Jump to content

Recommended Posts

405Uaml.jpg

 

Chushingura 1/47

 

IMDB

 

Режисьор Шунсаки Каваке
Държава - Япония
Година - 2001
Жанр - исторически
Времетраене - 159 минути
Участват : Такуя Кимура, Сатоми Кобаяши, Ери Фукатсу, Масахико Тцугава, Шиничи Цуцуми, Уатанабе Кен и др.


Резюме: Във филма е показана една от най-популярните истории в японската кинематография. За първи път тя е филмирана през 1907 година. Сниман е бил едно от действията на японския театър кабуки. Това е дългия път, който извървяват 47 ронина до отмъщението за несправедливо осъдения на харакири водач на техния клан.
Няма да ви кажа повече, това е достатъчно да разбуди любопитството ви…

Допълнителни материали за историята във филма тук.

:essub:

Изтегли филма с руски субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За феновете на филми като "Самураят на здрача" и останалите 2 от трилогията на Ямада, или пък на "Когато последния меч падне" този тук определено може да не оправдае очакванията им. Всъщност Chushingura 1/47 си е чиста тв драма, разбирай сапунка, ама със самураи. Това означава малко действие и много приказки. Да си призная честно, отне ми почти месец да изгледам 3 часовата продукция. Просто таман го пусна и заспивам, толкова мудно се развива всичко. Това ми поведение не бива да се взема под внимание, защото така или иначе не съм фен на сериалите (с изключение на 2- д-р Хаус и 24).

Толкоз за негативите. Хубавото? Ами почвам с поздравления за Га'т мръсна и колосалния труд, който е хвърлил по превода. Колко време му е отнело (и заспиване пред монитора :P ) само той си знае. Факт е, че преводът е отличен. Самия филм е заснет в най-добрите традиции на телевизията. Няма и грам кино визия, но очевидно не е търсена такава. Така че, за някакви смайващи ефекти, ъгли на камерата, здрави бойни сцени- просто забравете! Силата му е другаде- в сюжета, който е наистина отлично реализиран. Изключително интелигентния диалог, който поне за мен си беше храна за няколкото останали ми мозъчни клетки, впечатляваща актьорска игра от целия каст, персонажите бяха много и повечето доста добре развити и каращи ме да им съчувствам на преживяванията.

Мисля, че няма какво повече да добавя, оценката ми като за тв драма е много висока- 9/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Японците винаги са били постни от към декори и всякакви скъпо струващи кинематографски изпълнения. Обаче какво от това ? Един филм може да има страхотна визия, впечатляващи декори, фрапиращо грандиозни батални сцени и с това да се изчерпва стойността и съдържанието му. При китайците се нагледах на пищни, летящи балетни изпълнения - влагат пари хората, но филмите си им остават слаби. Този тук ми дойде мъничко по дълъг, би излезнал страхотен мини сериал от него и аз лично го изгледах с две прекъсвания за реклами по около 15 пауза :28558: . Но ми хареса и то много. Човече превеждаш чудесни филми, този си го нареждам в личната класация като един от хубавите самурайски филми . Пак твой е превода и на най-добрия самурайски филм и като цяло филм, който много ми е харесал Kita no zeronen  :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...