee Sang Kyung като Shim Jung Hee
Han Bom като Oh Yeon Ji

 

Резюме: Една бурна история за развод в семейство Сонг, която завършва с откриването на романтика и семейна любов. Семейство Сонг включва пестелив баща, сладка, но материалистична майка, и четири възрастни деца със собствени странности и семейни проблеми…

 

Свали с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо, благодаря за темата.

Преди време в темата на Lee Min Jung  бях писала, че двамата с Lee Sang Yeob ми се струват готина двойка, но как се гледат 100 серии, че да го почна.

Ами, прищака ми един ден и го почнах. В началото съм още, а пък и то сериите са по 35 мин., та все едно стават 50 нормални корейски серии.

Пак не са малко, но някой де все ще го свърша.

Сега за сериала:

Off Topic

 

Общо взето става въпрос за многодетно семейство, което май е запазена марка за семейните драми. Тук синът и голямата дъщеря са разведени, най-малката в деня на сватбата си би шута с новия зет /който беше отврат и си го заслужаваше/, а докторката /Lee Min Jung/ сега пък ще се развежда с мъжа си /Lee Sang Yeob/ и то тайно, да не знаят родителите. И нали знаете как се реагира при тях, когато някой е разведен. А тук и четирите деца такива, макар хората да знаят засега за тримата и както има и клюкарки само за това да натякват. Майката направо й гръмна главата. Добре, че още не знае за докторката, в нея й била надеждата. Ама много хубаво постъпи като разбра що за стока е най-новият й зет и така хубаво го нареди. 

То е ясно, че идеята на сериала е темата за разведените. Но ми харесва това, че всеки един от тях се е разделил с половинката си по различен повод.

Примерно, братът е бил зарязан от жена си заради това, че е много щедър и само губи пари и собственост, нo са си в някакви добри отношения.

Малката им дъщеря има проблем, не може да говори още и той само как й казва: Кажи тате. Много е мило.

Голямата сестра, бившият й мъж е пълен боклук. Има една сцена, където излезе със синът си да се видят и детето някакво щастливо, защото го вижда рядко и онзи само по телефона, въобще не му обръща внимание. Момчето отиде в тоалетната на заведението и се разплака, то толкова да се радваше, че ще се види с баща си. Много тъжно ми стана тогава. Ако майка му разбере ще го направи на пух и прах тоя. Тя много ме кефи и как се облича.

Средната сестра, докторката. Те с мъжа й са се отдалечили заради загуба на бебе и сега им прищака да се развеждат, макар да не им се иска много много, най-вече на него. Ама на инат. Между другото, тя е голям звяр тази, всички я мразят на работното им място. Интересно ми е сега като са разведени, ама още ще живеят заедно какво ще се случи...

А малката дъщеря, тя е тиха и сромна, ама взе да надига глава. Евала, че не се остави да я мачка тоя задето се омъжи, а набързо го разкара.

Но най ме изкефи как го рекна на шефа си: Дано някой ден и с вашето дете неговият шеф да се държи както вие с мен.

И другите герои са интересни, обаче двете майки ме кефят. На докторката и доктора демек, тайно развеждащите се.

Познават се от училище и хич не се харесват, в такава война са и сега...

 

Та до тук това, то аз по-скоро разказах какво става май, отколкото дадох мнение, но продължавам с гледането и пак ще пиша...

И сякаш тия семейните сериали са ми по-истински до живота, макар и там да има някои пресилени неща, все пак трябва да грабва интереса.

На мен засега ми е интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато започнах драмата, си казах, че ще видя един-два епизода и ще бягам. 100 е твърде много, пък и превода е до никъде. За мое учудване, обаче, се задържах доста повече от очакваното. Оказа се, че това е една мила, весела и интересна семейна история. Героите са много, но са симпатични, свежи и интересни. Главните са големи образи, които ме карат да се смея с глас на моменти. Не липсват и кресливите корейски аджуми и мамички, които правят всичко възможно да стъжнят живота на децата си, но всичко това е поднесено в границите на разумното. Разводите явно са болна тема на корейското общество и сценаристите доста са се постарали да дават напътствия как да стане, че да не се стига до там. Ако пък, не дай боже това се случи, какви да ги вършим после................... Не съм го догледала, но ще направя всичко възможно да видя до къде ще я докарат. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време видях драмата и се радвам много, че има тема за нея. Не съм я почнал още, но като гледам коментарите, определено ще я изгледам. А и участва любимият ми актьор Chun Ho Jin. Много ми хареса ролята му на учител в My Strange Hero. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не съм го започвал още , но гледам в MDL че има много висок рейтинг от 8,6  за такава дълга драма.  Явно трябва да е добра.  Lee Min Jung :es:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста добър сериал, хареса ми. За средната класа. Няма много богати и бедни. Сериал с доста сложни връзки. Сега разбирам защо доста от корейците нямат родители, ами те умират когато дойде времето децата им да се женят. Голям стрес.  В сериала някой ако поискаше да се ожени го скъсват от бой и го питат дали е луд.  Това е заради сложните роднински връзки за което споменах по горе.

Off Topic

Голямата сестра така и не я ожениха защото нейната връзка сигурно щеше да убие родителите и.  Явно разликата във възрастта беше прекалено голяма.

Общо взето се разказваше основно за връзката на малката и средната сестра. И техните "забранени" любови. Lee Min Jung  прекрасна както винаги, но сестрите и не и отстъпваха.  Препоръчвам за гледане. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...