Jump to content

Офтопик форевър


Recommended Posts

Хора, не мога да се сетя за заглавието на един еврпейски филм и направо се побърквам! Един човек наследи съпругата на починалия си брат - бяха с някаква странна религия , може и евреи да бяха се защото жената носеше перука , романтичен е филма - да се сеща някой случайно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Loving Leah. Евреи бяха, да. Тази традиция съществува от векове, идеята е била да се осигури бъдещето на вдовиците. Филмът беше приятен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от каналите на бтв въртеше разни немски романтични филми, макар това за което аз се сещам може и да е американско - заглавие не помня, но все си мисля, че познах филма, който търсиш. Малкият брат е преуспял доктор има си и приятелка, почти са сгодени, големият брат е женен равин. Малкият не е религиозен, големият дълбоко консервативен, когато равина умира, за да не умре името му, малкият е длъжен да се ожени за снаха си. Първоначално (около пет минути) се дърпа, но по-време на церемонията за откъс кандърдисва. Жената мисля, че се казва Алис - потисната от майка си и донякъде от покойният си съпруг.............. влюбват се с братчето, тя се еманципира.

П.П Червена дълга перука, понеже не може чужд мъж да вижда косата й, а може и косата й да е червена - това ми убягва :896767: . Толкова пъти са го въртяли по телевизията , че засичайки го от различни места и гледайки по 10 минути от него имам чувството, че съм успяла да изгледам целият. удрям на кухо със заглавието

 

Ха браво на Спиди  :) . Лея, аз като Алис я търсех, после що не  откривам заглавието

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам силно подозрително на фестивалите и филмите, който печелят - застраховам се за поста си  :896767: . От друга страна във форума си е почти традиция да се отбелязват появи и награди, та за това.......освен всичко наш филм печели и ако може да се вярва на статията срещу филми от далечният изток.

http://siff.bg/bg/articles/bezbog-na-ralitsa-petrova-triumfira-v-lokarno title="Click Me" rel="nofollow external">click-me.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам един малко идиотски въпрос, добре де много идиотски  :896767: . Значи изтривам си аз профила във фейсбук, не го пипам, не се опитвам от никъде да влезна в него и съм предоволна от живота.... До днес когато няколко човека ми казаха, че профила ми е отново активен, проверих - прави са <_< . Та как по дяволите е станал тоя номер ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм убеден ,че в тоя раздел трябва да постна новинката,но ако иска някой модератор може да я премести после.

Та ....

Изключително приятно изненадан останах снощи,когато отидох в центъра на моя град Силистра за да отпразнувам и аз празника на града. Заставайки на площада,очаквайки най-вече концерта и си викам,ох сега пак ще слушам скучната реч на кмета,областният и така нататък,НО ... поглеждам аз сцената и гледам някаква японска делегация и не мога повярвам,викам си: какво правят тези хора там?!?!? И ето каква била работата. Град Силистра се побратимява с японският град Сакурагава,префектура Ибараки. Дано това допринесе до някакви ползички за моето малко градче. Най-малкото ,нека милите управляващи общината и областа ,вземат пример от колегите си от Япония. Поздравителна реч отправи кмета на този град и останах силно впечатлен. Поздрави на добър български - ДОбър вечер,Силистра!!! Честит празник!!! Ахнахх,та той нашия кмет едва му се разбираше,а този японски гостенин говореше по-добре от него. И после разбира се продължи на японски,като имаше една младо момче,което превеждаше и то много добре. А самата реч беше,толкова в техен стил казана,настръхнах. Ехх,кога ще ги стигнем японците ....

 

a75916fb828d215c.jpga418e701786ee551.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От вчера се опитвам да изтегля някой сериал от линковете дадени под тях.единият е на master-torrent, но не ми зарежда сайта.Знаете ли дали има някакъв проблем или е закрит?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да.  не се отваря и при мен вече от около седмица. Не знам какво става с тях, възможности много - всички с еднаква вероятност. Не бяха лош тракер. Дано не са ги ударили за постоянно. Не че съм свалял кой знае какво от там... Реално погледнато AvistaZ има почти всичко, рутракер евентуално ако се търси някакъв по-стар сериал - нали братушките сийдват с години. :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаме хора в България, които да водят далновидна тракер-политика. Първо на първо за да съществува дадено място, то трябва да предлага нещо, което не се намира чрез обикновено търсене в Google. След това за да си ценят хората акаунтите е добре тракерът да е само с покани и колкото по лимитирани, толкова по-добре. Изключение правят естествено големите риби от сорта на Замунда, които с годините са си натрупали огромна потребителска маса и могат да се издържат само от банери/реклама. Обективно погледнато Мастърс не предлагаха почти нищо съществено като съдържание - на ден по десетина торента, 90% от които могат да се намерят при добро желание и на други места. От по-специфичните БГ тракери за момента мисля, че само дата-бг имат действително неща, които не могат да се дръпнат от никъде другаде (Рипват ги от Voyo.), но и на тях им е слаб ръководния състав. Отнесох се в лирични отклонения, съжалявам! Дано все пак повечето БГ-тракери успяват да балансират нещата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо така, Шефе? О.о За бонбонките питам...

Нещо да не се е извъртяло в собственноста на сайта/форума, че ни напускаш като висш шамаро-раздавач?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уволних се като админ. :D На следващата форумска среща ще почерпя с бонбони "Простор". :28558:

 

Макар че не се познаваме, мненията ти за филми/сериали, на които съм попадал, са ценни и дано не прекратиш напълно активността си във форума.

 

Поздрави. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Макар че не се познаваме, мненията ти за филми/сериали, на които съм попадал, са ценни и дано не прекратиш напълно активността си във форума.

 

Поздрави. 

О, благодаря, но сигурно говориш за мнения отпреди доста години. Напоследък не съм писал нищо съдържателно. Нямам намерение да прекратявам активността си - тя си е достатъчно прекратена и сега :D но просто писането тук вече не е същото като преди за мен.

 

Защо така, Шефе? О.о За бонбонките питам...

Нещо да не се е извъртяло в собственноста на сайта/форума, че ни напускаш като висш шамаро-раздавач?

Не, нищо подобно. От доста време - разбирай над една година, обмислях да абдикирам от поста, защото нито върша нещо креативно с него, нито имам желанието да го правя. Та покрай различни нови занимания и крайното ми отдалечаване от азиатската филмова култура, реших, че е дошло време да туря чертата. Времето ще покаже дали съм решил правилно, но предпочитам да съм оптимист. Все пак по-зле отсега форумът трудно може да се представи - от гледна точка на съдържание, дискусии и ентусиазъм за развитие. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак по-зле отсега форумът трудно може да се представи - от гледна точка на съдържание, дискусии и ентусиазъм за развитие. :)

Малко тъжно звучи. Тук намерих много нови приятели, но напоследък само заради вицовете влизам, което не е целта на форума.

И все пак съм оптимист до последно :-) не се познаваме, но успех с новите начинания :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така като го казваш, diant, се замислих, че и аз следя вицовете и неазиатските сериали. Много рядко хвърлям око към темите в унисон с идеята на форума. Изобщо не го ползвам "по предназначение". Преди поне в чата пишех, в последно време и там не се вясвам. Как стана така  :dunno:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето за какво говоря. ^^

За съжаление не сме само ние тримцата.

 

Как стана така... ами, причини бол. От една страна сураттефтера измести почти изцяло форумите в интернет като виртуално средство за общуване. Десетките групи за азиатско кино, музика, аниме и хилядите им последователи го доказват.

От друга... прекратяването на извънфорумните мероприятия на Спирита. По една или друга причина от години не се организира нищо - ни фестове, ни лектории, ни конкурси. Едновремешните ентусиасти одъртяхме, станахме "по-заети" и вече не ни се занимава. Преди месеци в един от скритите раздели пуснах една муха, че имам желанието да организирам събитие с корейското посолство и дори започнах разговори с тях, и нямаше кой да ме напсува дет се вика. :D И това не е единичен случай. Просто дотам го докарахме - тотална апатия към азиатското, форума, сайта, субтитрите... Като казах субтитрите, дори не ми се мисли какви субтитри вече се подвизават в сайта, защото отдавна спрях да се нервирам за тоталното погазване на правописните и правоговорни правила, синтаксиса и вкраването на мисъл при превеждане - включително от нашите преводачи. За откровените бисери като "Сталин Експрес" (такава интерпретация срещнах в един от новите преводи на корейски филм за наименование на железопътна компания). Представяте ли си, южнокорейците - американофили и демократи до мозъка на костите си, да кръстят своя железопътна компания "Сталин Експрес". Все едно в Израел да кръстят държавните си железници "Хитлер и сие"! Няма такъв смях.

 

Затова казах, че от тук нататък няма накъде по-зле, защото от доста време копаем дъното. Единственият начин за подобрение е нови и ентусиазирани хора да заменят старите и да започнат да развиват Истърн Спирит в нова посока. Това е основната причина да се оттегля. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...