Jump to content

Офтопик форевър


Recommended Posts

Такааа... Едните се уволняват, другите се подготвят за влизане. Аз не се вълнувам много от тази тема, защото е естествен процес за Корея (и не само за нея). А и важното е война да няма. В Северна знаете ли, че има 3, 5 и 10-годишна служба?

Понеже, луд умора няма... Все се питам, защо има толкова много проекти за преводи, а част от старите се точат, влачат и изоставят?

Знам, че нямам право да мрънкам, след като нямам никакъв принос към целия процес. Да не говорим, че така рискувам да обидя хората, които не спират да правят това за такива неграмотници като мен, които един език като хората не знаят. Моля ви, не целя да обидя абсолютно никого. Споделям това с идеята и надеждата проектите, които са изоставени, да си отидат в графа замразени. Лошо няма, че някой се е отказал. Но нека да си е отбелязано, където трябва. Така може някой друг да се смили и да поеме завършването.

Без лоши чувства и с надеждата, че никой няма да се обиди. И с огромните ми благодарности за преводачите и редакторите, които не спират да почиват, за да ни радват с нови и нови преводи. :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sonisphere разби тотално. Не вярвам някой друг певец или група да постигне такова шоу каквото направиха групите тея 2 дни. Особено на Рамщайн откъм шоу надали някой ще им стъпи на пръста. Корейските звезди ще има още доста да ядат хляб (: хехехех

Металика (love)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз предпочитам да се бях засекла с Рамщайн в Син Сити отколкото да дам масата пари за тех...

 

Драйфа ми се от тоз гръцки, ново-старо, все е гняз...

1-во бяха в ориент 33

2-ро какъв гръцки ? ново-старо?

 

И не са много пари ... за толкова групи за моя билет , който си купих по проста математика съм платил по 15 лева за група ... което е адски малко според мен за такова шоу.

 

Такова шоу никъде не е имало (: Само рамщайн биха направили такова нещо и толкова колосално (:

Такова шоу веднъж в живота , ако ще и чалгар да си ако бе там щеше да се зарадваш много на това което рпедставиха на публиката.

А Металлика направиха най-доброто от себе си , раздадоха се момчетата до край и разбиха всичко сневероятни парчета и емоция (:

Щрак за много хора

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То това си е до предпочитанията относно музиката. Аз например харесвам песни от много жанрове, въпреки че слушам предимно сръбско, R&B, hip-hop, чалга и t.n (в зависимост от настроението и обстановката). Метъл, техно и подобни обаче не харесвам и не слушам, и не бих отишъл на подобен концерт ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ,като дето се казва"ни в клин,ни в ръкав",ама от известно време ме гложда един въпрос.И понеже се чудех къде да го вметна,та...Та - има "русофили",има "франкофони" и т.н.,а феновете на корейското като как-"кореисти" или...Лично аз се наричам "кореистка",но може би има друго название.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има разлика м/у русофил и франкофон. Първото е привърженик на Русия, противоположното е русофоб. Докато франкофонът е човек говорещ френски език , не само майчин, но и като изучаван от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз също останах доволна от Сонисфиър. Рамщайн ми бяха малко тихички, но ми напълниха душата. За съжаление не ми изпяха всички любими песни.

 

Колкото до човек, който обича Корея - корейофил би било.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали тук е мястото на това, но така или иначе виждам, че във форума има много хора, които четат и се интересуват от литература, така че...

В последните дни в медийното пространство много се спряга темата за книжното пиратство. Това се дължи на факта, че ГДБОП завзе сървъра на онлайн библиотеката Chitanka.info. и за момента тя не функционира. Не знам дали някой я е ползвал, но за разлика от глупостите, които се изписаха по вестниците, "читанката" работи на абсолютно доброволни начала и не печели никакви пари от реклами или каквото и да било друго.Сайтът предлагаше безплатно заглавия на български и чуждестранни книги, речници и учебници. Аз лично се възхищавам на тези хора, които отделят от времето си, за да сканират книги и да ги направят достъпни за всеки, който пожелае. Сега обаче обявиха тези хора за престъпници, понеже нарушавали закона за авторското право и намалявали печалбите на издателствата и книжарниците. Казусът е много обширен, а и аз съм така ядосана на случващото се, че мога да пиша до утре, но ще се възпра. Идеята ми беше ако някой иска да подкрепи сайта, може да го направи ето тук :click:, като подпише петиция в негова подкрепа.

 

И едно клипче за "борбата с виртуалните библиотеки" от сутрешният блок на БНТ, в което гордо да кажа участва моят съквартирант.

http://vbox7.com/play:9537bcd9&r=emb

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...